Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By space_oddity
Mene interesuje ne bi li bilo pravilno reći "pedeset nijansi sive"?
Molim pismenije od mene da mi odgovore :)
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Naravno da bi bilo ispravno, kada bi htela da kažeš da govoriš o pedeset različitih nijansi sive boje.

Ali ako kažeš "Pedeset nijansi: sivo." onda ima smisla, ne?
Isto kao i poznata trilogija Kieslovskog, Three Colors: Blue/White/Red, iako su u originalu sva tri naslova pisana interpunkcijski tačno, kod nas su se često nalazile varijante "Tri boje plavo", "Tri boje belo"...

"Pedeset nijansi" je naziv serijala knjiga, pa tako sada imamo nastavke: "Pedeset nijansi: Oslobođeni", "Pedeset nijansi: Mračnije", i td.
Korisnikov avatar
By V25
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2466867#p2466867]Ulix napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2466515#p2466515]Viktor Vilotijević napisao:[/url]More od svih tih knjiga "aerodromuša" zbog kojih ceo svet padne na teme treba kao đavo od krsta!
Pojavi se se nekad i vrlo dobra aerodromuša (kakva divna reč!). Nemoj zaboraviti da je svojevremeno i Ekovo Ime ruže bilo bestseller.
Naravno, ali nije bila "instant aerodromuša" :) Ovo je tip knjige koji je stvoren za čitanje u toku layover časova ili eventualno u avionu. Isto kao što mislim da je veći deo mainstream muzike (koju ja npr. slušam) stvoren za garderobe tržnih centara ili toalete restorana :)
By space_oddity
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2466873#p2466873]Synesthesia napisao:[/url]Naravno da bi bilo ispravno, kada bi htela da kažeš da govoriš o pedeset različitih nijansi sive boje.

Ali ako kažeš "Pedeset nijansi: sivo." onda ima smisla, ne?
Isto kao i poznata trilogija Kieslovskog, Three Colors: Blue/White/Red, iako su u originalu sva tri naslova pisana interpunkcijski tačno, kod nas su se često nalazile varijante "Tri boje plavo", "Tri boje belo"...

"Pedeset nijansi" je naziv serijala knjiga, pa tako sada imamo nastavke: "Pedeset nijansi: Oslobođeni", "Pedeset nijansi: Mračnije", i td.
Aha, razumem. Hvala :)
No, zbunjuje me to što se original zove Fifty Shades OF Gry.
A nastavak je valjda Fifty Shades Darker ili tako nešto, ne?
I tu ima smisla npr. Pedeset nijansi mračnije, i bez :.
Korisnikov avatar
By Misfit
pa, u pitanju je valjda neprevodiva igra reči, jer se jedan od gl. likova zove grey. or sth? :nesiguran:
Korisnikov avatar
By Hys.
^mhm

Onda recimo bi bilo - 50 nijansi Sivog.
Korisnikov avatar
By Misfit
da, to bi moglo baš tako da se reši. samo što bi onda njegovo ime moralo da se prevede, a ne transkribuje. što bi opet bilo pomalo nezgodno... :misli:
Korisnikov avatar
By Hys.
@ misfit
Zato postoji prim. prev. jebemuleba :D

Orlando - ma...u svakom slucaju ko god da je prevodio je od njih dobio siću :/
Korisnikov avatar
By Hys.
^ opusteno, vikend je, radi se :D
^
iste dozivljavam kao ljude koji poseduju vise kredibiliteta od glavne protagonistkinje.
Korisnikov avatar
By Hys.
pa to sam i rekla.

Da imaju ga VISE od one kukavne ribe.
By space_oddity
Nisam znala da je to još i igra reči. Lol!

Inače, nisam čitala knjigu.
Videla sam na netu da su u nekom hotelu Biblije zamenili ovom knjigom. :smeh:
Korisnikov avatar
By Hys.
Biblija je mnogo vise kinki od ovog wanna be sm vanila sranja.

:P
By Sixto
Sudeci po trejleru, film je namenjen domacicama. Publici Opre Vinfri. Malo saveta kako da vam kore ne prionu u pleh, malo saveta kako da odusevite muza cipkastom podvezicom kad dodje s posla. Bullshit.

Neko vec rece pre mene, vanilla sranje koje vezivanje za krevet i masku na ocima pa bic po dupetu predstavlja kao nesto nesvakidasnje.

Ovaj film ce biti revolucija za one koji jos nisu izgubili nevinost ili jesu ali tek posle 25te. Ili pak za one kojima je promena u seksualnom zivotu zamena strane kreveta sa partnerom.

PS. glavni glumac je bar mogao biti sexy. Ovo je lokalni bakalin, raznosac pice, momak sto rentira bajkove u Central Park-u.
Korisnikov avatar
By Madonna
The cringest Cringe of them all na postavku teme, postavljaca, knjigu, film, trejler, tu sortu ljudi
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2649905#p2649905]alexandermagic napisao:[/url]Kako po bezveznoj knjizi napravit dobar film?
ekšli, mnogo odličnih filmova, pa i remek-djela, je napravljeno po bezveznim, lošim ili osrednjim knjigama. lakše je od neke dobre ideje ili motiva u bezveznoj knjizi osmisliti super film nego audiovizualno preraditi vrhunski tekst a da ostane na istom umjetničkom nivou.

što se 'pedeset nijansi sive' tiče, knjiga je kriminalno loša. znači da bi film ipak trebao biti bolji. ^^

bar neće biti rečenica 'pocrvenjela je u licu kao komunistički manifest' i sl. :lol:
By alexandermagic
Samo u tom smislu se ne mozes porediti sa nama ovdje, jer sumnjam da je netko procitao toliko knjiga i odgledao toliko filmova kao ti.

Tvoj sud odgovara cinjenicnom stanju, a nama dozvoli da budemo subjektivni, znas ? :durenje:
Korisnikov avatar
By AndrieExilia
Nisam ni citala ni gledala, pa preporuka, da li da citam ili da gledam? :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!