Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Ombeliko Brunner
Prochitao sam Black cofee, tokom prosle nedelje. Evo kratkog sadrzaja:

God. 1931
UKRATKO: U prolece 1934. godine, ser Klod Ejmori, najistaknutiji engleski fizicar pozvao je Poaroa u Sari. Ejmori strahuje da neko iz njegovog domacinstva pokušava da ukrade
njegovo najnovije otkrice, jednu formulu kriticnu za odbranu Engleske. Poaro, s kapetanom Hejstingsom kraj sebe,
hita u Sari, ali stize prekasno. Ejmori je umro, njegova formula je nestala i svako u toj seoskoj kuci, punoj rodjaka
i gostiju, mogao bi biti odgovoran za to.

:cita:

ps. Jel znate da se 10 malih crnaca u Engleskoj vishe ne shtampa pod nazivom Ten little niggers zbog politichke korektnosti vec se sada zove And then there were none

pps. Serija o gospodjici Marpl ide na HRT2, sredom cetvrtkom i petkom oko 18h ako se ne varam
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Huxley
ps. Jel znate da se 10 malih crnaca u Engleskoj vishe ne shtampa pod nazivom Ten little niggers zbog politichke korektnosti vec se sada zove And then there were none
offtopic: Znao sam da postoji taj alternativni naziv, samo nisam znao pozadinu svega toga. To me podseca na onu pricu kada je u Engleskoj ili Americi (nisam siguran), za noc vestica neka crna devojcica u korpi dobila nase "Negro" bombone i frka koja se zbog toga podigla :lol: :lol: :lol:
:kiss:
NOX
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Huxley

pps. Serija o gospodjici Marpl ide na HRT2, sredom cetvrtkom i petkom oko 18h ako se ne varam
Nemam HRT2, ne mogu da gledam moju omiljenu gospodjicu Marpl :( Javite ako nesto odgledate...
Korisnikov avatar
By Angelique
Originally posted by Hipatija
Originally posted by Huxley

Nemam HRT2, ne mogu da gledam moju omiljenu gospodjicu Marpl :( Javite ako nesto odgledate...
Ja sam odusevljena... Uvek sam bila vise naklonjena Poarou jer sam ga videla u mnogim filmovima i serijama u pokretu a cini mi se i da se Agata malo vise "trudila" oko njega. Zaista je prikazan kao dosta zanimljiviji lik.
Secam se kada sam prvi put u gimnaziji citala njene knjige da mi se tetka Dzejn vise dopadala. Tek sam juce gledajuci je prvi put "uzivo" shvatila i zasto. Dzoan Hikson je upravo onakva kakvom sam zamiljala Dzejn Marpl. Kad sam je citala prvi put, naravno, pretpostavljam kao i vecina onih koji se prvi put sretnu sa Agatom, Dzejn nekako dozivljavamo kao Agatu licno. Les u biblioteci sam na svu srecu nedavno i citala pa mi se sve nekako uklopilo i tako mi je lepo leglo i da ga sad pogledam. Slucajno sam ga ulovila iako sam prijavljena da mi salju program sa HRT-a nisam primetila prosle nedelje najavu za tu seriju sa njom pa sam propustila prvi deo filma. Ovaj drugi sam uhvatila "setajuci" kanale i u momentu kada sam bila na HRT-u njen lik je bio u prvom planu. Bukvalno sam se zamrzla pored Tv-a i odlegladala tu drugu epizodu u dahu. Jedva cekam i ostale.
Dzejn je savrsena. Bukvalno i u seriji - filmu predstavljena kao i u knjigama, smusena, ostroumna, sve je kod nje kao onako usput, dok drzi njeno pletivo u krilu zamisli se oko neke sitnice i onda je ne napusta dok se ne seti zasto joj je to tako vazno.
Inace snimam sve filmove i serije sa Poaroom, imam za sada 18 filmova i vise od 20 kratkih pricica. Sada sam i u drustvu sa Miss Marple. Videcu kad se docepam malo slobodnog vremena da poskidam scene iz filmova i stavim ih na sajt.
Hipatija, zao mi je sto ne mozes da gledas Miss Marple, ali se iskreno nadam da ce se i RTS setiti da je pusti. Naravo, javljam nesto cim saznam.
Pozdrav fanovima.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Angelique
Hipatija, zao mi je sto ne mozes da gledas Miss Marple, ali se iskreno nadam da ce se i RTS setiti da je pusti. Naravo, javljam nesto cim saznam.
Pozdrav fanovima.
I ja se nadam... Pre nekog vremena smo im Huxley i ja dali ideju da puste Poaroa, nadam se da jos prate forum... ;) Ili cemo saznati da je bila samo slucajna podudarnost ;) Meni je za nijansu draza gospodjica Marpl u odnosu na Poaroa. Pisala sam i na ovom i na tvom forumu zasto, pa da se ne ponavljam... A gledala sam samo jedan film sa njom i to odavno...

Pozdrav:bye:
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Tot
I da vas obavestim da je u izdanju Narodne knjige izasao jos jedan Agatin roman: Ko talas uhvati(ima ga na kioscima).

Veoma mi je drago da je njen prošli roman Ubistvo je lako rasprodan.
Taj roman je u hrvatskom izdanju nosio naziv "Tko plimu uhvati".
Ubedljiviji dozivljaj imam kada citam hrvatske prevode, da li zato sto su bolje docarali atmosferu - ne znam, tek - ova nasa izdanja mi nisu dovoljno svecana i nemaju taj smek, koji ocekujem kada citam Agatu Kristi.
Skolski su uradjena, ali nemaju ono sto ja podrazumevam pod pustolovinom citanja Agatinih dela.
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Nocturnal
Sad se daje "Najvljuje se ubistvo". Simpa izgleda :yes: , mozda je nisam bas tako zamisljao (zamisljah je stogod smeteniju), ali ok.
Inace, izasla je nova Agata: Zavesa, poslednji slucaj Herkula Poaroa. Uzivajte :) ...
:bye:
NOX

Ja sam sad nabavio roman Najavljuje se ubistvo u onoj ediciji koju ti imas(ali meni bas ovaj roman fali pa sam uzeo iz biblioteke). Inace privodim kraju Ubistvo je lako. Ima dosta ubijenih i osumnjicenih pa nemam jos predstavu ko je ubica.

Operacija Bagdad mi se veoma dopala
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by deni
Originally posted by Tot
I da vas obavestim da je u izdanju Narodne knjige izasao jos jedan Agatin roman: Ko talas uhvati(ima ga na kioscima).

Veoma mi je drago da je njen prošli roman Ubistvo je lako rasprodan.
Taj roman je u hrvatskom izdanju nosio naziv "Tko plimu uhvati".
Ubedljiviji dozivljaj imam kada citam hrvatske prevode, da li zato sto su bolje docarali atmosferu - ne znam, tek - ova nasa izdanja mi nisu dovoljno svecana i nemaju taj smek, koji ocekujem kada citam Agatu Kristi.
Skolski su uradjena, ali nemaju ono sto ja podrazumevam pod pustolovinom citanja Agatinih dela.
Da procitao sam i Veliku cetvorku, sa Poaroom i Hejstingsom.

Hrvatski prevodi imaju svoju draz narocito za one koji su Agatu poceli citati u hrvatskoj varijanti. Neki pasazi i meni vise prijaju. Recimo konstrukcija: "dao sam ga uhapsiti" i slicno, tako pregrst nekih stvarcica koje se u srpskom obicno drugacije izrazavaju.
Korisnikov avatar
By *deni*
Sto se ekranizacije Agatinih dela tice, najcudniji mi je slucaj sa filmom "Deset malih crnaca".
Siguran sam da sam ga, kao mali, gledao na TV-u i da sam posle godinama cekao da se reprizira, ali se to nikada nije desilo.
Zna li neko u cijoj produkciji je snimljen ovaj film i gde se, eventualno, moze nabaviti?
Korisnikov avatar
By Dina
Za vikend sam gledala "Smrt Lorda Edzvera" iako sam ga vec pre gledala a i citala knjigu... Ali opet mi se film dopao...

U medjuvremenu sam procitala "Zavesu" i ubedjujem Tota da ju je i on citao i jos mu ispricam sadrzaj... On lepo kaze da je tu knjigu citao Huxley ali ne, ja bolje znam... :lol: Sad tek videh da smo ovde zaista Huxley i ja pisali da smo citali tu knjigu i da nam je bila jako tuzna. Meni sad nije tako delovala, bar ne toliko... valjda sto sam znala sadrzaj (da sad ne ispricam ponovo :lol: ).

Korisnikov avatar
By Nocturnal
@Hipatija: Samo ti pricaj, bice svasta :mag: :mag: :mag:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Nocturnal
@Hipatija: Samo ti pricaj, bice svasta :mag: :mag: :mag:
Ti jos nisi procitao? Da ja prepricam - da se ne mucis (kako sam fina) :smilegrin: ;)
Korisnikov avatar
By *deni*
Danas se na trzistu pojavila knjiga SERVIS ZA CAJ "ARLEKIN", koja obuhvata devet briljantnih prica Agate Kristi, koje su dugo bile neobjavljene...
Izdavac je Narodna knjiga, a cena 180 dinara.
Korisnikov avatar
By Dina
Kupila sam "Servis za caj Arlekin" ali cu je citati na odmoru, pa javljam utiske kad se vratim... Stavila sam je vec u kofer jer bih htela da je citam kad dodjem tamo... Nemam poverenja u sebe da ako je stavim u ruksak koji ide sa mnom nece biti procitana jos u putu ;)
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Hipatija
Za vikend sam gledala "Smrt Lorda Edzvera" iako sam ga vec pre gledala a i citala knjigu... Ali opet mi se film dopao...

U medjuvremenu sam procitala "Zavesu" i ubedjujem Tota da ju je i on citao i jos mu ispricam sadrzaj... On lepo kaze da je tu knjigu citao Huxley ali ne, ja bolje znam... :lol: Sad tek videh da smo ovde zaista Huxley i ja pisali da smo citali tu knjigu i da nam je bila jako tuzna. Meni sad nije tako delovala, bar ne toliko... valjda sto sam znala sadrzaj (da sad ne ispricam ponovo :lol: ).

Ja sam kupio Zavesu Hipatija ali ti nekako uvek žuriš ispred mene. Obi?no ti prvo pro?itaš pa pro?itam ja. Tako je bilo i sa Misterijom u Stajlzu. Dakle greška u koracima. Poenta je da sve što ?ita Hipatija mora da pro?ita i Tot.

Dakle kad završim Najavljuje se ubistvo ?itam Zavesu.

:kiss:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Tot
Poenta je da sve što ?ita Hipatija mora da pro?ita i Tot.
Odjavih se sa foruma ali ovo je tako slatko da sam morala da se vratim...

:kiss: i :bye: za mog prijatelja Tota
Korisnikov avatar
By *deni*
Danas je u pola pet na prvom programu RTS-a ekranizacija Agatinog romana "Zlo pod suncem".
:klap: :klap: :klap:
Korisnikov avatar
By Ombeliko Brunner
Posle polozenih ispita u junskom ispitnom roku reshio sam malo da se odmorim, a u ovim vrelim letnjim danima Agata Kristi je prava letnja razbibriga. Tako sam iz kucnih biblioteka nekih prijatelja pozajmio par knjizica i prochitao ili obnovio gradivo iz Mrtvacheve ludosti ( simpa knjizica, Arijadna Oliver u svom najboljem izdanju :) ), Smrt dolazi na kraju ( zlochin u starom Egiptu, odlican roman, mislim da su Hipatija i Tot pisali neshto o ovom romanu na nekoj od prethodnih strana ovog topika ), Ko talas uhvati ( pre par godina sam prochitao hrvatsko izdanje Tko plimu uhvati i slazem se sa denijem da je hrvatski prevod mnogo bolji i zhivopisniji) U planu su mi jos Ubistvo u vikarijatu i Misterija plavog voza, ali to ce biti verovatno kad se vratim s puta...
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Ombeliko Brunner
Posle polozenih ispita u junskom ispitnom roku reshio sam malo da se odmorim, a u ovim vrelim letnjim danima Agata Kristi je prava letnja razbibriga. Tako sam iz kucnih biblioteka nekih prijatelja pozajmio par knjizica i prochitao ili obnovio gradivo iz Mrtvacheve ludosti ( simpa knjizica, Arijadna Oliver u svom najboljem izdanju :) ), Smrt dolazi na kraju ( zlochin u starom Egiptu, odlican roman, mislim da su Hipatija i Tot pisali neshto o ovom romanu na nekoj od prethodnih strana ovog topika ), Ko talas uhvati ( pre par godina sam prochitao hrvatsko izdanje Tko plimu uhvati i slazem se sa denijem da je hrvatski prevod mnogo bolji i zhivopisniji) U planu su mi jos Ubistvo u vikarijatu i Misterija plavog voza, ali to ce biti verovatno kad se vratim s puta...
Misterija plavog voza je jedna od mojih omiljenih Agatinih knjiga, citala sam je nekoliko puta - mislim da ces uzivati! Ubistvo u vikarijatu mi se takodje dopada. Pisali smo o knjizi Smrt dolazi na kraju, tj. ja sam je preporucivala Totu, ne znam da li ju je procitao u medjuvremenu... Inace kada sam bila u Egiptu samo sam vikala - sve je bas kao iz romana Agate Kristi!

Korisnikov avatar
By spliff
agatha rulez
predlazzem chitanje na engleskom
Korisnikov avatar
By Tot
Danas je u pola pet na prvom programu RTS-a ekranizacija Agatinog romana "Zlo pod suncem".

Taj sam film davno gledao i zao mi je što sam propustio opet da vidim. Je li to ona verzija sa Peterom Ustinovom?
Korisnikov avatar
By Tot
Dobriodosao Spliff

Originally posted by Ombeliko Brunner
, Ko talas uhvati ( pre par godina sam prochitao hrvatsko izdanje Tko plimu uhvati i slazem se sa denijem da je hrvatski prevod mnogo bolji i zhivopisniji) U planu su mi jos Ubistvo u vikarijatu i Misterija plavog voza, ali to ce biti verovatno kad se vratim s puta...
Pro?itao Ko talas uhvati a sada ?itam Pet prasi?a; zajedni?ko u ova dva romana je to što Poaro vrši rekonstrukciju zlo?ina iz prošlosti. Za Misteriju plavog voza i Ubistvo u vikarijatu se slažem s Hipatijom.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Tot

Taj sam film davno gledao i zao mi je što sam propustio opet da vidim. Je li to ona verzija sa Peterom Ustinovom?
Ne, nego je isla verzija sa Dejvidom Sucetom.
Vise volim njega u ulozi Poaroa, nego Pitera Justinova.
I "Smrt na Nilu" postoji u dve verzije, ali tu pricu radije gledam u verziji sa Justinovim i to zbog neprevazidjene Bet Dejvis.
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Tot

Vise volim njega u ulozi Poaroa, nego Pitera Justinova.
I "Smrt na Nilu" postoji u dve verzije, ali tu pricu radije gledam u verziji sa Justinovim i to zbog neprevazidjene Bet Dejvis.
Film sa Suchetom cu morati da odgledam a svakako i Smrt na nilu sa Bettte Davis. Nju najviše pamtim iz filmova Roberta Aldricha(mali off: preporrucujem ti npr. njegove filmove: Hush...Hush...Sweet Charlote i What ever happend to baby Jane' u kojima igra B. Davis).
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Tot

I ja sam ga sada propustila ali sam ga ranije gledala u toj verziji sa Dejvidom Sucetom i znam da mi se bas dopao a narocito ona glumica... Posebno volim tako nezne i mile... i "pomalo" krvolocne :smilegrin:
Korisnikov avatar
By Tot
Dragi moji forumaši evo sad sam u biblioteci našao još jedan nepro?itani Agatin roman. Zove se ?asovnici.

@Hipatija, bas sam nesto bio tužan pa mi se nije dalo da ?itam Zavesu u kojoj Poaro umire. Zato sad ?itam Pet prasi?a a to je roman koji si mi ranije preporu?ila. Onda verovatno Zavesu, pa ?asovnike, pa Rupu...Da, da pominjala si mi Smrt dolazi na kraju, imam tu knjigu ali je jos nisam procitao. Medjutim posle tvog puta u Egipat i utisaka koje si spojila sa atmosferom tog romana, verovatno ?e posle Prasi?a to do?i na red . I zbirku pri?a koja je nedavno izašla nameravam da kupim.

:google: :freddy:
Korisnikov avatar
By Dina
Zaboravila sam da vam kazem utiske za "Servis za caj Arlekin" a nije ni cudo posto nisu neki... price su otprilike skupljene da ih proda ime Agate Kristi - bar tako sam ja imala utisak... u samo dve se radi o ubistvima a i one postoje u nekim drugim knjigama. Sve ostale su neke vrste ljubavnih prica, nisu lose ali nista nalik na Agatu koju znamo iz drugih romana...

:down:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Tot
Dragi moji forumaši evo sad sam u biblioteci našao još jedan nepro?itani Agatin roman. Zove se ?asovnici.

@Hipatija, bas sam nesto bio tužan pa mi se nije dalo da ?itam Zavesu u kojoj Poaro umire. Zato sad ?itam Pet prasi?a a to je roman koji si mi ranije preporu?ila. Onda verovatno Zavesu, pa ?asovnike, pa Rupu...Da, da pominjala si mi Smrt dolazi na kraju, imam tu knjigu ali je jos nisam procitao. Medjutim posle tvog puta u Egipat i utisaka koje si spojila sa atmosferom tog romana, verovatno ?e posle Prasi?a to do?i na red . I zbirku pri?a koja je nedavno izašla nameravam da kupim.

:google: :freddy:
Casovnike sam citala, atipicni su sa Agatu (bar meni) ali zanimljiva knjiga i sasvim neocekivan ubica...

Rupa - je li to Imanje Holou?

Sto se tice te zbirke prica eno mog misljenja iznad... sto ne znaci da se tebi ne bi svidela... ali u svakom slucaju mogu ja da ti je pozajmim!
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 17
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!