Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by ...
Originally posted by Modesty
Originally posted by EnRage
Ludo me zanima o čemu se radi.....nisam ni ja za ne argumentovane pljuvanje bilo koga i za širenje nacionalne i vjerske mržnje ali da se Srbi trebaju izvinit što su izdali knjigu...cccccc ajme,koja uvlakuša,nije dovoljno što su povukli iz prodaje.
na HRT dnevnicima je i dan dans često upotrebljiv izraz četnik kao i od strane Bošnjaka a srbijanci se izvinjavju zbog američke spisateljice...pa ovde pojedinima kao da su vrane popile mozak
Ti to imas zvucne halucinacije na rijec cetnik? Na HRT-u se to vec dugi niz godina ne koristi, nisam to cuo jos od rata.

Ako si toliko ne informisan ,nemoj se javno provaljivat....ako imaš hr program NOVA,pogledaj ponekad emisiju "istraga" pa češ znat o čemu pričam i daleko od toga da je to jednina emisija a treća stvar,ja sam hrvatica i stvarno ne bih bezrazložno pljuvala po svom narodu...pišem iskreno jer ne volim laži i nepravdu...a te svoje fore o zvučnim halucinacijama ostavi kad budeš šarmirao dečke.
covek lepo rekao: "Na HRT-u se to vec dugi niz godina ne koristi, nisam to cuo jos od rata"... Nije pomenuo Novu... Nova mu dodje ko Pink:smeh:

:roflmao:

Imaš pravo...nisam obratila pozornost šta čovjek prati :bye:
Korisnikov avatar
By Island
prvo, neprimerena je reakcija islamske v. zajednice... kao, videce da li se izdavac dovoljno pokajao, izvinjenje nije dovoljno, te ce onda doneti odluku o daljim akcijama... kakvim daljim akcijama? To meni sve lici na ucene i pretnje.
Drugo, sam izdavac je nespretno sve to odradio, pozurili su da medju prvima u svetu objave knjigu, ne razmisljajuci o posledicama, te zatim povlacenje iz prodaje, izvinjavanje i slicno. Bas neprofesionalno.
Protiv sam takvih vrsta cenzure posebno kada ona potice od strane crkve, bilo da je to SPC koja se stalno uplice u politiku, bilo neke druge zajednice koja poziva na linc, zabrane knjiga, spotova, pesama (setite se cenzurisanja Madoninih spotova - Like a prayer i reakcije Vatikana, te osuda na smrt Salmana Rusdija)... sve je to samo put u dalju agresiju i netoleranciju medju ljudima
Korisnikov avatar
By plavetnilo
Strasno!

Verske zajednice u ovoj drzavi se ponasaju kao da smo u srednjem veku! Mislim... pop je cak i "glavni" u Radiodifuznoj agenciji...

Zabrana ove knjige je direktno protiv slobode govora i umetnickog izrazavanja! Ko je vernik pa ga vredja neka ne cita! Zasto neko uzima sebi pravo da razmislja u moje ime... Moja je stvar da li sam ateista i da li su za mene Hrist, Buda i Allah samo likovi iz mitologije ili svetinje.

Nije vazno o kojoj zemlji je rec, da li SAD ili Srbiji... Zabrana ovakvih knjiga je pogresna!

I sta znaci to da ce Islamska zajednica razmisliti o daljim akcijama ako im izvinjenje ne bude dovoljno?! Je l' to neka pretnja?
Korisnikov avatar
By erkondisn

Ako si toliko ne informisan ,nemoj se javno provaljivat....ako imaš hr program NOVA,pogledaj ponekad emisiju "istraga"
ne samo da je rijec o novoj tv, nego jos i "istraga" :qqlele:

to ti dodje ko da od svih novina na kiosku preporucis Kurir, ili ne daj boze Pravdu :giggle:
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by erkondisn

Ako si toliko ne informisan ,nemoj se javno provaljivat....ako imaš hr program NOVA,pogledaj ponekad emisiju "istraga"
ne samo da je rijec o novoj tv, nego jos i "istraga" :qqlele:

to ti dodje ko da od svih novina na kiosku preporucis Kurir, ili ne daj boze Pravdu :giggle:
Znaju ovdje skoro svi da nisam drska osoba ali tebi moram reći da nemaš pojma i neznam zašto to toliko otenciraš pokazat.
Korisnikov avatar
By EnRage
Draga BH Hrvatice, Istragu stvarno ne moras spominjati kao relevantan primjer za medije u HR. Jedina svrha te emisije je dodvoravati se PTSP-ovcima i raznim drugim ludjacima koji u glavama jos ratuju. Znajuci ekipu koja ju radi, zaista mi nije cudno, pa ti su ljudi jedan dan javno optuzili HEP za urotu zato sto im je u redakciji nestalo struje! A Nova TV cini sve da gledanost digne za koji postotak, oni silom zele na drugo mjesto.

Sto se tice Dragulja Medine, knjiga ionako nigdje nije objavljena, da, muslimani prave od muhe slona, jos jedan dokaz da crkva ima prevelik utjecaj na drustvo.
Korisnikov avatar
By Modesty
Draga BH Hrvatice, Istragu stvarno ne moras spominjati kao relevantan primjer za medije u HR. Jedina svrha te emisije je dodvoravati se PTSP-ovcima i raznim drugim ludjacima koji u glavama jos ratuju. Znajuci ekipu koja ju radi, zaista mi nije cudno, pa ti su ljudi jedan dan javno optuzili HEP za urotu zato sto im je u redakciji nestalo struje! A Nova TV cini sve da gledanost digne za koji postotak, oni silom zele na drugo mjesto.

Sto se tice Dragulja Medine, knjiga ionako nigdje nije objavljena, da, muslimani prave od muhe slona, jos jedan dokaz da crkva ima prevelik utjecaj na drustvo.

Oni nemaju crkvu nego džamiju i ne znam uopšte šta ti želiš da nam kažeš pravdajući hr medije,osobito tako neobjektivno ali meni više ne pada na pamet da se raspravljam sa nekim tako neobjektivnim....svako dobro i nema potrebe da mi bilo što pišeš.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Mislio je na crkvu kao versku instituciju, jer ti nikada neces reci "Islamska dzamija je protestovala".
Korisnikov avatar
By erkondisn
bome... drska nije... nikako.
jos i argumente sipa.

:zacepi:
Korisnikov avatar
By EnRage
@modesty, ni ja ne zelim raspravljati, htio sam ti samo reci da nisi bila u pravu, prvo si rekla da na HRT-u govore cetnici, a onda si rekla "Ups, sorry, nije HRT nego Nova i to emisija Istraga"...e pa to bas nije isto. Nemam namjeru opravdavati medije iz HR jer o nekim stvarima nemam bas lijepo misljenje, ali ti si zaista izrekla laz i zato sam reagirao.

Druga stvar, znam da muslimani imaju dzamiju, ne trebas me ti tomu uciti. Inace, zagrebacka dzamija nije daleko od mene.
Korisnikov avatar
By Modesty
@modesty, ni ja ne zelim raspravljati, htio sam ti samo reci da nisi bila u pravu, prvo si rekla da na HRT-u govore cetnici, a onda si rekla "Ups, sorry, nije HRT nego Nova i to emisija Istraga"...e pa to bas nije isto. Nemam namjeru opravdavati medije iz HR jer o nekim stvarima nemam bas lijepo misljenje, ali ti si zaista izrekla laz i zato sam reagirao.

Druga stvar, znam da muslimani imaju dzamiju, ne trebas me ti tomu uciti. Inace, zagrebacka dzamija nije daleko od mene.
pa vidiš dragi,ovo si ti naveo : "Islamska dzamija je protestovala".
Ne kaže si ni islamska crkva jer oni nemaju crkvu nego se kaže zajednica,drugo,ne znam da sam rekla ups sorry ali nema veze ni to a treće..... od sad ću povesti računa i dobićeš informacije o prihvaćenosti srba u ZG i prihvačanju hrvata u Bg,o HR medijima....da ne pričam da HR ne daje prenose kad Đoković igra za prvenstvo dok ga gleda cijeli svijet,da ne pričam koliko se podgrijava mržnja...... neko od vas dvojice navede da istraga snima emisije o "četnikim zlodjelima" iako se ne radi o ratnom periodu ali ,pobogu,ima tu jedna sitnica...skoro svi srbi su četnici...i tako ta emisija na osnovu četnika dobija na gledanosti..što se može na osnovu toga zaključiti...da se hrvatskom javnom mjenju sviđa ta tematika...ma daj molim te,ako ti se ne sviđa istina idi na neki hR portal pa prosipaj tu politiku.
Srećom pa ljudi iz Beograda imaju hrvatske programe pa znaju o čemu pričam za razliku od vas demkrata koji imate pravo gledat samo što vam vaši serviraju.

Aj adio sad.

i da još nešto...ajde se zakuni životima najmiliji da od mesića nisi nikad čuo riječ četnik...ili ao nisi to čuo,uzmi uđbenike povjesti pa pogledaj kako ljepo uče djecu...biće pravi mirotvorci,čovjekoljubci.
Korisnikov avatar
By erkondisn
neko od vas dvojice navede da istraga snima emisije o "četnikim zlodjelima" iako se ne radi o ratnom periodu
tko je naveo to? em si prvo rekla da je to bio hrt dnevnik, em sad govoris da je netko spomenuo da istraga snima o 'cetnickim zlodjelima' iako nije ratni period.

pored svog objektivnog opisa, sad i objektivno reci da li ovdje vidis asocijaciju na NDH

Slika
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Ja gledao Djokovica na HRTu, sta vise - cuo sam da je on bas popularan tamo, pogotovo otkad je onako fer i smekerski reagovao na gresku u Montrealu (ako se ne varam), kada su ga organizatori proglasili Hrvatom.

Slazem se da hrvatski mediji nisu naklonjeni Srbima, ali ti bas preterujes.
Korisnikov avatar
By EnRage
E daj modesty sjaši, zatvori se u svoju demokraticnu Bosnu kad vec Hrvatsku opisujes kao Sjevernu Koreju, u najmanju ruku kao da imamo 1 tv kanal. Smijemo gledati samo ono sto nam se servira? O da, drago mi je da si barem ti iz naprednije drzave gdje demokracija i pluralizam cvjetaju.

I ovdje u kabelskim mrezama ima programa iz cijele ex yu, no to je neka potpuno druga tema, a da ti objasnjavam autorska prava, to nikako ne bi shvatila, ne zelim opterecivati tvoj napaceni mozak.

I da, rekla si da vise neces pisati na ovu temu pa te molim da ne gazis svoja obecanja.
Korisnikov avatar
By Modesty
neko od vas dvojice navede da istraga snima emisije o "četnikim zlodjelima" iako se ne radi o ratnom periodu
tko je naveo to? em si prvo rekla da je to bio hrt dnevnik, em sad govoris da je netko spomenuo da istraga snima o 'cetnickim zlodjelima' iako nije ratni period.
Dnevnik niti u jednoj rečenici nisam pomenula....istragu sam pomenula ja....šta ti nije jasno da ti nacrtam??
ma neda mi se......ko zna,shvatiće.
Korisnikov avatar
By erkondisn
na HRT dnevnicima je i dan dans često upotrebljiv izraz četnik
:jankovicka:
By Simor
Dnevnik niti u jednoj rečenici nisam pomenula....
znaju svi za moju bit
standarni sam ljetni hit
na HRT dnevnicima je i dan dans često upotrebljiv izraz četnik
:obesen:
By Simor
Ja mislim da ovu temu treba konstruktivno zaključiti:

Dakle, tolerancije verske radi, sa ponosom ističem da je u Subotici pre koji dan, uz podršku lokalne samouprave i vojvođanske vlade, izgrađena prva džamija u Vojvodini:

Slika

A kome se čitaju romansirane priče o ženama, ja preporučujem Danijelu Stil - em ne vređa ničija verska osećanja, em je zanimljivije čitati treš smešten u moderno doba nego tamo neki iz Muhamedova vremena.
Korisnikov avatar
By Modesty
ma prelijepa je,trebalo bi da srbijanci apeliraju da im naprave još masu sličnih....zbilja je krasna a tek ujutro oko 5-6 kad mujazini "zapjevalju" ma ljepota Božija.

:pop:
By Simor
Pa, kada u Božijoj bašti postoji nešto poput tebe, a što ne bi postojala jedna džamijica? :sladoled:
Korisnikov avatar
By erkondisn
zbilja je krasna a tek ujutro oko 5-6 kad mujazini "zapjevalju" ma ljepota Božija.

bolje da pjevaju nego da djecu pipkaju.
Korisnikov avatar
By EnRage
ma prelijepa je,trebalo bi da srbijanci apeliraju da im naprave još masu sličnih....zbilja je krasna a tek ujutro oko 5-6 kad mujazini "zapjevalju" ma ljepota Božija.

:lol: Kaže osoba koja Hrvate uci toleranciji :lol:
By Ulix

I sad TI kritikujes hrvatske televizije i nekog ucis toleranciji? :katemoss:
Korisnikov avatar
By Modesty
zbilja je krasna a tek ujutro oko 5-6 kad mujazini "zapjevalju" ma ljepota Božija.

bolje da pjevaju nego da djecu pipkaju.
da,na žalost,ta ogavna pojava je najrasprostranjenija među katoličkim klerom.....žalosno ali istinito.

A vama drugim suflerima ću samo reći.......sveci ne hodaju po zemlji i ako želite širiti svoju propagandu,ne znam kako bih je nazvala a da vas ne uvrijedim,mislim da vam ovaj forum i nije najpogodnije mjesto.

sada vas definitivno ostavljam da se zabavljate u troje i još ću vam uz to poželiti laku noć....ja ću na spavanje jer me obližnja đamija rano budi.
Korisnikov avatar
By erkondisn
ma daj. uglavnom katolici. a ja sam mislio da to svi krscani rade :mirnatetko:

A vama drugim suflerima ću samo reći.......sveci ne hodaju po zemlji i ako želite širiti svoju propagandu,ne znam kako bih je nazvala a da vas ne uvrijedim,mislim da vam ovaj forum i nije najpogodnije mjesto.
tako je. ti ipak nisi drska :mirnatetko:
By Simor
ja ću na spavanje jer me obližnja đamija rano budi.
E, da ti bar obližnja đamija češće bruji, možda bi bili lišeni šovinističkih bisera koje si prosula na ovoj temi.

:kuca:
Korisnikov avatar
By dungoll
Originally posted by Simor
ja ću na spavanje jer me obližnja đamija rano budi.
E, da ti bar obližnja đamija češće bruji, možda bi bili lišeni šovinističkih bisera koje si prosula na ovoj temi.

:kuca:
Simore, vaskoliki Đokeru zajednice naše malene. :) Zabraniće te i tražiće da se pokaješ.

PHAHHahahahahahahahahhahahahahahahah :zid:

:pivce: :giggle:
By Simor
Psssst! Probudićeš Modesty!

Allaahu Akbar
Ashhadu Allah ilaaha illa-Lah
Ash Hadu anna Muhamadar rasuulullah
Hayya' alas Salaah
Hayya' ala Falaah
A-Salaatu Khayrun Mina-Naum
Qad qaamitis Salaah
Allaahu Akbar
Laa ilaaha illa-Lah

:bic:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!