Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By vivaldi
nisam gledala emisiju ali sam cula da je Dusan bio veoma simpatican i sharmantan, da se odlicno snasao u emisiji u kojoj voditeljka prica vise od svojih gostiju i da je imao veoma lucidne odgovore...

Inace se slazem da gay osobe treba da govore i ucestvuju i u emisijama cije teme nisu iskljucivo gay prava. U tom smislu se slazem sa Kupperom, uz ogradu da je potrebno da osoba bude aut, tako da ljudi znaju da je jedan homosexualac istaknuti Delija i vrstan sportista ili poznavalac tehnike ili polozaja mladih u Srbiji...
Korisnikov avatar
By KiWi
Silni kompetentni TV kriti?ari :lol:
... mislim da ono što o?ekuje ve?ina ne?e skoro videti na doma?im televizijama, zato im poru?ujem da se osveste ili da prodaju TV i kupe originalno izdanje neke knjige po njihovom ukusu...

Meni se dopao deo koji sam gledao ...

Duško - pri?ao je malo, ali nije pri?ao u prazno...

Isidora - ume ona to i bolje.. nije bila inspirisana verovatno

Sani - malo mi je smešno da neko koje patentirao termin ''sponzoruša'' negira da pripada toj grupi .. ja li?no nemam ništa protiv sponzoruša .. dok ih traži tržište, bi?e i njih .. samo mi je krivo što laže samu sebe :(

?anak - nije mi simpati?an, ali je zanimljiviji od ve?ine politi?ara ...

toliko ...
Korisnikov avatar
By Nicodemus
Originally posted by Franck Whitson
Prvi put nije licio na nedojebanu tetku.
Zna?i da je li?io na dojebanu, odn. izjebanu tetku? A je li možete da delimi?no do?arate, nama koji nismo gledali emisliju, kako tetka li?i u stanju dojebanosti? Imalo li se rašta potruditi oko te metamorfoze? :palacinke: :nokti:
Korisnikov avatar
By *deni*
Duda je zvezda.
Njen uspeh se ne moze relativizovati.

Koliko cenim Zoricu Brunclik i njenih 30 godina rada na estradi i 15 miliona prodatih ploca, toliko cenim i Dudu, nasu majku i diku.

Duda Maljkovic je ZVEZDA NAD ZVEZDAMA !!!
:zvezda:

:cheer:
Korisnikov avatar
By *deni*
PauLi, poredjenje sa Franck Whitsonom smatram uvredom i trazicu da zbog te uvrede dobijes opomenu.
:P
Korisnikov avatar
By Draco
Joj, gledala sam slucajno reprizu. Kad je tema vec bila 'predrasude', meni je emisija definitivno razbila jednu predrasudu - da su ruzne zene pametne <jer tako kompenzuju izgled, bla bla>. Prvi put sam je slusala kako prica, ali stvaaarno, oni komentari.. Kad je Canak rekao da su onog decka prebili jer je baletan, njen komentar - 'nisu ih mame vodile na Labudovo jezero' je sooo stupid i toliko nije na mestu, narocito uz ono idiotsko cerekanje posle.. Drugo, potpuno je iritantno to sto ne pusta goste da zavrse misao.. Pa sta ih je dovodila ako zeli samo ona da prica?!

A tek onaj plavi skrndelj sto je doneo sampanjac.. Sta je to tek bilo? Razbijanje predrasuda? Ma da.

U svakom slucaju, to mi je bio prvi i poslednji put da gledam njenu emisiju..
Korisnikov avatar
By *deni*
Danas sam odgledao emisiju u repriznom terminu, posto premijerno emitovanje nisam bio u prilici da gledam.
Jako mi se dojmio Dusanov odmeren nastup. Vise puta su ga krupno kadrirali i na licu su mu se ocitavali spokoj i zadovoljstvo.

Nikako se ne slazem sa Kupperovim stavom da se u ovakvim emisijama ne treba pojavljivati, jer, kao sto je Isidora sama rekla na kraju emisije, Dusan je intelektualac ( to prvenstveno ) i uvek ima sta pametno da kaze.
Uz to, i sama emisija je veoma renomirana, o cemu svedoci i reprezentativni spisak licnosti koje su u njoj do sada gostovale.

:vatroslava:
Korisnikov avatar
By Nbegi
Pošto se o kempu kao pravcu i ovde i u široj javnosti malo zna, bilo bi dobro da Isidora jednu emisiju posveti isklju?ivo tome uz, naravno, i još jedno gostovanje Dušana Maljkovi?a. Posle te emisije i Klot-frket bi bio razumljiviji mnogima.

Elem, u ovoj temi jako mi je zasmetalo navoðenje "pojavljivanja one nakaze" koja je donela pi?e. Ne?u navoditi ko je sve to u temi naveo, ali takvima predlažem da pro?itaju nešto o polnim i rodnim ulogama, identitetima i sli?no. Bar osnovne pojmove... i da rade na svojim predrasudama, jer o?ito da ni temu emisije nisu shvatili... :down:
By Ulix
Originally posted by Nbegi
Pošto se o kempu kao pravcu i ovde i u široj javnosti malo zna, bilo bi dobro da Isidora jednu emisiju posveti isklju?ivo tome uz, naravno, i još jedno gostovanje Dušana Maljkovi?a. Posle te emisije i Klot-frket bi bio razumljiviji mnogima.
Odlican predlog!
Elem, u ovoj temi jako mi je zasmetalo navoðenje "pojavljivanja one nakaze" koja je donela pi?e. Ne?u navoditi ko je sve to u temi naveo, ali takvima predlažem da pro?itaju nešto o polnim i rodnim ulogama, identitetima i sli?no. Bar osnovne pojmove... i da rade na svojim predrasudama, jer o?ito da ni temu emisije nisu shvatili... :down:
:hail:

Emisiju nisam gledao ali mi je dvoje-troje ljudi prokomentarisalo tu "nakazu", i odgovorio sam im otprilike isto ovako kako si ti napisao.
Korisnikov avatar
By Adenim
Nisam gledao emisiju, ali ne sumnjam da je bilo jednako dosadno kao i svaki put kad nas na tv-u predstavljaju polupismeni i nimalo lucidni homoseksualci. B O R I N G!
By Ulix
Originally posted by Adenim
Nisam gledao emisiju, ...
...onda nista od onih gluposti dole sto si ih napisao ne vazi, zar ne?
ali ne sumnjam...
Dubito ergo cogito.
Cogito ergo sum.
Pametan taj covek, Dekart...
da je bilo jednako dosadno kao i svaki put kad nas na tv-u predstavljaju polupismeni i nimalo lucidni homoseksualci.
1. A kada su to nas predstavljali polupismeni homoseksualci?
2. Za Dusana Maljkovica mozes svasta reci, ali da je polupismen, ne mozes.
3. Ako vec imas toliko muda da kenjas, idi na TV pa nas predstavljaj u nekoj zanimljivoj emisiji gde su svi pismeni i lucidni.
Korisnikov avatar
By Adenim
Izvucene reci bez konteksta su bas kao i ti - prazne. Citiranje Dekarta me uopste ne iznendajuje od nekog ko je poslednji put sa filozofijom imao dodira na nivou srednje skole. Verovatno zato nisi ni mogao da citiras nekog bar iz 20.og veka.

Nema potrebe mene da napadas i izazivas za gay aktivizam iz razloga sto to nije nesto sto sam ja izabrao, ali pokusavam redovno da pratim i gradim kriticko misljenje prema ljudima koji su krenuli tim putem. To je njihov posao koji ne rade dovoljno dobro i imam prava da to prokomentarisem, osudim, pohvalim. I to ovde jer, ne, nemam muda da izadjem i javno govorim o gay populaciji , nemas ih ni ti, ni 200 000 ostalih gay ljudi nema ni muda ni zeludac za to. Suvise smo se najeli drugih govana da bih jos branio i ovo malo intime koje imam. I svaka njima cast na hrabrosti i pozrtvovanju, ali na kompetentnosti ne.
By Ulix
Izvucene reci bez konteksta su bas kao i ti - prazne.
Zasto si ih napisao tako aljkavo i automatski mi dao dozvolu da ih izvlacim iz koneksta (mada ne vidim gde sam to uradio)?
Citiranje Dekarta me uopste ne iznendajuje od nekog ko je poslednji put sa filozofijom imao dodira na nivou srednje skole. Verovatno zato nisi ni mogao da citiras nekog bar iz 20.og veka.
Dekart je citiran bas zato sto je srednjoskolsko gradivo. Ako zelis da diskutujes sa mediokritetom, moras se spustiti na njegov nivo. :meduza:
Nema potrebe mene da napadas i izazivas za gay aktivizam iz razloga sto to nije nesto sto sam ja izabrao, ali pokusavam redovno da pratim i gradim kriticko misljenje prema ljudima koji su krenuli tim putem.
To je sve lepo i krasno. Ako pogledas malo teme u Drustvu i politici ili Aktivizmu, videces da aktiviste gotovo uvek kritikujem. Cesto i preterujem (je li tako Dusane? :) )Stavise, tvrdim da je nasa obaveza da ih kritikujemo a njihova da nas slusaju, ali isto tako ne mozes a da ne pohvalis nesto sto je sustinski dobar potez.

Pojavljivanje u Klot-frketu je znacajno, mozda bas zato sto emisiju gleda sirok auditorijum, a kako je Bjelica medju priprostim pukom ipak (nazalost) osoba od autoriteta, od pojavljivanja u toj emisiji mozemo imati vise koristi nego od pojavljivanja aktivista u, npr. Utisku nedelje, koji je, razume se, emisija na daleko visem nivou. Al' dzaba nivo, kad emisiju svejedno gledaju mahom gay friendly ljudi.
To je njihov posao koji ne rade dovoljno dobro i imam prava da to prokomentarisem, osudim, pohvalim.
Slazem se da ga ne rade dovoljno dobro, ali ces se i ti sloziti da je ovo dobar pomak?
I to ovde jer, ne, nemam muda da izadjem i javno govorim o gay populaciji , nemas ih ni ti, ni 200 000 ostalih gay ljudi nema ni muda ni zeludac za to.
Nemam, naravno.
Suvise smo se najeli drugih govana da bih jos branio i ovo malo intime koje imam.
Necemo sad valjda da kukamo o jadnoj, marginalizovanoj gej egzistenciji? Od toga dobijam cir na zelucu.
Korisnikov avatar
By Adenim
Ne verujem da ovde ima nekog ko moze filozofskim znanjem da izadje iz okvira mediokriteta, ne mozes ni ti. Mediokritetsko znanje moze da bude dobra osnova za kreiranje svoje, zivotne filozofije. Spustanjem, kako ti kazes, na taj nivo verujes da sebe izdizes iz plebsa, i meni bi to bilo dovoljno da ne govoris jezikom prostaka.
By Ulix
Ne verujem da ovde ima nekog ko moze filozofskim znanjem da izadje iz okvira mediokriteta, ne mozes ni ti.
Posto ne znas sigurno, vec prosto-naprosto, tako lako, mediokritetski, svindlerski, dogmatski "ne verujes", onda nemamo sta da pricamo.
Mediokritetsko znanje moze da bude dobra osnova za kreiranje svoje, zivotne filozofije.
Uh... kako ide onaj smajli: :lood: mislim da je to?
Spustanjem, kako ti kazes, na taj nivo verujes da sebe izdizes iz plebsa, i meni bi to bilo dovoljno da ne govoris jezikom prostaka.
Ja sebe ne uzdizem iznad bilo koga, ali ti sebe spustas na nivo obicnog prostaka, jer koristeci ad hominem napade protiv Dusana (i to takve, koji nikako ne mogu da stoje - "polupismen"!), u nedostatku nekih drugih, objektivnih, automatski sebe kvalifikujes u kategoriju frustriranih tetkica sa kojima ne zelim imati bilo kakav konakt. Goodbye. :panker:
Korisnikov avatar
By Adenim
Shvatio sam da si vezan za Dusana i da ti to daje nemogucnost da govoris objektivno, a i cini te nervoznim. Nisam ovde da bih se svadjao sa tobom ili bilo kim. Ne razumes jezik kojim govorim i to te provocira da napadas i vredjas, a to nije filozofski niti kulturoloski nacin komunikacije.
By Ulix
Shvatio sam da si vezan za Dusana i da ti to daje nemogucnost da govoris objektivno, a i cini te nervoznim.
Dusan je moj prijatelj, ali me to ne cini nervoznim, jer sam ga kritikovao zesce od tebe, a uz to sam imao i argumente. I to sam cinio pred njim, kao i na forumu.
Nisam ovde da bih se svadjao sa tobom ili bilo kim.
Nisam ni ja.
Zapravo, ovaj forum i ne treba shvatati toliko ozbiljno.
Postoji tek jedna osoba na ovom forumu sa kojom imam zelju da se svadjam, a to nisi ti.
Ne razumes jezik kojim govorim i to te provocira da napadas i vredjas, a to nije filozofski niti kulturoloski nacin komunikacije.
Ne znam sta je filozofski a sta kulturoloski nacin komunikacije, a kako bi mi pokazao da ti znas o cemu pricas, zamolio bih te da das dve jasne definicije.

A da ne razumem sta hoces da kazes kada Maljkovica optuzis da je "polupismen" i da nije "lucidan", zaista ne znam - posebno kad emisiju nisi ni pogledao a o njoj pricas.
Korisnikov avatar
By colorado
Aj molim vas nastavite raspravu preko u2u ili otvorite novu temu. Stvarno nema potrebe da nas opterecujete. Hvala. :)
Korisnikov avatar
By Galateja
O g-dinu Maljkovicu znam da je tridesetogodisnji student filozofije, bio urednik propale (zbog opstepoznatog nekvaliteta) radio-emisije Gejming i gay aktivista. Citala filmske kritike (otkud kompetentnost?) sto je doticni pisao, pune 'izama' i preterivanja sa subjektivnoscu. Ko god mu se suprotstavio na ovom forumu momentalno je banovan, a to sto doticni u postovima poziva neistomisljenike na cin samoubojstva se previdja, jer doticni je, zaboga, veoma vazna licnost.

U folderu 'KIU' ovaj topic ima strelicu na gore. Ja Dusanu dajem strelicu na dole.

:sesir:
Korisnikov avatar
By switchon1234
Nista ne znam o njemu, a jedina stvar koju mogu reci u vezi njega jeste da ima odvratan avatar, sto je opet njegova stvar...
Citala sam jedino jedan komentar o nekom filmu koji posle pola teksta nisam mogla da citam jer je bio prepun subjektivnog elementa-filozofiranja(jedostavno tekst je imao eho pametovanja).

Emisiju nisam gledala posto nisam znala da ce biti, a i ne gledam TV.

No ova tema(pristup) me podseca na sledeci smajli:

Slika
Korisnikov avatar
By Adenim
Originally posted by Freya
Nista ne znam o njemu, a jedina stvar koju mogu reci u vezi njega jeste da ima odvratan avatar, sto je opet njegova stvar...
Citala sam jedino jedan komentar o nekom filmu koji posle pola teksta nisam mogla da citam jer je bio prepun subjektivnog elementa-filozofiranja(jedostavno tekst je imao eho pametovanja).

Emisiju nisam gledala posto nisam znala da ce biti, a i ne gledam TV.

No ova tema(pristup) me podseca na sledeci smajli:

Slika
:right:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
zar ovo nije tema za aktivizam?
ja zaista respectujem Isidoru, al njen rad bash i nije umetnost, a josh manje kultura, mozda za nekih 50-tak godina, ako sekire budu padale:shtap:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!