Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Rosemary's Baby (1968)

Slika

Slika
Slika

Slika
Gledao sam pvaj film jedne noci sa Saskicom. Ona je zaspala tokom filma i svaki put kad bi se probudila, govorila bi mi: jao, Sasha, pa ovo je jedan od najsporijih filmica koje sam odgledala! Pa dobro, Saskice, u poredjenju sa high speed akcijasima i danasnjim horor filmovima sa neverovatnim specijalnim efektima, jeste spor!

Da, culi ste, ovo je horor film. Таcnije, sofisticirani psiholoski triler. Nema vampira u gotik kombinezonima, krvi, motornih testera, ruku koje ispadaju sa tela i hodaju same, pa se vracaju govoreci vlasniku: to sam ja, tvoja ruka! i slicno, ali ovo je za mene jedan od najjezivijih filmova. Roman Polanski je majstor nad majstorima.

:oskar:

Vase misljenje (impresije)

edit- prica pocinje dolaskom bracnog para Vudhaus (Rozmeri i Gaj)u Nju Jork. Oni se useljavaju u zgradu, u stan jedne pokojne gospodje (paralela sa Finim mrtvim devojkama-pokojna gospodja Lazarin) i opisuje neki njihov odnos, do momenta kada ona ostaje trudna i susedi pocinju da sa na jedan vrlo neobican nacin zanimaju za tu njenu trudnocu. :lukavi:

prema nekim kazivanjima, u znak protesta zbog prikazivanja obog filma, tri clana sekte "Porodica", ciji je vodja bio Carls Menson, upali su u kucu Romana Polanskog na Beverli Hilsu i ubili njegovu suprugu, glumicu Sheron Tejt koja je vec bila u poodmakloj trudnoci, ubodima u stomak + izmasakrirali su i njihove goste.
Korisnikov avatar
By erkondisn
jedan od rijetkih starijih trilera/horrora, uz (cvokot cvokot) Pretskazanje, koji i dalje ne gubi na aktualnosti. jezivo i napeto, medjutim nikako se ne mogu oteti dojmu kako su zene u pred80s filmovima obavezno prikazivane kao osobe bez mozga.
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Originally posted by erkondisn
jedan od rijetkih starijih trilera/horrora, uz (cvokot cvokot) Pretskazanje, koji i dalje ne gubi na aktualnosti. jezivo i napeto
Znaci, verovatno jedan od najznacajnijih horora ikada !!! :hail:
Svi elementi filma su snazno pokriveni, gluma(Farrow,Cassavetes, Ruth Gordon....cak i epizoda W.Castle (producent),scenario (prema noveli I.Levin) i rezija (Polanski) :hail: muzika (K.Komeda) :hail: scenografija (W.A.Fraker).
KLASIK !!!
medjutim nikako se ne mogu oteti dojmu kako su zene u pred80s filmovima obavezno prikazivane kao osobe bez mozga.
mia farrow je tako krhka i nezna; sama njena fizionomija, ponasanje..ma kao stvoreno za terorisanje :giggle:

gledalac sve vreme ima neodoljivu potrebu da je zastiti :sweet:

ja sam se zaljubio u nju za vreme filma, narocito kad je skratila kosicu

ANDROOO!

:bale:
Korisnikov avatar
By nEne
ja ga obozavam, ovih dana planiram ponovo da ga gledam (proslo je vec godinu dana od prvog i poslednjeg gledanja)...

meni uopste nije bio spor i dosadan, naprtotiv. pored toga sto mi je radnja drzala paznju sve vreme, uzivao sam i u lepoti filma, sjajno je snimljen.

ah, ona scena u telefonskoj govornici! :uplasen: ...i prelepa-slash-spooky uspavanka koju peva Mia Farrow :radosnice:
Korisnikov avatar
By decko
Jedan od najboljih classic horor filmova! Obozavam i mogu ga gledati jednom mesecno i uvek mi kao da gledam prvi put :)

Slika
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Za Polanskog bi se inache moglo reći da je vrlo, da tako kazem, "psiholoshki" reziser, odnosno detaljno se bavi psiholoskim analiziranjem svojih junaka u raznim situacijama, npr. kad zaglavite u invalidska kolica a o vama se brine zena koja vas mrzi iz dna dushe, ili kad svi zele da vas ubiju ili tome slicno. :freddy:
Korisnikov avatar
By V25
Sjajan film. Jeziva atmosfera, sjajan scenario kao i maestralna reija Romana Polanskog. Neke scene i dan danas dozivljavam vrlo traumaticno. U svakom slucaju, to je po meni najbolji film Romana Polanskog. Neponovljiv!
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by SashaVsSasha

mia farrow je tako krhka i nezna; sama njena fizionomija, ponasanje..ma kao stvoreno za terorisanje :giggle:
kad smo vec kod mie, meni je bila odlicna u remaku Pretskazanja. sama njena pojava uz onaj bolesni osmijeh tamo je toliko sablasna da je to fenomenalno :)
Korisnikov avatar
By V25
Mia Farrow nije neka glumica, ali se u ovoj ulozi dobro snasla.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!