Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Zanima me vase misljenje o holivudskoj komediji BoatTrip koja govori o dva druga koja posle neuspelih veza odlaze na krstarenje da pronadju devojke.
Ono sto nisu ocekivali kada su se svadjali sa zaposlenim u ageniciji, da ce ih shef (a decko zaposlenog) namerno poslati na pedersko krstarenje.
Slika

Ako ste pomslili da sledi neka gej pricha, varate se. Glavna instruktorka plesa je prelepa str8 devojka koja u glavnom glumcu vidi gej prijatelja, ali ljubav se radja i bla bla. E sada, kako bi se skroz neutralisala homo okolina, scenarista ubacuje 20 (pre)silikonisanih plavusha (fotomodeli, shvedjanke koje su kao imale nezgodu sa helikopterom, pa su se ukrcale na brod :lood: ).
Slika

Homofobicni elementi: po ulasku na brod, oni vide dva muskraca u kozhnim pantalonama (bez pokrivenih zadnjica).Na samom pocetku krstarenja prilazi im stariji gospodin i obavestava ih da je ovo" gej krstarenje, a samim tim cilj je zabava i neobavezan seks". U sobu im ulazi trandziran peder da im pozeli dobrodoslicu.U toku celog krstarenja nema ni jednog poljupca izmedju dva muskarca (zagledao sam i u pozadini scena). Gotovo svi putnici su shareno obucheni (kao za maskembal), farbani u razne boje.

Slika

Jedan od dvojice protagonista se napio pa je prespavao kod nekog geja u sobi, budi se i shvata da je i sam homo, ali kada mu ovaj kaze da nicega nije bilo sinoc, str8ter skace od srece i urla (bar 10tak sekundi). Pri kraju filma, tranzirani peder sa pocetka, koji je prenaglaseno feminiziran, pomazhe da se u poslednjem trenutku str8 ljubav krunishe onako kako dolikuje. , Insturktorka je na lezbejskom krstarenju a njen decko dolazi i oni se mire, i ljube, dok lezbejke (koje su uniformno obuchene, sve od 35-50 godina) ih okruzuju a jedna komentarishe da nikad nece shvatiti heteroseksualce.

Da sumiram: Film je gej krstarenje pretvorio u paradu 20 pari silikona, pederi su prikazani kao promiskuitetni, shareno obucheni, (pre)feminizirani, osvetoljubivi (Shef agencije kaze svom decku "nece niko moju macu da zeza") a tek poneki kao neutralno levo smetalo.

Da li ste stekli slican utisak ili sam bespotrebno ocekivao politicku korektnost u "umetnickom" delu. ?

Slicno vidjenje na http://www.imdb.com/title/tt0285462/
slike iz filma http://www.unreel.co.uk/reviews/b/Boat_Trip/index.cfm
Korisnikov avatar
By unic0rn
But(t) ceo film je komedija i parodija.

Da nije bilo osvete u agenciji ne bi bilo ni filma zar ne?

Ubacili su gomilu stereotipija i predrasuda koje je publika jednostavno ochekivala i koji su vishe sluzhili za zabavu nego za prikaz gay life-a [mada sumnjam da gay krstarenja ako postoje izgledaju drugachije, a meni je bash bilo zabavno gledati to] a poenta filma [vrhunac kada onaj lik pricha o svojoj familiji beshe] je po meni uspeshno prenesena i to kroz vrlo zabavnu formu a to je najbolja kombinacija i moze da predstavlja samo plus za film.

Film shtavishe verno prikazuje stav dobrog dela populacije kroz njih dvojicu koji se na kraju transformishu.. Dunno, meni je :up:

Mozda ce po tvom ukusu vishe biti 'It's in the water' koji se meni takodje svideo ali suochava stereotipe i licemerje kroz ozbiljniju tematiku...
Korisnikov avatar
By Shmi
Meni je ovaj film jedan od najomiljenih... i zaista nisam videla homofobiju... verovatno zato sto nisam htela... A i cini mi se da je gay populacija jeste takva kakvom su i prikazali u filmu... Ne bukvalno ali ima dosta istine... Ne znam... ne bi da generalizujem... uglavnom mi se dopalo to sto su ta dvojica na kraju promenila misljenja o gay populaciji... :)
By fencysmurf
ta krstarenja, kojima je jedini smisao "provod i casual sex", su najnormalnija stvar na zapadu, toliko da postoje specijalizovani turoperateri koji nude samo takva krstarenja i to posebna krstarenja za posebne age grupe.
Korisnikov avatar
By Super Mario
Originally posted by unic0rn
Ubacili su gomilu stereotipija i predrasuda koje je publika jednostavno ochekivala i koji su vishe sluzhili za zabavu nego za prikaz gay life-a [mada sumnjam da gay krstarenja ako postoje izgledaju drugachije, a meni je bash bilo zabavno gledati to] a poenta filma [vrhunac kada onaj lik pricha o svojoj familiji beshe] je po meni uspeshno prenesena i to kroz vrlo zabavnu formu a to je najbolja kombinacija i moze da predstavlja samo plus za film.
Film shtavishe verno prikazuje stav dobrog dela populacije kroz njih dvojicu koji se na kraju transformishu.. Dunno, meni je :up:
Dobro de, nije sve tako crno, recimo oni sto igraju karte su ok.
Ipak, imam problem sa takvim komedijama, prvo jer nisu smeshne, drugo prepune su stereotipa (i na rachun svedjana koji u narodnoj nosnji zhive u kolibi).
Secam se i scene sa likom koji prica o svojoj familiji ali ne pamtim sta je rekao (tako da pretpostavljam da mi poenta nije bila upecatljiva, vishe je pokushaj da se ubaci neka "dubina" u prilicno praznjikav scenario). Sa jedne strane jeste pogled iz str8 perspektive (koja ide "od homofobije do gej je ok"), ali ekstremna sterotipizacija pedera je upropastila utisak. Ukratko, jedan od najloshijih filmova koje sam pogledao ove godine
Korisnikov avatar
By Rei
Eto zashto ne volim filmove sa gayevima, u 99% sluchajeva nisu uopshte prikazani realno, i takve gluposti prosto ne mogu da gledam.
By fazza
Ijao, gledao sam taj film zajedno sa sestrom i kevom!!! Kad nisam tad propao
u zemlju nikad necu!

Drug mi je rekao da je film dobar i uzeo sam ga od njega. Usput mi je samo
pomenuo o chemu se radi, ali mi nije rekao kakvih sve scena ima. :lol:
Sve sam preziveo, al' kad je ona riba pitala tipa da joj pokaze kako se pushi
i sa koje strane se lize, rekao sam u sebi "zemljo otvori se i primi me!". :smeh:
Kevu i sestru vishe nisam mogao da pogledam u ochi. :smeh: :) Mis'iiiim...
I ona scena kad tip svrshava kroz prozorchic a sperma se prolije po glavi onog
pedera...jeboteeeeeeeeeeee!!!!!!! BLAM! :smeh:

Shto se tiche samog filma, iskarikiran je najgore, mada sam se lepo ismejao. :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!