Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Interesuje me ime jedne drame u kojoj glume Petar Kralj i Srdjan Timarov. Prikazivana je na rts-u. Radi se o coveku u poznim godinama ( Petar Kralj ) kome je potrebna pomoc u kuci, zbog cega daje oglas, i mladom coveku ( Srdjan Timarov ) koji se na oglas javlja. Vremenom, malo po malo se upoznaju i otkrivaju svoje zivotne price. Petar kralj je udovac, Jevrej, cerka mu vec godinama zivi u Americi i ne komuniciraju. Netolerantan je, konzervativan, zatvoren ali i usamljen. Mladic je homoseksualac, koliko se secam iz ugledne porodice sa problemima koji su nama svakodnevica. On mu se otvara na sta se stari covek isprva sablaznjava. Medjutim svojom pricom polako zadobija simpatije starog coveka koji skida nalepnicu homoseksualac sa ociju (kol'ko god je jel i mog'o) i sada vidi dobrog coveka, inteligentnog i obrazovanog. Zatim priznaje istinu o svojoj cerci i iznosi ono sto je dugo nosio na dusi. Sa cerkom ne komunicira zato sto se nije udala za Jevreja, zato sto je prekinula porodicnu tradiciju, pogazila svoje kulturno nasledje i time uvredila svoje pretke bla, bla. Priznaje koliko mu nedostaje, da je vec dugo sam, da ima unuku...Koliko su jedan drugom pomogli svojom pricom vidi se na kraju ali se secam samo da je stari odlucio da kontaktira cerku. Ne znam sta je bilo sa deckom..
Radnja se sve vreme odvija u jednoj prostoriji i pojavljuju se samo ova dva lika, ali su dijalozi dinamicniji od akcionih filmova i sve vreme odrzava paznju. Moguce je da se ova predstava daje u nekom od pozorista pa me zanima da neko nije cuo ili gledao. Davno sam gledala ne mogu svega da se setim, a bas me interesuje odgledala bih od pocetka ponovo.
Korisnikov avatar
By Galadriel
Jooj pa ovo niko nije ni pogledao. :( :hyper: :novine:
Korisnikov avatar
By shishmish
evo ja gledam...
ali ne mogu da ti pomognem... iako znam dosta predstava:zid:
Korisnikov avatar
By shishmish
ali mogu da saznam do sutra:smokin::spin:
By Ulix
Radnja podseca na komad Visiting Mr. Green; autor je Jeff Baron.

Imajuci to u vidu, proguglao sam malo i video da zaista postoji adaptacija tog komada, ali igraju Peca Ejdus i Srdjan Timarov (dakle, ne Pera Kralj).

Anyway, posto sam razresio misteriju, bilo bi lepo da me informiras ako to negde igra. :alexis:
Korisnikov avatar
By jukie
Jeste, Predrag Ejdus, gledao sam to, bilo je na RTS2 recimo u 18.30 uveče (udarni termin)*. Na kraju mu mladić kaže da je smogao hrabrosti i odvažio se da ode na neko gej okupljalište, ovaj kaže "šta!?" (i sad očekuješ da će opet da krene) i mali to nekako zabašuri u smislu "samo malo, da upozna neke nove ljude"
*bože šta ja sve pamtim
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Ulix
Radnja podseca na komad Visiting Mr. Green; autor je Jeff Baron.

Imajuci to u vidu, proguglao sam malo i video da zaista postoji adaptacija tog komada, ali igraju Peca Ejdus i Srdjan Timarov (dakle, ne Pera Kralj).

Anyway, posto sam razresio misteriju, bilo bi lepo da me informiras ako to negde igra. :alexis:
Jeste jeste :grin: Predrag Ejdus, moja greska, davno sam gledala. Hvala:tumble:

Cim saznam javljam. Do tada jedna slicica, mozda jos nekog podseti..

Slika
Korisnikov avatar
By twinniwt
ja imam i tekst... na engleskom...
Korisnikov avatar
By Escobar
da, jeste U poseti kod g Green-a...

davala se par puta na TVu ranije...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!