Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Snow_Crystal
Laguna dereta i plato ali pak je LAGUNA na prvom mestu :surfer:
Korisnikov avatar
By djo
moja lista se u potpunosti poklapa sa simorovom :) i dodajem fabriku knjiga
što se stranih izdavača tiče, srce mi zaigra svaki put kada vidim ili dotaknem neki routledge

e da, obožavam stara izdanja gradca (dk čačak) i časopis i one male uske bele knjižice :)
By Sixto
Originally posted by Paki
Omiljena mi je Samizdat, ponajviše zbog grafičke obrade, izgleda njihovih izdanja, fonta - stila uopšte.
Samizdat ubedljivo najlosiju graficku obradu praktikuje!
Naslovne strane su im kao po ustaljenoj semi, samo naslov se promeni! Cak i isti font ostane! Neinventivno u svakom slucaju...
By Simor
U međuvremenu se pojavila jedna zanimljiva izdavačka kuća iz Novog Sada: Mediterran Publishing. Njihove knjige su definitivno vredne pažnje.

http://www.mediterran.rs/
Korisnikov avatar
By Innamoramento
Definitivno "LAGUNA"... Već sam navikao na njihov font, veličinu slova, tako da mi je sve ostalo čudno, pogotovu kada sam video "Memoari jedne gejše" u izdanju "Narodne knjige" za koju mi je trebala lupa... Korice su definitivno najbolje, na šta obraćam pažnju, znam da ne treba suditi knjizi po koricama, ali to je jače od mene... :D
Izdanja su im fantastična, imam puno poverenja u njihove prevode, i domaće autore, i koju god kupim njihovu knjigu, nikad se ne pokajem... Član sam kluba čitalaca u "Laguni"...
Dobra je i "Alnari", ali ona izdaje previše komercijalne knjige, koje su za razliku od "Laguninih" knjiga (i "Laguna" izdaje komercijalne knjige, to be honest), ponekad malo previše "moderne"...
By dukkehjem
Originally posted by Ulix
Rad zbog legendarnih crvenih knjizica. :)
a meni i Paideia (zbog Kamija, Prusta, Borhesa, Sartra mada im zameram na Koelju)

EDIT: dodao bih i izdavacku kucu Aruna, zbog zanimljivih knjziica vezanih za zdrav zivot...
Korisnikov avatar
By Innamoramento
Originally posted by polarlicht4.1

Ovu...
Originally posted by Innamoramento
Definitivno "LAGUNA"...
i ovu...
Dobra je i "Alnari",
...treba spaliti - ukoliko tolikoj količini treša ne pođe za rukom da spontano stvori crnu rupu i proguta samu sebe.

:seljache:
Pa da nema ove dve izdavačke kuće, i ovo malo ljudi što nešto čita, ništa ne bi čitalo, jer danas retko ko može da izdvoji vreme i snagu da čita nešto ozbiljno, tako da je lagana literatura koje ove kuće izdaju pogodna za većinu.... A i ako je nešto komercijalno, ne mora pod obavezno da znači da je loše....
:kopa:
By dukkehjem

Ovu...
Definitivno "LAGUNA"...
i ovu...
Dobra je i "Alnari",
...treba spaliti - ukoliko tolikoj količini treša ne pođe za rukom da spontano stvori crnu rupu i proguta samu sebe.

Pa da nema ove dve izdavačke kuće, i ovo malo ljudi što nešto čita, ništa ne bi čitalo, jer danas retko ko može da izdvoji vreme i snagu da čita nešto ozbiljno, tako da je lagana literatura koje ove kuće izdaju pogodna za većinu.... A i ako je nešto komercijalno, ne mora pod obavezno da znači da je loše....
:kopa:
:potapsava:
By polarlicht4.1
danas retko ko može da izdvoji vreme i snagu da čita nešto ozbiljno, tako da je lagana literatura koje ove kuće izdaju pogodna za većinu....
Baš me briga za većinu, iskreno. A ozbiljno se "ozbiljna" još kako može čitati uz sve moguće obaveze...
A i ako je nešto komercijalno, ne mora pod obavezno da znači da je loše....
Mhm...Eno Bušnel sve slovi za spisateljicu u rangu Elen Siksu. :kija:
Korisnikov avatar
By Innamoramento

Baš me briga za većinu, iskreno. A ozbiljno se "ozbiljna" još kako može čitati uz sve moguće obaveze...
Ma da, misliš da prosečna osoba koja posle 10h maltretiranja na poslu i po prevozu dođe kući može da čita Dostojevskog ili Kafku??? A ako te baš briga za većinu, onda ne bi trebao da se zalažeš za spaljivanje ovih izdavačkih kuća, koje tebi ne nameću da čitaš njihova izdanja... Ima ko će to da čita...

Mhm...Eno Bušnel sve slovi za spisateljicu u rangu Elen Siksu. :kija:
Ne podržavam knjige koje su tipa "Sex i grad", "Sve o dečaku", "Zašto muškarci vole kurve?", i slično... Rekao sam da ove kuće izdaju i treš, ali ima puno knjiga koje su zanimljive i kvalitetne...
By Ulix
Dobra je i "Alnari",

:lol:

Narodna knjiga je ipak nenadjebiva i neprevaziđena i to ne samo zbog treš romana koje objavljuju (koji mi i ne smetjau toliko), već i zbog kvalitetnih knjiga koje uspeju da u potpunosti unakaze lošim prevodima (što mi izuzetno smeta).
:doh: :katemoss:
By Swanheart
GS Forum

njihova izdanja su prosto neprevazidjena
a tek sto imaju deo vezan za drame i ljubavne romane
ma ne moze im niko ni prici
Korisnikov avatar
By Tot
:up:

Imaju sjajnih knjiga, ali su im i cene vrlo sjajne. :cut:
Mislim da Izdavačka kuća Zorana Stojanovića ima sjajnije cene.

A o Perčevićevoj IK da ne pričam :giggle:
Korisnikov avatar
By Hton
Clio ima najzanimljivije knjige! :love:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!