Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Tot
I ja sam skoro citao Rupu; nego mi je zao sto nisam stigao kupiti Ma?ku medju golubovima i 1, 2 cipelice...to ce mi moja Dina pozajmiti... :) )

:) )
Svakako Tot, pozajmljujem ti ih prvom prilikom kad se vidimo :friends: Macka medju golubovima je odlicna - uzivaces!

:kiss:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by devokICA
... E, da, Dina, znas sta me ziiiivooo zanima...znaci koji je andrak ovim na hrtu da agatu stavljaju u nedelju ujutro:vudu:Misim, u to doba sam najgore kontuzovana, znacii u nedelju ne izlazim iz kreveta pre 2 popodne:pms:
...
I meni se cini da bi bilo bolje popodne ili uvece... Ja sam budna ali mi je pre podne najaktivniji period i onda kao odmaram se uz Agatu a ne znam od cega se odmaram (od odmora :lol: ) I kad odgledam film onda razmisljam o njemu ili ljudima, psihologiji, poredim ono sto sam videla u filmu sa nekim mojim razmisljanjima... I evo danas od filma jos nista nisam pocela da radim...

Inace, danasnji film je bio interesantan, sa malo misticnih momenata, onako secanje pa je li prosli zivot, sadasnji, detinjstvo ili ludilo itd sto ja narocito volim... Jedino sto sam to vec citala pa sam unapred znala ubicu...
Korisnikov avatar
By Angelique
Evo jedne ekskluzivne vesti iz Narodne knjige - za 15-tak dana izlazi knjiga koja se tesko nalazi kod nas (ja je bar nisam u proteklih godinu dana nasla ni po knjizarama ni na tezgama) tako da se ja bas radujem. :zen:

Radi se o knjizi "Dead man's folly" - Izaci ce kod nas pod starim nazivom iz 1963. god. - VASAR ZLOCINA . Polaris je objavio 1993 kao Mrtvaceva ludost.

Ja je nisam citala pa jedva cekam. Zelim i vama prijatno citanje
Korisnikov avatar
By Ombeliko Brunner
I meni smeta shto filmove o gospodjici Marpl pushtaju u nedelju ujutru na HRT-u i obichno zaboravim da ih pogledam (iako sam o terminima emitovanja uredno obaveshten preko foruma, hvala Dina). Ali ove nedelje sam prvi put pogledao Usnulo ubistvo (to je inace moj omiljeni roman sa gospodjicim Marpl) i tad sam prvi put video Joan Hickson u njenoj ulozi. (ako ne rachunamo slike objavljene na sajtu Angelique). Film mi se svideo i mislim da je Joan jako dobra kao gospodjica Marpl.

Uspeo sam da nabavim Agatinu zbirku kratkih pricha Parker Pyne investigates. Mislim da ova zbirka nije prevedena na srpski (konsultovao sam i spisak svih domacih izdanja na domacem sajtu o Agati). Prochitao sam samo dve priche i jako su dobre, neki miks ljubavno-detektivskih pricha. U svakom sluchaju imacu shta da radim tokom leta.. Inache u ovoj zbirci debitovala je Arijadna Oliver, kao jedna od saradnica detektiva Parkera Pajna.

Shto se tiche nekih ostalih krimica koje sam imao prilike da prochitam, pomenuo bih Nicholas Blake - The beast must die (odlichan krimic, pravi psiholoshki triler sa odlichnom atmosferom, odlichan rasplet na kraju; Blejk je inache pseudonim engleskog pesnika Sesila Dej Luisa i otac glumca Danijel Del Luisa), Cyril Hare - Death is no Sportsmen (zanimljiv krimic sa twisted end-om na kraju, mada me rasplet nije bash odushevio; inache za najbolje krimice sa twisted endom su proglasheni su radovi Eleri Kvina, objavljeni tokom tridesetih godina, njih nazhalost josh nisam chitao), Freeman Willis Crofts - Inspector French and the Starvel tragedy (ne svidja mi se, pricha je zanimljiva ali je jako dosadno napisana, Krofts spada u grupu autora koji su policijsku istragu jako detaljno opisivali, shto zna da smori chitaoca). Prochitao sam i Ubistvo kraj voshtanih figura, jedan od 4 ili 5 romana Dzon Diksona Kara koji su prevedeni na srpski. Roman je dobar, mada mi malo smeta shto chitaocu nisu dati adekvatni kljuchevi za razreshenje misterije, ali da ne cepidlachim roman je ok.
Korisnikov avatar
By Angelique
Originally posted by Ombeliko Brunner
Uspeo sam da nabavim Agatinu zbirku kratkih pricha Parker Pyne investigates. Mislim da ova zbirka nije prevedena na srpski (konsultovao sam i spisak svih domacih izdanja na domacem sajtu o Agati). Prochitao sam samo dve priche i jako su dobre, neki miks ljubavno-detektivskih pricha. U svakom sluchaju imacu shta da radim tokom leta.. Inache u ovoj zbirci debitovala je Arijadna Oliver, kao jedna od saradnica detektiva Parkera Pajna.
E pa lepo sto si uspeo da je nabavis... Bilo bi jos lepse, da kada je procitas... da nesto malo za YU Agata site napises o tim pricicama tek toliko da obavestimo i ostale o cemu se tu radi, tim pre sto je Arijadna ljubimica vecine fanova koji mi se tamo javljaju. Ponekad imam cak utisak da je ljudima zanimljivija cak i od gospodjice Marpl i malo mi je zao sto je Agata nije malo vise trpala u svoje knjige pa cak mozda i razradila kao lik koji potpuno samostalno resava misterije...
Korisnikov avatar
By Ombeliko Brunner
@ Angelique

Vazi, kad prochitam Parkera Pajna poslaci ti komentar za sajt. Samo mislim da se fanovi Arijadne Oliver nece mnogo usreciti, jer se ona pojavljuje u samo jednoj prichi (mozda i dve, nisam siguran), i tu nema bash zapazenu ulogu. Chini mi se da je Agata u Parkeru Pajnu samo uzgred pomenula Arijadnu kao jedan sporedan lik, a kasnije je taj lik uspeshno razradila i udruzhila sa Poarom. Inache u prichama se pojavljuje i Mis Lemon, kao sekretarica Parkera Pajna.
Korisnikov avatar
By Dina
Film sutra...

Gospoðica Marple: U hotelu Bertram's
HTV1 11.06.2006. 09:50

Epizoda: 6
Dolazak gðice Marple u hotel Bertram poklopi se s dolaskom još jedne goš?e, Bess Sedgwick. Dolazak brigadira Luscombea sa svojom šti?enicom Elvirom uznemiri Bess, a u gðici Marple probudi znatiželju. Elvira raspravlja o svojoj budu?nosti s Luscombeom koji ne razumije njezino inzistiranje da ?uje tko bi naslijedio novac da se njoj što dogodi. Njihov razgovor prekine Ladislaus Malinowski traže?i Bess. Kasnije te ve?eri Elvira ga nazove i ugovori sastanak. Bess prigovara Malinowskom da je namjerno doveo Elviru u hotel ne bi li je pokušao pomiriti s k?eri koje se odavno odrekla. Gðica Marple prati Bess i promatra njezin razgovor s Ladislausom. O?ito je da njih dvoje nešto planiraju.

Trajanje: 109 min.
Uloge: Joan Hickson (Miss Jane Marple), Caroline Blakiston (Bess Sadgwick), Helena Michell (Elvira Blake), James Cossins (Colonel Luscombe), Joan Greenwood (Selina Hazy), George Baker (viši insp. Davy)
Scenarij: Jill Hyem
Redatelj: Mary McMurray
Urednik: Ranka Horvat
Korisnikov avatar
By Dina
I meni smeta shto filmove o gospodjici Marpl pushtaju u nedelju ujutru na HRT-u i obichno zaboravim da ih pogledam (iako sam o terminima emitovanja uredno obaveshten preko foruma, hvala Dina). Ali ove nedelje sam prvi put pogledao Usnulo ubistvo (to je inace moj omiljeni roman sa gospodjicim Marpl) i tad sam prvi put video Joan Hickson u njenoj ulozi. (ako ne rachunamo slike objavljene na sajtu Angelique). Film mi se svideo i mislim da je Joan jako dobra kao gospodjica Marpl.

Nema na cemu :kiss: Evo stavila sam novi film koji ce biti sutra, ne da ne usvajaju nase zalbe nego filmovi pocinju sve ranije, sad u 9 h 50 min... Za ovaj film sam skoro citala knjigu i nije mi bas bila nesto, tj. pogodila sam rasplet vrlo brzo... Ali gledacu... Ova Miss Marple je dobra mada meni po liku najvise odgovara ona glumica sto smo je gledali u jednom filmu "Napuklo ogledalo". Ali Joan Hickson sjajno izvodi onu prividnu naivnost koja mene odusevljava... nista ne zna, sve onako usput, nenametljiva bakica i onda... paffff razresi ubistvo...

:serlok:
Korisnikov avatar
By Dina
Film za nedelju... nisam ni citala, sadrzaj mi je sasvim nepoznat... uzivacu! :klap:

Gospoðica Marple: Nemeza
HTV1 18.06.2006. 09:50

Epizoda: 7
U svom vrtu u St. Mary Meadu gðica Marple razmišlja o pismu gospode Broadribb i Schuster, odvjetnika pokojna milijunaša Jasona Rafiela, u kojem se od nje traži da razotkrije ubojstvo. Rafiel joj je rezervirao mjesto u turisti?koj ko?iji za razgledavanje grada, a ako riješi ubojstvo, dobit ?e 20.000 funta. Na izlet vodi i svoje kum?e Lionela Peela. U obilasku gðica Marple upozna Elizabeth Temple koja joj govori o Rafielovoj ku?i Abby Ducis i sinu Michaelu koji je bio optužen za ubojstvo zaru?nice Verity Hunt, ali mu se nikad nije sudilo. U Londonu Michael dozna od Broadribba i Schustera da, ne bude li živio u Abby Ducisu, ne?e naslijediti o?eve milijune. Iznenada, Elizabeth Temple doživi nesre?u.

Trajanje: 108 min.
Uloge: Joan Hickson (Miss Marple), Frank Gatliff (Jason Rafiel), Barbara Franceschi (Miss Kurnowitz), Peter Tilbury (Lionel Peel), Bruce Payne (Michaela Rafiel), Rodger Hammond (M. Broadribb), Patrick Godfrey (Mr. Schuster)
Scenarij: T. R. Bowen
Redatelj: David Tucker
Korisnikov avatar
By Angelique
@ Angelique

Vazi, kad prochitam Parkera Pajna poslaci ti komentar za sajt. Samo mislim da se fanovi Arijadne Oliver nece mnogo usreciti, jer se ona pojavljuje u samo jednoj prichi (mozda i dve, nisam siguran), i tu nema bash zapazenu ulogu. Chini mi se da je Agata u Parkeru Pajnu samo uzgred pomenula Arijadnu kao jedan sporedan lik, a kasnije je taj lik uspeshno razradila i udruzhila sa Poarom. Inache u prichama se pojavljuje i Mis Lemon, kao sekretarica Parkera Pajna.
HVALA

Nisam mislila toliko zbog Arijadne koliko zbog cinjenice da ta kolekcija nije kod nas jos objavljena pa bi bilo interesantno da pohvatamo o cemu se i tu radi...

PS Inace i ja cu uzivati u filmu u nedelju posto sam knjigu "Nemesis" citala jos jako davnooooooooo, negde sredinom osamdesetih.... a film nisam uspela da pogledam kada se davao prosle godine tako da ce i meni sve biti nepoznato. A jedva cekam i novu knjigu iz edicije Bestselera Narodne knjige koja izlazi sledece nedelje "Vasar zlocina" jer je to jedna od retkih knjiga koje nisam nikad citala.
Korisnikov avatar
By Dina
Ja ove nedelje zakasnila sa objavljivanjem filma... nadam se da cete se setiti... Ali vidim Ombelika online tako da eto dva ljubitelja Agate mogu da gledaju :)

Gospoðica Marple: Karibi
HTV1 25.06.2006. 09:55, 01:15

Gospoðica Marple provodi luksuzni odmor na slikovitom oto?ju, ali umjesto da uživa, starica nemirna duha zapravo se dosaðuje.
No, nakon što je bojnik Palgrave pronaðen mrtav u svojoj hotelskoj sobi, uslijedit ?e još ubojstava i gospoðica Marple ponovno ?e se na?i u svom elementu...

Uloge: Joan HIckson
Redatelj: Christopher Petit
Korisnikov avatar
By Angelique
[quote]Originally posted by Dina
Ja ove nedelje zakasnila sa objavljivanjem filma... nadam se da cete se setiti... Ali vidim Ombelika online tako da eto dva ljubitelja Agate mogu da gledaju :)

Dina,
zaboravljas mene i jos 24 fanova koji preko nase mailing liste na sajtu dobijaju redovno informacije o filmovima i to dve nedelje unapred...
Pozdrav :mama:

PS - Sledece nedelje imamo Les u biblioteci a zatim Najavljeno ubistvo
By Simor
Dragi fanovi, samo da vas obavestim da sam u Politici pro?itao da se na kioscima pojavljuje knjiga Agate Kristi "Vašar zlo?ina", po ceni od 200 dinara, pa uživajte u ovim vrelim danima!

:kiss:
Originally posted by Dina
ne da ne usvajaju nase zalbe nego filmovi pocinju sve ranije, sad u 9 h 50 min...
Dina,

mozda i usvajaju...
Videla sam malopre da su proslonedeljni "Karibi" imali reprizu iste noci na HRT1 iza 1 po ponoci... a da film koji sad ide u nedelju ima reprizu u 00.40
One tamo nedelje 09.07. ne pise za reprizu - ali mozda stave pa pratite na njihovoj stranici TV programa

Pozdrav :hekla:
Korisnikov avatar
By Dina
HTV1 02.07.2006. 10:05

Nedaleko od St. Mary Meada nalazi se Gossington Hall, dom brigadira Bantryja i supruge Dolly. Jednoga jutra sluškinja Mary na podu u biblioteci naðe truplo mlade plavuše. Gða Bantry zatraži pomo? svoje prijateljice i susjede Jane Marple. Na o?evid dolaze i redarstvenik Lake, susjed brigadir Melchett i nesmiljeni detektiv Slack. Gðica Marple predlaže da se provjeri Basil Blake, nadobudni mladi? koji radi u filmskoj industriji, no prst sumnje uperen je u brigadira Bantryja. Središte radnje pomi?e se u hotel Majestic gdje je žrtva radila kao plesa?ica, a gdje gða Bantry unajmljuje sobu kako bi ona i gðica Marple oslobodile brigadira optužbi.

Uloge: Joan Hickson (Miss Jane Marple), Andrew Cruickshank (Conway Jefferson), Keith Drinkel (Mark Gaskell), Raymond Francis (sir Henry Clithering), David Horovitch (det. Slack), Frederick Jaeger (brig. Melchett)
Scenarij: T. R. Bowen
Redatelj: Silvio Narizzano
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Angelique

Dina,
zaboravljas mene i jos 24 fanova koji preko nase mailing liste na sajtu dobijaju redovno informacije o filmovima i to dve nedelje unapred...
Pozdrav :mama:

Angelique,

Ne zaboravljam :) Ono sto sam rekla se odnosilo samo na ovaj topic, a svakako su informacije na tvom sajtu potpunije i pravovremene. Ko se na mene osloni, verovatno ce propustiti film jer se setim tog jutra :lol: ili eventualno dan pre kao sad...

Pozdrav!
Korisnikov avatar
By Angelique
Kako se da primetiti HRT je odustao od Joan Hickson i preostala 4 filma. Jutros je bila G.McEwan kao Miss Marple i kako sam videla i sledece nedelje film koji traje 95 min pa ce i verzija verovatno biti ova nova.

16. jula nema Miss Marple (verovatno nece da se ponavljaju jer su druga dva fima prikazali sa J.Hickson)

Malo sam razocarana najavama jedne verzije a prikazivanjem druge. Verovatno i vid jer bez obzira na sve nekako nemogu bas da se naviknem na ovu novu Miss Marple. Vise mi nesto smeta u njenoj boji glasa nego u izgledu...

Tek, eto ostaje nam da cekamo da HRT pusti 4 nova filma sa Poaroom i Miss Marple (verovatno u daneoko Nove godine)... Posle njih ce to uraditi i RTS jer je uvek isao bar korak unazad iza HRT-a bar kad su filmovi po Agatinim romanima u pitanju...

Ja privodim kraju nove stranice Agatine biografije (pisem na osnovu njne knjige Autobiografije) sa dosta podataka, citata i novih fotografija. Stranica je ogromna i bice podeljena bar na 10 manjih. Necu nista postavljati pre septembra jer je poseta stranica ionako slaba preko leta, a i tada ce biografija ici u nastavcima tek tako da uvek bude nesto novo za fanove...

Za fanove koji su na ovom forumu - evo male "privilegije" - ko je zainteresovan neka mi se javi mailom pa cu mu poslati privremen link gde sve dizem kako sta napisem i postavim, a nadam se da cu uskoro i kompletno zavrsiti tu stranicu sajta... Saznacete dosta pojedinosti iz privatnog zivota o Agati Kristi kao i njeno razmisljanje o Marple i Poarou, nacine nakoji su nastajali zapleti i kako i zasto je uglavnom pisala svoje knjige...
Korisnikov avatar
By Angelique
Od kad nema vise filmova ja kao da razgovaram ovde sama sa sobom
Kod N.Knjige izlazi (ponovo) VELIKA CETVORKA. Nadam se da ce biti neka "premijera od knjige" u avgustu...

U stvari sam se ukljucila da vam javim za sve fanove link do nedavno uradjene stranice
www.agathachristie.bravehost.com/biofoto_01a.htm

koja nece biti odmah povezana sa ostatkom sajta (do septembra) dok ne iscitam sve i ispravim greske u kucanju, izlinkujem naslove romana i sl. ali greh mi je da ih cuvam samo za sebe. Radi se o dvadesetak hronoloski poredjanih stranica uz oko 200 fotografija (ima dosta novih) sa obiljem citata iz njene Autobiografije i detaljima i iz privatnog zivota sa putovanja... Saznacete kako i zasto je pocela da pise, kako je stvarala svoje junake i svoje romane...

Ocekujem vase utiske o tome u nasoj Citaonici (Forumu) u Topicu - Agatha Christie - Autobiografija...

A mozete i ovde - znate vec da cu navratim:))

Ja sad idem malo na (nadam se zasluzeni) odmor pa se citamo krajem avgusta.
Zelim i vama prijatno druzenje i odmor...
Korisnikov avatar
By Dina
Izasla je "Velika cetvorka". :klap:

Pre nekog vremena sam procitala "Vasar zlocina", dopala mi se, zadovoljstvo je kad nista ne prepoznajem, tj. kad je nikad pre nisam citala...

Tot jesi procitao? Kako ti se dopala knjiga?
Korisnikov avatar
By Angelique
Na Poirot forumu (www.tv.com) postavljena je vest da je A&E (USA) kompanija koja je glavni sponzor britanskih TV filmova odustala od finansiranja serije "Poirot" tako da je doveden u pitanje nastavak snimanja preostalih 12 filmova. Da vas podsetimo rec je o filmovima: Velika cetvroka, Ubistvo u Orijent Ekspresu, Tragedija u tri cina, Sastanak sa smrcu, Gospodja MekGinti je mrtva, Vasar zlocina, Macka medju golubovima, Dodilo se na dan Svih Svetih, Casovnici, Treca Devojka, Slonovi pamte i Zavesa. Autor te teme je kontaktirao moderatora foruma na zvanicnom sajtu Agate Kristi da proveri tu informaciju. On je sa svoje strane kontaktirao kompaniju Chorion koja je vlasnik autorskih prava za Agatina izdanja i od njih dobio sledeci odgovor koji vam prenosim u originalu: "The producers and David would like to continue the series but it is a very difficult TV environment at the moment. Any help and support that you can give to help us in our endeavours will be much appreciated."

Tim povodom otvorena stranica za prikupljanje potpisa - peticija - koja ce biti prosledjena Granadi koja nastavlja rad na 4 nova Miss Marple filma, da pronadju nacin i nastave sa snimanjem serijala Porot koji je mnogo gledaniji sirom sveta. Peticiju mozete naci i potpisati je na adresi:

Hercule Poirot TV series must continue
Petition to Granada - The London Television Centre,
Upper Ground, London SE1 9LT United Kingdom

http://www.petitiononline.com/Poirot06/petition.html

U sledecim komentarima na tim i nekim drugim forumima doslo se do saznanja da su kao razlozi ovakvog stava navedeni preveliki troskovi snimanja na autenticnim lokacijama, kao i podatak da ce se nastaviti sa snimanjem filmova sa Miss Marple jer su oni daleko isplativiji (obzirom da stara gospodjica retko napusta svoje seoce:)) za razliku od Poirota koji je poznat kao svetski putnik). Kako je jedna clanica nase Citaonice - Kluba ljubitelja knjiga Agate Kristi danas ostavila poruku na tu temu da je do sada je za nekoliko dana vec prikupljeno preko 1000 potpisa ali i da ne zna dokle akcija traje - zato vas pozivam da pozurite. Mozete se upisati onoliko puta koliko e-mail adresa imate. Ne znam ni koliko ovakve akcije mogu imati uspeha, ali mozda vredi pokusati, osim ako nije u pitanju marketinski trik ali mozda ako nista budemo imali subjektivni osecaj da smo bas mi nasim potpisima doprineli nastavku serije... Zato pozurite da spasimo Poaroa... :) )

:avion:
Korisnikov avatar
By Angelique
Sadrzaj ovog posta je obrisan usled krsenja autoskih prava. Molimo Vas da ubuduce ne postavljate sadrzaj na forumu koji ce na bilo koji nacin krsiti bilo cija autorska prava. Hvala Vam na saradnji. GS Tim
Korisnikov avatar
By Ombeliko Brunner
Sadrzaj ovog posta je obrisan usled krsenja autoskih prava. Molimo Vas da ubuduce ne postavljate sadrzaj na forumu koji ce na bilo koji nacin krsiti bilo cija autorska prava. Hvala Vam na saradnji. GS Tim
Korisnikov avatar
By Dina
Angelique,

Jao i ja sam obozavala tu seriju... Ne secam se gde se davala ni tada, moguce da je Politika kao sto Ombeliko kaze oni su nekad imali dobar program. Ali znam da ju je neka televizija reprizirala ove godine... ali da me ubijes ne znam koja... naletela sam samo jednom i nesto nisam mogla da je gledam iako mi je bila omiljena nekad, da li nisam bila raspolozena ili sta... pretpostavljam da nije bila samo jedna epizoda... Sve nesto mislim da je bila neka od ovih tv sto imam od kako imam kablovsku - hallmark ili nesto tako... ali stvarno nisam sigurna...
Korisnikov avatar
By Angelique
Dina i Ombeliko, hvala na azurnosti - ali nema smisla da cimam Politiku kad ce je ionako ugasiti - pitanje je dana... Probacu da maltretiram B92 jer oni imaju jako puno serija da jednu manje ili vise nece ni primetiti...

Za nagradu vam saljem taze informaciju:
za 15 dana kod Narodne knjige izlazi: Smrt gospodje Mek Ginti - jedna od mojih omiljenih...
Jeste da je kod nas vec objavljena 1997. ali je i cinjenica da je tiraz davno rasprodat.

Na moj komentar da velika vecina knjiga koje poslednje dve godine izlaze kao Bestseler izdanja i prodaju se po trafikama ne mogu da se nadju vise u prodaji ni u njihovim knjizarama sto je velika steta jos uvek nisam dobila odgovor od Narodne knjige.
Korisnikov avatar
By Angelique
Ukinuce nam temu ako se neko ne bude uskoro oglasio !!!

Ocekivala sam neki vas komentar na (privremeni) prestanak snimanja filmova sa Poaroom, kao i na to sto su u proslom ciklusu (koji mi jos nismo videli) od 4 Miss Marple filma u dva ubacili njen lik iako se ona ne pojavljuje u tim romanima (By the Pricking of My Thumbs i The Sittaford Mystery), a vec je snimljen i jos jedan u ovom novom ciklusu Towards Zero u kome se ona takodje ne pojavljuje dok su dva glavna lika (Battle i gl.muski lik u romanu cije je prisustvo na odredjenom mestu po meni POENTA romana)...

Koji je vas komentar ove (po meni smesne) situacije da nju trpaju gde joj nije mesto dok obustavljaju snimanje filmova sa Poaroom iako ima jos 12 filmova koji nisu snimljeni... Da nije u pitanju visina njegovog honorara?

Uzgred, jeste isli da ostavite svoj glas
http://www.petitiononline.com/Poirot06/petition.html
Korisnikov avatar
By *deni*
"Ubistvo u maloj ulici" i "Mrtvaceva ludost" - poslednje dve procitane Agatine knjige.
:serlok:
Obe su sjajne.
Korisnikov avatar
By Angelique
evo noviteta:
u nedelju 01.okt na HTV 1 od 10.20 idu nove epizode sa Miss Marple
01.10. - SLEEPING MURDER
08.10. - THE MOVING FINGER
a uskoro krece prodaja i originala Poaroa u Srbiji ali se nadam da ste vesti o tome procitali na sajtu...
Da li zbog predstojeceg Sajma ili cega li - tek ne vidim za sada u izgledu novo kolo Bestselera....
Korisnikov avatar
By Angelique
Ne mogu da verujem da se niko nije javio da prokomentarise 4 poslednja filma Miss Marple... a danas nam je bio i Poirot...
Uzgred ako vas jos uvek zanima... Narodna knjiga i Bestseler izdanja posle krace pauze nastavljaju dalje... Uskoro - "Deset malih crnaca"
Toliko od mene.
Korisnikov avatar
By Dina
Poirot 10., serija
HTV1 05.11.2006. 10:20

Naslov epizode: CARDS ON THE TABLE
Epizoda: 2
Ekstravagantni elitist opčinjen ubojstvima g. Shaitana pozove Poirota u svoj dom na večeru zajedno s još sedmero drugih gostiju. Za vrijeme večere Shaitana dvosmisleno govori o nekim prošlim ubojstvima nakon čega se uzvanici podijele i zaigraju bridž u dvije odvojene prostorije. Shaitana sjedne u naslonjač kraj kamina u salonu okrenuvši leđa gostima. Do ponoći je mrtav - netko mu je zario bodež u srce. Ubojica može biti samo jedan od četvero uzvanika koji su igrali bridž u salonu: bojnik Despard, dr. Roberts, gđa Lorrimer ili gđica Meredith. Preostalih četvero odluče udružiti svoje snage i zajednički provesti istragu. Nepredvidivi Poirot rješenje ubojstva odluči potražiti u psihologiji osumnjičenih te načinu na koji su igrali bridž.

Uloge: David Suchet (Hercule Poirot), Alexander Siddig (Shaitana), Zoë Wanamaker (gđa Oliver), David Westhead (g. Battle), Robert Pugh (brig. Hughes)
Scenarij: Nick Dear
Redatelj: Sarah Harding

http://www.hrt.hr/raspored/
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 17
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!