Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Evdokija

ja volim arhitekturu 21. veka sa ostrim linijama, geometrijskim oblicima sa puno metala i stakla. rado bih zivela u ovako nekoj kuci
Ja sam živeo 3 meseca u jednoj takvoj kući (sa domaćinima) a danas povremeno odem tamo.

Ajde što ja nisam uspeo ni imao vremena da stvorim osećaj pripadnosti takvom jednom prostoru, ali imao sam prilike da se uverim da nisu ni domaćini.

Sve izgleda kao da svakog trenutka oni mogu da se isele odatle i da u prostor udju neki potpuno drugi ljudi, jedne jedine lične stvari unutra nema, sve je onako kako je tim dizajnera osmislio i napravio.
Korisnikov avatar
By 2kune
dobro... o ukusima se ne raspravlja... no, ne držiš se teme... to čemu tepaš da je arhitektura 21. st. sa oštrim linijama, geometrijskim oblicima i s puno metala i stakla je početak 20. a ne 21. st...
Korisnikov avatar
By Evdokija
^ to kontam da moze da se desi. ali ipak nisi ziveo u svojoj kuci a ljudi ko ljudi, narocito preko cini mi se da ne dozivljavaju kucu onako kako je mi dozivljavamo.
Korisnikov avatar
By Mars
Jeste. Uglavnom NIŠTA ne doživljavaju onako kako mi doživljavamo.

:)
Korisnikov avatar
By Evdokija
Originally posted by 2kune

dobro... o ukusima se ne raspravlja... no, ne držiš se teme... to čemu tepaš da je arhitektura 21. st. sa oštrim linijama, geometrijskim oblicima i s puno metala i stakla je početak 20. a ne 21. st...
a sad je pa mnogo drugacije? oblici su malo drugaciji ne drze se svi vise ostrih linija ali i dalje smo u staklu i metalu.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Govorimo vise hipoteticki, ekspert kunash pesimisticki kao i obicno. Ups! "realno" hocureci, ispricavam se.

Sigurno je da ce arhitektura dalje da se razvija sa tehnoloskim napredkom, pa makar najbolje ideje ostale zauvek na papiru. Nazalost, danas se pod dobrim resenjima podrazumevaju uglavnom kompromisni projekti gde su novac i vreme na prvom mestu, pa tek onda funkcionalnost, pa estetika. Nekome prestiz :arapin:
Tako je to u ovom danasnjem kapitalizmu i ne odnosi se samo arhitekturu.

U socijalizmu je bilo interesantnih ostvarenih projekata, kao i katastrofalnih. No, problem je bio u necemu drugom - razumevanju coveka kao takvog np.

OT:
Zbog toga je danas tesko napraviti nesto sto ima siroku umetnicku vrednost od epohalnog znacaja, jer je ta vrednost tzv. duhovna kategorija, a ona se ne meri akcijama na berzi tako da ostane ili neostvarena ili neprimecena.
Korisnikov avatar
By Evdokija
Originally posted by Drakche

OT:
Zbog toga je danas tesko napraviti nesto sto ima siroku umetnicku vrednost od epohalnog znacaja, jer je ta vrednost tzv. duhovna kategorija, a ona se ne meri akcijama na berzi tako da ostane ili neostvarena ili neprimecena.
to sve stoji.
ali sam sigurna da ce bogate zemlje(pre svega mislim na Z Evropu i onaj pojas Kine prema Japanu,Japan i J Koreja) izgraditi gradjevine tipa muzeja,pozorista,opera i sl koje ce biti vanredne i u umetnickom smislu i to koristeci nove tehnologije i naravno modernu arhitekturu.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by Drakche

OT:
to sve stoji.
ali sam sigurna da ce bogate zemlje(pre svega mislim na Z Evropu i onaj pojas Kine prema Japanu,Japan i J Koreja) izgraditi gradjevine tipa muzeja,pozorista,opera i sl koje ce biti vanredne i u umetnickom smislu i to koristeci nove tehnologije i naravno modernu arhitekturu.
Nisam mislio samo na arhitekturu. Takodje ne mora da bude nesto veliko sto se vidi iz aviona. Mozda neke nove umetnicke tendencije koje ce biti globalno prihvacene, a ne samo u malim krugovima.
Korisnikov avatar
By svejedno
a niko u obir ne uzima film, 3d etc?

sto?

..

ima jos ljudi koji se bave umetnoscu na tim poljima, ne samo zaradom.

a dostupne im vec sada neverovatne tehnike, ko zna za par dina, 90 dina & to.
Korisnikov avatar
By Evdokija
Originally posted by svejedno

sto?

..

te tehnike su jos uvek VEOMA skupe, nemaju ih ni veliki studiji a kamo li pojedinci. cekamo par dina za 90 dina ;) i nesumnjivo ce biti izvanrednih stvari
Korisnikov avatar
By HARP
U arhitekturi trenutno prednjače Kinezi, oni jedini eksperimentišu, ostali se drže procedure. Jeste da je to jako skupa investicija jer zahteva puno repromaterijala, sklad tehnoloških rešenja i originalnost u dizajnu.
Građevine postaju turustičke atrakcije i zaštitni znak određenih lokacija, a takođe trebaju imati svoju namenu.
Posebno je interesantna mostogradnja.
Primetio sam da današnje građevine nose neku poruku, inspirisane istorijom, mitologijom, globalizmom itd...

Slika
Korisnikov avatar
By Mars
Da bar liči na italijansku kožnu čizmu, nego gumenu Tigar Vranje...
Korisnikov avatar
By Evdokija

sto?

..

te tehnike su jos uvek VEOMA skupe, nemaju ih ni veliki studiji a kamo li pojedinci. cekamo par dina za 90 dina ;) i nesumnjivo ce biti izvanrednih stvari
sad sam se setila da je panasonic izbacio prosle god 3d kameru za kucnu upotrebu od par hiljda dolara. i dalje je to jako skupo i nepristupacno velikoj vecini. al bice..
Korisnikov avatar
By 2kune

a sad je pa mnogo drugacije? oblici su malo drugaciji ne drze se svi vise ostrih linija ali i dalje smo u staklu i metalu.
yap... pa to ti i velim... :kiss:
ono što bih volio vidjeti kao novost u arhitekturi 21. st. je ovo:

Slika

kako na zemlji tako i po okolnim asteroidima i na mjesecu... doduše na potonjima ispod čvrste ali prozirne kupole...
By Kragi
Rano je za sumiranje rezultata, ali recimo:

Gnezdo u Pekingu (stadion) i sve ono sto radi Rem Koolhaas ce obeleziti 21 vek.
Nije da mi se mnogo dopada, ali sam objektivan.
Korisnikov avatar
By smaug

sto?

..

A zasto sam ja mislila da se sve radi zbog love.... :njanja:
Korisnikov avatar
By svejedno
:lol:

..

zato sto smo pricali o monetarnoj politici...ekonomiji...valutama...novcu .P

..

:lol:
Korisnikov avatar
By HARP
Kada se stvara umetničko delo ne razmišlja se o novcu ili nekom interesu, tako nastaje prava umetnost :)
Korisnikov avatar
By bern
Izgleda da sam propustio ulaza u 22. vijek...
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by HARP

Kada se stvara umetničko delo ne razmišlja se o novcu ili nekom interesu, tako nastaje prava umetnost :)
eh kad bi tako kod svih bilo.

majstori iz renesanse su svoja dela pravili za pare, ali ne verujem da su razmisljali o parama dok su radili.
danas je potpuno druga situacija.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!