Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By ~ Le Saint X ~
:snob:

Meni te slike u Versaju nisu bile nesto...
Vise mi se svidjale baste, nego unutrasnjost....

Naravno, Delacroix...izuzetak

Ne volim velike formate na kojima je puno ljudi...

Izuzetak npr
Vencanju u Kani od Veronezea
By Sixto
Znas kako, versajska kopija je cini mi se manjeg formata i stoji u sali iznad kamina pa se proteze sve do plafona, tj stukature na frizu! U Luvru pocinje malte ne na metar i po od parketa!
Versajske galerije i nemaju puno toga, mozda ona ratna galerija, za vreme revolucije je dosta popaljeno i unisteno! Ne mozemo zamisliti cega je sve tu bilo i sta bi sve ostalo da nije poharano!
Vrtovi jesu za pamcenje, al mene su fascinirale sobe i saloni koji imaju par ulja veceg formata i oblozeni svilom i brokatom! Totalno jedna intimna atmosfera, ususkano sve! Doduse ne toliko intimna kao Trianoni!

A to vencanje mi se cini kao hiljadu slicnih postavki vece grupe ljudi ispred monumentalne arhitekture koja deluje kao pozorisne kulise za predstavu, nesto poput Atinske skole!
By ~ Le Saint X ~
A ja se ne secam nesto slika u Trianonu...
I sad gledao slike iz Francuske...
nesto uopste i nemam fotografije slika iz Versaja...

ali zato iz Luvra preko 300!
By Sixto
Meni je drugarica izbila aparat iz ruku posle obilaska Luvra, naravno sa Mona Lizom!
Zamisli bes koji te nagoni da skaces po devojci koja ima 60kg vise od tebe i lomis joj lobanju! Posle krenusmo za Versaj i odande imam samo jednu sliku nazalost! Al utisak ipak ostaje! Fantasticno!
Voleo bi Ermitaz da vidim, e onda mogu da umrem!
By Sixto
Nisam nikad bio u USA i iskreno nemam zelju! Zvuci totalno retardirano al nemam volju da sad cekam vizu i vidim taj SAD ma koliko nekima bio fascinantan!
Voleo bi da imam nacina da ostanem u Rimu nekih mesec dana, od toga bi jedno 15 sigurno bilo posveceno Vatikanu!
Samo u Sixtinu bi mogao da blenem lezeci na podu jedno 5h neprekidno!
By ~ Le Saint X ~
Da, zvuci malo...bezveze totalno...... :P

Kakve veze ima sto se neka od najvecih umetnickih dela nalaze bas na americkom tlu i vecina njih bas u NYC !!!

Ja moram da priznam da je ejdna od mojih najvecih zelja bila da vidim svoju omiljenu Renoirovu Kupacicu u Metropolitenu..I jesam je video i slikao se pored nje...

ali....

Renoirov Pierrot iz Detroitskog muzeja

BLEW ME AWAY!!!!

Definitivno je to nalepsa Renoirova slika koju sam uzivo video...a video sam mnogo Renoira do sada...
By ~ Le Saint X ~
A za Rim i Sikstinsku Kapelu se slazem u potpunosti!!!!
By Sixto
Pa npr Morganizam je termin koji oznacava odnos prema umetnosti u periodu nagle industrijalizacije i bogacenja americkog drustva kad su se knjige kupovale na metar u silnoj zelji za duhom istorije koji je Evropa imala, a koji je SAD nedostajao! Svi su hteli da budu bar malo plavlje krvi pa makar i preko tog! Tako danas ako si ozbiljan istrazivac i istoricar umetosti ne mozes da istrazujes renesansu ako se ne zaputis u SAD i ne proucis naslove koji se nalaze u njihovim fondovima!
By ~ Le Saint X ~
Da li si cuo za
BARNES FOUNDATION???

Ako nisi, izguglaj...

By Sixto
Nisam cuo al nije ni cudo
ja reagujem jedino na malo gotike, renesansu u to onu cinquecento tj visoku, i boleeeeeeestan za barokom! :pacijent:
By ~ Le Saint X ~
ART COLLECTION

The Barnes Foundation

houses one of the finest collections of French Impressionist, Post-Impressionist, and early Modern paintings in the world, including an extraordinary number of masterpieces by Pierre-Auguste Renoir (181), Paul Cézanne (69), and Henri Matisse (59). The collection also includes important works by Pablo Picasso (46), Chaim Soutine (21), Henri Rousseau (18), Amedeo Modigliani (16), Edgar Degas (11), Vincent van Gogh (7), Georges Seurat (6), Edouard Manet (4), and Claude Monet (4).
By ~ Le Saint X ~
181
RENOIR!!!!!

ZAMISLI !!!!!

i to u USA
u nekom predgradju!!!!
By ~ Le Saint X ~
Ali, toliki broj remek dela na jednom mestu i to takvih imena!!!!

a najvise Renoir-a!

181

!!!!
By Sixto
Mene fasciniraju Rembrant i Karavadjo sa svojim igrama senki i tame!
To su doveli do savrsenstva, jedino sto je Rembrant svedena varijanta bez puno dekoratvnosti, flamanska skola!
By ~ Le Saint X ~
Hmmm..
Samo sto je emni KAravadjo crven
dok je Rembrant crn...

you know what I mean
By Sixto
Tacno Rembrant ima zute i oker nijanse koje prelaze u mrko crnu! To je njegova klasicna paleta!
Pored tog malo se razlikuju u prikazu posto je Karavadjo mnogo dramaticniji, figure su u pokretu najceste, u napetom stavu dok je Rembrant dosta statican, opet rezultat geografije!
By ~ Le Saint X ~
Ako se secam...Mislim da je trenutno najskuplja slika jedan Klimt

Slika

ali da su u medjuvremenu josh dve slike potukle rekord od 135 miliona

et toq!
By ~ Le Saint X ~
Da...
evo liste

The 10 Most Expensive Paintings Ever Sold

$140 million for No. 5, 1948 by Jackson Pollock (2006)Slika

$137.5 million for Woman III by Willem de Kooning (2006)
$135 million for Adele Bloch-Bauer I by Gustav Klimt (2006)
$104 million for Boy with a Pipe by Pablo Picasso (2004)
$95.2 million for Dora Maar with Cat by Pablo Picasso (2006)
$82.5 million for Portrait du Dr. Gachet by Vincent van Gogh (1990)
$78.1 million for Au Moulin de la Galette by Pierre-Auguste Renoir (1990)
$76.7 million for The Massacre of the Innocents by Paul Rubens (2002)
$71.5 million for Portrait de L'Artiste sans Barbe by Vincent van Gogh (1998)
$60.5 million for Rideau, Cruchon et Compotier by Paul Cézanne (1999)
Korisnikov avatar
By Clockwork Orange
Da sam filthy rich, ne bih kupio nijednu od slika koje mi se dopadaju. Ustvari, kupio bih i poklonio muzeju..

Koliko se secam, najskuplja slika zivog umetnika je portret neke debele dame, i delo je Frojdovog unuka (mrzi me da guglam...)

Ali Damien Hirst ih je sve zajebao. :snob:
By ~ Le Saint X ~
Pa, proguglaj jer mozda uopste nisi u pravu

a ako jesi, bas bih voleo i ja da znam

jer je ovo zvanicna lista svuda gde gledao

p.s.

A po cemu ih je Hirst zajebao?
just curious
Korisnikov avatar
By Clockwork Orange
Pa on je najplaceniji umetnik na svetu. Zajebao je sve ostale u tom finansijskom momentu. Njegova dela, bar ona u vitrinama, sigurno ne bih kupio..
Lista ti je sigurno tacna. Slika koju sam pomenuo se odnosila na najskuplje prodatu sliku ~zivog~ umetnika.
By ~ Le Saint X ~
L Freud mi je poznat...
Hirst jeste na jednoj aukciji skupio 260 miliona dolara, ali je prodao preko 50 komada svojih dela

elem...
ja stvarno ne znam da li uopste za listu koju stavio postoji podela zivi/nezivi umetnik

mada jesu svi sa liste mrtvi
najskorije Koolnng - 1997
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by B.U.
Ako se secam...Mislim da je trenutno najskuplja slika jedan Klimt

Slika

et toq!
:love:
Korisnikov avatar
By svejedno
E, mafija u umetnosti, onaj off sa 1. strane..

..

Sad, ovo mi pricao jedan profesor, tako da je 100% tacno, al ne merem se setit koja slika je u pitanju...by Van Gogh, btw.

..

LM, slika je kostala oko 5-6 miliona dolara, dok, pre god - dve nisu saznali da nije zapravo Vinsentova..

Cena je pala na nekih pola miliona, ja mislim.

..

Jel ta slika sada manje lepa/vredna?
By ~ Le Saint X ~
Pa, ime znaci!
Da li je to slika, kompozicija...komad odece

razlika u ceni je frapantna!
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by svejedno

Sad, ovo mi pricao jedan profesor, tako da je 100% tacno, al ne merem se setit koja slika je u pitanju...by Van Gogh, btw
Jel ta slika sada manje lepa/vredna?
Vinogradi, mozda?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!