Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Simor
Pa, nekako čitav Sajam ima vašarsku atmosferu, i taj vašarski elemenat je toliko srastao sa Sajmom, da je neophodno o njemu pričati - prljavi prilaz sajamskoj hali gde vas čeka gomila štandova sa roštiljem i pićem; sama sajamska hala gde je jeziva gužva, gde gomila dece trče skupljajući propagandni materijal izdavačkih kuća i odvratna zagušljivost. Ok, godine me polako sustižu, ali je na trenutke zaista nepodnošljivo.
Divni su vašari. Prve asocijacije na tu reč su mi radost i boje. Dakle, meni se dopada sajam knjiga ovakav kakav je. Prisan je, nije plastičan! Slažem se za ventilaciju.

Gužva na Sajmu - to je valjda pozitivna stvar.

:cita:
Korisnikov avatar
By jukie
Kad sam odlazio (malo sam sedeo na klupici ispred da odmorim stare kosti), ispred je bilo nekoliko momaka obučenih kao konobari koji su pokušavali da ljudima uvale neke mafine ili nešto slično, ali niko nije zastao da uzme nijedan, tako da ne znam da li su ih prodavali ili delili
By Simor
Originally posted by Sunce
Divni su vašari. Prve asocijacije na tu reč su mi radost i boje. Dakle, meni se dopada sajam knjiga ovakav kakav je. Prisan je, nije plastičan! Slažem se za ventilaciju.

Gužva na Sajmu - to je valjda pozitiva stvar.
Ne znam, mene vašari znaju da rastuže.

Što se tiče gužve - ja mislim da je u pitanju samo dobra propaganda. Sumnjam da veliki broj ljudi u ovoj zemlji čita, ma koliko bila brojka posećenosti na Sajmu. No, možda sam samo pesimista.
Originally posted by jukie
nekoliko momaka obučenih kao konobari koji su pokušavali da ljudima uvale neke mafine ili nešto slično, ali niko nije zastao da uzme nijedan, tako da ne znam da li su ih prodavali ili delili
A to su bili mafini? I ja sam ih primetio. No, ja sam pogledima tražio one zašećerene jabuke, koje su crvene baš kako ih ja zamišljam u "Snežani i sedam patuljaka", ali ih ove godine nisam primetio.
Korisnikov avatar
By jukie
nekoliko momaka obučenih kao konobari koji su pokušavali da ljudima uvale neke mafine ili nešto slično, ali niko nije zastao da uzme nijedan, tako da ne znam da li su ih prodavali ili delili
A to su bili mafini? I ja sam ih primetio.
Mislim da jesu, i bili su preliveni nečim (džemom, kremom?). Sećam se da sam pomislio da su holesterol u čvrstoj fazi. A u jednom trenutku jedan od njih je krenuo da recituje " Imamo i slane, imamo i slane".
By Simor
Btw, da li ste primetili jednu devojku koja je ceo dan stajala ispred sajamske hale i oko vrata imala okačenu veliku mapu (kao kada konjima okače zvonce e ne bi li bili primećeniji dok paradiraju ulicama), a ispod je pisalo "Gde su živeli Albanci a gde Srbi ne-znam-koje-godine" (ili tako nešto), a mapu možeš da kupiš za 200 dinara. A na samom ulazu u halu velika kartonska simulacija naslovne strane i natpis "Ustav - najvažnija knjiga Srbije".

Kada uzmeš u obzir i slane mafine, dolaziš samo do jednog zaključka: Sajam je čudo! :)
Korisnikov avatar
By Dina
A to su bili mafini? I ja sam ih primetio.
Mislim da jesu, i bili su preliveni nečim (džemom, kremom?). Sećam se da sam pomislio da su holesterol u čvrstoj fazi. A u jednom trenutku jedan od njih je krenuo da recituje " Imamo i slane, imamo i slane".
Njih ima i na sajmu gradjevinarstva, pretpostavljam onda i na ostalim sajmovima. Uzimaju ljudi tu i tamo, ali oni su tu po ceo dan, od pocetka do kraja sajma...
Korisnikov avatar
By djo
to nisu mafini to su donats iliti krofnice
Korisnikov avatar
By Sunce

Ne znam, mene vašari znaju da rastuže.

Što se tiče gužve - ja mislim da je u pitanju samo dobra propaganda. Sumnjam da veliki broj ljudi u ovoj zemlji čita, ma koliko bila brojka posećenosti na Sajmu. No, možda sam samo pesimista.
Naravno da ne čitaju svi. Možda samo kupuju, a to je važno za izdavačke kuće, promet. Meni nije jasno zašto Sajam knjiga ne traje duže - tako bi se smanjile gužve (btw. bio sam u sredu kada gužve nije bilo).
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by deželaš
zainteresovali ste me za Esterhazija... mislim da ću za početak kupiti Groficu Han Han.
da li je neko nekad video izdanje pesama Momčila Nastasijevića, koje je složeno tako da obuhvata sve (inače) neobjavljivane verzije pesama, tako da se može pratiti pravac menjanja jedne iste pesme? Npr. svaka ima po nekoliko verzija, onako kako ih je pisao i menjao, tako da se na kraju dolazi do one poslednje verzije, koja je jedina i bila za objavljivanje?
Pronašao sam pesme Momčila Nastasijevića (Pet lirskih krugova) na dva mesta: u knjižari-antikvarnici "Equilibrium" (Brankova 23) i u knjižari "Geca Kon" ? u Knez Mihajlovoj.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!