Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By MeaCulpa
Odlichno kadriranje.

Josh b&w... Savrsheno.
Korisnikov avatar
By geto_tebra
Hvala,hvala...Sada se valjda mogu smatrati clanom Foto saveza GS-e
Korisnikov avatar
By Allkey
@geto_tebra:

mene nešto muči prejak kontrast.
ne znam iz kog razloga.
mislim da je u redu povećati ga malo, ali mi je iz nekog razloga baš teško da gledam tvoju fotku koja kao da ima crne rupe i hoće da me pojede.

tehnički, fotka je dobra. samo je preterano sa kontrastom.
Korisnikov avatar
By geto_tebra
Allkey,
fotografija je jedno od polja gde postoje <<greske >> kao kreativan rad, a sto se kontrasta tice, svestan sam ga i nisam pogresio, sve je na svom mestu... :)
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Pa posto je prvi post bio nezapazen, da probamo ovako.
Sve su fotografije prelepe.
I ja bih zeleo da se okusam u fotografiji, ali posto o tome pojma nemam, svaki savet je dobrodosao.
Sve cega se setite, od toga koji je aparat najbolji, koje objektive koristiti, sta je najbolje slikati za pocetak, sta kasnije...
Unapred hvala

A da, da li iko od vas ima ideju sta da stavimo na naslovnu stranu skolskog casopisa? Profesori zele da slikaju ucenike, a ja ne dam jer mi je to glupo. Ako neko ima ideju... Unapred hvala.
Korisnikov avatar
By sleepingsun
hahahah
:smeh:
:pucaodsmeha:

KOJI SI TI CAR SA OVIM VELIKIM SLOVIMA..eh jbg da se nisam posvadjala sa najb,.drugaricom..rekla bih ti sve ovo njen decko je fotograf..
Korisnikov avatar
By sleepingsun
Znam.Zato i kazem da si car za ova velika slowa:shmi:
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Pa dobro, valjda ce ih i ostali primetiti. Vec sam pitao i oni, nista. Pa da vidimo sada.
Korisnikov avatar
By sleepingsun
Priemtice.Samo..forumasima prvo proradi ego..vole da izigravaju nesto..pa pnda popuste..:obesen:
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Dopada mi se plamen. A sada vi odgovorite meni.
Korisnikov avatar
By sleepingsun
i dalje ignoriranje my dragi bato:usamljen:

al nema veze uoprni pobedjuju..polako

Fire Gox..pod strahom da se ne uobrazish..ipak ci again reci fotke mi se bas svidzajuuu:fige:
Korisnikov avatar
By Allkey
Originally posted by E. M. O.
Unapred hvala.[/size]
Njanja. Prevelika slova, morao sam skloniti. Drama kraljice. Neko ti je morao odgovoriti. :P

Što se tiče kamere, mogu ti preporučiti najbolju moguću (po mom mišljenju) ukoliko mi daš iznos novca kojim raspolažeš. Treba da shvatiš da je fotografija skup hobi odmah u startu. Razmišljaću prosečno za početak:

http://www.axelfoto.com/sr/index1.php?p ... izvoda=546

Što se tiče prosumer kamera, Fuji je najbolji. Znam iz iskustva.
Ukoliko u budućnosti (ili sada odmah) pucaš na DSLR kamere, preporučujem Nikon.

Što se tiče školskog časopisa, to se u mojoj školi takođe spremalo mesecima i islikao sam školu i ljude u njoj toliko da sam imao više slika škole nego svojih privatnih slika, da bi od toga na kraju bilo ništa. Ne znam kako izgleda tvoja škola niti gde se nalazi, ali možeš razmišljati i o fotografisanju njenog enterijera, exterijera, okoline... Ja sam to radio, jer ne volim slikati ljude. Uglavnom odbijaju da sarađuju.

Nadam se da si srećan sa odgovorom.
By J...
Originally posted by FireGox

NBGD
Svidja mi se. :)
By Sixto
Originally posted by Allkey
Originally posted by E. M. O.
Unapred hvala.[/size]
Njanja. Prevelika slova, morao sam skloniti. Drama kraljice. Neko ti je morao odgovoriti. :P

Što se tiče kamere, mogu ti preporučiti najbolju moguću (po mom mišljenju) ukoliko mi daš iznos novca kojim raspolažeš. Treba da shvatiš da je fotografija skup hobi odmah u startu. Razmišljaću prosečno za početak:

http://www.axelfoto.com/sr/index1.php?p ... izvoda=546

Što se tiče prosumer kamera, Fuji je najbolji. Znam iz iskustva.
Ukoliko u budućnosti (ili sada odmah) pucaš na DSLR kamere, preporučujem Nikon.

Što se tiče školskog časopisa, to se u mojoj školi takođe spremalo mesecima i islikao sam školu i ljude u njoj toliko da sam imao više slika škole nego svojih privatnih slika, da bi od toga na kraju bilo ništa. Ne znam kako izgleda tvoja škola niti gde se nalazi, ali možeš razmišljati i o fotografisanju njenog enterijera, exterijera, okoline... Ja sam to radio, jer ne volim slikati ljude. Uglavnom odbijaju da sarađuju.

Nadam se da si srećan sa odgovorom.
Ajde vec kad si tu pojasni malo te neke termine za nas neupucene sto se tice aparata i sl, performansi, generalno o fotografiji! Cime treba da se covek rukovodi i sta da gleda i kupuje ukoliko zeli da pocne da se bavi time?
Korisnikov avatar
By kenozoik
Originally posted by FireGox
Originally posted by zivotjeljut
ocajan foto aparat inace ideja je dobra
Nikon D40
Slikano je većinom noću kada je ISO u granicama dozvoljenog, kako bi se dobila vidljivost.
a da si smanjio iso(jer kad se on povecava slika postaje nekako zrnasta) a da si povecao otvor blende i brzinu zatvaraca na par sekundi, sigurno bi kvalitet fotografije bio mnogo bolji.

Sunce, veoma lepo :klap:
Korisnikov avatar
By Allkey
Originally posted by kenozoik
a da si smanjio iso(jer kad se on povecava slika postaje nekako zrnasta) a da si povecao otvor blende i brzinu zatvaraca na par sekundi, sigurno bi kvalitet fotografije bio mnogo bolji.
ali kako znaš da se našao u dovoljno povoljnim uslovima za to? možda nije imao stativ, niti dovoljno mirnu ruku za tu ekspoziciju, a ni alternativno mesto gde bi spustio kameru na tih par sekundi.

mislim da mu je jasno šta je sve mogao da uradi. budući da ima prilično dobru kameru, pretpostavljam da nije dao bogaoca para za džabe, nego da zna nešto o fotografiji i o svojoj kameri tehnički.
Korisnikov avatar
By kenozoik
Originally posted by Allkey
Originally posted by kenozoik
ali kako znaš da se našao u dovoljno povoljnim uslovima za to? možda nije imao stativ, niti dovoljno mirnu ruku za tu ekspoziciju, a ni alternativno mesto gde bi spustio kameru na tih par sekundi.

mislim da mu je jasno šta je sve mogao da uradi. budući da ima prilično dobru kameru, pretpostavljam da nije dao bogaoca para za džabe, nego da zna nešto o fotografiji i o svojoj kameri tehnički.
kako ti kazes :fancyklap:

btw, D40 ne kosta boga oca.to je najjeftiniji Nikonov dSLR i kosta 360 eura sa objektivom.
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
@MeaCulpa
Ona prva mi se posebno dopada.
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 78
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!