Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Galadriel
@ Deksi, kljucni potez u karijeri Vladimira Nabokova je bio kada se preselio u SAD i poceo umesto na ruskom, maternjem jeziku, da pise na engleskom. Tada je i napisao knjigu koja mu je donela svetsku slavu. Medjutim on je svoja dela sam preveo i na ruski. Ne znam sto sam ti ovo rekla, ali mislim da ce ti biti interesantno.

Bilo bi mozda lepo da imas i verzije na srskom, naravno posto zavrsis verziju na engleskom.
Korisnikov avatar
By Deksi
@ baby_girl - :eureka: hvala na savetu :)
By ~ Le Saint X ~
verzije na bilo kom jeziku
prevedene sa originalnog na kome je pisano...
just does not make sense...

baby_girl,
ocigledno nikada nisi pisala na dva ili vise jezika
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Originally posted by Renoir
Stajao sam na doku svog života i čekao dugo priželjkivani brod na koji treba da se ukrcam. Ali, ili je magla, negde daleko, van mog vidokruga, bila suviše gusta i skrenula očekivani brod u nekom drugom pravcu ili sam ja čekao na pogrešnom doku.
ma :klap: :kiss:
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
@ Beli Dechko sa pismom koje nije poslato si me bash :placko:

bravo, prelepo je :mazi:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Renoir
verzije na bilo kom jeziku
prevedene sa originalnog na kome je pisano...
just does not make sense...

baby_girl,
ocigledno nikada nisi pisala na dva ili vise jezika
:doh:
Probaj da odneses izdavachu u Srbiji zbirku pesama na engleskom i zbirku pesama na srpskom. Ako mu se svide sta mislis koju ce izdati?

Ako ce nesto biti prevodjeno, najbolje je da to uradi autor.
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
nastavak :D
Zasto stojite gnjide beskorisne, da li je iko pozvao mrtvozornika I lekara da smrt matorne registruju? - rece baronica upitno se okrenuvsi ka gostima. Popadija krenu ka telefonu spustene glave no prekinu je glas apotekarov – Pocekajte Julo, mozda mogu nesto…- koji vec bese klekao kraj starice I iz dzepa svog belog mantila izvukao bocicu mirisljave soli. Istu pazljivo otvori I poturi pod staricin nos. Nista. Stari domar za kog svi verovase da sa gazdaricom u postelji opsti jer decenijama zivese sami u toj staroj kucerdi rece – struje tu treba. Sklepanim sok aparatom kucne izrade decenijama je lecio svoje epi napade I zaista mu je bivalo bolje. Da li zbog zajednickog ucinka struje I soli ili zbog iznenadnog prodora vetra koji sledi krv u zilama svih prisutnih I razbi prozorska okna starica otvori ono jedno oko koje je mogla otvoriti.
Ta zasto na podu lezim I zasto me przite tom prokletom napravom? Znate sta o njoj mislim. Vi se zaista morate leciti, zar ste I razum poceli gubiti?
Gosti zgrozeni naglim vaskrsnucem posedase na svoja dupeta a popadija se stade besomucno krstiti I rukama I nogama. Iako celi zivot provede medju andjelima I arhandjelima na ovako nesto ne naidje te stade u pomoc dozivati I svetu Petku I Muhameda I Budu, zaleci sto onako orgijase na trpezi a sada se mrtvi dizu.
Voker Drink nije prisustvovao ovoj sceni jer bese izasao da nadje devojcicu sa babinim okom. Sedela je skrivena u ormanu u predsoblju cvrsto grleci lutku. Iako nije znala sta je tacno krivo uradila, osecala je da ce lutka bez oka opet ostati. Pevase joj uspavanku kako bi ova oci sklopila I krvavi novitet skrila.
Rodjako mislim da mi dugujete objasnjenje. Sta ova ponocna ujdurma znaci? – rece baronica ljubeci babu u obraz I odmah ustuknu.
Oh pa vi ste ledeni – uzviknu.
Od tada niko od mestana ne bese siguran u to da je starica zaista ziva ili mrtva jer niko ne mogase puls da joj napipa iako se zivlje no ikad u parohijske poslove mecala.
Za to vreme na kraju varoši u šumi odigravala se veoma bučna prepirka između konjušara i mlade plemkinje koja se davala razvratu samo u određeno doba godine.Mladić se polakomio misleći da će dobiti zasluženo parče kriške ali...Devojka beše razroka, njeno telo bilo je obasuto sitnim, riđim pegicama koje su se samo još u retkim pesmama mogle naći.Vrištala je i poskakivala ko mahnita, te se ta slika mladiću nimalo nije dopala.On odluči da se mane ćoravog posla te da brže bolje pobegne dok ne napravi neku glupost .A i svašta se priča o tim varoškim šumama.I raznim čudesima koje niko još nije u stanju da poima i objasni.?
Uzjahao je svog vernog pulenčića i krenuo put litice na kraju šume, ostavljajući za sobom pegavo biće zvano Šatro Fol.
Devojka svojih kratkih godina a duge kose, nastavila je da zabacuje glavu tamo-amo,tamo-amo.Mladić je svoje poslednje namere stavio pod sedlo i nastavio laganim kasom.
Nekoliko trenutaka mirnog kasa i gle čuda, pred njegovim očima blesnu svetlost .Konj od tog efekta poskoči, zbaci mladog konjušara sa sebe te ga stade gaziti do poslednjeg daha. Svetlost je nestala, konj je pobegao.
Malo je neobično, ali ja letim, pomisli mladić.Gledam svoje unakaženo telo, vidim i konja koji mahito juri ka litici, eno je i Šatro Fol još uvek vrti glavom, svetla u varoši su popaljena ljudi još nisu legli.
- Ja letim, letim! Šta to treba da znači? Da sam morte? Moram da proverim da li sam morte ili je sve to samo ružan san u kom su ovakve stvari moguće. Usmerio sam svoje ruke ka predivnoj Vili de Okano, poput topolinog cveta doleteo ka osvetjenom prozoru. Unutar sobe su se mogle videti uznemirene ,meni strane individue. Razni karakteri i persone, modestkinje i po koja baraba. Čvrsto stisnuh pesnicu, probih prozorsko okno, bez vidljivih tragova uletih unutra. Od prisutnih niko nije osetio moje prisustvo. Pomalo ljut na njihovu bezosećajnost i otupelost odlučih da se poigram sa prisutnima.
Na podu sobe ležala je naočigled svih mrtva starica. Tu jednooku staricu piratskog porekla rekao bih, su nekim spravama za torturu mučili ne bili je dotukli još više. Nije mi se dopao prizor koji vidim ni narav prisutnih te sam sebi dao za pravo i načinio jednu veoma umesnu šalu. Ušao sam u staričino telo te je načinio življom od svih prisutnih uzviknuvši:
-Ta zašto na podu ležim i zašto me pržite tom prokletom napravom?
U drugom delu vile...
Voker Drink uznemireno tumara po hodnicima osećajući prisustvo neke njemu neobjašnjive sile. Sve se dao u razmišljanje da nije skrenuo pameću te ga razum izdaje baš sada kada mu je novac od ove službe toliko potreban. Baš sada kad je odlučio da zaprosi mladu devu iz sela obližnjeg. Skupio je hrabrost, a izgubio razum. Bolje da sam nazvan imenom Hazardskim, a ne ovim što slavi svu opijenost ovog sveta. Tumarao je hodnicima u svojoj agoniji i nebulozi, smetnuvši sa uma ono najvažnije. Gde je oko? Gde je ono dete ?
U salonu je vladao muk. Prisutni su ko porculanske plesačice u jednoj pozi sa bledim prelivom na licu gledali u babu kako priča.
- Priča, a usne ne miče - primeti Setospremačica, poznatija kao debela sobarica.
-Spavaj duso oke sklopi ti, sutra ces njima svasta gledati – zacu mlad Voker ariju umilnog glasica koja dopirase iz zatvorenog ormana. Tu si se skrilo deriste bezdusno, pomisli otvarajuci vrata. Devojcica ga uplaseno pogleda skrivajuci lutku iza ledja, no kelner bese brzi I istrgnu je hitrim pokretom ruke. Krenu ka sobi ne stigavsi da vidi suze I zastrasujucu zedj za osvetom u malim ocima.
- Manite se ujdurmi I ludosti koje veceras zatekoste u domu mom draga rodjako - rece konjanik koji resi da zaigra igru u koju ulete. Gubitak zivota pod kopitama vernoga vranca ga ne pogodi previse, iako na taj vid bitisanja bi naviknut jer mu dosad samo on bi pruzen, cim postade svestan svog novog, poltergejtskog postojanja. A kako u Danskoj ne imase sina kog bi mogao pohoditi odluci da se zadrzi u ovoj grofoviji.
Atlantida u predgrađu srca...

Crveno more podiže talase i zapljuskuje pristanište napuštenih brodova. Pristao sam u luku sa duhovima oko sebe, sa svojim životom u pocepanim kesama. Prosipam dragocenosti uspomena. Ovo je zaboravljeni grad. Sa neba, pahulje pepela hrle ka tlu. Sivilo vlada, u vazduhu se patnja nazire. Osećam se kao kod kuće. Nadam se da neću preplašiti nove mi domaćine, svojim povezom oko očiju, zastavom što viori ... Tražim dom. Spuštam kofere, pardon, kese očaja na prvi prag koji osetih pod nogama. Pogledao sam oko sebe. Sumrak je uspešno uspavao ovaj grad gasovima jecaja. Kucam na vrata. Osluškujem. Ništa. Teško uzdišem, kao na grudima da nosim teret krivice zbog požara koji je ovom, mom novom utočištu izgoreo lice, proterao dušu. Da, o tome se ne priča. Ostala je kao zakopana tajna, pored grobnice joj žrtava. Odjednom, zvuk mehanizma se širi niz slepe ulice bez pravaca. Stresah se od jeze. Strčah na drum. Pogled mi je privukao gradski sat na pustom trgu. Mehanizam otkucava i dvanaesti put. Tišina se budi, naspavana kao nikada. Željna igre, plesa u tami. Sedam na klupu, ne skidajući pogled sa katedrale naspram trga. Pojavila se najednom, zbacila garež sa svojih krila i vinula se ka nebu. Za sobom je ostavila na hiljade molitvi da lebde u vazduhu. Samo na tren. One padaju. Razbijaju se kao staklene suze, jedna za drugom. Neuslišene reči greh je halapljivo pojeo, sebično, samoživo. Umor je obuzimao svaki atom poznate mi nesanice. Nisam izdržao. Sklupčen, savijen u sopstveno osećanje beznađa, utonuh u pepeo oko sebe. Nisam se probudio ...
Korisnikov avatar
By Electronic
Miris mermera, miris tame me opija. Beskraj vremena prinosi žrtvu od krvi i mesa. Bez bola, učiniće da život istruli, ostavljajući besmrtne kosti da bude uspomene na postojanje tela vezanog čvorovima poimanja svrsishodnog bivstvovanja na planeti Zemlji. Odrešenih ruku, slobodu opipao sam, stanar večne kuće postao. Podstanar ovog tla po kojem gazio sam tabanima, svojim rečima i delima. Nisam sam. U ovim lobanjama života ima, ako je život privid smrti. Ako je mrtvilo oko mene, ne mogu biti sam, napušten, zaboravljen. Možda neko setiće se, udahnuti mi vazduh kroz zemljane procepe, dosegnuti misli koje ostaju, oživeti ih delima iznad tla. Tragovima do još jednog života, do još jedne šanse za propašću. Otiskom duše zaveo sam mrtva polja oko sebe, zasejao seme pokajanja. Ako korov nikne na mestu gde ukopan ostadoh, znaću da grešio sam. Ako cvet pak razlije svoje latice duž mog tela, uberi ga i nasmej se. Ja misliću o tebi jedino. Zato čekam. Živim. Umirem.
Korisnikov avatar
By Electronic
Prepoznajte pesmu potonulih pogleda. Patnja ...
Pružam pogled po pejzažu ponora. Ponoć preliva purpurne predele peščanih pustinja. Putokaz pokazuje pravac prividnih podviga. Pomoć posustaje. Pomisao probada. Po pravilu, plima povlači površinu pučine. Ponosno predstavlja pozorišnu projekciju praznih padavičara. Pahulje poprimaju portret palih planeta. Po prašnjavim prostorima puzim ponizno pognutih poroka. Požuda prestaje, predigra počinje. Polako, pijavice proklete proždiru parče po parče penušavih priča. Propoved, pokajanje, polomljena polja, pocepana pisma ... Poričem pa priznajem. Propadam!
Korisnikov avatar
By Dirrty
ova tema je izgleda dijalog izmedju Dexija i Renoira :)

(Christina Aguilera-Beautiful)
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by Dirrty18g
ova tema je izgleda dijalog izmedju Dexija i Renoira :)

(Christina Aguilera-Beautiful)

ovaj post je ocigledno nekoga ko ne ume da *(&*^&%^$%#

drti, dirti...
vrati Kris na avatar...
ovaj novi je prazan....
Korisnikov avatar
By Egon
Steva Drashkic bio svake nocji shapatom pevao svojoj zheni na uvo, pesme na jeziku koji ona nije razumela.
Sve drugo u zhivotu je loshe radio.

Svake nocji njegova supruga bi zaspala sa osmejkom na uglu usne i zbog toga. I sam Steva je zbog toga bio najrecniji chovek na svetu.

Nekoliko sati ranije ce se ispostaviti da davati mu nesto, bilo sta, drugo da radi, jeste doista ludo.
Njegov zhivot do tog trenutka sastojao se od serije uspona i padova, kojima nije pridavao ama bas nikakav znachaj. Katkad mu se cinilo da njegov zivot nema nikakvog smisla i da se osecja kao kuglica u fliperu koja udara o one pregrade, ali onog momenta kad posle seksa sa svojom zhenom, kad na sebe navuku neke lake majice i osmehe na lice i iskradu se iz spavacje sobe u kuhinju, pazhljivo lagano na koracima, sitnim,
prolazecji tiho pored dechijih soba i ushunjajucji se u kuhinju da bi pre pranja zubu i tushiranja, krishom maznuli koju kashiku linolade, koje su oboje obozhavali i Steva bi uvek, onako iz zezanja, kaziprstom uzeo linoladu i mazao po njenom licu, dok se oboje grchevito uzdrzhavaju da ne puknu od smeha. Iako sa klincima koji su vec uveliko krenuli u shkolu i sa ozbiljnim poslovima, njih dvoje su bili kao deca i zavetovali su se jedno drugom da cje i kad budu imali 60 i dalje se tako osecjati.

U tome je bila tajna njihovog uspeha.

roman ...napisan pre dve godine ... o novom beogradu ... kinezima,
iznajmljenim stanovima na vracharu, (de)nacionalizaciji imovime, porodichnim nasledjima ...

inache ... nikad nisam trazio izdavaca ... roman je kao spakovan i spava tu u racunaru ... ususkan u nekom folderu ... dremucka ...
svaki dan, svaki drugi, treci dan svratim, dodjem, obidjem ga ...

da vidim kako je ... nahranim ga ili ga malo potsisam ...

kad bih ga izdao ... nekako .. "izdao bih ga"
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Josh malo dogodovshtina (skratjeno izdanje, probrani delovi) :D
Stari fijaker se zaustavi uz skripu I iz njega izadjose gospodja Lela I baronica s odlucnoscu svojstvenom plemstvu kad pred plebs izlazi. Bor oseti kako mu pogledi upitni u svaki organ tela probijaju trazeci prljavstinu sinocnju. Besno steze Sizidinu saku jer oseti drhtavicu njenu, pitajuci se koja je vrana gakala I po polju skakala. Ne uspevsi da sputa glupi osmeh na licu gdja Abr se sama izdade. Bor joj osmehom uzvrati I dubokim naklonom pozdravi. No tad se neocekivano dogodi. Prednji levi tocak starih karuca s lezista spade, karuce ga tezinom svojom okrznuse te on uz stravican fijuk kroz vazduh polete I Violetu Abr svom silinom u glavu strefi prosavsi iznad Borovih ledja. Besna zbog strafte koja joj je unistavala lice Violeta jos dugo govorise kako je baba tu nezgodanciju surovanjem sa mracnim silama proizvela, a varosani je prozvase Zena sa zelenom straftom.
...
Napustivsi odaje gospodje Abr u rane jutarnje sate upravnik Mesic se osecase strasno iscrpljen, sto ne bi cudno jer doticnu satima s guza opaljivase prepricavajuci joj morbidu iz vile de Okano. Okrepljenje je zeleo a kako Violeta ne drzase ni kap zestine u domu svome otkako joj kci od ciroze jetre u sedmoj godini svet napusti, resi da preskoci mise nedeljne I ode u obliznju krcmu. Zeleo je da zaboravi sinocnu sramotu, slabost ka picki zbog koje je jezik razvezivao. Znao je da ce se Lela ljutiti, da ce bez dobre zarade ostati. Gresi se ne peru u crkvi vec casama zestine, verovao je kao I svaki pravi muskarac ove vukojebine.
...
Skidajuci mantiju pop se nasmesi. Misa je protekla divno, govorio je nadahnuto I cak mu se ucini da ga pojedinci zaista slusaju. Radovao se kad mu niko na ispovest ne pridje naivno verujuci da se ljudi konacno manise corava posla. Jedino sto mu propoved uprlja bese slucaj kada smrznuti golublji izmet, u slobodnom padu svom, kroz vitraz sa svetim Judom prolete te zrak Sunca ko u otkrovenju nekom, nesretnim slucajem na popadiju pade.
Zasto je tako sumanuto zavristala I ko munjom opaljena iz crkve istrcala vicuci – nisam se ja jebala, nisam- zapita se. Blesave li zene- mudro zakljuci nazuvajuci papuce karirane na cukljevita stopala svoja.
...
Zvanice gdje Lele ne behu jedini koji se u subotnje vece krstise. Isto to par puta ucini I Soko Visnjic, stara seoska sunjara koja bez cula vida ostade kad mu zena zivu sodu u besu prevare saspe na glavu I iz doma protera. Od toga dana po okolini sela tumara, zaviseci od dobrote mestana. Kad mu dosadise mrvice hleba kojim ga obilato zasipase ta topla srca, resi da se odmetne u sumu koja ga plodovima svojim u zivot povrati. Trazeci musmule ukusne da pobunjeni zeludac utisa saplete se o ohladjeno Borovo truplo.
- O Sotono mrtva, ta zar si tu resio da se smandrljas? Vidim da si vojnik – rece mac napipavsi- zar ti nije casnije bilo u bici ranama podleci, no ko deva u ruzicnjak leci? Iako ne odobrivsi mesto pogibije Borove, Soko odluci da ga pokopa jer kako je govorio svaki ljud krst na grobu zasluzuje. Satima je golim rukama zemlju razgrtao a potom umoran ka selu krenu.
...
- Ehej dobri domacine, hoce li se stomak moj dobroj pecenici obradovati? Ajde, ajde nanjusio sam je vec na ulazu u selo – prekide ovu scenu Soko uletevsi u ducan. Oprostite neuctivost moju – rece baronici i uz duboki naklon poljubi joj cipelu blatom uprljanu. Matori slepac se odjednom ukoci I cudnu jezu oseti. – No sta je sad ovo? Pa vi ste zivi I zdravi! Cak sta vise I vrlo nemirni, hahaha – rece stezuci babinu muskost. – A ja vas sinoc sahranio, e blesavog li starca, hahaha.
Prodavac ga besno pogleda I krete da ga iz radnje izbaci a musterije u smeh udarise. Slep a vidi, pa starac je konacno I razum izgubio- govorise. No Boru se ovaj dogadjaj nimalo smesnim ne cinise. Zar neko ovde moze da otkrije njegovu igrariju, pomisli.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!