Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By lazarus
Pošto ne mogu da se sjetim imena sjajnog čaja koji bi odgovarao tako lijepom skupu ( Pidži ili sl.), onda može Earl Gray, ili neko fino bijelo vino.
By dukkehjem
Ja citam... trenutno sam tek kod Jedne Svanove ljubavi, ali ima vremena i ja se sa uzivanjem upustam sve dublje u Potragu za izgubljenim vremenom....
Sto se prve recenice tice mislim da je fora u broju slogova i ritmu...
Originally posted by lazarus

Da li je Paideino izdanje Proustovog romana U potrazi za izgubljenim vremenom kompletno? Narucio bih ga ako jeste.
Jeste, kompletno je. Prevod je dobio Oktobarsku nagradu svojevremeno (osamdeset i neke), a sada je doradjen i upotpunjen istorijskim i biografskim podacima bitnim za samo delo. Ja narucio, prezadovoljan sam.

---
eto, samo da se upisem u ovu temu... :)
By ~ Le Saint X ~
Ja da kazem da ko god je procitao Prusta
bilo bar deo
kod mene ima
BIG 12 points
:D
By ~ Le Saint X ~
:mazi:

pa da se obrazujesh
i postanesh pametniji gej
uz Prustove savete
By dukkehjem
hahaha...
jok, to da se obrazujes vise godi mojoj sujeti,
to da budem pametniji ne mora da znaci,
a citam jer mi prija, jer me uvlaci ko u neki topli vrtlog mutnjikavi i posle svega, jer ga volim...
Za sada jedini pisac koji je iscedio dusu u svoje delo, imam osecaj da sam proziveo njegovo detinjstvo (i to samo na osnovu 1. i malog dela 2. dela U Svanovom kraju).
Svidja mi se sto je i zanimljivo naspram drugacijih pisaca i drugacijih postupaka... tipa borhesovski prosede, ili Miler... Apoliner u krajnjoj liniji (da drmnem i nekog Francuza).
By dukkehjem
edit: drugih pisaca i drugacijih postupaka koje takodje obozavam, da ne bude zabune.
By ~ Le Saint X ~
Samo drmaj Francuze i daleko ces dostici
:)
Crois - MOi
et toq!
:snob:

p.s.

Ne znam zasto ali mene ovaj smajli
:snob:
podseca na Prusta i ovaj roman

treba ga preimenovati u :proust:
By dukkehjem
hehehe, ma super su Francuzi... ali tu su i Nemci (Hesse, Hajne, Gete, Man...), Rusi (Solzenjicin, Tolstoj, Dostojevski, Grin, Cehov, Bulgakov...), Jugosloveni, Spanci, Englezi, Amerikanci, Juzno-Amerikanci i mnogi jos...

off: koliko si ti dugo ziveo u francuskoj, tj. koliko se dugo pretezno sluzio francuskim? i pre koliko?
By dukkehjem
(doduse, pola njih umrlo u Parizu :giggle: ne mozh nish bez Francuza :durenje: )
By dukkehjem
ne odgovori mi na pitanje :rida:

a pitao sam zbog "daleko ces dostici"

i perfektnog francuskog sa druge strane...
By ~ Le Saint X ~
Oh... pa nisam nesto mnogo dugo bio...
mada, sve zavisi kako se gleda na to
u svakom slucaju sam VERY EXCITED jer cu uskoro opet na bar 3 nedelje u Francusku...
Pariz,Nant,Ren...Mont Saint Michel
i Dvorci Loare

elem...
Ja sam od srednje skole poceo d abudem frankofil...
i negde na prvoj godina faxa smo gledali film
GREAT EXPECTATIONS
od
Dikensa

sa Gvinet Paltrou i Mat Dejmonom (?) u glavnim ulogama
i Pip je u tom filmu slikar...
i jedna recenica iz filma je VRLO UTICALA na moj izvot

a to je:

Niko ne moze za sebe reci da je umetnik dok ne poseti Pariz

I to je tacno...
Pariz - my first love....
By dukkehjem
Originally posted by ... AINSI SOIT - JE ...

Oh... pa nisam nesto mnogo dugo bio...
mada, sve zavisi kako se gleda na to
u svakom slucaju sam VERY EXCITED jer cu uskoro opet na bar 3 nedelje u Francusku...
Pariz,Nant,Ren...Mont Saint Michel
i Dvorci Loare

elem...
Ja sam od srednje skole poceo d abudem frankofil...
i negde na prvoj godina faxa smo gledali film
GREAT EXPECTATIONS
od
Dikensa

sa Gvinet Paltrou i Mat Dejmonom (?) u glavnim ulogama
i Pip je u tom filmu slikar...
i jedna recenica iz filma je VRLO UTICALA na moj izvot

a to je:

Niko ne moze za sebe reci da je umetnik dok ne poseti Pariz

I to je tacno...
Pariz - my first love....
Hmmm, zanimljivo :) posto ponegde mi se ponekad ucini da nazirem tipicno francuske konstrukcije primenjene u srpskom... pa se zapitah :)
ovo za Pariz ne bih bukvalno shvatio XD
ekstra za Francusku, zelim ti srecan i ugodan put i provod tamo! :D
Moja neka rodjaka ce da studira fr, isto je frankofil zesci, ali me nervira u poslednje vreme jer je opsesivna, posesivna, egoisticna, a i iznervirala me je kada mi je rekla "na Filoloskom sve gejevi, al dobro bar ces ti osvetlati obraz tom faksu" murshhh
begam saaad mnogo sam umoran, odoh da zZzzZZz
poz :)
By ~ Le Saint X ~
Mozda...ljudi kada me upoznaju
uvek pomisle da sam stranac
jer...
od delovanja 'jezika'
ponesto 'cudno' pricam za srBske ushi
By dukkehjem
pa "daleko ces dostici" jes bilo cudno XD
al ono, ne zameram ja :mag:
doduse, :durenje: , necu nista da procenjujem dok se ne budemo upoznali :giggle:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Ako neko ima link za elektronsku verziju, jezik srpski ili engleski neka prosledi :geisha:
By ~ Le Saint X ~
GreHota da se takva knjiga
bar jedan deo
ne poseduje u pravom obliku

Slika
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2616161#p2616161]Speculum Columbae napisao:[/url]prust je odvratan.
lmao jbt ne mogu da verujem da sam ovo mislio; sada mi je jedan od omiljenih autora

"Ali kad iz neke davne prošlosti ništa ne postoji više, posle smrti bića, posle uništenja stvari, jedini, krhkiji ali dugovečniji, nematerijalniji, istrajniji, verniji, miris i ukus ostanu još dugo, kao duše, da pamte, da čekaju, nadaju se, na ruševinama svega ostalog, da nose bez klonuća, na svojim gotovo neopipljivim kapljicama, ogromno zdanje uspomene."

U traganju za izgubljenim vremenom
Proust so titillates my own desire for expression that I can hardly set out the sentence…
My great adventure is really Proust. Well—what remains to be written after that? I’m only in the first volume, and there are, I suppose, faults to be found, but I am in a state of amazement; as if a miracle were being done before my eyes. How, at last, has someone solidified what has always escaped—and made it too into this beautiful and perfectly enduring substance? One has to put the book down and gasp. The pleasure becomes physical—like sun and wine and grapes and perfect serenity and intense vitality combined.

– Virginia Woolf, The Letters of Virginia Woolf: Volume Two, 1912-1922
Pozdrav Prustoljupci!

Evo malog doprinosa temi sa Prustom koji se (navodno) pojavljuje na 0:38.

https://www.youtube.com/watch?v=51COHIgjbYU

Za kvalitetno citanje Traganja kljucno mi je bilo postici ritam jer sam inace gubio atmosferu scene, a samim tim i Prustovu misao. Spominjem ovo jer je teskoca citanja romana ono sto odbija siroku citalacku publiku.

Primjetio sam da je na otvaranju teme spomenuto Traganje kao roman na Gay Top listama. Ovo smatram da je ponizavajuca i neprimjerena opaska za jedno od najvecih umjetnickih djela, u knjizevnosti vjerovatno nedostizno.

Spomenuti su ranije i neki gay momenti u Traganju: Charlus i Jupien, posluzitelji u hotelu u Balbecu... Ovo su meni bile najtragicnije scene jer ih Prust prikazuje uvijek na jedan veseo, ironican i poletan nacin, a sigurno ih privatno (kao homoseksualac) nije tako dozivljavao.

Nadam se da ce tema opet zazivjeti!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!