Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

"U cilju međunarodne afirmacije srpske kulture i kulture u Srbiji, Vojvodini i Novom Sadu kao kulturnom centru, Društvo književnika Vojvodine od 28. avgusta do 2. septembra priređuje prvi Međunarodni novosadski književni festival i ustanovljuje Međunarodnu nagrada za književnost "Novi Sad" koja je pripala književniku iz Nemačke Kristofu Mekelu.

Tokom festivala publici će se predstaviti oko 50 učesnika iz zemlje i sveta. Među gostima su najavljeni književnici iz Engleske, Irske, Sudana, Poljske, Nemačke, Rusije, Slovačke, Češke, Austrije, Rumunije i Švajcarske.

Pisci će svakodnevno u večernjim satima na Trgu mladenaca u Novom Sadu čitati svoje pesme i prozu, a u okviru Festivala predviđeni su i javni nastupi u kafeu “Oblomov”, tri književnokritička razgovora o savremenoj književnosti (britanskoj, mađarskoj i poljskoj) i simpozijum na temu "Savremeni novosadski roman - Novi Sad kao narativni prostor".

O savremenoj poljskoj književnosti govoriće Agnješka Volni Hamkalo i Maćin Hamkalo, dok će mađarsku predstaviti Zoltan Virag, a savremeni britanski roman Filip Tju i Met Torn. U radu simpozijuma o savremenom novosadskom romanu planirano je učešće Janoša Banjaija, Draška Ređepa, Mihala Harpanja, Aleksandra Jerkova, Mihajla Pantića, Kornelije Farago, Alpara Lošonca, Mladena Veskovića, Vladimira Gvozdena, Franje Petrinovića, Zorana Đerića i Slobodana Vladušića." (Dnevnik)
By Simor
Kristof Mekel - Zavetna ploča

Bože nereda i slučaja
veliki bože makulature
prineću ti na žrtvu ono što nemam,
novac i veru, i zahvaliću
za sve ono što mi nedostaje:
za posetnice i zaglavlja bez imena,
hotelsku hartiju, upijač, korpe za papir
pune i prazne, za moj dosije
u podrumima Naumanove ulice,
za moj pasoš s potpisom kneza Potemkina,
za grob bez natpisa, večnost bez priznanice -
nezahvalnost će ti ostati verna
kroz sedam života,
šaka se steže u pesnicu
i ni za šta ne moli.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!