Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Dina
Evo za mog muza Seamana i ostale filmovi Agate Kristi danas na HTV1 i HTV2... Poaro u 10 10 na HTV1...

AGATHA CHRISTIE' S POIROT: UBOJSTVA PO ABECEDI - britanski TV film
AGATHA CHRISTIE' S POIROT: THE ABC MURDERS

Kriminalisti?ka drama. London, kolovoz 1936. Slavni belgijski detektiv Hercule Poirot (D. Suchet) s nestrpljenjem do?ekuje svog suradnika i najboljeg prijatelja satnika Arthura Hastingsa (H. Fraser) koji je pola godine putovao po Južnoj Americi. Razlog Poirotovom nestrpljenju je pismo potpisano s A.B.C. u kojem se najavljuje skoro ubojstvo. Pošiljatelj u pismu poziva detektiva da riješi zagonetku, ali je teško utvrditi o ?emu je rije?. I dok policija na ?elu s glavnim inspektorom Jamesom Jappom (P. Jackson) misli da se radi o neslanoj šali, ubojstvo jedne starice doista se dogodi na najavljeni datum. Zabrinutom Poirotu jedini je trag željezni?ki vodi? "The ABC - Alphabetical Railway Guide" i ?injenica da je pokojnica od rodbine jedino imala ne?akinju Mary Drower (C. Bradshaw)...
Otkako je u sije?nju 1989. premijerno prikazana prva epizoda britanskog televizijskog serijala Agatha Christie's Poirot mnogi su s pravom zaklju?ili da je glumac David Suchet (Sunday, A World Apart) idealni interpret lika detektiva slavne književnice. Izvrsni Suchet i vjerno prenošenje autori?inih kriminalisti?kih pri?a na mali ekran rezultirali su snimanjem epizoda i filmova sve do danas, pa se upravo realiziraju ?etiri nova naslova od kojih je prvi "Poirot: The Mystery of the Blue Train". ?etvrta sezona emitiranja otpo?ela je 1992. ekranizacijom romana "The ABC Murders" koja je uvrštena meðu najbolje dijelove serijala, ne samo zbog vješte realizacije redatelja Andrewa Grieva (On the Black Hell) kojom je besprijekorno do?aran meðuratni London, ve? prije svega zbog napete pri?e. Uz Davida Sucheta, i ovdje njegovog suradnika satnika Arthura Hastingsa tuma?i Hugh Fraser (Sharpe's Company), a glavnog inspetkpora Jamesa Jappa Philip Jackson (Bad Behaviour). U ostalim su ulogama Donald Sumpter (Enigma), Donald Douglas (Dnevnik Bridget Jones) i Pippa Guard (Roger Roger).

Uloge: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Donald Sumpter, Donald Douglas, Niocholas Farrell, Pippa Guard, Cathryn Bradshaw, Nina Marc, David McAlister, Vivienne Burgess, Ann Windsor, Michael Mellinger
Scenarist: Clive Exton (prema istoimenom romanu Agathe Christie)
Redatelj: Andrew Grieve
Korisnikov avatar
By Dina
GOSPOÐICA MARPLE - serija
4. epizoda: A MURDER IS ANNOUNCED

Kad lokalni oglasi najave datum i mjesto ubojstva, cijelo ?e selo brujati od znatiželje. Pretpostavljaju?i da je rije? o lažnoj uzbuni, mnoštvo se ipak okupi u ku?i Letitije Blacklock u najavljeno vrijeme. U trenutku potpunog mraka netko zapuca. Kad se svjetla ponovno upale, iznenaðenje je više nego o?ito: Letitia je ranjena, a zagonetni puca? leži mrtav. Gðica Marple, koja je u posjetu prijateljici, ne može odoljeti, a da se ne pridruži istrazi.

Uloge: Geraldine McEwan, Zoe Wanamaker, Robert Pugh, Keeley Hawes, Virginia McKenna, Elaine Paige
Scenarist: Stewart Harcourt
Redatelj: Charles Palmer
Urednica: Ranka Horvat

http://www.hrt.hr/htv/
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Storm
Danas na kablovskoj televiziji (Viasat History) najavili dokumentarac o Agati Kristi.
Zove se nešto kao "Tracks in the sand", i bavi se njenim putovanjima, obilascima arheoloških nalazišta...
Tu su i neki video zapisi, intervjui sa AK...
Nisu ta?no rekli kada ?e biti - "coming soon", što zna?i "ne baš odmah".

:hiphip:
Jeste gledali? Ja nisam :no:
By Storm
Originally posted by Dina
Originally posted by Storm
Danas na kablovskoj televiziji (Viasat History) najavili dokumentarac o Agati Kristi.
Jeste gledali? Ja nisam :no:
Ne brini se, reprizira?e još sto puta, znaš ve? kakve su te kablovske tv.
Ja sam propustio prvih 15 min, ali sve u svemu je bilo dosadno. Tu kao neka žena, autorka dokumentarca je li, pravi putopisnu reportažu stazama Agate Kristi i njenog muža arheologa Maksa Malovana. A to zna?i bliski istok sve do Iraka.
Mislim, zanimljivo je videti sve te krajeve, ali nema to puno veze sa AK.
:bubblegum:
Korisnikov avatar
By Dina
Hvala Storm :kiss:

Znaci nisam puno propustila... :wink2: Ja od skoro imam kablovsku tako da nisam znala da ponavljaju, pa ako bude ipak cu gledati...

Gledala sam danas Gospodjicu Marpl, sad sam se skroz navikla na ovu glumicu...
By Storm
Gledala sam danas Gospodjicu Marpl, sad sam se skroz navikla na ovu glumicu...
A Murder is Announced.
Odli?na adaptacija.
:up:
Korisnikov avatar
By Dina
Sutra nema Gospodjice Marpl :no: Ima film o Poarou koji nisam gledala za utehu... HRT1 10 h -

Pogledajte na HTV-u
HERCULE POIROT: SMRT U OBLACIMA - britanski TV film
HERCULE POIROT: DEATH IN THE CLOUDS, 1992.

Kriminalisti?ki film. Hercule Poirot (D. Suchet) avionom se vra?a u London s izleta u Pariz. Dok on spava za vrijeme leta, netko u avionu ubije madame Giselle (E. Pearce), stariju Francuskinju koja živi od ucjenjivanja bogataša. Istragu, koja se odvija u Londonu i Parizu, vodi viši inspektor Japp (P. Jackson). ?ini se da bi od svih putnika u avionu najviše koristi od smrti Francuskinje mogla imati lady Horburg (C. Harrison), koja je bila jedna od žrtava ucjenjiva?ice...
Prema romanu koji je Agatha Christie napisala 1935. i prema dramatizaciji Williama Humblea, snimljen je ovaj televizijski film. Film je dio televizijske serije Poirot, ?ije je snimanje po?elo 1989., a režirao ga je britanski glumac i filmski i televizijski redatelj Stephen Whittaker.

Uloge: David Suchet, Philip Jackson, Sarah Woodward, Shaun Scott, Cathryn Harrison, Eve Pearce
Scenarist: William Humble (prema romanu Agathe Christie)
Redatelj: Stephen Whittaker

Korisnikov avatar
By Ombeliko Brunner
U poslednjih mesec dana intenzivno sam chitao krimice na engleskom, pa u redovima koji slede bice kratak prikaz utisaka o pojedinim knjigama i autorima.

Ngaio Marsh - A man lay dead,Hand in a glove,Clutch of constables i Swing, brother, swing.

Svideli su mi se romani Ngaio Marsh, dodushe Hand in a glove je malo slabiji, ali su ostali odlichni. Po stilu pisanja poseca malo podseca na Agatu, ali se pricha kod nje odvija na totalno drugachiji nachin, jer kod nje je u centru paznje policijska istraga zlochina koju sprovodi njen glavni junak inspektor Skotland jarda sir Roderick Alleyn. Mozhda ovi romani koje sam prochitao nisu bash reprezentativni primeri njene proze ( I ona je napisala gomilu romana, a kolko sam video na netu za njen najbolji roman proglashen je Enter a murderer), ali u svakom sluchaju mislim da i Ngaio Marsh uz Agatha Christie, Dorothy Sayers i Marjorie Allingham mozhemo svrstati u velike dame zlochina ( ovu poslednju nisam chitao, ali moj boyfriend jeste chitao Marjorie, u stvari podelili smo se tako da je on uzeo Marjorie a ja Ngaio i njemu su se romani Marjorie Allingham svideli )

Ocena: :serlok: :serlok: :serlok: :serlok:

John Dickson Carr - Blind barber

Ovo nije tipichan Karov roman ( Kar je inache specijalista za imposible crime i tzv locked-room mysteries) i u predgovoru Kar je napisao da je ovo njegov pokushaj da napishe duhovitu krimi prichu. U svakom sluchaju roman mi se jako svideo jer je totalno drugachiji od svega shto sam prochitao u domenu krimi zhanra. Radnja se deshava na brodu, a na tom brodu se deshavaju chudne stvari, radnja je vrlo dinamchna, glavni junaci stalno upadaju u neke urnebesne situacije a kapetan broda je taj koji uvek izvuche deblji kraj...Iskreno zaplet mi je bio vrlo konfuzan ( ima ubistva, nema ubistva, dragulji nestaju, dragulji se pojavljuju...) i uopshte nisam imao ideju kako ce pricha na kraju da se razmrsi, ali je zato rasplet vrlo jednostavan i vrlo logichan, kao shto treba da bude u svakoj dobroj krimi prichi.
(Moj dechko je prochitao 6 Karovih romana i po njemu Kar je mnogo bolji pisac detektivskih fikcija od Agate Kristi, jer su njegovi romani napetiji i imaju mnogo vishe iznenadjucih preokreta)
Napomena: Kar jeste prevodjen na srpski tokom pedesetih i shezdesetih, ali ta izdanja nisu chesto preshtampavana, pa se danas jako teshko nalaze.

Ocena: :serlok: :serlok: :serlok: :serlok: :serlok:

Edmund Crispin-The case of gilded fly

I ovaj roman toplo preporuchujem. Ovo je Krispinov prvenac u kome je chitaoce upoznao sa svojim detektivom amaterom, cinichnim profesorom sa Oksforda, Gervasom Fenom. Roman ima odlichnu atmosferu, po tipu je imposible crime mystery i vrlo je napet, od pochetka do kraja. Iskreno recheno pogodio sam ubicu i kako je alibi nameshten, ali i pored toga na kraju me je chekalo par iznenadjenja, tako da pravi triler uzhitak nije izostao.

Ocena: :serlok: :serlok: :serlok: :serlok: :serlok:

Georgette Heyer-Duplicate death

Ovo chudo od krimica nikako ne prepuruchujem, dosadan roman, radnja se vrlo sporo odvija, tri dana sam gnjavio chitanje ( dobri krimici treba da ti drzhe pazhnju i da ne mozhesh da ostavish knjigu dok ne prochitash, shta je bilo posle, a to ovde nije bio sluchaj), a rasplet je vrlo glup i ne otkriva nishta novo, sem identiteta ubice. ( a inache sizhe romana je obecavao, dvostruka smrt davljenjem koja se desila za vreme jedne bridz partije ). Inache Geofrette je poznata po istorijskim ljubicima i neke od njjih je objavila Narodna knjiga u ediciji bestseler, a samo je povremeno pravila izlete u krimi vode ( hm suprotno od Agate Kristi ) Rizikujem da zvuchim nevidjeno glupo ali meni je primerenije da neko ko se zove Georgette pishe ljubice a ne krimice.

Ocena: :serlok: ( jedva)

Rex Stout-Trio for blunt instruments

Ovo je zbirka od 3 priche Kill now-pay later, Murder is corny i Blood will tell, i ovo nisu bash tipichni krimici Agatinog tipa, jer Rex Stout pisac koji je na prelazu izmedju americhke i engleske shkole krimica. Glavni detektiv je Nero Wolf koji je, gle chuda Crnogorac ( ochigledno da je Rex Stout znao o Crnoj gori, koliko i Arijadna Oliver o Finskoj). Sve u svemu priche su zanimljive ali nishta posebno. Inache primecujem da je Nero Wolf dosta popularan u Americi, poshto je sudeci po imdb- televizijski i filmski dosta eksploatisan ( nije mi poznato da li je neshto od toga prikazivano kod nas )

Ocena: :serlok: :serlok:

Patricia Wentworth - Gray mask

Ovde nece biti ocene poshto sam ovaj roman josh nisam prochitao ( iskreno umorio sam se od chitanja o silnim ubistvima i moram malo da se odmorim, tako da ce ova knjiga neko vreme malo da skuplja prashinu pre nego shto se nakanim da je prochitam, a i neshto mi govori da se s ovim krimicem necu bash usreciti), ali ovde imamo jednu zanimljivost. Roman je objavljen dve godine pre objavljivanja Agatinog Ubistva u vikarijatu i Patricia je prva patentirala Miss Silver, usedelicu koja reshava zlochine. Medjutim roman nije postigao uspeh u Engleskoj, tako da je mesto usedelice detektiva ( spinster sleuth) ostalo uprazhnjeno i to mesto je vishe nego uspesno zauzela Agatina Miss Marple.
Korisnikov avatar
By Seaman
Nisam mogao da gledam.:zvezdice:
Korisnikov avatar
By Angelique
javljam dve kratke vesti:

- prva i bitnija je da konacno izlazi jedno novo izdanje preko Narodne knjige - znaci vest je potvrdjena i ekskluzivna. U martu cemo citati "Iskricavi cijanid"

- druga je da je sajt malko ulepsan :mete: i da imate sve informacije o filmovima za 19. i 26. februar na stranici Novosti & Beleske
Korisnikov avatar
By Tot
Draga Angelique, bas cu malo vise da boravim na Agatinom forumu kada sredim neke obaveze. Ja bas uzeo iz bbklioteke Iskricavi cijanid u hrvatskom prevodu ali cu kupiti i srpski posto skupljam Agatine romane. :) )

Dominion, cuo sam da je igrica dobra a potpis ti je strava dobar :up:
Korisnikov avatar
By Dominion
Originally posted by Tot
Dominion, cuo sam da je igrica dobra a potpis ti je strava dobar :up:
Igrica je extra :smilegrin:
Thanx za kompliment :chilling:
Korisnikov avatar
By Dina
U nedelju na HTV1 - Ubistvo Rodzera Akrojda 10 h 10 min

:klap:
mislim a ide ponedeljkom sredom ... i valjda petkom .. a ide i petkom na HRT u 22 ili 23 vidite sami

za ovu seriju filmova Tv kazu da su poput agatinih ekranizovanja ali agate koja je na ekstaziju :-) gledaoci su trazili vise ubistava ne jedno nego niz ... i uglavnom se postuje ...
Korisnikov avatar
By Dominion
daaaa, jos one epizode kako su snimana "ubistva..." znaci, u jednoj epizodi je bilo toliko leseva da se jedan izgubio u montazi :lood: :lol:
Korisnikov avatar
By Dina
Brdjo,
dobro dosao! Ti tek dosao a vec nas zoves da idemo sa topica :lol: Nisam jos gledala tu seriju, ali planiram da pogledam ovih dana neku epizodu posto kazes da je dobra :)

Ali posto je ovo Agatin topic... ko ti je omiljen - Poaro ili Gospodjica Marpl? Pogodis li cesto ko je ubica? :wink2:

Inace, mislim da je Angelique najavljivala da ce uskoro izaci "Iskricavi cijanid". Znam da mi se mnogo svidela kad sam je citala... Ali pre neki dan sam je videla kod Tota i nicega se ne secam... tako da jedva cekam...

I nevezano za Agatu - poslednje sto sam citala je od Barbare Kleverli "Poslednja kasmirska ruza"... Nije bas Agata Kristi ali meni niko i ne moze da se meri sa njom :wink2: Nije losa, desava se u Indiji pa odise tom atmosferom, a posto je jedan od mojih snova da odem u Indiju mozda me je i to ponelo... Ubica mi je bio predvidljiv (valjda sam stalno u resavanju zlocina bilo kroz knjige ili serije po delima Agate Kristi :wink2: ) ali neke okolnosti nisu...
By brdja
pa ajde naci cu ja pun naslov i autora jedne knjige .. autor je posle Agate ... mislim da je jos ziv i svi ga ocenjuju d aje prevazisao nju .. da citao sam mozda svega 2-3 knjige koje su tako intelektualno i psihicki inspirativne ... ajd epotrudim se da nadjem pa sibnem .. zato ja volim da zapisem sta procitam .. mada nesto i ne stizem u zadnje vreme

i vise volim Poaroa .. ali Marpl sam manje gledao ... pa ... kad ide Marpl .. i na kom tv .. javite
Recimo P.D.Džejms i njegova Crna kula (mra?na ali intrigantna knjiga ... da veoma dobra knjiga )

Onda Gubilište ... znam da je napisala žena OVO SVAKAKO preporuka ... iznenadjuju?i obrti .... mislim sasvim nepredvidivi do perverzije (ok ja sam takav- nema šanse da posle 30 strana naslutite ko je krivac :-)) :giljotina:

A ako ?emo ve? o tome ... pa jade da pomenemo i KETRIN KEROL I njene knjige OSMICA, MAGI?NI KRUG ...

i za kraj ARTUR HEJLI i takoðe odli?an roman (ekranizovan) DETEKTIV (mra?na psiho krimi triler pri?a):kosach:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by brdja
i vise volim Poaroa .. ali Marpl sam manje gledao ... pa ... kad ide Marpl .. i na kom tv .. javite
Ja vise volim Gospodjicu Marpl... Inace, serija je isla na HTV2 ali sad je zavrsena...

Videh veceras u 20 h na Cinemaniji "Ubistvo u Orijent ekspresu" ali pretpostavljam da je to ona losa verzija... :roll:
Korisnikov avatar
By Angelique
Javljam da nocas u 2.40 (po TV programu Krstarice) odnosno u 3.00 na HRT 1 (po TV programu HRT-a) ima film: Partneri u zlocinu
Posto na HRT-u nema sadrzaja filma mozemo da PRETPOSTAVIMO da se radi o filmu sa T&T Beresford po romanu Agate Kristi.

Po zbirci prica Agate Kristi - Partners in Crime snimane su TV serije ali je roman The Secret Adversary filmovan pod naslovom: Partners in Crime: The Secret Adversary - bar tako kaze cuveni imdb... pa mozda bude to..

Eto toliko od mene - ne verujem da cu uspeti da stavim na sajt do veceras tu informaciju pa da ne bude kasno.

Ja cu u svakom slucaju pratiti nocas HRT pa cu gledati da ostavim svoj utisak posto prvi put gledam (ako bude bilo uopste) T&T na filmu
Korisnikov avatar
By Dina
Angelique,
Tek sam sad videla ovo sto si pisala... bas mi zao sto nisam pre videla i gledala.... Jesi gledala film?

Znate li je li izasla neka nova Agatina knjiga... trebalo bi valjda "Iskricavi cijanid"... ja nesto nisam videla...

I evo sadrzaja za film za nedelju na hRT1 u 10 05... Ja sam ga gledala, nije los, mada nije od mojih omiljenih...

HERCULE POIROT
SMRT LORDA EDGWAREA - britanski TV film
(LORD EDGWARE DIES, 2000.)

Kriminalisti?ki film. Glumica Jane Wilkinson (H. Grace) obra?a se Herculeu Poirotu s molbom da razgovara s njezinim mužem, lordom Edgwareom (J. Castle) i pokuša ga uvjeriti da pristane na razvod. Poirot u razgovoru s lordom dozna da je on pristao na razvod i da je o tome ve? pismeno obavijestio svoju ženu. No sljede?eg jutra lord Edgware je pronaðen mrtav u svojoj radnoj sobi. Viši inspektor Japp (P. Jackson) sumnji?i lady Edgware, odnosno Jane Wilkinson, meðutim, ona ima ?vrst alibi - u vrijeme kad se dogodilo ubojstvo bila je na ve?eri s još dvanaest uzvanika. Poirot ?e, uz pomo? kapetana Hastingsa (H. Fraser) i gospoðice Lemon (P. Moran), pokušati otkriti pravu istinu...
U snimanju TV filma "Smrt lorda Edgwarea" sudjelovalo je mnogo ljudi koji su ve? prije toga imali iskustva s ekranizacijom djela Agathe Christie. Roman je dramatizirao Anthony Horowitz, scenarist koji je potpisao i scenarije sedam epizoda televizijske serije Poirot iz 1989., a redatelj Brian Farnham režirao je ?etiri epizoda iste serije. Glumce Davida Sucheta, Hugha Frasera, Philipa Jacksona i Pauline Moran ve? smo gledali kao Herculea Poirota, satnika Arthura Hastingsa, višeg inspektora Jamesa Jappa i gospoðicu Felicity Lemon, u seriji Poirot i brojnim televizijskim filmovima. Roman "Smrt lorda Edgwarea" bio je ve? dvaput ekraniziran, prvi put u istoimenom filmu još 1934., a drugi put 1985. - tada je Peter Ustinov glumio Poirota, David Suchet inspektora Jappa, a Faye Dunaway imala je dvostruku ulogu, Jane Wilkinson i Carlotte Adams.

Uloge: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, Helen Grace, John Castle
Scenarist: Anthony Horowitz (prema romanu Agathe Christie)
Redatelj: Brian Farnham
Korisnikov avatar
By Angelique
Angelique,
Tek sam sad videla ovo sto si pisala... bas mi zao sto nisam pre videla i gledala.... Jesi gledala film?

Znate li je li izasla neka nova Agatina knjiga... trebalo bi valjda "Iskricavi cijanid"... ja nesto nisam videla...
Nije bio taj film vec neki pandurski americki iz osamdesetih CRIME PARNERS Nisam imala zelju da ga gledam do 5 ujutru...

Iskricavi cijanid izlazi 15. marta

19. marta na HRT-u u 10.05 ide Hercule Poirot: Evil Under the Sun (Zlo pod Suncem), britanski TV film (oko 99')

Sadrzaj cu staviti na sajt cim ga HRT objavi

Cim saznam nesto drugo javljam
Korisnikov avatar
By Dina
Film na HTV1 danas u 10 h

HERCULE POIROT
UMORSTVO ROGERA ACKROYDA - britanski TV film
(THE MURDER OF ROGER ACKROYD, 2000.)

Kriminalisti?ki film. Slavni detektiv Hercule Poirot (D. Suchet) povukao se u mirovinu. Kupio je ku?u u mjestu King's Abbot, bavi se vrtlarstvom i druži s lokalnim lije?nikom dr. Sheppardom (O. Ford Davies) i bogatim tvorni?arem Rogerom Ackroydom (M. Terris). Kad je htio objaviti zaruke svog posinka i nasljednika Ralpha Patona (J. Bamber), Ackroyd je pronaðen mrtav u svojoj radnoj sobi. Glavni je osumnji?enik, Paton, nestao. Budu?i da je u mirovini i da je ubijeni bio njegov prijatelj, Poirot ne želi istraživati slu?aj, no viši inspektor Japp (P. Jackson) ipak ?e ga uspjeti nagovoriti...
Roman "The Murder of Roger Ackroyd" zna?io je prekretnicu u karijeri Agathe Christie. Objavljena šest godina poslije prvog romana o Herculeu Poirotu, odnosno prvog njezinog detektivskog romana uop?e, bila je to prva knjiga Agathe Christie koja je postigla velik uspjeh. Autorica ju je, uz pomo? Michaela Mortona, dramatizirala za kazalište, a ve? 1931. roman je, pod naslovom Alibi, ekraniziran i tada se lik Poirota prvi put pojavio na filmu. Britanski televizijski film potpisuju Andrew Grieve kao redatelj i Clive Exton kao scenarist. Obojica su prije toga ve? suraðivali s glumcem Davidom Suchetom, u nekoliko epizoda televizijske serije Poirot i nekoliko televizijskih filmova s istim glavnim junakom.

Uloge: David Suchet, Philip Jackson, Oliver Ford Davies, Malcolm Terris, Jamie Bamber
Scenarist: Clive Exton (prema romanu Agathe Christie)
Redatelj: Andrew Grieve
Korisnikov avatar
By Dina
Ja ne videh datum u postu od Angelique pa se razocarala jer "Zlo pod suncem" je jedan od mojih omiljenih filmova... Mislila da je danas kad ono sledece nedelje... Ne smem da vam kazem vise jer bih otkrila nesto pa da me posle :bic: , imala sam ga snimljenog ranije i gledala puno puta... Ono sto se secam da prvi put nikako nisam pogodila ko je pocinio zlocin i svaki put sam gledala kako je to maestralno uradjeno - i vidi se i ne vidi se... Ako danasnji film propustite sledece nedelje nemojte i javite utiske! I evo sadrzaja... I je li neko citao "Zlo pod suncem" kao knjigu?

POIROT: ZLO POD SUNCEM - britanski TV film
(EVIL UNDER THE SUN, 2001.)

Kriminalisti?ki film. Herculeu Poirotu (D. Suchet) pozlilo je u restoranu njegova prijatelja Hastingsa (H. Fraser) i lije?nik mu, zbog gojaznosti, preporu?uje boravak u morskom lje?ilištu. Gospoðica Lemon (P. Moran) za obojicu rezervira boravak u hotelu na malom, pustom otoku u Devonu. No Poirotu nije suðeno da dugo uživa u mirnom životu i dijetalnoj ishrani: ve? drugi dan na plaži je pronaðeno mrtvo tijelo glumice Arlene Stuart (L. Delamere), jedne od goš?i hotela. Na otok stiže viši inspektor Japp (P. Jackson) i zabranjuje da itko napusti otok, ali i da bilo tko novi doðe na njega...
Roman Agathe Christie Zlo pod suncem, objavljen 1940., prvi je put ekraniziran 1982., u filmu koji je režirao Guy Hamilton, a glavnu je ulogu tuma?io Peter Ustinov. U britanskoj seriji o Poirotu, istoimeni televizijski film režirao je Brian Farnham, a pri?u je dramatizirao Anthony Horowitz. Redatelj i scenarist godinu dana ranije suraðivali su na filmu "Smrt lorda Edgwarea", takoðer s Poirotom kao glavnim likom, prema romanu Agathe Christie, a sudjelovali su i u nastanku TV serije Poirot. U "Zlu pod suncem" ozbiljna pri?a o ubojstvu protkana je humoristi?nim prizorima u kojima Poirotovi prijatelji zadirkuju slavnog detektiva i ljubitelja dobre hrane zbog muka koje mu je donijela stroga dijeta.

Uloge: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, Michael Higgs, Louise Delamere, Tamzin Malleson
Scenaristi: Anthony Horowitz (prema romanu Agathe Christie)
Redatelj: Brian Fernham

Korisnikov avatar
By Dina
Mada me sad nesto buni godina snimanja filma "Zlo pod suncem" - 2001 god? Ono sto sam ja gledala je neka ranija verzija... Vidim da kazu da postoji verzija sa Piterom Ustinovim ali ovo sto sam ja gledala je sigurno sa Dejvidom Sacetom. Da li znate postoji li vise verzija tog filma sa njim?

Angelique,
Na tvom ranijem sajtu su bili navedeni svi filmovi po delima Agate Kristi... Bas sam sad isla da razresim dilemu ali na ovoj novoj adresi ja nalazim samo forum... Nema ih vise ili ih ja nisam nasla?
Korisnikov avatar
By Angelique
Mada me sad nesto buni godina snimanja filma "Zlo pod suncem" - 2001 god? Ono sto sam ja gledala je neka ranija verzija... Vidim da kazu da postoji verzija sa Piterom Ustinovim ali ovo sto sam ja gledala je sigurno sa Dejvidom Sacetom. Da li znate postoji li vise verzija tog filma sa njim?

Angelique,
Na tvom ranijem sajtu su bili navedeni svi filmovi po delima Agate Kristi... Bas sam sad isla da razresim dilemu ali na ovoj novoj adresi ja nalazim samo forum... Nema ih vise ili ih ja nisam nasla?
Dina,

direktna adresa do stranice sa spiskom svih filmova je i dalje ista:
http://www.agathachristie.bravehost.com/filmtv.htm

Mozes ici i da potvrdis zvanicno na
http://www.imdb.com - u polju za pretragu upisi David Suchet pa ces videti da je taj film snimljen 2001 godine

Postoji ranija verzija sa Piterom Ustinovim iz 1982. godine
Korisnikov avatar
By Dina
Razocarana sam... ovo jeste "zlo pod suncem" sa Dejvidom Sacetom ali uopste nije verzija koju sam ja gledala, nisam mogla da gledam do kraja jer su mi glumci antipaticni dok su oni bili super... inace to je neki misteriozni film jer gledala sam i na Agatinom oficijalnom sajtu, kao i na sajtu od Angelique pise da postoji samo film iz 2001... ali na ovoj adresi

http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASI ... 10-9633242

prodaje se film "zlo pod suncem" sa Dejvidom Sacetom iz 1989, to je verovatno taj koji sam ja gledala, ne znam zasto ga kasnije ne pominju jer to je odlicna verzija...
Korisnikov avatar
By Angelique
Dina,
ja se nisam probudila dovoljno rano da vidim koji film je u pitanju... jedino da namontiram snimanje sutra za reprizu.... ali pretpostavljam onaj koji vec imam i koji sam gledala - a iz koje je godine ne znam... Mogu da pustim traku na videu pa premotam do kraja ako pise... Nedavno sam nabavila DVD komplet sa svim filmovima i serijama ali nemam player da ga pustim i proverim sta je tamo... ali mogu da se snadjem za par dana i za to ako bas ne resimo problem...

Vrlo je lako moguce da je taj film snimljen 1989. godine kako kazes i tada prikazan ali nije uvrsten ni u jedan komplet - sezonu (kako oni kazu series ili season) pa su ga pridodali kasnije, a mozda i preradili - ko zna. Probacu da eventualno uocim razliku u produkciji odnosno starosti samog Sucheta jer su ostali filmovi (2000 i 2001) snimljeni sigurno u komadu.

Ne verujem da postoje dva ista filma sa Suchetom, odnosno ne verujem da je tako a da to nije zapisano na www.imdb.com...

On je tek 1989 i poceo da snima filmove i serije kao Poaro i to je prvo krenuo sa kratkim pricama.... Da li je eventualno moguce da si pomesala sa nekom slicnom "morskom" pricom - Peril at End House, Problem at sea ili Triangle at Rhodes... koji su snimani na samom pocetku...? Lupam... ne znam... pametna nisam - ako je tako kao sto kazes - Sad si i mene bacila u problem i razmisljanje.....

Uzgred - mozda je velika novost ali evo upravo sam nasla podatak na imdb ... za nove filmove pise im

season 13 series 1 Mrs. McGinty's Dead
season 13 series 2 Dead Man's Folly

mada kao godina stoji ????

videcemo o cemu se radi i nadamo se da cemo uskoro imati prilike da vidimo filmove snimane prosle godine... mozda nas HRT obraduje vec u ovom ciklusu...
Korisnikov avatar
By Angelique
Originally posted by Angelique

season 13 series 1 Mrs. McGinty's Dead
season 13 series 2 Dead Man's Folly
Evo nadjoh isti podatak i na www.tv.com koji su mnogo opsirniji od imdb bar kada su tv filmovi u pitanju... i stoje ta dva filma kod Poaroa za sledecu sezonu i kao datum 1-1-2007

E sad cekamo jos dva - kako su ova prva dva sa Zoe Wanamaker kao Arijadnom Oliver bice da je film Karte na stolu iz ciklusa 2005/06 dobro prosao... Kada bi i druga dva bila sa njom - bilo bi to super - gledali bismo i "Slonovi pamte" i "Trecu devojku" :cheer:
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 17
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!