Originally posted by ~anAMORphOsé~
Originally posted by smaug
Originally posted by Ulix
Originally posted by ~anAMORphOsé~
I ajde...
odgovori bar u koliko si muzeja bio???
A to je kao merilo bilo čega?
Jeste, Ulixe, to je mera malogradjanstine.
To sto ti ides u muzeje kad hoces i koliko hoces a ne vodis racun o tome, to je, dozvoli, tvoja stvar.
Svakako da je merilo...
U svakoj knjizi o estetici ces procitati da se umetnost najbolje dozivljava u muzejima
a to su i mnogi slikari smai rekli
Ali, po ovoj temi, ocigledno je odlazak u muzej smao prilika da iskalish svoje frustracije
Nije merilo bog zna cega u koliko si muzeja bio, ja sam bila u preko 300 raznih muzeja, a mozda i vise (od vecih luvr, orsej, tate modern... pa razni muzeji po pragu, barseloni, berlinu, budimpesti, becu, linzu, minhenu, parizu, nici, na malti, londonu, atini, liverpulu, hagu... beogradu. jedino sam u amsterdamu podbacila jer su bili novogodisnji praznici) pa to ne govori bog zna sta, osim da volim da odem u muzej i vidim sta ima. pritom na forumu ima sigurno bar 20 ljudi koji mnogo bolje od mene poznaju i istoriju umetnosti i dela koja sam imala privilegiju da vidim.
i mislim da nije stvar u tome da mi strancima nemamo bog zna sta da ponudimo (kao, oni imaju vece i bolje, pa neki imaju, sto nikako ne znaci da nase nije interesantno i da stranci nisu zainteresovani da vide). nije problem u potraznji nego u ponudi i nasem odnosu prema tome. ne ulazemo dovoljno ni u muzeje, ni u promociju. evo juce mi je drugarica pricala kako joj je dosla sestra iz nemacke sa deckom nemcem, i hteli su da vide muzeje, a pola ne radi (zbog odmora u sred sezone), bili su na kraju u muzeju patrijarsije.
a sta je sa onim sadrajima koji bi mogli da budu interesantni, a potpuno su zanemareni i nepoznati siroj javnosti? jbt od kakvi stvari u svetu prave muzej - muzeji sexa, sprava za mucenje, bila sam u muzeju parfema... i ljudi idu da vide. a mi imamo muzej nikole tesle, 25. maj, prirodnjacki...i brdo stvari koje bi mogle da budu ultra interesantne, sto strancima sto domacoj publici, samo da se malo poradi na tome.