Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Kako odabirate pesme koje postavljate?

U mom slučaju nema nekog naročitog metoda, uglavnom postavljam pesme koje sam tih dana čitao, pošto stalno čituckam neku poeziju, onda otkucam ono što mi se naročito dopalo. Retko kada tražim po knjigama nešto što ću da postavim, to mi se dogodilo jednom ili dva puta, kada sam baš bio nameračio da postavim nešto konkretno i određeno.

Jedna pesma koju sam želeo da postavim ali stvarno ne mogu da je otkucavam je Inge Barč Konstantina Galjčinskog, prelepa je, prelepa, ali isto tako dugačka. :drama:
By Swanheart
jednostavno postavim pesmu koje se setim u datom trenutku...jedina pesma koji sam htela da postavim i postavila je od Konstantina Simonova-"Cekaj me"...zasto?Pa jednostavno jer volim tu pesmu.
Korisnikov avatar
By Dina
Kako kad... Nekad je nesto sto tog casa citam pa mi se dopalo, nekad "naletim" na neku pesmu i poklapa se sa nekim mojim (ne)raspolozenjem...
By Simor
To su uglavnom pesme koje ja volim, pa ih imam bilo u pisanom ili elektronskom izdanju, a, zbog svog bezgraničnog altruizma, imam i potrebu da ih podelim sa vama. :)
Korisnikov avatar
By Sunce
Postavljam pesme koje sam čitao tih dana (u knjizi ili netu). Imam skinute pesme sa interneta, i adresu npr. Miljkovićevih pesama. Njih čituckam trenutno i kada nisam na forumu. Ili su to pesme koje sam pročitao u knjižari tih dana (imam običaj da u knjižari pročitam po pesmu, dve). Onda za tim pesmama tragam na netu i postavim neke. Međutim, ima pesama koje pročitam neposredno pre postavljanja na forum. Najvažnije je da pesmu pročitam dobro. To zahtevam od sebe.

A kako čitate postavljene pesme?
Prvo pročitam u sebi, polako, a onda se razvija čitanje. Uhvatio sam sebe i da glasno čitam. :)
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Ulix
Kako odabirate pesme koje postavljate?

Sve te pesme su tu negde u mom pamćenju ili onome što čitam, obično pročitane više puta. One koje mi se svidjaju i još po mom mišljenju interesantne za forum.

Ineče lični izbori pesama govore o našim ukusima pa bi se moglo reći da u toj temi upoznajemo jedni druge sa svojim poetskim preferencijama i vršimo međusobni uticaj.

Jedna lepa živa čitalačka saradnja i razmena iskustava.
Korisnikov avatar
By Dina
Ja pesme citam slicno kao sto ucim (ono sto ja ucim je nesto specificno ne neki suvoparni tekst). Brzo procitam i pesma dodirne nesto u meni... ili ne dodirne... Ako je ovo prvo onda se vratim na pocetak pa citam stih po stih :)

edit: ovo je bio odgovor na pitanje Sunca kako citamo pesme... ali smo Tot i ja pisali u isto vreme pa moj odgovor nije ispod Suncevog pitanja...
By Ulix
Originally posted by Tot
Ineče lični izbori pesama govore o našim ukusima pa bi se moglo reći da u toj temi upoznajemo jedni druge sa svojim poetskim preferencijama i vršimo međusobni uticaj.

Da, dopada mi se to u vezi te teme. Na primer, konstatovao sam da sa tobom delim ljubav prema nekoliko sjajnih pesnika i pesnikinja, poput Kavafisa, Kocbeka, Vesne Parun, Rakića, itd.

A da nije te teme, i da nije madjarske poezije, ko zna da li bih upoznao Simora. :)
By Ulix
Originally posted by Sunce
A kako čitate postavljene pesme?
Prvo pročitam u sebi, polako, a onda se razvija čitanje. Uhvatio sam sebe i da glasno čitam. :)
Jao postoje pesme koje počnem da čitam na sav glas, kao da sam poludeo, posebno ako je u pitanju pesma u slobodnom stihu, neke od njih prosto teraju svojim razmahanim stihovima da ih čitam na glas, i to veoma teatralno.

A ako sam pijan, kao što će vam potvrditi Hlaefdige, takođe imam običaj da recitujem, Šekspira uglavnom. :sveca:
By Simor
Originally posted by Tot

Da, dopada mi se to u vezi te teme. Na primer, konstatovao sam da sa tobom delim ljubav prema nekoliko sjajnih pesnika i pesnikinja, poput Kavafisa, Kocbeka, Vesne Parun, Rakića, itd.

A da nije te teme, i da nije madjarske poezije, ko zna da li bih upoznao Simora. :)
Nek' nam živi, živi, živi poezija! :)
Korisnikov avatar
By andjela
ono sto mi se svidi, a takvih bas i nema mnogo
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Lirika je sposobnost čoveka da stigne do onoga što ga prevazilazi.

U svetlu te činjenice, nemam pojma koji je tačan odgovor na tvoje pitanje. Prosto dođe samo.

(Što bi rekao jedan pesnik, Poezija jeste .)
Korisnikov avatar
By hlaefdige
vreme za citanje poezije mi je veoma ograniceno sada...uglavnom odem na tu temu da vidim sta ste stavili, a onda me neke od tih pesama inspirisu...podsete na neke druge....

...cesto citam poeziju naglas....volim da procitam pesmu po pesmu sa dugim pauzma izmedju...ponekad i dan-dva, pa kad ih tako procitam..onda citam citavu zbirku odjednom....tako imam uvid u pojedinacne pesme kao i u kompoziciju zbirke....

...pretpostavite sad koliko mi vremena treba za jednu zbirku..hehehhehe
Korisnikov avatar
By Tot

...Borhesa...itd.

Sad sam se setio i Matića. To je moj omiljeni srpski pesnik. Njegova poezija je od one koju čitam pred spavanje kada mi je potrebno olakšanje, opuštanje. On je umeo da pogleda život pravo u oči, hrabro, i da pri tom zadrži vedrinu, ljubav, praštanje sebi i drugima.

Kažu da je njegova omiljena boja bila žuta. Tako doživljavam i njegove pesme, natopljene suncem koje je umeo da izrčuje iz sebe kao niko.

I da se igra rečima kao niko.

Matić :love:

p.s. Ti i simor ste me zarazili Mađerima :)
Korisnikov avatar
By Sunce
Trenutno čitam Nastasijevićeve pesme iz knjige. Neke ću otkucati. :cita:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!