Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Gost
Originally posted by xfreelancer
kada smo vec kod anga, meni se mnogo vise svidja njegov gay film iz perioda "rani radovi", the wedding banquet. simpatican, duhovit, nezavisna produkcija, bavi se sustinskim problemima homosexualnosti + happy end. ok, nema scena explicitnog sexa, i frajeri nisu ovako hot kao jake, ali vredi ga pogledati.
Ja ne znam da li mi se više svidža pošto BM nisam još gledala, ali to je zbilja :love: film.
Korisnikov avatar
By pazzaz
Originally posted by xfreelancer
kada smo vec kod anga, meni se mnogo vise svidja njegov gay film iz perioda "rani radovi", the wedding banquet. simpatican, duhovit, nezavisna produkcija, bavi se sustinskim problemima homosexualnosti + happy end. ok, nema scena explicitnog sexa, i frajeri nisu ovako hot kao jake, ali vredi ga pogledati.
The Wedding Banquet mu je dobar film (pa sad igra Mitchell Lichtenstein mozda u ovom filmu i nije u najboljem izdanju ali u Streamers-u je super) i pre svega radi se o komediji dok Brokeback Mountain je drama ali ono sto je je meni super je to sto kod Ang Lee-a je dominantna smirenost, bez velike pompe i preteranosti (kao npr u Eat Drink Man Woman), jednostvano jedna prica puna lepih secanja i to je to (sam tragedija nije preterana kako bi i dalje i dalje prvi deo filma ostao dominantan), ako je neko zeleo nesto vise tj. neku vecu tragicnu ljubavu pricu onda nek odgleda titanik ili sta vec.
Korisnikov avatar
By Nbegi
Zadovoljan sam filmom.

Retko suzim nad filmskim pri?ama, a na 2 mesta mi se u ovom filmu to dogodilo.

Nisam stru?an, no ?ini mi se da su pojedini delovi filma namerno razvu?eni da bi se gledaocima ostavilo dovoljno prostora za suo?avanja, razmišljanja i emocije. E, sad što je to nekome dosadno i nedinami?no, možda je znak površnosti a možda i nešto drugo, stvar afiniteta.

U sali Sava centra nije se mogao ?iti niti jedan ua ili zvižduk protesta nad "neprihvatljivim" scenama... mada festovska publika nije najreprezentativnija (u smislu da je civilizovanija od prose?nog nivoa u ovoj zemlji). Ali, prijalo mi je da budem u prostoru sa 4000 ljudi i da je sve u redu...

Od 10 najtraženijih filmova po broju rasprodatih karata, ovaj film je na 2. mestu! Malo li je? :hail2:
Korisnikov avatar
By gorilica
Pa da se i ja prikljuchim komentarima,mada je ovde sve vec recheno.
Slazem se sa mishljenjima da je film izvikan,da je "Svadbeni banket" kud i kamo bolji,ako nishta vishe-zabavniji,ali i da je gledljiv i koristan.
Kao shto sam vec negde napisao,smatram da film nece ljudima razjasniti homosexualnost kao pojavu,i nece im pomoci da je shvate,ali ce im pruziti uvid u jedan paralelni svet,koji i te kako postoji. Film je realan,i po meni,u tome i lezi njegov kvalitet.
Shto se
Korisnikov avatar
By Kupper
Meni se dopada. Ponajvise zbog nepogresivog Ang Lia a i, sto bi jedan kriticar rekao - 'neverovatno s koliko lakoce njih dvojica ubedjuju gledaoce da se sve zaista desava.

Da, bas je dobar, posebno u drugom delu.

Slika

Jos nesto - slucajno ili ne, na jednoj NBA utakmici sa dobrim (hmmm) prijateljem:

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By Super Mario
simpa slike, ili su pozirali ili se ludo vole :ogledalce:
Korisnikov avatar
By Kupper
Sa'cu da postavim link. Ima svega i svacega.

Edit - evo ga blog. Obratite paznju na gomilu linkova desno>>>>

Jake Gyllenhaal
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Originally posted by pazzaz

...dok Brokeback Mountain je drama ali ono sto je je meni super je to sto kod Ang Lee-a je dominantna smirenost, bez velike pompe i preteranosti...
my sentiments exactly! :)

meni se film veoma dopao, pogodio me je tacno tamo gde je trebao, a to je negde izmedju depresije, izolovanosti i usamljenosti. priroda je fenomenalno uhvacena, prosto da pozelis da se nadjes tamo. ona scena gde se konacno dohvate u satoru je smesna i nerealna, ali ono sa 'postavljanjem' zagraljaja pre toga je simpaticna. scena kada se voze kamionom na kome pise 'versatile' je da puknes od smeha. itd, itd...

ja sam gledao u sc, ali ne na premijeri vec sledeceg dana. ono sto me je na kraju odusevilo to je -aplauz! nisam mogao da verujem. i onda dok sam izlazio dva metra ispred mene je bila zena sa 'samo sto nisam zaplakala' izrazom na licu i to je bilo predivno. :)

pitanje: sta mislite, sta se del maru desavalo u glavi u onom prolazu, nakon prvog rastanka?
Korisnikov avatar
By Kupper
Heath Ledger (Ennis Del Mar) je toliko ubedljiv u ovom filmu da se covek zaista zapita....

Zato sam danas odgledao ponovo 'Kasanovu' (on je taj) i opet mi je neverovatno ubedljiv (iako je film shit totalni).

Odlican glumac.
Korisnikov avatar
By 2kune
Mislim da je cijela situacija filma potpuno nerealna... Dva mlada zdrava kauboja sigurno ne bi spala na neprirodnu sodomiju i blud dok je oko njih na planini tisu?e mekorunih podatnih hetero ov?ica, zdravih i prirodnih... :pop:
Korisnikov avatar
By Kupper
A real-life "Brokeback"
--------------------------------------------------
"The film's tragic fallout of an intolerant society against
a background of visually stunning mountain scenery reminded
me all too vividly of my only trip to Montana."
-- http://www.planetout.com/bounce/pnodire ... eback.html -
Korisnikov avatar
By Lunja
Brokeback mountain se ponovo daje u DKCu, sve do utorka, 27. juna, svakog dana u terminu od 21h.

Eto prilike za ljude koji su propustili predivnu ljubavnu pricu - "a love that will never grow old".

:cowboy: :cowboy:

:zastava:
Korisnikov avatar
By Dina
Ja sam tek sinoc gledala i dopao mi se. Meni je mozda malo smetalo sto sam se ja identifikovala vise sa zenom od Enisa, to me je donekle skretalo sa glavnog toka filma. Slazem se sa ocenama da film nije razvucen, mislim da su se jedino tako mogle prikazati nijanse osecanja i neizgovorene reci. I svakako podstice na razmisljanje sto mislim da je bitno, ja sam kasnije komentarisala sa prijateljima scene i tok, kraj, da li je postojao izlaz ili ne, kako je bilo nekad, sad, tamo, ovde itd. Ne znam da li se sad bas svi gledaoci upuste u raspravu nakon odgledanog filma, ali mislim da se bar ponesto zapitaju... I sa te strane film postize cilj i ima vrednost...
By Çâðê_DUP
Film je genijalan, samo su me nervirale one dve kucke iz filma, narocito Enisova zena, kakva pohotnica, dok se valja po krevetu, kao da isplivava ispod vode, guseci se i znoji se kao svinja, ma uzas, homofob i agresorka.

Ennis mi je predivan :love: Gluma je vrhunska, priroda ... tempo filma mi savrseno odgovara, tako da sam ga gledala 10 puta i jos cu.

Narocito me je dotaklo: "Jack !!! ... I swear ..." Oprostite, treba mi maramica, evo sva sam se najezila. :love:
By mikka
Nedavno sam ga odgledao, i do sada vec tri puta (a naslucujem jos puno, puno...). Film je sjajan, dotakao me je tamo gde nijedan drugi nije, s obzirom na tematiku, i bojim se da objektivnu kritiku i ne mogu da dam, niti zelim.

Jos dugo posle filma sam razmisljao o liku Enisa (a sa kojim nekako intuitivno vezujem i tragiku briljantnog Heath Ledger-a koji ga je tumacio), i o njegovom zivotu nakon onog dogadjaja koji je sve promenio, pokusavao na tren da pogledam svet njegovim ocima, i otud i napisao :) :

Brokeback

Daljine su sve što imam
I sećanje jedno kroz njih što me nosi
Belucima hladnim, tiho
Među oblacima
Koračajmo bosi

Ostalo je nebo
Ostale su tvoje oči
Još bauljam slepo
Al porastu daleki vidici
Noć kada se spusti
Jer znam da ću doći

A otrovni sati
Ne znaju da lažu
Ćutnju moju
Nema reči koje kažu
Možda samo kiša kad zapljušti

Uteha su grozna
Dani što će doći
I kunem se
Svaka kazna pozna,
I košulja plava
Tvoje oči

Sanjam, al znam da ću doći
Dodir topli taj svet ne razume
Sanjam, uskoro ću poći
Jer to jedino još umem

A mi, razigrani
Mi jurimo opet
Živahne oblake
Bezbrojne i lake
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!