Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by kal zakath
Originally posted by Azdaja
Jel bila obična šolja ili možda neki Meissen porcelan iz 18-og veka?

nes caffe :smeh:

Žena nema stila. Uzmeš jedam umetnički predmet da pokušaš uništiti drugi. E to se zove performans.

kad je zena besna, a nema izbor...dohvati se prvog predmeta, ne gleda kao peder da li je markirano...::luda
Korisnikov avatar
By Madonna
azdajo, ju misandrstud :) nisam te prozvao.. [/tiny off]
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Azdaja
Jel bila obična šolja ili možda neki Meissen porcelan iz 18-og veka?

nes caffe :smeh:

Žena nema stila. Uzmeš jedam umetnički predmet da pokušaš uništiti drugi. E to se zove performans.
Koncept, koncept ,)

..

Mozda je htela da pokaze da su savremeni potrosacki brendovi suvo sranje u odnosu na neunistivu 'klasicnu' umetnost koja ce trajati zanavijek.

..

A mozda je, kazem, samo htela svoje ime u novinama. Sto mu isto dodje performans.
By ~ Le Saint X ~
Ali, njeno ime se nigde ne pojavljuje!
Ili bar ja nisam naisao na ime Ruskinje

:D
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by shut
azdajo, ju misandrstud :) nisam te prozvao.. [/tiny off]

azdaja voli da se zavitlava, jes' da uglavnom biva nesVacena :P
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by ~anAMORphOsé~
Originally posted by smaug
Originally posted by Ulix

I ajde...
odgovori bar u koliko si muzeja bio???
A to je kao merilo bilo čega?
Jeste, Ulixe, to je mera malogradjanstine.
To sto ti ides u muzeje kad hoces i koliko hoces a ne vodis racun o tome, to je, dozvoli, tvoja stvar.
:)
Svakako da je merilo...
U svakoj knjizi o estetici ces procitati da se umetnost najbolje dozivljava u muzejima
a to su i mnogi slikari smai rekli

Ali, po ovoj temi, ocigledno je odlazak u muzej smao prilika da iskalish svoje frustracije
Nije merilo bog zna cega u koliko si muzeja bio, ja sam bila u preko 300 raznih muzeja, a mozda i vise (od vecih luvr, orsej, tate modern... pa razni muzeji po pragu, barseloni, berlinu, budimpesti, becu, linzu, minhenu, parizu, nici, na malti, londonu, atini, liverpulu, hagu... beogradu. jedino sam u amsterdamu podbacila jer su bili novogodisnji praznici) pa to ne govori bog zna sta, osim da volim da odem u muzej i vidim sta ima. pritom na forumu ima sigurno bar 20 ljudi koji mnogo bolje od mene poznaju i istoriju umetnosti i dela koja sam imala privilegiju da vidim.

i mislim da nije stvar u tome da mi strancima nemamo bog zna sta da ponudimo (kao, oni imaju vece i bolje, pa neki imaju, sto nikako ne znaci da nase nije interesantno i da stranci nisu zainteresovani da vide). nije problem u potraznji nego u ponudi i nasem odnosu prema tome. ne ulazemo dovoljno ni u muzeje, ni u promociju. evo juce mi je drugarica pricala kako joj je dosla sestra iz nemacke sa deckom nemcem, i hteli su da vide muzeje, a pola ne radi (zbog odmora u sred sezone), bili su na kraju u muzeju patrijarsije.
a sta je sa onim sadrajima koji bi mogli da budu interesantni, a potpuno su zanemareni i nepoznati siroj javnosti? jbt od kakvi stvari u svetu prave muzej - muzeji sexa, sprava za mucenje, bila sam u muzeju parfema... i ljudi idu da vide. a mi imamo muzej nikole tesle, 25. maj, prirodnjacki...i brdo stvari koje bi mogle da budu ultra interesantne, sto strancima sto domacoj publici, samo da se malo poradi na tome.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Strix
Muzej kiselog kupusa.
:rotflmao: sto da ne, u okviru nekog seoskog turizma, po mirisu u bg liftovima reklo bi se da ovde ljudi zive na kiselom kupusu :lol:
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Ali mislim da bi se to nekima zaista dopalo.

Ako nesto umemo u ovoj jebenoj Srbiji, to je da se dobro najedemo.
By ~ Le Saint X ~
Hmmm...ali neko rece napred
a i spomenula si samo
ovde pola muzeja ne radi
:(
a posebno Narodni Muzej
gde su najbolji eksponati i najvredniji
koliko godina se vec restaurira...

a zbirka - bar impresionista se setka po svetskim muzejima
Korisnikov avatar
By m..
pa to, zato sam i krenula u off na tu stranu, kamo srece da kod nas dodje neko kome je odbijeno drzavljanstvo, pa je jos iznerviran time, pa ode u muzej da gadja zasticenu sliku (koja kolicina SF-a u recenici, lol). Prvo niko ne bi trazio drzavljanstvo (dobro mozda bosanci kad nam sengen skine vize), drugo niko se verovatno ne bi toliko potresao ako ga ne bi dobio, trece sigurno ne bi otisao u muzej, a jos manje bi nasao muzej koji radi i u kom ima slika koja bi ikako simbolizovala... njah, logoreja. potpuni sf.
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by m..
pa to, zato sam i krenula u off na tu stranu, kamo srece da kod nas dodje neko kome je odbijeno drzavljanstvo, pa je jos iznerviran time, pa ode u muzej da gadja zasticenu sliku (koja kolicina SF-a u recenici, lol). Prvo niko ne bi trazio drzavljanstvo (dobro mozda bosanci kad nam sengen skine vize), drugo niko se verovatno ne bi toliko potresao ako ga ne bi dobio, trece sigurno ne bi otisao u muzej, a jos manje bi nasao muzej koji radi i u kom ima slika koja bi ikako simbolizovala... njah, logoreja.
Da, da...
Potpuni SF

a i sta bi gadjao neko???

Boj Petlova - Paje Jovanovica?
Resnik - NAdezde Petrovic ili Gracanicu?
...
stvarno, koja nasa slika je dovoljno 'reprezentativna' za gadjanje???
Korisnikov avatar
By svejedno
'Kosovka devojka'...lol...hevi.

pS. al stvarno ..nije da nije. U svakom mogucem kontextu.
By ~ Le Saint X ~
Kosovka devojka postoji i na kutijama od bombonjere

a gde se nalazi ta slika?
u kom muzeju?
Korisnikov avatar
By svejedno
Valjda je bila u Narodnom ... sada ne znam.
By ~ Le Saint X ~
Iskreno, ja se ne secam te slike , abio sma u NArodnom neposredno pre zatvaranja

Teodor Kracun me je odusevio bio uzivo...
Deo sa Nadezdom Petrovic je fenomenalan...
bila je i izlozba sa Pikasom, Renoarom, Rubensom, Dega...

ali, te slike se iskreno ne secam da sam je video
Korisnikov avatar
By svejedno

bila je i izlozba sa Pikasom, Renoarom, Rubensom, Dega...
Bio sam. Nije bila tu.

..

Nervirao me (b)roj ljudi koji se sjatio ...sto je najgore, kapiram samo zato sto je izlozba bila besplatna. Daj Srbima nesto besplatno, i doci ce...ma.

..

Ali...video sam uzivo sve te slike...eeeej :)
By ~ Le Saint X ~
Da, besplatna...
bio je i jedan VAn Gogov crtez, mislim d aje bio i Anri AMtis - Prozor

zar ne?

Borba petlova je bila i tacno se secam i gde je bila postavljena
Korisnikov avatar
By svejedno
Bio je jedan od starijih Van Gogovih - 'Seljaci' fazon

Ne secam se koja Matisova je bila.

..

Secam se Pikasa, i secam se, iako nikada nisam voleo kubizam, da ja NIKADA NISAM VIDEO CRNJU BOJU nego u ocima te zene... slika tipa 'Kubisticki portet', taj fazon.

...

I Mone...nikada necu zaboraviti Monea :)

..

POnavljam - uzivo ,)

..

Kol'ke ja komplexe imam sto sam samo jednom napustio Srbiju...svestan nisi.
By ~ Le Saint X ~
Mone?
Mislis na katedralu?

da....
ali, iskreno ne secam se te slike
Korisnikov avatar
By svejedno
Dada..katedrala..jedna od, je li..ali jedina/meni/ uzivo...a uzivo..procitaj svaku knjigu o estetici ,)
By ~ Le Saint X ~
Da, verujem ti

ja sma se tako osecao 2001 kada prvi put otisao u Francusku i usao u Muzej D'Orsej...
Secam se svoje prve Renoir slike uzivo...
i svega...

Bas steta sto nisi izasao iz Srbije
ali,sad sa ovim viznim olaksicama koje najavljuju, moci ces...
i ako nemas puno para...
odi prvo do Budimpeste
a odatle sa 39 eura mozes povratnu kartu do Beca
pa tamo u muzeje
Korisnikov avatar
By svejedno
Pare nisu problem, para nema ,) ..salim se, pare se uvek nadju, ako se covek iscima.

...

A za Bech...jedno od mesta koja zaista zelim da posetim, da.

...

Ma...ceka mene svet, ili ja njega, svejedno ,)
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Скоро сам гледао у једној емисији на тв-у да Мона Лиза у Лувру заправо није оригинал већ да у самом музеју постоји неколико копија које се стално мењају и представљају "оригинал" слику....

Јесте ли ви чули нешто о томе ?

:alexis:
Korisnikov avatar
By Combo
Ma jok. Prvi put od tebe sad.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by *STATUS*
Скоро сам гледао у једној емисији на тв-у да Мона Лиза у Лувру заправо није оригинал већ да у самом музеју постоји неколико копија које се стално мењају и представљају "оригинал" слику....

Јесте ли ви чули нешто о томе ?

:alexis:
nisam, mada u luvru nisam ni gledala mona lizu (videla buljuk japanaca i drugih turista pa mi se nije zalazilo). prvo sam ambiciozno krenula jos od egipta i grcke, pa pravo na flamance. lol. ne moze taj luvr da se ikako vidi ceo bez 2 nedelje, i to ako si uzasno rezistentan na 'muzejski zamor' i ne stojis pred delom duze od 5 minuta. prosto je preogroman. shokira se mozak, najozbiljnije.
doduse meni je msu na uscu najveci moguci zalogaj koji mogu u jednom danu, i to uz ogroman napor ako hocu da vidim sve.
Korisnikov avatar
By Combo
Iz Luvra i kad rešiš da izađeš, treba ti oko pola sata da to i sprovedeš u delo (zavisno od gužve). Tako da treba poći ranije, pre kulminacije nervnog sloma.

Meni je jednom došlo da se glavom zaletim pravo kroz zidove, jedan za drugim ko u crtanom filmu...da što pre izađem.
Korisnikov avatar
By m..
ja sam zazdila pravo u mek preko puta, ogladnela od flamanaca. :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!