Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
pa jes, u pravu si. nego su mi prve dve iz drugog posta nekako mutnjikave; za prvu ne znam, ali na drugoj vidim da je bilo dovoljno svetla, tj. nije bilo potrebe za previsokom ekspozicijom zbog koje uglavnom dolazi do tak'og efekta... zakaj su tako mutne?
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
e, sviđa mi se i ova gondola! jel bio još neko u veneciji, da postavi svoje? :lol:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by ns.happy
hehe, te gondole svi prvo uslikaju u veneciji.... :giggle:

Slika
Podseca me na film "Smrt u Veneciji". Ako niste gledali, obavezno ga nabavite! Super ti je slika ns. happy!
Korisnikov avatar
By foolish
Originally posted by Lepa Krepa
pa jes, u pravu si. nego su mi prve dve iz drugog posta nekako mutnjikave; za prvu ne znam, ali na drugoj vidim da je bilo dovoljno svetla, tj. nije bilo potrebe za previsokom ekspozicijom zbog koje uglavnom dolazi do tak'og efekta... zakaj su tako mutne?
alo bre! ja sam totalni amater, skontah sta me pitas (nakon treceg citanja), ali zaista ne znam sta da ti odgovorim :puzzle:
ja samo vidim nesto sto mi se svidi i sklocnem :D
Korisnikov avatar
By KiWi

čestitke one of the people .... ah gde je taj septembar :D
Korisnikov avatar
By anche
izlozba ce biti vidim u queen st. :giggle:
Korisnikov avatar
By ns.happy
drasko cestitam na izlozbi! :happy: sve najbolje, da sve rasprodas ;)
no, evo da nastavimo sa temom... pelikan jedan... iz zagrebackog zoo vrta...
Slika
Korisnikov avatar
By North
posto si poceo sa zivotinjama evo imate pozdrav od mene i mog Doriana
Slika
Korisnikov avatar
By Hton
@North : nije ti valjda zaba kucni ljubimac? :shok: :D
Korisnikov avatar
By ns.happy
sunceeeeeeeeeeeeeeee :sunce:
ovo je vec nesto posebno... tvoje?
Korisnikov avatar
By North
Originally posted by Hton
@North : nije ti valjda zaba kucni ljubimac? :shok: :D
Imam ja i tri psa.Dve doge i shar pei.Naravno i sestru koja je zahtevnija od svih njih zajedno :goran: :sladoled: :mjuza: :gol: :happysmoke: :wcsolja:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
sunce... :wow:
potpuno je fantastična. sve na njoj!
Korisnikov avatar
By KiWi

Mnogo me se sviđa ovaj pelikan.

Ja bih ga samo malo posvetlio u photoshopu, ali nije obavezno ... možda je fotoreporter baš hteo ovako :D
Korisnikov avatar
By Sunce
sunceeeeeeeeeeeeeeee :sunce:
ovo je vec nesto posebno... tvoje?
Nije moje, zato sam postavio link sa autorom. Ima na tom betterphoto.com zaludjenika Venecijom koliko 'oces.
Korisnikov avatar
By ns.happy
inace, da li ste vi pre za to da slika bude takva kakva je uslikana ili da je obradjujete u fs? nekad ima smisla, ali po nekoj logici, posteno je da se ne sredjuje? mislim, fs moze da napravi stvarno cuda, npr:

Slika
Slika
Korisnikov avatar
By ns.happy
inace, te gondole su usidrene na samom ulazu. izgledaju napusteno, a kad se malo obidje grad, skontas da su upravo one najruznije i nekako najusamljenije. ostale su kitnjaste, turisti se vozaju njima, a ove niko ne dira, samo ih slikaju... kao i maske koje se prodaju pored njih, mnogo su skupe... malo zadjes, promuvas se, i nadjes isto to, samo lepse i bolje...
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
inace, da li ste vi pre za to da slika bude takva kakva je uslikana ili da je obradjujete u fs? nekad ima smisla, ali po nekoj logici, posteno je da se ne sredjuje?
ja se s tom logikom ne slažem. prvo zbog toga što je svaki aparat ograničen svojom konkretnom tehnologijom i pravi "greške" koje u ps-u možeš da ispraviš (npr. da "skineš šum", popraviš svetlo i kontrast i takve stvari) i ne vidim nikakav razlog da to ne uradim, niti mislim da je to nepošteno (jbt ima aparata koji rade svaaaaašta nešto što moj ne može, onda bi bilo vrlo nepošteno uopšte slikati njima, jel). primećujem da je to prilično rašireno mišljenje, no ljudi zaboravljaju da se do fotografije kao konačnog proizvoda ne dolazi samo tako što uperiš aparat i okineš. i analogne fotke prolaze kroz promene u procesu razvijanja, tj. sam taj proces je takođe deo kreativnog rada na fotografiji. ja tako doživljavam rad u photoshopu. a i predstavlja mi zadovoljstvo, skoro jednako kao ono koje mi pričinjava samo slikanje.
s druge strane, ja nekako povlačim granicu između obrađivanja i doterivanja fotke i neke digitalne manipulacije koja je sama sebi svrha, tipa dodavanja/oduzimanja koječega, onih silnih filtera, efekata, spajanja elemenata različitih fotografija itd. ne kažem ni da je to nešto "nepošteno", ali uglavnom nije ono što mene zanima.
Korisnikov avatar
By ns.happy
ok, slazem se sa tobom, ali npr u national geografic su raspisali konkurs za fotografije ali oni traze da se slike uopste ne obradjuju, ni na koji nacin, jer ce diskvalifikovati te radove. zasto to?
i jos nesto. ima nas koji ne znamo da radimo u shopu :blush:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
okle ja znam... svaki konkurs ima neke svoje propozicije - neki ti puštaju na volju bez ikakvih ograničenja, neki ti dozvole delimične intervencije, a neki su baš nazi, ka' taj nazional điogrefik. ;)
lično smatram da TO nije pošteno. eo recimo, prijavim se ja na taj konkurs. ja slikam jednim običnim point-and-shoot digitalcem (finim, ali svejedno), imam jedan jedini objektiv, nemam čak ni stativ (to malo dodajem na patetici, a nemam ga isključivo iz sopstvene lenjosti :lol: ) i nije mi dozvoljeno čak ni da maknem noise sa slike koju dobijem. a aparat mi je noisemaker samo takav.
i onda treba da se takmičim s ljudima koji okolo vucaraju po pet kila profi opreme i samo to što nose u koferu pravi 20 puta intenzivnije intervencije na "predstavljanju stvarnosti" - do čega je, slutim, stalo onima koji tako koncipiraju konkurs - nego bilo šta što bi ja mogla da napravim u ps-u.
not fair, kažem ja.
Korisnikov avatar
By ns.happy
'oces da me naucis da radim u fs?:hipnotizer:
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 78
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!