Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Mortis
Johnny mnemonic.
Star trek - first contact.
Star wars (padam na klasiku)
Manga SF (Akira, Ghost in the shell, itd.)
Korisnikov avatar
By Mars

2001: A Space Odyssey
A milestone film: space travel is placed into context of man's history, from first confrontation with a Greater Power to future time warp where life cycle has no meaning. For now, it's man vs. machinery of his own making in an unforgettable space journey with computer HAL in control.

2010:A Space Odyssey
Ambitious sequel to 2001: A SPACE ODYSSEYMore concrete and therefore less mystical than 2001, with an ending that's much too literal, but still an entertaining journey, with state-of-the-art visual effects by Richard Edlund.

Westworld
Adult vacation resort of the future offers opportunity to live in various fantasy worlds serviced by robots. Benjamin chooses old-time Western town, but begins to fear when one of the robots malfunctions. Engaging story by Crichton; followed by FUTUREWORLD.

Demon Seed
Intelligent futuristic thriller, provocatively written, stylishly directed, and well-acted, especially by Christie, the beauty terrorized by an ultra-sophisticated computer (voice of Robert Vaughn) that has decided to take over the world. As riveting as it is bizarre.
By жњ
Divna tema :love:

Kjubrikova Odiseja, magija samog filma i sve ono sto je pratilo njegovo snimanje. Plod genijalnosti kako god da okrenes. Razjasnicu posle, zurim na fucks.

I da, savrsheni Blade Runner sa sve Vangelisovom muzikom :hypno: . Filmchina i po!! :hail2: :hail2: :hail2: :hail2:
Korisnikov avatar
By 2kune
Things to Come, Forbidden Planet
Korisnikov avatar
By Kiborg
Dune - The Desert Planet (iz 1984)
Star Trek - First Contact
Blade Runner
Star Trek - The Wrath of Khan

@Dune:
Film odiše mračnom atmosferom, akcijom i kompleksnom pričom, šteta što to nije kompletna ekranizacija Herbertovog dela. Ono što je kasnije snimano, Deca Dine i ostalo, davalo se na Hallmarku i AVALI je najobičnije niskobudžetno đubre. Čisto da ne pobrkate sa filmom.
@First Contact
Samo jedna reč - BORG
@Blade Runner
Veoma interesantna vizija budućnosti. Takođe mračna atmosfera. Preporučujem Director's cut verziju filma jer nema sladunjavog i patetičnog završetka i daje odgovorn na dilemu da li je Decard replikant.
@The Wrath Of Khan
Drugi po redu ST film, nezaboravni Spock, zavera u budućnosti. Bez obzira na primitivnu tehnologiju kojom je rađen /drugačije nije ni moglo/ film jednostavno ima neki šmek.
By жњ
Originally posted by Kiborg

@Dune:
Film odiše mračnom atmosferom, akcijom i kompleksnom pričom, šteta što to nije kompletna ekranizacija Herbertovog dela. Ono što je kasnije snimano, Deca Dine i ostalo, davalo se na Hallmarku i AVALI je najobičnije niskobudžetno đubre. Čisto da ne pobrkate sa filmom.

:hail2: :hail2: :hail2: :hail2: :hail2: :hail2: :hail2: :hail2: :hail2: :hail2:

Da, atmosfera originalnog filma je nenadjebiva!! Novi nastavci, cista sprdnja. Znam da su imali dobar budzet, ali realizacija - cista nula :down: :nazalost:
Korisnikov avatar
By Mr Dee
hmmm.... treba se setiti.

'inavasion of the body snatchers' ('78) (genijalan)

'contact'

'starwars - a new hope' (divna bajka)

'star trek - first ciontact' (zbog muzike)

'gattaca'

'AI'

'millennium'

'timestalkers'

'back to the future I, II, III'

'E.T.'

'dune'

'cocoon'

'stargate'

'twelve monkeys' (mislim da su uspesno izbegnuti svi vremenski paradoksi)

'dark city'

'bicentennial man' (predivno :love: )

'28 days latter'

'equilibrium' (ima predivno uradjenih scena, dobra ideja)

'v for vendetta' (! tako elegantan)

voleo bih da nadjem neke stare.. na primer 'quintet' me jako zanima ali gde to naci....
Korisnikov avatar
By Mr Dee
i jos par gde nije akcenat na SF-u ali su damn good ili simpaticni. :)

'sliding doors'

'groundhog day' (dan mrmota :love: )

'12:01' ( ako iko moze da mi nadje ovaj film, podacu mu se istog trenutka )
Korisnikov avatar
By xfreelancer
je ich ne volem sf. mada me to ne sputava da imam i u tom genre-u omiljeni film, a to bi bila gattaca. nemam pojma da li pravi ljubitelji sf-a svrstavaju ovaj film u tu kategoriju, ali zaista je fenomenalan. btw, i muzika mu je odlicna.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Da, Gattaca je SF film, svrstava se u taj žanr. U SFu se nalazi jer razmatra posledice jedne tehnologije koja još uvek ne postoji.
Korisnikov avatar
By whiteman
dark city
gattaka
star trek
equilibrium
Dina
:kokice: :sw:

barbarella :smeh:
Korisnikov avatar
By xfreelancer
Originally posted by Kiborg
Da, Gattaca je SF film, svrstava se u taj žanr. U SFu se nalazi jer razmatra posledice jedne tehnologije koja još uvek ne postoji.
ma znam da jeste sf, ali kada ga uporedim sa, recimo, tim serijama koje imas u potpisu, skoro mi dodje kao drama. lol. i mada mi je komp pun nekih galactica i trekova, ja iskreno i ne znam o cemu se tu radi, pa tako neuka mislim da je to neki hardcore sf, a da je ovo sto se meni dopada nepriznato od strane pravih fanova sf-a.

e da, vidim da je neko naveo i AI, koji mi je takodje jedan od srcu dragih. a veliki mu je plus i prisustvo frances o'connor.
Korisnikov avatar
By gorilica
Linčova - *Dune - The Desert Planet*, van svake konkurencije.

*Gattaca* je izuzetan film,
*Highlander*, toliko puta prikazan na TV-u da to nije normalno, ali ga obožavao kao klinac
*Alien 2*, takođe izlizan na TV stanicama, ali dobar
*Terminator 1 i 2*
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by kal zakath
DUUUUUUNEEEEEE!!!!!!!!!
Iju! Opet si jeo pasulja... :kolo:
Korisnikov avatar
By avalon
2001: A Space Odyssey
2010:A Space Odyssey
Alien
Alien2
Abyss
Blade Runner
Solyaris
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by kal zakath
Aaaa, znači to je taj "spice".
Ne, to je vegeta... :meso: :harmonika: :sudija:
By жњ
Metropolis (Fritz Lang, 1927)

Slika

verovatno prvi SF ikad snimljen :meda:

obavezno da pogledate! it`s a must!!!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!