Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
Molim, i drugi put!

:)

Ajde jedno pitanje onda! Nadam se da znaš sve njene filmove.

Mislim da je sa Ljubišom Samardzićem u njemu. Negde 70ih snimano, po mojoj proceni. U boji.

Radnja možda negde u panonskoj niziji, mešavina raznih naroda...radnja nadrealna, skroz...bunjuelovski...Nju u filmu (ono koliko sam ja video, ne ceo) - nekoliko puta oplakuju i sahranjuju, uz bogate običaje...i ona se svaki put iznova vraća iz mrtvih. Pri čemu se u okolini ništa posebno ne čude i iznenađuje TIME, nego nekim drugim, običnim stvarima. Odprilike kao kuče koje pokušavaš da oteraš a ono se uvek vraća...Film ko neki čudan san.

Šta to može da bude?
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by Mars
Ja se rastopim kad vidim Renatu Ulmanski. Mnogo volim tu ženu.
Ja se rasplačem.

Tako sam cmizdrila kad sam gledala "Skakavce", pre nekog vremena. :kesa:

ont:
Kako je krenulo, uskoro će se u našim pozorištima igrati misterije, moraliteti i mirakuli.
Korisnikov avatar
By Mars
Razumem te.

A dramu sam posle gledanja predstave i čitao nekoliko puta.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Em su te scene dirljive same po sebi, em se Renata pojavi onako fragilna sva i glas joj podrhtava.

Ma, beži... Idem ja da gledam neki SF.

Mada mi ni to ne garantuje da neću pronaći razlog da se rasplačem.
Korisnikov avatar
By Sunce
Molim, i drugi put!

Mislim da je sa Ljubišom Samardzićem u njemu. Negde 70ih snimano, po mojoj proceni. U boji.

Radnja možda negde u panonskoj niziji, mešavina raznih naroda...radnja nadrealna, skroz...bunjuelovski...Nju u filmu (ono koliko sam ja video, ne ceo) - nekoliko puta oplakuju i sahranjuju, uz bogate običaje...i ona se svaki put iznova vraća iz mrtvih. Pri čemu se u okolini ništa posebno ne čude i iznenađuje TIME, nego nekim drugim, običnim stvarima. Odprilike kao kuče koje pokušavaš da oteraš a ono se uvek vraća...Film ko neki čudan san.

Šta to može da bude?
Stvarno se ne secam naziva filma, ali mi je radnja poznata. Mozda ovde pronadjemo naziv:

http://www.imdb.com/name/nm0237244/

Sta je sve ta zena radila! :hail:
Korisnikov avatar
By Mars
Evo zajedničkih filmova sa Ljubišom Samardzićem (sve ovo pod uslovom da se nisam zeznuo, ali mislim da je i on u tom filmu). Izbacio sam Petlovo Brdo i Sutjeske i Neretve...

"Od svakog koga sam volela" (1971)
Biciklisti (1970)
Devojka (1965)
Jutro (1967)
Lepse od snova (1976) (TV)
Lito vilovito (1964) 6.4/10 (12 votes)
Pesceni grad (1962)
Pjescani zamak (1963)
Sirota Marija (1968)
Sticenik (1966)
Tamo i natrag (1978)

Možda je ova Sirota Marija?
Korisnikov avatar
By Sunce
Jutro je crno-beli film, cini mi se. A zajedno igraju i u Prekobrojnoj, samo sto to nije trazeni film.

Nazalost, ne znam. :(
Korisnikov avatar
By Mars
Pobrisao sam ja sve za šta znam da sigurno nije (npr. Prekobrojna).

Nikakvih opisa tamo nema...A lud je film, skroz.
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Orlando the Lady
Vera Cukic, mama lose glume...
auf,neću dalje da čitam-ako neko želi neka pogleda seriju porobžije,pa nek se razuveri...
Korisnikov avatar
By Mars
Jao sad sam se setio...

Kako se zvalo ono....da li je to to...

Jel tu radnja smeštena u nekoj turkoj kasabi?

Prave ćilime neki ljudi?

Jedna reč, zajednička imenica neka u množini...
Korisnikov avatar
By deran
Vaga za tačno merenje,Pop Ćira i pop Spira (jednom kao Jula,jednom kao frau Gabrijela :love: )...
Korisnikov avatar
By Mars
Evo nađoh.

Kože.

A Porobdzije ne znam šta su.
Korisnikov avatar
By deran
Molim, i drugi put!

Šta to može da bude?
ova prva rečenica me asocira na seriju Kuda idu divlje svinje,ali nemam pojma da li je tu Milena...
Korisnikov avatar
By deran
Evo nađoh.

Kože.

A Porobdzije ne znam šta su.
isto serija,sad već mešam radnje,ali mi je vera ostala u sećanju (mali peder... :D )

znaš da ima tako nekih serija koje zapamtiš više po gumcima nego po radnji-najbolji primer mi je Marija sa Mirom Banjac-bar mislim da se serija tako zvala..
Korisnikov avatar
By Mars
Da,da. Pa em je bilo odavno, em nismo pratili to nego gledaš u televizor čekajući crtani, onaj jednom dnevno što je išo....ALi neke scene ostanu.

To "Kože", to je koliko se sećam o nekoj mladoj ženi (Vera), mala sredina, muž koga ne voli...nešto ko Sofka valjda. Pa je neko labilan visio na nekom kao mostu, dugo, hteo da se ubije...pa da li da iznose neki ćilim da ga spasu (ko vatrogasci), ili ne...neka baba ne da, pocepaće joj ćilim....gora taj neki razmišlja o životu i smrti, da li da se pusti ili ne...Toga se sečam.
Korisnikov avatar
By Tot
Nisam pratio odgovore na temu ali da li se neko obratio na pravu adresu? Otac Žarko, yeahh!!!! Jurišni odredi Obraza ili koje druge bogougodne grupe valda neće biti sprečeni zakonom o zabrani dikriminacije da intervenišu jer to se ne tiče diskriminacije nego svetosavlja. Bila jednom u JDP predstava "Sv. Sava" pa kako je to samo otac Žarko razbucao! Sprečili su nemoral i zavšili predstavu jednom za svagda. Pa malo posle toga u kafeu JDP-a onaj Šiptar Irfan Mensur patosiran, a malo su mu izmenili i lični opis.

Ja se nadam da se neće previše gurati prst u oko srpskog naroda sa Kušnerom u BDP. Pederska prenemaganja, ne daj bože i pipanja u sred pravoslavnog Beograda! Hajde, hajde Žarko, potegni već jednom te tvoje svetosavske batinaše, vidiš da je nastupila Sodoma i Gomora. Nekada si imao odrede, vreme ti je sada da skupljaš brigade.

:jankovicka:
Korisnikov avatar
By deran
trebao si ipak pročitati makar uvod-tema bi trebala biti nešto drugo,ali se u samom početku otišlo u off-mislim da sunce nije najsretnije izabrao naslov topika...
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by deran
trebao si ipak pročitati makar uvod-tema bi trebala biti nešto drugo,ali se u samom početku otišlo u off-mislim da sunce nije najsretnije izabrao naslov topika...
Tema moze siroko da se shvati. Kljucne reci su diskriminacija i pozoriste, a sa tim idu i glumice, gej teme i sl.
By Ulix
Originally posted by Dzelajza Rouz
Ja se rasplačem.

Bože, kako je ona dobra u toj predstavi! :drama:
Svi su dobri, u stvari, i tekst je dobar, režija je dobra, sve je dobro.

Ulixandra, kao što se da naslutiti, voli Skakavce. :)
Korisnikov avatar
By Tungi
Mars sreco,pa mi volimo mnogo sta:D :jumphug:

Tu zenu moram da upoznam!Na mene je posebno ostavila utisak u filmu "Mala" i u "Zaboravljenima"
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Ulix
Originally posted by Dzelajza Rouz
Ja se rasplačem.

Bože, kako je ona dobra u toj predstavi! :drama:
Svi su dobri, u stvari, i tekst je dobar, režija je dobra, sve je dobro.

Ulixandra, kao što se da naslutiti, voli Skakavce. :)
I ja je mnogo volim. :love: Svidja mi se njen glas.
Korisnikov avatar
By Mars
Mogli bismo da odemo svi zajedno na neku predstavu i odnesemo joj VEEEEEEEEEEEELIKI buket cveća.
Korisnikov avatar
By Tungi
Kad?Propustio sam Skakavce u JDP-u,ne znam kada je ponovo na repertoaru:kesa:
Korisnikov avatar
By Mars
Pa ne znam ni ja :) Krajem meseca izlazi raspored i kupuju se karte.

Ako hoćeš da pročitaš pre toga, mogu da ti pomognem.

Korisnikov avatar
By Tungi
U oktobru ne verujem da ce biti,jedino mozda sledeceg meseca.

Aj'e:beba:
Korisnikov avatar
By Mars
Da...šta mislite o tom našem režimu izvođenja predstava - par mesečno, pa tako godinama?

Slušao sam neke glumce koji su pre za varijantu intenzivno ,svake večeri, vezano, pa dok predstava živi. Kažu da bi njima bilo puno lakše. Verovatno bi cela pozorišna organizacija morala da pretrpi korenite promene za prelazak na taj sistem.
Korisnikov avatar
By Tungi
Ma i nije bash tako.Mene je Zechji nasip u Narodnom pozorishtu tako smorio,mislim da se ta predstava davala triput dnevno.I josh uvek cini mi se stoji na repertoaru.
Korisnikov avatar
By Mars
Ne razumem baš, šta nije tako?
Korisnikov avatar
By Tungi
Da...šta mislite o tom našem režimu izvođenja predstava - par mesečno, pa tako godinama?

Slušao sam neke glumce koji su pre za varijantu intenzivno ,svake večeri, vezano, pa dok predstava živi. Kažu da bi njima bilo puno lakše. Verovatno bi cela pozorišna organizacija morala da pretrpi korenite promene za prelazak na taj sistem.
Ne verujem u "zivot" intenzivirane predstave.
Korisnikov avatar
By Mars
Pa ne znam. Razlikuju se eto mišljenja.

Neke kuće rade isključivo tako: izbaci se predstava, pa dok publike ima - ona se igra.

Neki stranci su reagovali WOW! kada bi čuli da se neka predstava igra kod nas već 5 godina....a onda bih im ja objasnio u čemu je stvar.

Kažem ti, neke naše glumce sam slušao koji kažu da bi njima to više odgovaralo nego da jednom ili dva puta mesečno obnavljaju tekst, ulaze u lik i šta već priprema podrazumeva.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!