Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By sing&dunum
Tu prosto moram da reagujem i stanem u neobjektivnu (dakle, subjektivnu:giggle: ) odbranu jednog jedinog "istorijskog" Holivudskog filma: o Kleopatri sa Liz Tejlor... :blush:

Uopste necu da branim film kao film, i njegov (ne)kvalitet, vec Nju, lepoticu Liz... :leviathan:

Ona je jedina glumica/glumac iz stare garde (nesto ne volim ni stare, crno-bele, filmove, ni glumu iz tog perioda), koja u meni pokrece neke "fluide"... :smeh: Ali, bez sale... :neznam:

:kesa:

P.S. Slazem se sa svime sto je postovano u ovoj temi...:)
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by FireGox
Umetnost doživljava ekspanziju sve vreme, nadajmo se da će u ovom naletu moderne tehnologije poprimiti neki stilizovaniji oblik :D
eh, nadam se da cu da dozivim da tehnologija dostigne neku svoju novu rensansu sa nekom novom kultivisanijom generacijom koja ce da zabode prst u oko prosecno retardiranom gledaocu - zrtvi mass (destriction) kulture...

Postoje danas i dobri primeri kao sto je np. nemacko-francuski "ARTE".
On mi je No.1 na daljinskom umesto nacionalne televizije.

Jedina oblast u kojoj stvarno sve rapidno ide na bolje i kvalitetnije usavrsavanjem tehnologije su - video igrice. Tu se najcesce u zadnje vreme prijatno iznenadim i flashiram - i uoste ne vredjaju moju inteligenciju :)
By Simor
@kal zakath, tako nešto. :smeh:

Elem, u kvaziumetnička vređanja inteligencije spadaju i povampirenja prevaziđenih arhitektonskih rešenja, imitacije prošlih sakralnih vidova likovnog izražavanja, moderna žitija svetaca i onih koji su u međuvremenu proglašeni svecima, romantizovane biografije ljudi koji su sve samo ne romantični bili za života, te celokupna umetnička produkcija koje se bazira na naciji shvaćenoj kao organskom, prirodnom entitetu.
By Hans
Nekada je postojala emisija na RTS 1 koja se zvala "Kulturni nokaut". Otkad je ukinuta, gledam neke emisije na B92, kao sto je "Utisak" ili recimo na RTS 2 kad izvade neke emisije o TV Beograd iz arhiva ili tako neshto...ne vidim svrhu emisija poput VB, Menjam zenu, 48 sati svadba...
Korisnikov avatar
By Combo
Pre RTS-a "Kulturni nokaut" je išao godinama na B92. I ne radi se o tome da je emisija ukinuta.

Svrha kasnije pomenutih emisija je da zaglupljuju ionako glup narod.
By Hans
A o cemu se radi onda?
Korisnikov avatar
By Combo
Nokaut? Autorka rešila da radi druge stvari.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Originally posted by ns.happy
Originally posted by BellyButton
Ja bih rekao (pored onoga shto svi vec navode) da moju inteligenciju potpuno vredjaju house remixi rock klasika... Ili balada...
Skoro da sam se iznervirao kada sam na YouTube-u naleteo na house remix pesme "Losing My Religion" R.E.M.-a propracen silnim pozitivnim komentarima...
Mislim, to mi je apsurd...
daj link breeee :-)
''

Ovo je greh!!!
By wilmott
"Mali princ", Hegel i najveca bitanga medju estradnim umetnicima Lav Tolstoj - konkretno skazano - smrtne uvrede. Sa druge strane, pojave nadridiva domace proizvodnje, posebno umetnice reda Nine Badric, Ivane Jordan i Ane Stanic, mi samo do mrtvila idu na zivce, ali ne bih mogao reci da se osecam uvredjeno, jer sebe ne kontam kao targetiranog potrosaca njihove muzike.
Korisnikov avatar
By Combo
Za "Malog Princa" treba imati više srca nego inteligencije.
Korisnikov avatar
By Dirrty
:lol:

Ja sam to govno pokusao svega jednom da procitam... i to jos kad sam bio klinac... i knjiga mi se uopste nije dopala... smorila me posle par stranica. :povez:
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by antibiotic
eh, nadam se da cu da dozivim da tehnologija dostigne neku svoju novu rensansu sa nekom novom kultivisanijom generacijom koja ce da zabode prst u oko prosecno retardiranom gledaocu - zrtvi mass (destriction) kulture...
Nije lako podići ponovo masu korisnika na kvalitetan sadržaj. Ono na šta su navikli je svuda oko nas u ponudi.

To je isto kao kada gomila ljudi juriša u mek i guta ono smeće, a ti odmah pored otvoriš restoran sa bakinom kuhinjom. Proći će vreme i vreme dok ne krenu kod tebe u restoran...
Reklama je čudo kako animira ljude.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Nazalost, vecina horor filmova ove dekade. Cak i ono sto je prvobitno bio dobar film, kao Saw, se kasnije rastegne u nedogled sa nastavcima od kojih je svaki besmisleniji od prethodnog.
Twilight posebno moram da izdvojim. Vampiri u srednjoj skoli :zid:
Slumdog Millionaire... s'tim da mogu da razumem da se nekome svidja... donekle...

A sto se tice TVa.. e, tu ima materijala...
Mislim da je Pink prevazisao sebe kada je Srbiji, jadnoj i gladnoj, prenosio vencanje jedne poznate radodajke i narikace i njenog odabranog kriminalca.
Emisije tipa 'vreme je za bebe' prosto ti vriste u facu JEBI SE!, onda debilnosti poput '48 sati svadbe', 'menjam zenu', 'jednostavan zivot' isl...
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by FireGox
Originally posted by antibiotic
Nije lako podići ponovo masu korisnika na kvalitetan sadržaj. Ono na šta su navikli je svuda oko nas u ponudi.

To je isto kao kada gomila ljudi juriša u mek i guta ono smeće, a ti odmah pored otvoriš restoran sa bakinom kuhinjom. Proći će vreme i vreme dok ne krenu kod tebe u restoran...
Reklama je čudo kako animira ljude.
Reklame su cudovista. Kontrola mozga. Nametljive iluzije o savrsenosti.
Generalno, i reklame mogu biti mnogo interesantnija stvar nego sto jesu. Poznajem svega par dobrih reklama. Svidjaju mi se one koje su veoma graficke, ali koje ne fleshiraju sa sto slika u sekundi... one decentne, ali da ne love na emociju sa nekim srceparajucim sentisima, i od tog mi se riga.

Sto se kvaliteta sadrzaja tice... pa... sve verujem da ce se ljudi opet vratiti na ono prirodno, kvalitetno, jer ce im se konacno zgaditi sva ta prezasicenost svim i svacim bez hranljivog sadrzaja. Govorim i o hrani, i o masovnoj kulturi, medijima.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!