Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Gost
Kako Vam se dopada?

Mucenje nadom

Ajte vi kulturnije tetke -- Simorka, Uliksijana i ostale, što se ne jebete nego ?itate (a la marquise de Sade, samo što je on i pisao) -- kažite šta mislite... Žudno em ?ežnjutljivo o?ekujem vaše mnenije...
By Çâðê_DUP
Iz nekog manje poznatog razloga, nije mi se otvorila stranica, ne znam da li mislis na Villers de L'Isle-Adam "Muchenje nadom", fantasticna pripovetka, u kojoj je isti, ugledajuci se na E.A Po-a, prevazisao i samog Po-a. Ko nije citao, preporucujem "oh, gde mi je glas, glas, da vicem! (E. A. Poe Bunar i Klatno)

size: suzanj rabin Aser Abarbanel, aragonski Zidov okrivljen za zelenastvo i prezir prema Siromasima od strane Inkvizije :lol: svakodnevno je podvrgavan uzasnim mucenjima (use your imagination ;) . Medjutim, kako "njegova zaslepljenost bese tvrda kao i njegova koza", stovani Pedro Arbuez d' Espila, inkvizitor, govori mu da ce se ovozemaljske "kushnje" zavrsiti i sutra ce ucestvovati u auto de feu, to znaci biti izlozen quemaderu, opominjucoj zeravici Vecnog Plamena i nakon toga ga nezno zagrli.

Fra redemptor mucitelj ga takodje grli, a onda odlaze i zaboravljaju da zakljucaju vrata .....

Sad krece njegova Nada, pustesestvije kroz hodnike, osvtanje da li ga ko vidi, pokusaj bekstva, pored njega prolaze inkvizitori, ali kao da ga ne vide i na kraju izadje napolje i cuje u svom razveseljenom srcu Veni foras!, krik nade, kad strahota, bio je u zagrljaju Velikog inkvizitora glavom, stovanog Pedra Arbueza D'Espile koji ga je gledao ociju ispunjenih debelim suzama i shvatio je da su SVE FAZE KOBNE VECERI TEK PREDVIDJENO PAKLENO MUCHENJE, MUCHENJE NADOM! Veliki inkvizitor, saputao mu je nezno na uvo, zarkoga daha kojima ga je, kako pisac kaze, kvario mnogi post: -Kako to, sine moj!Zar ste nas hteli napustiti ... i to uoci mozebitnog spasa!

:lol:

E sad, vi milorde pominjete Markiza de Sada, tako da nisam sigurna na kakvo mucenje mozebiti mislite i da sam ja i ovo dzaba iskucala sada ....

:lol:
By Çâðê_DUP
Evo sad tek uspeh da otvorim stranicu/tj.link, izaista-TO JE TO!!! genijalna prica i veliki plus za izbor ... :up:
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Hvala Ejndži... Tek da znaš šta sve sledi... Evo, otkriću samo tebi u poverenju (šapuće na uvce) -- na redu je marquis de Sade...

Btw, dopada mi se tvoj citat... Piko de la Mirandola je jedan od mojih omiljenih filozofa-mistika, za koga je mako ko čuo, još manje čitao...

Kao i uvek, živeti sa tobom, Ejndži, čista je ekskluziva... Moj duboki naklon!

Btw, pročitaj Keatsovu "This Living Hand" u topicu o poeziji... i kaži mi žta misliš o toj performativnoj poetskoj jezovitosti...
Korisnikov avatar
By Nemiroff
...Mi verujemo, verujemo u to jer njena lepota i sad svetli stalno u nashim srcima, dolazeci ispod vidika groba, i mi je nazivamo nadom.
Bez nade mi bismo doziveli moralnu smrt, i samo se uz pomoc nade mozemo popeti i ohrabriti ili, u najgorem slucaju, ako se pokaze da je i ona samo varka koja nam je milostivo data da bi nas spasla od ocajanja, polako spustiti u ponor vecitog sna...
By fencysmurf
Originally posted by Dušan Maljković
... Piko de la Mirandola je jedan od mojih omiljenih filozofa-mistika, za koga je mako ko čuo, još manje čitao...
cini li ga upravo to tvojim omiljenim filozofom-mistikom ili???
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Ne.

Ali činjenica da je malo ko čuo za tebe, a još manje čitao -- jer, koliko mi je poznato, nisi ništa ni napisao -- čini te mojim omiljenim "poznatim anonimusom", što bi Vendi rekla.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!