Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
Bio sam juče na sajmu knjiga. Žao mi je što nisam kupio pesme Ane Ahmatove...
By fencysmurf
Ljudi... ovogodisnji Sajam je divota... kao da su ga obezbedjivali retardirani slepci .... ja sam danas izmedju ostalog ..... um .... pa.... nabavio .... si cak i Jansenovu Istoriju umetnosti... dakle niko nije pazio knjige ali niko... posle mi bilo drago sto sam isao motorom... nikad ne bi sam preneo ... a potrosio 200 dindzi za kartu :D

najbolji sajam ever!
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by fencysmurf
.... ja sam danas izmedju ostalog ..... um .... pa.... nabavio .... si cak i Jansenovu Istoriju umetnosti...
:shocked:

Dolazim kod tebe na obuku.
Korisnikov avatar
By konstantin laufer
i danas sam bio na sajmu, pukao sam jos 5000, sa onih 3000 od prvog dana 100 jevreja ode kod od sale.
a u mom cegeru:
novi Vidojkovic, "Sve crvenkape su iste",
dva recnika,
"vek kanadskog filma",
"filmski zanrovi"
"americki Noar film"
"linc o lincu"
"Blesav, mrtav, kopile i nevidljiv"
"napraviti film" Federiko Feini
"estetika filma"
....
Korisnikov avatar
By bigirl
U jbt. Ja skroz zaboravila na Sajam this year. A baš sam 'tela da idem... :glupan: :ubise:
Korisnikov avatar
By Egmont
Ja sam danas kupio tri kile Efraima Kišona i dva metra Samizdat izdanja. I pljesku u Perper Goldu. Punjenu :)
Korisnikov avatar
By Dina
Bila sam danas. Kupila nekoliko knjiga za fakultet i spansko-srpski recnik koji je skoro duplo jeftiniji nego u knjizari, bas sam skoro gledala...
By Ulix
Postao sam ponosni vlasnik veceg broja knjiza, medju njima i romana Harmonia calestis, madjarskog carobnjaka Petera Esterhazija, i nove zbirke price Davida Albaharija - Senke.
Korisnikov avatar
By Sunce
Kupio knjige: Zovem se crveno, Gospoda Glembajevi, Aleksis, Sopstvena soba, Knjiga o caju...i dobio neke. :poklon:

Slika
Korisnikov avatar
By djo
ja sam bas gledao na standu geopoetike da li ima ta pamukova knjiga i nisam je video.... doduse nije ni cudo... bila je tako velika guzva da mi se ceo sajam smucio...

obradovala me je jedna lepo dizajnirana edicija teorijskih knjiga, izdavac je iz bosne, i obradovao me stand firme 'mini' - jedino sto su izdali su 4 ili 5 albuma 'muumina' to je neki simpaticni strip junak iz finske, izgleda kao veliki beli nilski konj :)

kupio sam dva komada 'mleko i pivo' od nele sukare, i jednog nebrigica, za poklon
Korisnikov avatar
By Delete
Bila sa mojim dragim forumasima i jedino sto me ove godine iznenadilo na sajmu su neke osobe iz mog drustva koje sam tamo srela, inace sam jedva nasla 1 knjigu koja mi se bas svidela, a i dok sam nju jednu trazila Avalon i Abyss samo sto se nisu porodili :lol:
Ali bar Abyss i ja mozemo da se pohvalimo da imamo zanimljivu slicicu sa sajma :)
Korisnikov avatar
By jukie
Ove godine nema besplatnog utoračkog uranka zadnjeg dana sajma... ali sam bar bio na besplatnom otvaranju...
dobro, da rezimiram; knjige su uglavnom spadale u četiri grupe:
-koje me ne zanimaju svojom sadržinom
-koje nisu savršeno odrađene
-koje su preskupe (npr. 1180 dinara mali ključ za insekte)
-koje već imam

[size=-1]Ovo liči na onu kinesku sistematiku
-koje pripadaju caru
-koje su razbile krčag...[/size]
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by Delete
Ali bar Abyss i ja mozemo da se pohvalimo da imamo zanimljivu slicicu sa sajma :)
A, eto...
Ja slikao vas dvoje, a posle se nismo slikali zajedno!!!!!!!!!!!!!

Ja nisam kupio Balzaka :(
bio je preskup za polovne komplete!!!
Vazno je da sam kupio Van gOgh - The complete paintings :P
Korisnikov avatar
By svejedno
Jbg, nisam stigao da odem ovog puta.

A inace, na sajmu me ne interesuju knjige koje znam, vec one koje me tamo zaintrigiraju.

Ne idem sa namerom da kupim odredjenu knjigu, zelim reci.

To kupujem bez obzira na sajam knjiga.

Imam jos jedan dan, jel tako?

Ali utorak.. obaveze.

Ej zivote patnjo.
Korisnikov avatar
By Seaman
Originally posted by bojandjo

obradovala me je jedna lepo dizajnirana edicija teorijskih knjiga, izdavac je iz bosne, i obradovao me stand firme 'mini' - jedino sto su izdali su 4 ili 5 albuma 'muumina' to je neki simpaticni strip junak iz finske, izgleda kao veliki beli nilski konj :)
Postoji i crtani film.:D
Korisnikov avatar
By Deksi
Bio danas s dve ortakinje...kupili Sandmana, Sincity i Mracnu Kulu V. deo
Korisnikov avatar
By svejedno
Yeah.. Sandman.. na srpskom?

Preveli su najgori deo.

No, never mind... Sandman is the man.

Morpheus, The King of Dreamworld, The Prince of Stories, the father of Orpheus...

Enjoy.
Korisnikov avatar
By Deksi
Originally posted by svejedno
Yeah.. Sandman.. na srpskom?

Preveli su najgori deo.

No, never mind... Sandman is the man.

Morpheus, The King of Dreamworld, The Prince of Stories, the father of Orpheus...

Enjoy.
thanx...preveden na srpski i jos los prevod....ali sta cu Sandman mi je na neki nacin jedan od Idola...procitao u roku od pola sata sve...odusevljen!
Korisnikov avatar
By svejedno
Nadji na engleskom... Neki drugi deo, ovaj je samo niz pricica..

Tada ces se tek oduseviti.

Zaista, ilustrovana prica, to nije strip, to je, kroz pisca, dodir bogova.

Koji te , opet kroz njega, pustaju da i ti njih dotaknes.

Ma, nesto u sta se kunem.

Bolje da cutim. ;)
Korisnikov avatar
By Sunce
Kupio sam knjigu "Ljubavnik" Margerit Diras (izdavač "Svjetlost " Sarajevo) u knjižari - antikvarnici "Dveri" (Đure Jakšića 6)!!!! :cita: Tražio, tražio, pa našao. Šta ti je istraživač!

To je novost za forumski klub "Diras"!

Bojandjo, hvala! :mazi: :hvala:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by svejedno
Imam jos jedan dan, jel tako?
Ali utorak.. obaveze.
Ne, završeno je... rekla je neka voditeljka juče: "Svi koji su se po tradiciji nadali besplatnom poslednjem danu sajma razočaraće se... Sajam se definitivno zatvara večeras u 20 časova." (tj juče)
Korisnikov avatar
By svejedno
Thx na infou, Jukie, ali ionako..obaveze.
Korisnikov avatar
By Draco
Ja konzumiram sajam po principu da jedan dan odem i kupim na sta naletim, dodjem kuci, setim se/smislim sta bi mi jos trebalo, odem sledeci dan i obavim REAL kupovinu. Samo, ove godine sam se zajebala i nisam stigla da odradim ovaj drugi deo, tako da sam zavrsila samo sa Prodavnicom tajni <kupila sam mami jer sam joj izgubila njenu>, 1984 <kupila sam sebi jer mi je neko ukrao> i neizostavnim Pracetom.
By SUNNY B
bila sa suprugom u nedelju, slogirala se zbog cene ulaznice, usla, slogirala se zbog cena knjiga,nisam kupila nista jer mi nije ostalo nista para, odlucila se za ovogodisnjeg nobelovca cisto da vidim dokle je politika dogurala u knjizevnosti na svetskom planu i slagala rodjenu majku da sam kupila knjigu za fax. cekala poslednji dan da bih usla za dzabe, saznala da zena ne moze da ide sa mnom te cu morati sama . ukrala jos nisam nista ali sam saznala od jednog forumasa da je plemenita kradja, khm, khm, ovaaaj, :blush: moguca... i taaaako..... pricacu sutra.....
Korisnikov avatar
By ...
Nego, neki tako utisak oko dogadjaja na tom Sajmu??? Ko da niste bili bre na Sajam nego na pijaci, VECINA prica ko je sta turio u dzep ne plativsi, ili kako su cene bile visoke... Jel se to pretvorilo u buvlju pijacu ili...?
Pa jel bio neko bar na onaj susret sa Albaharijem?
Korisnikov avatar
By jukie
Ne znam da li se PRETVORILO u buvlju pijacu, ali znam da su gore na spratu malecke firmice svake godine prodavale raznu sitnu robu kao što prodaju i po ulici na improvizovanim štandovima, a dole imaš svašta, kao kad se šetaš Terazijama/Knezom pa nailaziš na razne radnjice, neke fensi, neke obične. One radnjice na spratu su kao ova mala samoposluga kod mene na ćošku (imaš jednu vrstu začina C i dve vrste paštete, pa ako imaš vremena a ti idi u grad pa kupuj) i sve one prodaju jednu istu jeftinu robu (hleb, mleko i one čudne flipsije koji se prave da su bolji od Smokija). Sa druge strane, IPS (Merkator Hipermarket) i Plato (Super Vero) imaju fensi inostranu shiny-paper robu, pa tamo ideš da kupiš nešto da se častiš, a ako imaš para tamo kupuješ stalno.
Sajam ja vidim kao jedan tržni centar knjiga + prodajnu izložbu.

btw Video sam na TV intervju sa Urošem Petrovićem koji je pisao Aven i jazopas u zemlji vauka. Potpisivao je deci knjige (a ja tada nisam bio tu, ih) i podržavao neke programe za jako inteligentnu decu (napisao je i dve knjige mozgalica u tu svrhu). Baš je bio dobro raspoložen.
By Ulix
Originally posted by ...
Nego, neki tako utisak oko dogadjaja na tom Sajmu??? Ko da niste bili bre na Sajam nego na pijaci, VECINA prica ko je sta turio u dzep ne plativsi, ili kako su cene bile visoke... Jel se to pretvorilo u buvlju pijacu ili...?
Sajam se pretvorio u vasar, ali za moj dzep preskup vasar. Vidjao sam ljude kako nose Koelja i Gorana Petrovica, pod rukom. Ako to nije krunski dokaz da je sajam postao vasar gde su kupuju lepe korice a ne lepe knjige, ja ne znam sta je. :(
By Simor
Pa, nekako čitav Sajam ima vašarsku atmosferu, i taj vašarski elemenat je toliko srastao sa Sajmom, da je neophodno o njemu pričati - prljavi prilaz sajamskoj hali gde vas čeka gomila štandova sa roštiljem i pićem; sama sajamska hala gde je jeziva gužva, gde gomila dece trče skupljajući propagandni materijal izdavačkih kuća i odvratna zagušljivost. Ok, godine me polako sustižu, ali je na trenutke zaista nepodnošljivo.

A od poznatih spisatelja, ja videh Amfilohija Radovića na jednom od mnogobrojnih crkvenih štandova, pa smo Tot i ja izveli mali performans, uzvikujući: "Evo ga Satana, bež'mo!". Takođe, mogao sam da si upriličim i susret sa spisateljicom Ljiljanom Habjanović Đurović, ali sam i to izbegao. Bez performansa.

Nego, (1) ja nisam primetio ni jedan štand feminističkih izdavačkih kuća i to me je ražalostilo - nisam uspeo da nabavim "Izvore totalitarizma" Hane Arent, i (2) da li ste zamjetili da je Sajam tako napravljen da je potpuno nedostupan hendikepiranim osobama -- ajd' donji deo još pomozi bože, ali gornjim delom nema šanse da se prođe.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Ulix
Originally posted by ...
Sajam se pretvorio u vasar, ali za moj dzep preskup vasar. Vidjao sam ljude kako nose Koelja i Gorana Petrovica, pod rukom. Ako to nije krunski dokaz da je sajam postao vasar gde su kupuju lepe korice a ne lepe knjige, ja ne znam sta je. :(
Važno je da ljudi dolaze na Sajam knjiga, pa makar kupovali i gledali lepe korice i lizalice na standovima ispred hala. Sajam knjiga je i neka vrsta galerije. Posebno je važno da dolaze deca jer će im slike knjiga ostati u glavama zauvek. Možda se neko dete odlučilo za prvu knjigu na osnovu korica. Na primer, "Dobro drvo".
Ne smeta mi gužva na Sajmu, ni roštilj ispred hala...Eto, ja bih predložio da se ispred hala prodaju liciderska srca.
Sviđa mi se što su neki forumaši pričali o tome kako su se proveli na Sajmu. To je nekako sa dušom ispričano - iskreno.

:cita:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!