Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Ulix
Sve zavisi od toga ko ti je izdavac.
O tome nema potrebe da brines, to ce oni sami obaviti. Sve zavisi od formata, duzine knjige. Albaharijeve knjige su stampane, sa izuzetkom Pijavica, na malom formati veoma krupnim fontom, zato sto su romani toliko kratki da su ih mogli odstampati na svega tridesetak stranica.
By Çâðê_DUP
Originally posted by Ulix
Sve zavisi od toga ko ti je izdavac.
O tome nema potrebe da brines, to ce oni sami obaviti. Sve zavisi od formata, duzine knjige. Albaharijeve knjige su stampane, sa izuzetkom Pijavica, na malom formati veoma krupnim fontom, zato sto su romani toliko kratki da su ih mogli odstampati na svega tridesetak stranica.
Pa, recimo Narodna knjiga ili Laguna ... zelim da ima okvirnu sliku kako bi to trebalo da izgleda kad stampam materijal ... recimo da knjiga ima 100 stranica, klasican format, mozda za roman 405 stranica, 21 cm, mekan povez
Korisnikov avatar
By djo
nema pravila koliko znam

ali bolje je da se za knjige koristi neki serifni font jer se lakše ?ita. mislim kad su duži tekstovi u pitanju. tako mi govori moje skromno izdava?ko iskustvo :marinac:
By Ulix
Originally posted by Angelina777
Pa, recimo Narodna knjiga ili Laguna ... zelim da ima okvirnu sliku kako bi to trebalo da izgleda kad stampam materijal ... recimo da knjiga ima 100 stranica, klasican format, mozda za roman 405 stranica, 21 cm, mekan povez
Ako hoces da im podneses tekst da ga razmotre za stampanje onda ti je najbolje da ga kucas sa Arial ili Times New Roman, nekim od standarnih fontova, velicinu 12 ili 11.

I jos jedan savet: Laguna stampa uglavnom nakaradno prevedena strana izdanja, dok je Narodna knjiga rezervisana za prijatelje Vase Pavkovica ili pisce kojima se on divi, a tesko je upasti u drustvo Ruzdija ili Nabokova. Mozda bi ti bilo lakse da pokusas sa nekim manjim izdavacem.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Ulix
Laguna stampa ...dok je Narodna knjiga... Mozda bi ti bilo lakse da pokusas sa nekim manjim izdavacem.
Mislim da ona želi sama da štampa knjigu...
dakle, otštampaj neki tekst razli?itim fontovima (vrstama i veli?inama), pa uporedi sa knjigama koje ti se sviðaju
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!