Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By taurus
...ili geni cine svoje?
Vanja Ejdus-cerka Predraga Ejdusa
Bojana i Ana Maljevic-Cerke producentaBojana M.
Katarina Zutic-ceraka Svetlane Bojkovic i Milosa Zutica
Leana Vuckovic-Aljosa
Bojana Bambic-cerka Radmile Zivkovic
Stefan Kapicic-majka zavrsila FDU
Ivan Jevtovic-Sin Vlade Jevtovica
Anita Lazic-cerka Snezane Savic
Kalina Kovacevic-Ljiljana Blagojevic
Milena Pavlovic-cerka Zivojina Pavlovica-reditelj
Branislav Trifunovic-brat Sergeja T.
Stefan Sabljic-reditelj-Seka Sabljic
Milos Lolic-majka Danica Maksimovic
...i jos gomila. :pickme:
By Gost
A da vidite tek koliko dipl. ekonomista ima mamu i/li tatu sa završenim ekonomskim fakultetom!!!! Skandalozno!

:ves:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
roditelji ?esto uti?u na zanimanje svoje dece, imaš neke porodice gde je generacijama unapred/unazad isprogramirano zanimanje, pa su svi muški doktori, advokati ili eto umetnici.

moje mišljenje je i da kod umetnosti to "nametanje" nekako lakše prolazi, nego kod društvenih nauka. mama i tata glumci vode svoju decu još od malih nogu u pozorište, klinci dosta toga skontaju, svidi im se cela pri?a i upišu FDU. opet, tata advokat, pa nisam skroz siguran koliko bi vodio klinca po ro?ištima. a možda je i to moje da se lakše zainteresujem za glumu i pevanje nego za štrebanje prava.
Korisnikov avatar
By Adenim
Zato nam i jeste umetnost, da ne spominjemo druge sfere, na ovakvom nivou. 95% shita....
Korisnikov avatar
By bisex-I-guess
Originally posted by krepa?
A da vidite tek koliko dipl. ekonomista ima mamu i/li tatu sa završenim ekonomskim fakultetom!!!! Skandalozno!

:ves:

to prenosenje zanimanja s kolena na koleno je posebno zastupljeno kod medicinara...
toliko doktorskih brakova znam (a vecini deca isto studiraju ili su zavrsili medicinu) da je to strasno...
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Ne bih da budem zlobna, ali...da nisi mozda pokusavao 11 puta da upises taj faks, pa te je svake godine po neko od navedenih pretekao? Eh, ipak sam zlobna...

Mislim, znam i ja da je mnogo dece afirmisanih umetnika sa diplomom FDU upisalo isti faks, ali sto neko rece gore, zar je to cudno, ako su ta deca bila od malih nogu upucena u svet filma i pozorista? To ne znaci da ce i sami biti znacajne licnosti u dramskim umetnostima, ali moze da znaci da znaju ...najbanalnije receno - cake. :)

Ja studiram na FDU, i mogu ama bas za sve ljude sa svoje klase da potvrdim da su upisali taj faks na cist talenat, a ne preko veze.

@krepac :up:
Korisnikov avatar
By Laika
Pa ono, jeste da su sigurno deca glumaca/reditelja/dramaturga i sl upucenija u taj ''svet'', postoji i mogucnost da su ''nasledila gen'', ali...
Ne bih u to dublje ulazila, ali jeste malo cudno stvarno da je njih 20 tamo, s obzirom na to koliko malo ljudi pohadja taj faks (bar prema mojim informacijama). I ne ulazim u to koliki talenat imaju/nemaju, niti pratim, niti me zanima...
Mogu samo da konstatujem da bi onda trebalo povecati upisne kvote da fdu ne bi zalicio na neke srednjovekovne gilde i cehove...
Malo vonja na potencijalni monopolizam...
Ne vidim zasto bi moja mama na prijemnom imala isti odnos prema cerki svoje koleginice i nekome koga vidi prvi put u zivotu? Nije ni logicno a ni u ljudskoj prirodi...
Mada... Recimo moja drugarica nije cerka svrsenog FDU-ovca ali je iz prve upisala FDU a spremali su je sve sami krem de la krem profesori sa FDU (za jedno hiljadu evra). U talenat opet necu da ulazim, ili je mozda u pitanju samo ''zanat'' kojem mogu da te za dva meseca i hiljadu jurica nauce??? Ni u to necu da ulazim...
Izgleda da je postenije upisati ga iz desetog puta.
Fuck the system
Jebem ti sistem...
Korisnikov avatar
By face2face
zasto bi se neko uopste bavio ovakvom temom?
Korisnikov avatar
By taurus
Originally posted by Popeja
Ne bih da budem zlobna, ali...da nisi mozda pokusavao 11 puta da upises taj faks, pa te je svake godine po neko od navedenih pretekao? Eh, ipak sam zlobna...

Mislim, znam i ja da je mnogo dece afirmisanih umetnika sa diplomom FDU upisalo isti faks, ali sto neko rece gore, zar je to cudno, ako su ta deca bila od malih nogu upucena u svet filma i pozorista? To ne znaci da ce i sami biti znacajne licnosti u dramskim umetnostima, ali moze da znaci da znaju ...najbanalnije receno - cake. :)

Ja studiram na FDU, i mogu ama bas za sve ljude sa svoje klase da potvrdim da su upisali taj faks na cist talenat, a ne preko veze.

@krepac :up:
Nisam pokusavao da upisem :lood: ,a uzgred talenat se ne stice.Poenta je da nam je svuda tako pa i u kulturi sto je zabrinjavajuce. :novine:
Korisnikov avatar
By HARP
E, ovako..
Deca doktora, idu na medicinu, arhitekta na gradjevinski itd... toga bilo uvek i biva...

Sto se FDU-a tice upoznao sam direktora Narodnog pozorista, bio je i stariji glumac u nasem drustvu, ima dva sina koji su glumci(klasika). Covek prica otvoreno o svemu.... Znaci sem sto je Nar. poz. u dugovima do guse, krivo mu je bas zbog te talentovane dece koja ne prolaze, kaze da je vise puta bio i u komisiji i kaze kako da ne primis njenu cerku kada znas situaciju. Jos sto kaze covek najzalosnije je i to sto kada zavrse svi oni FDU, znaci i mamini i tatini sinovi i talentovani koji su nekako upali ne preko veze, pre dobiju ulogu ponovo deca poznatih roditelja...
To je zalosno, ali ovo je jos uvek Srbija Sorry :shrug:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
@taurus Ja i ne rekoh da se talenat stice. Na jednom prijemnom kao kandidat mozes da stvoris iluziju kod clanova komisije da si talentovan, a da se kasnije pokaze suprotno. Svega ima.

A kada je rec o postenom upisivanju iz desetog puta, to ne postoji. Oni koji pola svog zivota provedu pokusavajuci da upisu taj faks, nikada ga i ne upisu. Mene niko nije spremao za prijemni, hiljadu evrica nemam, nemam ni sto za takve akcije, a upisala sam iz prvog puta. Nisam "nicija" kcerka...(ha, kako ovo zvuci...). Mislim da je na katedri za dramaturgiju bar praksa da nepravda ne proistice iz finansijskih razloga i rodbinskih, kumovskih i ostalih veza, vec pre iz kaprica pojedinih clanova komisije. Eto. Ogradicu se onda od price o ostalim smerovima.
Korisnikov avatar
By bakalar
Da li studira jos neko sam Dzelajza Rouz FDU, HITNO su mi potrebne neke informacije ...
Korisnikov avatar
By m..
Ja sam isto tako upisala isti fax koji su mi zavrsili roditelji, stric, kum, kumce, kum strica, dalja rodjaka...QQ. Bilo mi je blisko i interesantno, pokazala sklonost od malih nogu, malo sam se premisljala oko likovne i industrijskog dizajna i ne mislim da sam napravila pogresan izbor...

Mislim da nisam prevagla na tu stranu isla bih na filoloski (sa 22 od 40 poena iz srednje qq - albanski). Ostalo me prosto ne interesuje.
Korisnikov avatar
By bakalar
A sta znaci QQ ?
kul, kul ? :)
Korisnikov avatar
By Egon
Originally posted by abcd
Da li studira jos neko sam Dzelajza Rouz FDU, HITNO su mi potrebne neke informacije ...
ja.

i sa 100% pouzdanosti mogu da potvrdim da (makar sa moje klase) NIKO nije upisao preko veze

ja sam izashao na prijemni i iz PRVE upisao ....

tachno je da deca glumaca i reditelja upisuju FDU i to je uglavnom sluchaj
ali .... postoje gomila koja nisu upisali a imali su vezu

najtuzhnije je shto postoje neki koju su upisali preko veze
a batalili na pola i procjerdali nekome talentovanijem ( ili makar ambicioznijem) mesto u klupi ....

@ abcd
a shta te zanima?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!