Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Dzelajza Rouz
Originally posted by Lepa Krepa
Originally posted by m..

Nisam ni ja, dok mi neka riba nije rekla da isto kao ja ima boje za brojeve
ja imam boje i za brojeve i za slova! ovo drugo mi je bilo od velike koristi pri učenju dosadnih stvari kao što su definicije (upamtim boje ključnih reči, pa me one guraju kroz ponavljanje napamet)
nisam ni znala da postoji ime za to. :)
A ja za dane u nedelji.

Da ne pričam o tome kako u glavi raspoređujem dane u nedelji otprilike kao frejmove na filmskoj traci, pa onda zoom out na elipsasti oblik godine (kao atletska staza ili orbita npr), dok je u sredini crna rupa. Neko voljan da analizira?
Jest' da nema veze sa sinestezijom ovo potonje, al' šta mari kad je dobar materijal za :psiholog:

A sad malo da se bačim na temu:

Ne postoji ni toliko loša knjiga, ni tako loš momenat, koliko je loša moja memorija, ili koliko je odsutna (a tako neophodna) volja da zapisujem negde ključne utiske.
Offtopic na kub:
Ja nemam boje za dane, nikad nisam imala, boje mi ih raspolozenja.

On: Knjige. Poslednju (uslovno receno, cituckam nesto usput) sam prozdreala pre 5-6 dana, ne secam se kako se zovu likovi. Ja sam imbecil, zlatna ribica. Doduse i za imena rodjaka se raspitujem bar jednom godisnje i ne znam koja mi je brat godina faxa. Skleroza II i Alchajmer III.
Korisnikov avatar
By lazarus
Aaa, pa ova tema je moja nocna mora!
Bilo bi dobro da se javi sretnik koji je uspio da razrijesi ovaj problem. Mozda ce novim studentima biti lakse jer cujem da se sad proucavaju i najnovije teorije citanja.
Sjecam se perioda u kome sam intenzivno citao A. Zida sa odusevljenjem, a sada se jedva prisjecam naslova njegovih knjiga. S druge strane sam Voltera i Rusoa citao sa dobrim predznanjem koje je imalo socioloski karakter i nikada necu izgubiti one vaznije naslage tih citanja.
I jos kad je Zid u pitanju; sljedeci put kad ga budem citao vjerujem da cu potvrditi stari estetski dozivljaj koji nejasno ali sasvim izolovano treperi u kontigentu mojih citanja.

Sigurno je dobro rjesenje "kreativno citanje." Dakle, ne onaj stupidni zahtjev mnogih profesora- tzv. "dnevnik citanja" koji postuju streberi, nego jedan misaoni, stvaralacki, kriticki (naucni), proces shvacen kao izgradnja vlastitog identiteta i otkrivanje pozicije idealnog citatelja.
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by lazarus

Sjecam se perioda u kome sam intenzivno citao A. Zida sa odusevljenjem,
Sa odusevljenjem izazvanim cime?
Sto je bio gay?
Tematikom romana?
...

Meni Andre Zid je sasvim onako...
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by lazarus
i nikada necu izgubiti one vaznije naslage tih citanja.
e da, ja sam srećna sve dok mi ovo ostaje, nema veze što se ne sećam odakle mi.
doduše, kad je u pitanju ono, nazov'mo ga stručno, čitanje, to mi predstavlja ogroman problem. načitam se koječega, nahvatam se raznih ideja i korisnih podataka, a onda kad dođe trenutak da ih negde navedem, usledi češkanje po glavi i manijakalno guglanje na osnovu nekih randomly upamćenih rečenica (ako i to). tako da bi meni u životu bilo više nego korisno da si uvedem štrebersko dnevničko čitanje.
By iWanna
Originally posted by Lepa Krepa
a onda kad dođe trenutak da ih negde navedem, usledi češkanje po glavi i manijakalno guglanje na osnovu nekih randomly upamćenih rečenica (ako i to). tako da bi meni u životu bilo više nego korisno da si uvedem štrebersko dnevničko čitanje.
:smeh:

same here... :retard:
By ~ Le Saint X ~
Ja sam shvatio da meni debele knjige - sa puno strana
nikako ne leze leti - dok nisam na raspustu
:D

nekako sve kao nemam vremena, a ne volim da 'cepkam' knjigu i citanje
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!