Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Ulix
Mirna ulica, drvored, Nada Gašić
Korisnikov avatar
By Fuko
Umijeće putovanja :putnik: Alain de Botton
Korisnikov avatar
By lazarus
Bertrand Rasel: Istorija zapadne filozofije. Veoma zanimljivo i jednostavno napisana knjiga koja me pristupom potsjeća na Hauzerovu Socijalnu istoriju umetnosti i književnosti.

Vladimir Pištalo: Tesla, portret među maskama
Korisnikov avatar
By IriS
Ričard Dokins - Zabluda o bogu

:drama: :pop:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Uzela danas da citam konacno - "Lovac na zmajeve". :D
Korisnikov avatar
By IriS
^ ta knjiga je tako potresna i divna :love:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Citala sam od istog pisca (cije ime nikada zapamtiti necu, ali znam da je H H :glup: ) Hiljadu chudesnih sunaca i zbog nje odlucila da procitam i ovu. Prelepa je, preeelepa.. :love:

I jako bih volela da procitam knjigu o istoriji Avganistana (upravo zbog ove dve knjige). Ako neko ima da preporuci.... :)
Korisnikov avatar
By hlaefdige
jednom cete mi to objasniti..ja bih njemu zabranila da pise
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Razumem te, ne volis tu vrstu literature.

. A sto bi mu zabranila, previse je mekano za tebe ili ... ?

I sta ti volis da citas? Delujes mi kao neko ko voli naucnu fantastiku. :)
Korisnikov avatar
By hlaefdige
pa, naucna fantastika mi je zabavna, ali iskreno, retko je se dohvatim....

razumem sta hoces da kazes pod "mekana", ali nije mi to kriterijum pri izboru ili vrednovanju dela :) srceparajuce i emotivne price su sasvim u redu kada su dobro ispricane :)

ne radi se samo o vrsti literature. vise o tome kako je ta knjiga napisana. mislim da je prepuna patosa i jeftinih stilskih trikova do te mere da se autenticna emocija - na ciji racun je to sve pocelo - skroz izvrce ruglu...puno je "ornamenata" koji skroz preuzimaju knjigu i guraju cak i samu pricu u drugi plan...

malo previse licno uzimam te stvari - znam...

...ali slobodno mogu da kazem da je to jedna od najlosijih knjiga koje sam procitala u poslednjih 5 godina...
Korisnikov avatar
By willow_in_dawn
Jao, ja dugo nista nisam citao...
Moram da se .. odlenjim.
Pod hitno
:(
Korisnikov avatar
By Innamoramento
Originally posted by Torry
Originally posted by Innamoramento

"Raj na drugom ćošku" MARIO VARGAS LJOSA

jao, kakva je? on mi je jedan od gotivnijih pisaca
I meni... "Avanture nevaljale devojčice" mi je omiljena knjiga, i zbog toga sam odlučio da pročitam sve knjige Maria Vargas Ljose...
Ova knjiga ("Raj na drugom ćošku") mi se isto sviđa, prati dve priče, francuske revolucionarke Flore Tristan, i njenog unuka, slikara Pola Gogena... Govori o besmislu otpora, i posvećivanju života borbi i umetnosti, prati putovanje Flore po francuskoj gde želi da osnuje radničku uniju i bori se za prava radnika, i o životu Pola koji se seli na Haiti da bi dobio inspiraciju za slikanje, gde isprobava razne vidove seksa i ljubavi...
U Ljosinom stilu, knjiga je fantastična, jako čitlijva, i njegova najobimnija (oko 500 stana)...
Korisnikov avatar
By Hton
Ernst Gombrih - Kratka istorija sveta za mlade
Korisnikov avatar
By Torry

"Raj na drugom ćošku" MARIO VARGAS LJOSA

jao, kakva je? on mi je jedan od gotivnijih pisaca
I meni... "Avanture nevaljale devojčice" mi je omiljena knjiga, i zbog toga sam odlučio da pročitam sve knjige Maria Vargas Ljose...
Ova knjiga ("Raj na drugom ćošku") mi se isto sviđa, prati dve priče, francuske revolucionarke Flore Tristan, i njenog unuka, slikara Pola Gogena... Govori o besmislu otpora, i posvećivanju života borbi i umetnosti, prati putovanje Flore po francuskoj gde želi da osnuje radničku uniju i bori se za prava radnika, i o životu Pola koji se seli na Haiti da bi dobio inspiraciju za slikanje, gde isprobava razne vidove seksa i ljubavi...
U Ljosinom stilu, knjiga je fantastična, jako čitlijva, i njegova najobimnija (oko 500 stana)...

moracemo da se udruzimo zbog nevaljale devojcice...retkost je naci nekog kome se svidela :) )

hvala za info
Korisnikov avatar
By Innamoramento

moracemo da se udruzimo zbog nevaljale devojcice...retkost je naci nekog kome se svidela :) )

hvala za info
Zar je moguće da se nevalja devojčice nekome nije svidela??? Pa to je nešto najbolje ikada napisano!!! To je jedina knjiga koju mogu više puta da pročitam... :D
By Ulix

hvala za info
Zar je moguće da se nevalja devojčice nekome nije svidela??? Pa to je nešto najbolje ikada napisano!!! To je jedina knjiga koju mogu više puta da pročitam... :D
Evo meni nije. Zašto? Zato što je to jedan do zla boga neuspeli i banalni omaž Floberu i ubedljivo najlošije napisana Ljosina knjiga koju sam do sada pročitao.
By Ulix
Ulje na vodi (Ogledi iz istorije sadašnjosti), Dubravka Stojanović
By Ulix
The Sociopath Next Door: The Ruthless Versus the Rest of Us, Martha Stout

Kad to završim večeras, vraćam se na ovo:
Originally posted by Ulix

Ulje na vodi (Ogledi iz istorije sadašnjosti), Dubravka Stojanović
:love:
Korisnikov avatar
By _miki_
Originally posted by mitrandir

Jingo, Terry Pratchet
Imas i srpski prevod.Objavila je Laguna prosle godine.

Trenutno citam knjigu Marine Levicke "Dve prikolice".
Zabavna,inteligentna,idealna za letnje dane.
Ko je vec procitao njenu predhodnu knjigu "Kratka istorija traktora na ukrajinskom",zna sta moze da ocekuje.
Klasicna engleska laka proza+imigranti i gasarbajteri iz istocne Evrope.
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 141
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!