Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Nocturnal
Agata Kristi, ali na malo drugaciji nacin :D
Naime, The Adventure Company je do sada izdala 3 point & click avanture zasnovane na romanima A.K. Igrice imaju nekoliko alternativnih krajeva, zavisno od toga kako ste odradili svoju istragu, i mogucnost da se cuje pravi, knjiski zavrsetak. Igrice ce izlaziti tempom jedna godisnje, a do sad su izasli sledeci naslovi:

1) Murder on the Orient express (glas Poarou u igrici daje Dejvid Sacet :D ) :
[img=180x268]http://www.gulfson.com/vb/img/games/c2a ... 217ac0.jpg[/img]

2) Evil under the sun (jos jedna Poaroova avantura :) ) :
[img=180x265]http://softall.com.ua/uploads/news/game ... l_und2.jpg[/img]

3) And then there were none:
[img=170x235]http://www.techtalkforfamilies.com/file ... ox_art.jpg[/img]

Drugar je presao prvu i trecu i kaze da su super :) .
:sesir:
NOX
Korisnikov avatar
By Dina
Najzad novosti vezane za Agatu Kristi :yay:

Izasla su cetiri romana Agate Kristi u izdanju "Mladinske knjige" iz Beograda, prvi put na srpskom jeziku...

Zasto nisu pitali Evansa
Posle sahrane
Uoci svih svetih
Putnik za Frankfurt

Ono sto je lose je da ne znam gde mogu da se nadju... pa ako ih negde ugledate, javljajte!

:klap:
By Ulix
Uoci svih svetih nije prvi put na srpskom. Tj. moja baba ima staro Globusovo izdanje na srpsko-hrvatskom, prevedeno kao Dogodilo se na dan svih svetih. :)
By Ulix
Inace, mislim da sam video ta nova izdanja u Akademiji. :sesir:
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by Dina

Zasto nisu pitali Evansa

Uoci svih svetih
ja sam ove knjige citao na nasem jeziku (serbocroacanskom)
Korisnikov avatar
By Dina
Ja vam prenela informaciju iz City magazina. Verovatno je naglasak na srpskom, a da su ti raniji prevodi bili na hrvatskom. Ali bar ja mislim da ni u tom hrvatskom izdanju nije bilo Posle sahrane i Putnik za Frankfurt, bar ja se ne secam.
Korisnikov avatar
By jukie
Počeli su opet da daju Poaroa na HRT. Prekosutra (10.5.2009.) daju Mačka među golubovima
Korisnikov avatar
By Li
Bas mi je drago sto vidim da forumasi vole Agatu...
Procitala sam vase postove i ukapirala sam da ima zaludjenijih od mene:sveca:

Mozemo da otvorimo temu i da sami napisemo neki roman.... nadovezivali bi se jedni na druge... xaxaxaxa:mucka:experiment
Korisnikov avatar
By pikasoubeogradu
imam samo nešto da vam kažem u vezi ove nove knjige koju niko do sada nije pročitao "Putnik za Frankfurt".... doktor je ubica!! :jbg:
Korisnikov avatar
By Tot
@Angelique, hvala ti puno. Vidim da si osvežila i ulepšala sajt. Jako je lep :)

@pikasaubeogradu, ovo što si rekao stvarno nije fer. Učinio si nedozvoljenu stvar na temama i forumima ove vrste.
Korisnikov avatar
By pikasoubeogradu
njaaaa opustite se... nisam još čitao tu knjigu.... jednostavno nisam mogao da odolim mojoj omiljenoj "Agata fori" (zezati nekoga ko čita njenu knjigu da ću mu reči ko je ubica).... hehe :happysmoke:
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Izasle jos dve Agatine knjige u izdanju Mladinske knjige:
1) Poslednji slucajevi gdjice Marpl
2) Trnci u prstima (izdala Narodna knjiga pre kao Zlu sudbu)
NOX
Korisnikov avatar
By Dina
Divno :klap: Ja svake nedelje gledam filmove o Poarou... ni juce nisam propustila iako mi je danas bio ispit...

Nego gde imaju da se kupe te knjige? Ulix je nesto pomenuo Akademiju ali ja ne znam gde je to :rida: a nemam sad nesto mnogo vremena ni da trazim s obzirom da je vreme ucenja... pa samo da upadnem, kupim neku Agatinu knjigu i izletim...
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Ja video prve 4 u Mamutu, a ove zadnje 2 sto su izasle na novobeogradskom sajmu knjiga.
NOX
Korisnikov avatar
By Jake Chambers
Originally posted by Nocturnal
Izasle jos dve Agatine knjige u izdanju Mladinske knjige:
1) Poslednji slucajevi gdjice Marpl
2) Trnci u prstima (izdala Narodna knjiga pre kao Zlu sudbu)
NOX

Hm... ja mislio da je Sleeping Murder poslednji slučaj...
Dugo je nisam čitao, a baš ovih dana razmišljam nešto o njoj kad ono tema na forumu skoči niotkud :D
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Jeste Sleeping murder njen poslednji slucaj, ali takodje postoji i zbirka prica koja se zove Poslednji slucajevi gdjice Marpl :) .
NOX
Korisnikov avatar
By Dina
Ja video prve 4 u Mamutu, a ove zadnje 2 sto su izasle na novobeogradskom sajmu knjiga.
NOX
Juuuupiiii :eya: Mamut znam gde je ;) Hvala... :)

Kupujem cim se prvi put nadjem u okolini te knjizare a ovu vest javljam odmah Totu sms-om :moby:
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Citam Poslednje slucajeve gdjice Marpl. Nisam nesto impresioniran. Agata je uvek bila slaba u kratkoj formi. Nabavio sam i Putnika za Frankfurt, to je sledece na citalackom meniju :) .
NOX
Korisnikov avatar
By Dina
Na Hrt1 nema vise serije Poaro :mad: Ali zato je krenula na foxu :peva: Petkom od pola deset a videh jutros da ima i repriza... :klap:

Na tv1000 sutra od osam imate film "Zlo pod suncem" to je film o kome smo Angelique i ja raspravljale na nekoj tamo strani ove teme. Ja sam gledala verziju sa Dejvidom Sacetom i ona je sjajna... a ovo je sad ona druga verzija. Prosto mi se ne gleda kao da ce mi umanjiti odusevljenje onim filmom... ali verovatno cu ipak gledati...
Korisnikov avatar
By Tot
Dina, meni se dopala ta verzija u kojoj Poaroa glumi Piter Justinov.

Nego, otkrivene su neke nove priče iz zaostavštine Agate Kristi:

Dva nepoznata teksta Agate Kristi
11. jun 2009. | 01:46 | Izvor: Tanjug
London -- Izdavačka kuća "Harper Kolins", koja ima autorska prava nad delom Agate Kristi, objaviće početkom septembra dve nepoznate priče slavne britanske književnice.

Priče je otkrio pisac Džon Karan dok je proučavao 73 beležnice čije je stranice Agata Kristi ispisivala od 1920. do 1976. godine pronađene u njenoj kući u Grinveju u Devonu.

Naslovljene "Misterija pseće loptice" i "Kerberovo zarobljavanje", te priče naći će se u njegovoj knjizi "Tajne beležnice Agate Kristi: Pedeset godina misterije u stvaranju", koju će kuća Harper Kolins početkom septembra objaviti u Velikoj Britaniji.

"Beležnice omogućavaju razumevanje rada velikog autora kakav je bila Agata Kristi. One pokazuju kako je književnica ponovo koristila svoje ideje, ponekad im se vraćajući desetinama godina kasnije", izjavio je tim povodom Dejvid Braun, jedan od direktora u kući Harper Kolins.

Slavna književnica imala je običaj da piše kratke priče kojima se kasnije vraćala i razvijala ih u duže romane.

Iz "Misterija pseće loptice" nastao je roman "Ćutljivi svedok" u kome bogata naslednica strada na stepenicama spotakavši se o lopticu svog foks terijera, dok je "Kerberovo zarobljavanje" napisala da bi upotpunila "Herkulove zadatke", zbirku dvanaest poslednjih avantura Herkula Poaroa.

(B92)
Korisnikov avatar
By Dina
Tot,
jao meni ne... pokusala sam da gledam, ali ne vredi, odustala... Navikla sam na Poaroa u liku Saceta, i to je meni jedini Poaro :durenje:

Super za te nove knjige, :klap: nadam se da ce jednom stici i do nas...

Samo da sutra ne zaboravim seriju o Poarou na foxu...
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Tot
Naslovljene "Misterija pseće loptice" i "Kerberovo zarobljavanje", te priče naći će se u njegovoj knjizi "Tajne beležnice Agate Kristi: Pedeset godina misterije u stvaranju", koju će kuća Harper Kolins početkom septembra objaviti u Velikoj Britaniji.
Ova podebljana nije nova, nalazi se u zbirci prica koja je zove "Herkulovi zadaci" :wink: .

Ja trenutno citam "Putnika za Frankfurt" (ok je), a danas nabavio i "Zasto nisu pitali Evansa?". Nesto sam danas brojao njene knjige... I pored toga sto imam 60-ak njenih naslova (kupovao sam maltene sve sto je izlazilo kod nas od kraja 90-ih naovamo), fali mi jos 20 njenih knjiga :shocked: . Produktivna spisateljica, nema sta :) .
NOX
Korisnikov avatar
By Tot
Aha, ta dva romana koja čitaš je ovo što je skoro izdala Mladinska knjiga. Ja sam nabavio od tog izdavača "Uoči svih svetih" - ranije nisam pročitao. Imam između 30 i 40 njenih naslova; ranija hrvatska izdanja nisam čitao osim kada bih uzeo iz biblioteke. Primetio sam da su ti hrvatski prevodi najomiljeniji među čitaocima.
Citam Poslednje slucajeve gdjice Marpl. Nisam nesto impresioniran. Agata je uvek bila slaba u kratkoj formi.
Meni je najbolja zbirka priča "Tajna božićnog pudinga". Inače romane doživljavam kao da su pisasni u dramskoj formi. U toj formi dijaloga koji se smenjuju ona razvija u odličnu fikciju nešto što je krimi prosede u svom začetku: intelektualna literarna vežba u kojoj startujemo sa većim brojem mogućnosti razvijanja radnje i većim brojem igrača. S tim što ona nastoji da u toj igri jednakih mogućnosti da najneočekivanije, najoriginalnije itd rešenje. Ali bez te intelektualne igre nema krimi žanra. I konačno rešenje ne bi bilo zanimljivo da pre toga nisu "isprobana" mnoga druga rešenja. Agata to čini smenjivanjem scena i činova, kao na pozornici. I to joj je teško uspevalo u kratkoj formi.
Korisnikov avatar
By Luffy
ja sada upravo citam "the secret of chimneys". obozavam krimi romane a kristi mi je miljenica tako da citam od nje sve redom. imam celu kelkciju njenih knjiga kao e-book na engleskom. jest da je malo teze citati na pc-u ali ako volis nije problem. :)
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Romani koji jos nisu ekranizovani sa Dejvidom Sacetom u glavnoj ulozi:

Murder on the Orient Express +
Hallowe'en Party +
Dead Man's Folly
Elephants Can Remember
Three-Act Tragedy +
The Clocks +
The Big Four
Curtain

Ovi sa plusicima su najavljeni za novu, 12. sezonu Poaroa, ocekuju se u 2010. Sacet skoro pa zavrsava sa romanima :) .
Takodje nisu ekranizovane ni zbirka kratkih prica Herkulovi zadaci, kao ni 2 kratke price The Market Basing Mystery i The LeMesurier Inheritance. Eto toliko mu jos fali :) .
NOX
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Nisu to sve epizode koje su snimljene, fale ti 4 poslednje :P :
Mrs. McGinty's Dead
Cat Among The Pigeons
Third Girl
Appointement With Death
Hvala, u svakom slucaju :kiss: .
NOX
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!