Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Clockwork Orange
Ja cesto svratim na taj blog Winter is Coming, ima zanimljivih informacija, ali me mrzi da postujem ovde..
Tip koji vodi blog je dobio scenario pilot epizode, pa je uopsteno objasnio kako ce teci radnja.. Jao, je2 cekam tu seriju.. :yay:
By Dragonite
Ja sam pročitao prošle nedelje 'Gozbu za vrane' i prilično mi se dopala. Kao neki triler-akcija- u fantasy settings-u.

Pesme Leda i Vatre su mi sledeće, moram da ih iskopam iz te sekcije biblioteke.
Korisnikov avatar
By Clockwork Orange
Jesi li procitao prethodne 3 knjige? Gozba je chetvrta u tom serijalu.
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Procitao je! :yay:
Ja se zaista radujem zbog toga. Mocice i on sa nama da diskutuje uz kaficu :D :D :D
Ovo su momenti zbog kojih se nerviram sto ne znam engleski :cupakosu:
Moracu u skorije vreme da skupljam pare za neki kurs, posto me je keva ispalila :pljuje:
Korisnikov avatar
By pikasoubeogradu
Veliki sam fan epske fantastike ali moram priznati da je Tolkin koliko god pozitivan uticaj imao na mene, imao i taj da ja nisam u stanju da čitam druge pisce ovog žanra: pokušao sam-ali jednostavno nijedan mi nije tako dobar, originalan i uzbudljiv! Tako da i "Pesma leda i vatre", iako sam pročitao samo prvi deo, nije mi se dopala i nije me zainteresovala da nastavim da čitam: stil pisanja mi je previše jednostavan a priča pomalo bizarna (ljudi koji bacaju dečaka sa prozora npr)... jednostavno nije to to....

HOĆU JOŠ TOLKINA!!!:alikako:
By Dragonite
Nisam, čekajte, ne mogu još da se snađem u svemu tome... civilku služim u biblioteci, prokletnici su tačno znali da su mi knjige slaba tačka :sigh: . Rovarim po policama kao slepa krtica, počeli su da me hvataju kako (bukvalno) ležim između polica i gledam šta ima od fantastike!

Martin mi je jako prijatno iznenađenje posle nekoliko slabih fantasy knjiga koje sam skorije pričitao. Recimo, ceo serijal Šanara je kao Tolkien za mlađe maloletnike. Retko ko uspe da se izdigne iz tih šablona, 'dobar neuki momak koji postane veliki ratnik i staro zlo koje vreba iz prikrajka sa svojom nadmoćnom silom dok su svi razjedinjeni'. Tu je Martinova snaga, ne u fantasy elementima, već u građenju odnosa i nijansiranju likova, on je smestio dobar triler u fantasy okruženje.
By жњ
Originally posted by Dragonite
Nisam, čekajte, ne mogu još da se snađem u svemu tome... civilku služim u biblioteci, prokletnici su tačno znali da su mi knjige slaba tačka :sigh: . Rovarim po policama kao slepa krtica, počeli su da me hvataju kako (bukvalno) ležim između polica i gledam šta ima od fantastike!

Martin mi je jako prijatno iznenađenje posle nekoliko slabih fantasy knjiga koje sam skorije pričitao. Recimo, ceo serijal Šanara je kao Tolkien za mlađe maloletnike. Retko ko uspe da se izdigne iz tih šablona, 'dobar neuki momak koji postane veliki ratnik i staro zlo koje vreba iz prikrajka sa svojom nadmoćnom silom dok su svi razjedinjeni'. Tu je Martinova snaga, ne u fantasy elementima, već u građenju odnosa i nijansiranju likova, on je smestio dobar triler u fantasy okruženje.

Joj, trebao si citati od prve knjige iz serijala... uhhhhh :vruce:

ja se nisam smirila dok nisam sve iscitala i sad cupkam dok ne izda narednu knjigu.
By Storm
Nadam se da će ove godine najzad objaviti novu knjigu.
Čini mi se da se dosta dugo čeka na tu knjigu.
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by жњ

i sad cupkam dok ne izda narednu knjigu.
Ovo je prava rec! I ja cupkam majke mi!
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Evo i ja da vam se pridruzim, pa da odcupkamo jedno :kolo: ...
Hocu "Ples sa zmajevima", ne mogu da cekam vise :cupakosu: :cupakosu: :cupakosu: !!!
By tigerrenko
Prestao sam da pratim serijal, previse kopira istoriju za moj ukus, prestao je da bude epska fantastika, samo reciklira istorijske dogadjaje... mada likovi su sjajni...

TR
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Ljudi cuo sam iz pouzdanih izvora da je peti deo stigao u srbiju na prevodjenje!!!!!!!!!!!

:eya: :eya: :eya: :eya:

Ja sam bio u cudu kada sam cuo ali logicno je. Cim je izasao rasprodao se. Nema ga vise u ponudi do sledeceg tiraza. Kod nas ce uskoro izaci! :D
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Lakse malo sa skakanjem, knjiga jos nije zavrsena :) .

On the 19th February 2009 in a post on his "not-a-blog" Martin stated that "I am trying to finish the book by June. I think I can do that. If I do, A DANCE WITH DRAGONS will likely be published in September or October."

I to su ti datumi za inostranstvo. Dodaj na te datume jos par meseci dok dodje kod nas... Nema nista pre 2010. :wink: .
:sesir:
NOX
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Ja sam hiljadu posto siguran da je text stigao da se prevodi. E sada da li ce tako preveden camiti neko vreme ja ne znam. ALi mnogo je lakse kada znam da je kod nas! :yay:
Korisnikov avatar
By Clockwork Orange
Potvrdjeni glumci za pilot epizodu Igre prestola:

Peter Dinklage as Tyrion Lannister
Slika

Sean Bean as Eddard Stark
Slika

Mark Addy as Robert Baratheon
Slika

Jennifer Ehle as Catelyn Stark
Slika

Harry Lloyd as Viserys Targaryen
Slika

Kit Harington as Jon Snow
Slika

Jack Gleeson as Joffrey Baratheon
Slika

:kralj: :snesko:
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Uboli su svakog... Tako bi negde izgledali da sam ja birao postavu... Jos samo Deneris :love: i Petira :love: da vidimo...
NOX
Korisnikov avatar
By Clockwork Orange
I meni se dopada ova postava. Znao sam da ce Peter Dinklage biti odabran za Tiriona, on je bio favorit od samog pocetka. Ja cekam da vidim Sersei i Dzejmija..

:bouncy:
Korisnikov avatar
By svejedno
Uboli - ali za svakoga...svaka cast. I to glumchina do glumchine.

..

Jedino sto ne znam ko je ovaj Jack Gleeson, i ne vidim ga, al ako su druge tako uboli, onda ne sumnjam...

..

Znaci serija, a?

..

Draco mi je :) Veoma mi je drago.
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by Clockwork Orange
Ja cekam da vidim Sersei i Dzejmija..

:bouncy:
I ja takodje! :mackodlak:

Martin nije izasao. Dugujem ti pice. :)

Do sada su likove dobro odabrali.
By Storm
Nešto sam načuo da je Martin negde izjavio da je završio novu knjigu.
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by Nocturnal
Pa ne dugujes njemu :lol: :lol: :lol: ...
Ja se izvinjavam Clockworku :blush:

Izvinjavam se i tebi Nocturnal! Uskoro mozemo na pice :shmi:

Storm i ja mislim da je Ples zmajeva nikad blize izdavanju :shmi:
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Machkodlak
Ma ja sam to pice, sto se ono kaze, "okacio macku o rep" :D ...
Korisnikov avatar
By antibiotic
Najveci domaci portal na temu "Pesma leda i vatre" mozete naci ovde! Sve je receno ;)
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by Nocturnal
Machkodlak
Ma ja sam to pice, sto se ono kaze, "okacio macku o rep" :D ...
Nemoj mi kaciti na rep :P

U novembru idemo na pice :shmi:
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Ja se vise i ne secam, bese li to novembar ili decembar :P ...
Btw. sad mi dugujes kokice :P .
NOX
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!