Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By 4ndr01d
A, pa sve me interesuje. Sve sto smatras bitnim.
Korisnikov avatar
By bakalar
pf

how about, da sam malo pogleadas po net-u ...

a ja da ti pomognem oko nedoumica ?

znaci ides u gugl i kucas ... sta zelis da znas, naci ces prosto :)

evo 2 korisna linka

http://www.dizajnzona.com/forums/index. ... =56720&hl=
(cim ovo pocnes da citas videces recimo rec "dslr". Pretpostavimo da ne znas sta je to odmah ides na www.google.rs i trazis taj pojam. Da bi ti bilo lakse prvo odradi pretrazu samo na srpskom jeziku, pa ako nemas uspeha, uradi za ceo web ...)
i recimo ova kratka knjiga
http://www.jarac.net/foto/?nid=140

pretrazi dizajnzonu, mozda ti se svidi pa se i registrujes ...

*** ovde (ocigledno) ima ljudi koji imaju znanja da ti pomognu, ali kada pitas tako opsta pitanja
1) ostavaljas utisak da sve zelis "na tacni", pa druga strana razmislja zasto bih se ja cimao ?
2) realno vecinu informacije mozes naci na netu, pogotovu po pitanu osnova fotografije
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Dakle moje prvo pitanje je: Sta ja da kupim?
Korisnikov avatar
By kenozoik
Originally posted by E. M. O.
Dakle moje prvo pitanje je: Sta ja da kupim?

Slika

ovaj levo je malo bolji u sustini, neces pogresiti da uzmes bilo koji.
koliko vidim, ne razumes u opste u foto-tehniku tako da ce ti biti odlican izbor bilo koji od ova dva.
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
A sada mi objasnite kako zapravo radi DSLR? I zasto je nekim ljudima tesko da ga koriste?
Korisnikov avatar
By kenozoik
mada, najbolje ti da uzmes najjeftiniji, jer u ovoj fazi u kojoj se nalazis nauci prvo da koristis DSLR pa lako ces posle. A i ne mozes mnogo da pogresis kad si totalni pocetnik, kad uzmes Canon ili Nikon.
tako da Nikon D40 kit

Slika

i bezmalo je 200 eura jeftniji od 450D, a koliko vidim 400D nema vise u prodaji..

evo u Axelu D40
http://www.axelfoto.com/sr/index1.php?p ... oizvoda=84
Korisnikov avatar
By bakalar
A sada mi objasnite kako zapravo radi DSLR? I zasto je nekim ljudima tesko da ga koriste?
hm

hajde opet ovako da probamo :)

http://justfuckinggoogleit.com/

DSLR zapravo fotografise.

DSLR je gomazan, i zahteva barem neko osnovno znanje o fotografiji.
To znanje mozes uz malo truda nauciti guglujuci.

DSLR je skup. DSLR je rupa bez dna za neke ljude koji misle da je dobra fotografija stvar (skupe) opreme.
DSLR kuva rucak.
Timbaland koristi DSLR.

Pitanje je da li tebi sve to treba ?
Odgovor na to pitanje bi dobio kada bi znao sta zelis.
Sada ces sigurno reci "ali ja zelim da se bavim fotografijom", ali to nije tako jednostavno niti jeftino kako deluje.

Prosto zelim da ti kazem da treba da naucis ponesto (recimo koristeci gugl) i da se onda ne zajebes kao ja i kupis neki prosumer aparat, pa skapiras da je to glomazno pa te mrzi da ga nosis sa sobom i pravis dobre fotke.

Da bih kupio nesto, moras znati sta trazis, a posto ti ne znas ni sta se nudi na trzistu prvo trziste treba da ispitas.

Dakle za pocetak nauci sta ti pruza compact, sta DSLR i sta prosumer foto aparat.
Korisnikov avatar
By bakalar
Neko mi preporuci ovaj:
http://www.axelfoto.com/sr/index1.php?p ... izvoda=546

Ali mi i dalje ne rece kako se koristi? zasto je drugaciji od "obicnog"?
Da li taj neko zna koliko para ti zelis da investiras, dok nama ekskluzivo ne govoris tu informaciju.

Ako bi rekao to bi znatno olaksalo stvari :)
Korisnikov avatar
By bakalar
Originally posted by kenozoik
mada, najbolje ti da uzmes najjeftiniji, jer u ovoj fazi u kojoj se nalazis nauci prvo da koristis DSLR pa lako ces posle.
Ne, najbolje bi bilo da ne kupuje ono sto mu ne treba i sto ce ga posle smarati da nosi sa sobom.

Prvo da vidimo sta coveku treba.
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Pa za onaj od 620 i nemam za nesto jeftinije ce se naci. Naucicu ja da koristim to cudo, ali mene zanima konkretno sta se s kojim moze slikati i kakve rezultate koji daje?
Necu da googlam jer to mrzim.
Hocu odgovor u kome cete mi reci kada uradis to i to dobices taj i taj efekat, s ovim aparatom je najbolje slikati to i to, pri takvom i takvom osvetljenju...

Za sada mi je potreban neki fotoparat na kome cu moi da naucim osnove fotografije. Dakle: kako i sta slikati. Lako cu kasnije promeniti aparat kada budem to naucio.
Korisnikov avatar
By bakalar
Upravo si u meni ubio svaku zelju da ti pomognem recenicom: "Necu da googlam jer to mrzim."

Ti bi izgleda da ucis po principu "naucite da fotkate kao Timbaland za 99.99 sec uz bonus multimedijalni disk" ...

jack your body ...
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Ma ljut sam nesto (nema veze s temom) pa ne znam ni sam vise sta hocu. Smatram da ucenje iziskuje vreme, ali ne znam sta da guglem. Zbunjen sam. Ali ipak hvala za linkove.
Korisnikov avatar
By bakalar
onda cemo nastaviti kada budes bio raspolozen :)
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Najbolje je tako. Hvala na razumevanju.
Korisnikov avatar
By Berserker
Neko mi preporuci ovaj:
http://www.axelfoto.com/sr/index1.php?p ... izvoda=546
CRNO DETE, pa gde Fuji?!

Uzmi neki Canon ili Nikon

Iz Canona bih preporučio IXUS modele (mali modeli sa LiIon baterijom) sa oznakom IS (ali nikako modele sa malim slovom i kao oznakom, kao npr IXUS i7)

IXUS 80 IS (oko 140€)
IXUS 85 IS (oko 170€)
IXUS 90 IS (oko 210€)
IXUS 95 IS (oko 250€)

Zatim, iz serije PowerShot:
A podserija : A1000 IS, A1100 IS (oko 160, 220 evra)

SX podserija : SX110 IS (oko 230 €)
Ovaj SX je po meni veeeeoma dobra zamena za taj Fuji...
E PROČITAJ OVDE TEST

Navedene cene su minimalne u BG
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Nisam znao Vucko da se i ti bavis fotografijom.
Korisnikov avatar
By Berserker
Neki moj drug je kupio Fuji i ispljuvao ga najcrnje...

Prelistaj ovu temu i obrati pažnju na Swankine (Swanheart) fotke...

Do 38 strane, koristila je jedan Nikonov model sličaj Canonovoj A seriji (mislim da je Nikon L16).
Od 38. pa ovamo, koristi Nikon D60 (dSLR)...

Slike uslikane i D60icom i L16icom su meni stvarno lepe...

Stoga, nije bitno koji je model od marke (ja favorizujem Canone i Nikone), stvar je da lepo podesiš aparat.

Ja imam IXUS 30, 3.2MPix, 3x opt. zum, 2.5" ekran upakovan u metalno kućište sa DIGIC II procesorom za slike. Taj procesor jeste star (moj aparat je prvi model sa tim procesorom, izašao 2004. godine), ali ume da napravi dobru fotku...
Ako hoćeš mali aparat, uzmi neki IXUS.

A ja ću se vrnem na ovu temu kad budem iskopao po meni naj sliku koju je ovaj moj mališa odradio...
Korisnikov avatar
By Berserker
Eve je... U pravoj veličini (1024)

Slika

Ovo je ispalo sasvim slučajno... Ja hteo da uslikam predeo, a voz je ušao u tunel, kretao se nekih 50, 60 na sat...
Naravno, ja i moj mlađi buraz smo očekivali mutnu sliku... Kad smo preneli na komp fotku... :wow:
Korisnikov avatar
By Allkey
Originally posted by Vukodlak
CRNO DETE, pa gde Fuji?!

Uzmi neki Canon ili Nikon
OMG. I just want to slap and shake you!
Korisnikov avatar
By Allkey
fuji je za malo stariji od canona i moraš pokazati malo poštovanja...

imam velike predrasude prema canonu, jer koju god njihovu kameru sam uzeo u ruke nije pokazala zadovoljavajuće rezultate, a i uglavnom su izgledale odurno. uostalom, toliko su komercijalne da i da su najkvalitetnije u ovom svemiru i BESPLATNE ne bih mogao da dozvolim sebi da imam jednu. a mislim da su neopravdano komercijalne, jer im je odnos cena:kvalitet definitivno 1:0.

za amaterce i dslrove, tu je nikon. jedan jedini. nema mu rivala.
a za prosumere, fuji je jebao keve. i tu je tačka.
jer su jednostavni, relativno jeftini, ogromnih sposobnosti i izuzetno kvalitetnih senzora.
za početnike dušu dalo.
i imaju fenomenalna uputstva.
Korisnikov avatar
By Berserker
Originally posted by Allkey
imam velike predrasude prema canonu, jer koju god njihovu kameru sam uzeo u ruke nije pokazala zadovoljavajuće rezultate, a i uglavnom su izgledale odurno.
Koji modeli?
Korisnikov avatar
By Berserker
Sony je solidan a i lep.
Olympus je isto super.
Korisnikov avatar
By Allkey
Originally posted by Vukodlak
Koji modeli?
Koju god kameru u životu dodirnem, a ja se odmah uhvatim papira i zapišem model. :hmm: Ne. :)

Sony je precenjen.
Korisnikov avatar
By Berserker
Ništa onda računam da si imao neki A4xx / A5xx ili IXUS sa i oznakom... :kosa:
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 78
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!