Originally posted by Marble
Hmmm....
Meni jesu zanimljive njene knjige, to kako utenticno opisuje enterijere uredjene bas po njenom ukusu, kako osumnjicenima kao crvenom maramom mase citaocu, a onda poput razjarenog bika sjuri mu istinu u lice. Mada ni njen zivot sam po sebi nije manje zanimjiv. Ne znom ko koliko zna o tome ovde, ali mislim da bi ste se slozili.
Evo moje liste procitanih knjiga, o kojim vam mogu reci i utiske, ako neko zeli:
Ubistvo Rodzera Akrojda, Ubistva po abecedi, Tragedija u tri cina, Zavesa, Kod "Belog konja", Dzep pun zita, 10 malih crnaca, Tajna 7 satova, Cutljivi svedok, Iskricavi cijanid, Ubistvo u Orient-Expressu, Ubistvo na Nilu, Ubistvo u Mesopotamiji, Hotel Bertram, Treca devojka, Avantura bozicnog pudinga, Tajanstveni gospodin Kvin, Gospodjica McGinty je mrtva, Sitafordska misterija, zasto nisupitali Evansa, Karte na stolu, Sastanak sa smrcu, Bozic Herkula Puaroa, Les u biblioteci, i Ko plimu uhvati.
Morao sam da izmenim poruku jer tek kad sam je procitao objavljenu shvatio sam da samja bio pravi Agatoman, ovo je neverovatno, mislim da toliko knjiga ni jednog drugog pisca nisam procitao, niti cu ikad... strasno.
Sve si to lepo rekao. Ma sigurno ?eš ?itati još mnogo dobrih pisaca. Ja sam recimo zbog ljubavi prema detektivskom i krimi žanru otkrio i Džona Grišama, koji je pisao pravni?ke trilere.Smazao sam nekoliko njegovih knjiga.(Hipatija obrati pažnju: u istoj ediciji u kojoj izlaze Agatini romani, imaš Grišamov roman Uli?ni advokat). Samo treba malo pronjuškati i nadje se literatura po ukusu; a Agata je hvala Bogu toliko napisala da ?u je još dosta ?itati i ponovo ?itati.
Ja sam pro?itao oko 25 njenih romana. Ovo što kažeš za njen život:da, nadam se da ?e uskoro iza?i i Agatina autobiografija koja je u Britaniji doživela veliku popularnost.
Od romana koje ti nabrajaš nisam pro?itao:Zavesa, Kod belog konja,Sitafordska misterija, Leš u biblioteci, Ko plimu uhvati.
Od ovih knjiga koje navodiš napravio bih ovakvu top listu:
1.Ubistvo Rodžera Akrojda
2.Ubistvo na Nilu
3.Tre?a devojka
4.Džep pun raži
5.Hotel Bertram
6.Karte na stolu
7.Ubistvo u Orijent Ekspresu
8.Tajna sedam satova
9.Sastanak sa smr?u
10.ABC ubistva
11.Boži? Herkula Poaroa
12.Avantura boži?nog pudinga
13.Ubistvo u Mesopotamiji
14.Tragedija u tri ?ina
15.10 malih crnaca
16.Tajanstveni gospodin Kvin
17.Gospoða MekGinti je mrtva
Sad možda je mogao biti i drugi redosled ali uze?u u obzir i ostale romane koje sam pro?itao i sastaviti jos jednu top listu.
Naravno to je neka moja skala. Vi bi verovatno druga?ije raspodelili.

)