Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Mars
Meni treba apsolutna tišina okolo dog gledam film u bioskopu. Eksplodiram što se komentara tiče POSLE projekcije.

Takodje se ne slažem da je vrhunac bioskopskog doživljaja filma rezervisan za spektakle (i to ne samo zbog toga što sam na deset poslednjih takvih filmova bukvalno hteo da zaspim od dosade).
Vidis kako zvezda :sunce: razume planetu Mars. Isto mislimo. U kinoteci je najlepse gledati dobre stare filmove, a svaki drugi film daleko bolje dozivim ako ga pogledam u bioskopu. Voleo bih da umrem u bioskopu. :lol:
Korisnikov avatar
By Mars
Hm. Simpatično kao detalj za neki FILM, biografija nekog reditelja, ali ne. Za život ne, u mom slučaju.

Ajmo malo o filmovima koji slave - bioskop!

Cinema Paradiso.
Jedan od najemotivnijih filmova koje sam gledao.

Fantastična Morriconeova muzika koju retko, ali zaista retko mogu da slušam.
Korisnikov avatar
By Hton
bas vam ni malo ne zavidim na suncevom sistemu:)

sjajan film ces, kao i sjajnu sliku, doziveti uvek i bilo gde. A posto spektakli nose taj element "pompeznosti", naravno da ces ih bolje doziveti u bioskopu, a cak je i tada pitanje zapravo da li ces ih doziveti. A ni jedno gledanje filma i usputni razgovor sa tom drugaricom ne bih zamenio ni zasta na svetu!
Postoji jos jedna osoba sa kojom volim da gleda filmove...u stvari 2 :)
Korisnikov avatar
By Mars
Gledanje filma svuda osim u bioskopu je čista INFORMACIJA, ne i DOŽIVLJAJ.

I tvrdim da, ma kako SWATKO bilo to pričanje sa drugaricom, što spada u ona životna blaga koja svi mi volimo (ne samo ti) - to odvraća pažnju od filma.
Korisnikov avatar
By Hton
hvala na naglasaWanju bitnih reci...iako i dalje mislim vrlo "prepotentno" da nisam retardiran :nokti:
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by ns.happy
strejteri to mogu u zagrebu, oni imaju sedista za zaljubljene. dve fotelje spojene u jednu ... heh...
ko kaže da je to samo za strejtere? Uzmeš kartu, i sa dragim sjedneš u to sjedalo :yes: PA nije zakonom zabranjeno :lol:

e da, kad spomenu Mars mala, ugodna kina, ja se sjetih kina Mali Odeon u Beogradu gdje su imali po dvije fotelje i između mali stolić, konobar bi ti donio cugu, moglo se pušiti...baš je bilo užitak gledat "Čokoladu" u takvom ambijentu :yes:
Korisnikov avatar
By Mars
Dok sam gledao "Čokoladu", hteo sam da umrem za...pogadjaš...
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Novi Sad ima bioskop, ene ga na Spensu. Nije tako veliki niti ima puno mesta kao recimo Arena, ali je sasvim dovoljan za utoljenje gladi za filmom na velikom platnu.

To pod jedan.

Arena ce biti ponovo otvorena cim se privatizuje ili je Grad uzme pod svoje.

Mislim da je krajnje bezobrazno ne platiti racune za grejanje toplani, za grejanje koje je isporuceno, a pri tome zaposljavati i placati tri puta vise ljudi nego sto je potrebno da bi bioskop funkcionisao i jos zaposljavati ljude sumnjivih higijenskih navika a bogme i 'prehrambenih'. Naravn da svaka rupa ima i dno, pa je bilo za ocekivati da ce jednog dana vlasnik ostati bez para, pa nece biti ni plata ni grejanja.

Sada mi je palo na um da dodam da bi, do otvaranja bioskopa, Novosadjani mogli i do pozorista. Program za decembar je kvalitetatn, a karta kosta koliko i za projekciju filma u udarnim terminima. Sa indexom, doduse, ali je na jedan moguce kupiti vise karata.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Stripi
strejteri to mogu u zagrebu, oni imaju sedista za zaljubljene. dve fotelje spojene u jednu ... heh...
ko kaže da je to samo za strejtere? Uzmeš kartu, i sa dragim sjedneš u to sjedalo :yes: PA nije zakonom zabranjeno :lol:

e da, kad spomenu Mars mala, ugodna kina, ja se sjetih kina Mali Odeon u Beogradu gdje su imali po dvije fotelje i između mali stolić, konobar bi ti donio cugu, moglo se pušiti...baš je bilo užitak gledat "Čokoladu" u takvom ambijentu :yes:
Tako ja odgledah Kazanovu u Malom Odeonu. Ipak su mi lepsi stari dobri bioskopi.
Korisnikov avatar
By dungoll
Originally posted by Pending-For-A-Bending
Za sve je kriv Sixto!
jeste, sad je za sve kriva debela sikstina.
ajde bre, begafte.
By Simor
Originally posted by Wilhelmina
Novi Sad ima bioskop, ene ga na Spensu. Nije tako veliki niti ima puno mesta kao recimo Arena, ali je sasvim dovoljan za utoljenje gladi za filmom na velikom platnu.

To pod jedan.

Arena ce biti ponovo otvorena cim se privatizuje ili je Grad uzme pod svoje.
A pored Arene, koje će gradske vlasti nadam se uspeti da spasu (pritisak javnosti je, začuđujuće, jak), otvoriće se i renovirana sala Kulturnog centra Novog Sada, u kome se pravi multipleks bioskop.
Sada mi je palo na um da dodam da bi, do otvaranja bioskopa, Novosadjani mogli i do pozorista.
U tom smislu meni se čini privlačnom "Disko svinja" u SNP-u.

:discofever:
Korisnikov avatar
By ns.happy
fina je to predstava simor... samo nemoj u prvom redu da sedis, svasta moze da se desi... :lol:
By Pending-For-A-Bending
Ono sranje na SPENSU nema redovne projekcije- vec samo neke cikluse i smaracine
Korisnikov avatar
By ganjarolla
Mostar nema kino godinama pa se filmovi šljamče po ostalim dvoranama, pozorištima, okc ima i tako :usamljen:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
fina je to predstava simor... samo nemoj u prvom redu da sedis, svasta moze da se desi... :lol:
A sto nam ne prepricas sta se to desilo?

BTW, ja planiram Kneginju cardasa u petak, pa ako ima jos zainteresovanih....
Slučajno sam naišao na netu da će krajem decembra u novosadskoj Crnoj kući (Vojvode Bojovića 13) biti prva projekcija LGBT bioskopa.

U ponedeljak 29. decembra u 20h biće prikazivan film "Ljubav jača od smrti":

"Aimée i Jaguar je nemačka drama smeštena u period drugog svetskog rata. Film je adaptacija biografske knjige Erike Fišer, o ljubavi Lili Vust i Felis Šragenhajm. Lili je 'prava nemačka majka' i supruga nacističkog oficira, a Felis Jevrejka angažovana u ilegalnoj antifašističkoj grupi. Lili iznenadivši i sebe, odgovori na Felisino udvaranje i dve žene započinju strastvenu ljubavnu aferu, zajedno pokušavajući da spreče mnoga jevrejska pogubljenja. Nakon što je afera razotkrivena i Lili zatraži razvod od muža, vreme za ljubavnice ističe.

Film je osvojio mnoge nemačke filmske nagrade. (Obe glumice dobitnice su nagrade Srebrni Medved za najbolju žensku ulogu). Aimée i Jaguar je 2000. godine nominovan za Nagradu Zlatni Globus kao najbolji strani film."

:snob:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!