Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Pod trashom cemo posmatrati: losa, manjkava i nedosledna konstrukcija, neprofilirani , anemicni likovi, patetika, sladunjavost, podilazenje masama i kojecemu itd.

Dan Brown - "Da Vinciev kod" mi je zesci trash.
Korisnikov avatar
By Njuskalo
:hail:

Nije poslednji, ali svakako jedan od najvecih trasheva ove godine.

Poslednji trash verovatno pripada forumu...
Korisnikov avatar
By Mars
Zove se "Kada si otisao", Megi o'Farel, izdanje Laguna.

Zbog toga sto je u prvoj glavi videla nesto zapanjujuce, neverovatno, nije mogla da veruje... ja sam se zainatio da dodjem do kraja, kroz krajnje, krajnje, krajnje ispraznu pricu i najvece djubre ikada napisano koje mi je palo pod ruku.

Mislim da tek od te knjige apsolutno ne pridajem nikkav znacaj tome sto pise na poledjini knjige.

Jedna pesma, jedna zelja, Marsovo dupe
http://www.rts.co.yu/
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Mars
Zove se "Kada si otisao", Megi o'Farel, izdanje Laguna.

Zbog toga sto je u prvoj glavi videla nesto zapanjujuce, neverovatno, nije mogla da veruje... ja sam se zainatio da dodjem do kraja, kroz krajnje, krajnje, krajnje ispraznu pricu i najvece djubre ikada napisano koje mi je palo pod ruku.

Mislim da tek od te knjige apsolutno ne pridajem nikkav znacaj tome sto pise na poledjini knjige.

Da li je to o nekoj haljini koju je ugledala? Ako je to ta knjiga, ja sam isto procitavsi ono sto pise na poledjini resila da je citam. Bila sam ubedjena da se radi o suparniku, smislila ja celu dramu :lol: kad ono niti ima drame, ni bilo cega...
By superfly
ðubre leži svuda oko nas u neograni?enim koli?inama: ?ak i u ?injenici kad drugome daješ do znanja koji je zadnji trash koji si pro?itao.
:bljak:
By Simor
Posle dugogodisnjeg odbijanja da procitam: Vuk Draskovic "Noc djenerala" (Vuk Draskovic mi nije neomiljen, ali knjiga je...).
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Dina
Da li je to o nekoj haljini koju je ugledala? Ako je to ta knjiga, ja sam isto procitavsi ono sto pise na poledjini resila da je citam. Bila sam ubedjena da se radi o suparniku, smislila ja celu dramu :lol: kad ono niti ima drame, ni bilo cega...
Nije haljinu, opis na dalje odgovara.

Videla je svoju majku sa ljubavnikom, i kako ce se kasnije ispostaviti - svojim ocem. Blabla.

Korisnikov avatar
By Tot
Evo ne mogu da se setim. Delimi?no je razlog tome što nemam pravilo da okon?am svaku knjigu koju ?itam. Ako posle 20 stranice vidim da ne ide odustajem jer takvo ?itanje ni?emu ne služi. Naravno tu je bilo i velikih dela koje nisam mogao ?itati zbog nedostatka koncentracije i sl. pa sam im se posle vra?ao.

Imam na spisku ?ekanja izvestan broj knjiga i nijedna nije trash.
Korisnikov avatar
By Loni
Pod trashom da podrazumevam losu, manjkavui nedoslednu konstrukciju, neprofilirane , anemicne likove, patetiku, sladunjavost, podilazenje masama i kojecemu itd.

Žao mi je ali ne mogu da se složim da je ovo treš.
Ovo što si ti nabrojala moglo bi se definisati pojmom ki?.
Treš je nešto drugo.
Po meni je pojam treš sli?an pojmu kemp, što bi zna?ilo PRETERANO.
Zna?i neko namerno preteravanje je treš.
Za odevanje transvestita se kaže da je treš jer oni mnogo više naglašavaju ženstvenost, preteranim šminkanjem dre?avim bojama na primer.

Treš je i preterani humor.

Ipak nikako ne mogu re? treš da povežem sa ne?im lošim, manjkavim i nedoslednim kao što si ti definisala.
Hrpa ljudi je baš svesna preteranosti u nekim stvarima i veoma su dosledni tome što rade.

Meni su Votersovi filmovi o Divajn treš, ali u pozitivnom kontekstu te re?i.
By Ulix
To sto ti podrazumevas po trashom (moram da se slozim sa Paulijem, bar delimicno) ne citam, jer nemam vremena. Onoliko koliko mogu da posvetim citanju rado posvecujem necemu drugom. Kic ne volim. (Kundera pise: pre nego sto nestanemo bicemo pretvoreni u kic.)
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by PauLi
Žao mi je ali ne mogu da se složim da je ovo treš.
Ovo što si ti nabrojala moglo bi se definisati pojmom ki?.
Treš je nešto drugo.
Ajme meni, ko o ?emu, ovde samo o trešu, ki?u i kempu... :closet:
By Simor
Originally posted by jukie
Ajme meni, ko o ?emu, ovde samo o trešu, ki?u i kempu...
:lol: :lol: :lol:

Kemp nije nuzno homoseksualan. Bilo ko i bilo sta moze da bude kemp. Ali je potrebno biti homoseksualac da bi se kemp prepoznao.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Dina
Nije haljinu, opis na dalje odgovara.

Videla je svoju majku sa ljubavnikom, i kako ce se kasnije ispostaviti - svojim ocem. Blabla.

Kad nije haljina onda to nije ta knjiga - u ovoj je haljina centralna tema :lol: Megi O`Farel jeste sigurno, pogledacu naslov pa cu napisati. Mada, kako se cini, trebalo bi izbegavati sve njene knjige...
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by Myself
Dan Brown - "Da Vinciev kod" mi je zesci trash.
Kopiracu Njuskala - :hail:
Originally posted by superfly
ðubre leži svuda oko nas u neograni?enim koli?inama: ?ak i u ?injenici kad drugome daješ do znanja koji je zadnji trash koji si pro?itao.
:bljak:
Wow, ostro. Samo nemam pojma cemu sluzi.
Originally posted by PauLi
Ne da nije nego svetosna godina ih deli. Kemp (u tvom prevodu - preterano) to nije. Ali nemam nerava da pisem o tome sta je Kemp jer, vidi se iz aviona, 80 posto ljudi koji koriste taj termin ili kako se vec zove, nema ni blagu predstavu sta je Kemp.

Isto se i odnosi i na termin - trash, te, tako, Myself je vrlo tacno i, cini mi se, jasno odredila putanju odgovora koje je zelela da dobije.

Imaju neke dodirne tacke, po ivicama samo.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Poslednji oces reci? :P

Joj ne znam, kad god refreshujem NOVO DANAS uvek bude neodredjen procenat novog trasha, teshko je reci :D
Korisnikov avatar
By *deni*
"Druga strana ponoci" - Sidni Seldon ( po ko zna koji put )
To valjda pripada onome sto se naziva sund literaturom.
Ja sund i kic volim, volim, volim, volim .... obozavam !
:love: :yay: :yay: :love:
By fencysmurf
Vojislav Sheshelj "U cheljustima Kurve Del Ponte"

totalno razocarenje, ochekivao sam den brauna srpske politicke scene a dobio losu silviju plat....
Korisnikov avatar
By one of the people
Anne Rice

The Claiming of Sleeping Beauty

sladunjava gej erotika i to je kao u nekom barok fazonu ....
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by DinaKad nije haljina onda to nije ta knjiga - u ovoj je haljina centralna tema :lol: Megi O`Farel jeste sigurno, pogledacu naslov pa cu napisati. Mada, kako se cini, trebalo bi izbegavati sve njene knjige...
Eeee, pa daaaa....

Kupio sam ja jos jednu njenu istog dana, zove se Ljubav moje ljubavi.
Mozda je ta, nisam je otvorio posle one agonije prve knjige.

Ama nebitno. Izbegavajte je!
Korisnikov avatar
By Myself
Mozemo da prosirimo temu i sa jos jednim "shvatanjem" pojma trash (nazvala sam trash jer mi je to bio najprihvatljiviji pojam dok sam stavljala temu).

Trash je i sve ono sto nas ne "animira", ne uzbudjuje, od cega nam se zeva i što nas ostavlja hladne; pa makar bilo savrseno sroceno i konstruisano ("tehnicki" gledano) .

"Fukovo klatno" - Umberto Eko
Mnogo tesko (citaj - zamorno) jer ne mozes da pohvatas sve konce. U pitanju je (valjda) istorijski krimi roman sa puno filozofkih, socioloskih i religioznih zapazanja. Procitala sam celu knjigu na jedvite jade. "Ime ruze" mi je lakse islo.

Da cujem vas.:cita:
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Mozemo da prosirimo temu i sa jos jednim "shvatanjem" pojma trash (nazvala sam trash jer mi je to bio najprihvatljiviji pojam dok sam stavljala temu).

Trash je i sve ono sto nas ne "animira", ne uzbudjuje, od cega nam se zeva i što nas ostavlja hladne; pa makar bilo savrseno sroceno i konstruisano ("tehnicki" gledano) .
Sad se ne slazem. Da li ocekujes od literature da te animira? Nikako ne bih vezivao tu osobinu sa kvalitetom pisanja. Postoje, naime, knjige koje su do zla boga dosadne, teske za citanje, presiroke radnje, ali su ipak vrhunska literatura. "Slepilo" i "Rat i mir" su takve zahtevne knjige. Sa druge strane, mene je "Da Vincijev kod" savrseno animirao. Kratka poglavlja, prekidi na pravim mestima, dinamicka radnja, jako dobro drzi paznju ali je i dalje trash od knjige.
Korisnikov avatar
By Myself
Nisam dala primer za pojam Trasha. Samo sam htela da prosirim temu i na knjige koje su dozla-Boga dosadne i nezanimljive.

Nemojte slepo da se "'vatate" za sam pojam "trash". Eto, izbacite ga kao pojam!

Pricamo dakle o losoj, manjkavoj i nedoslednoj konstrukciji, neprofiliranim, anemicnim likovima, patetici, sladunjavosti, podilazenju masama i kojecemu itd. - s jedne strane.

+

Sve ono sto nas ne "animira", ne uzbudjuje, od cega nam se zeva i što nas ostavlja hladne; pa makar bilo savrseno sroceno i konstruisano ("tehnicki" gledano) - sa druge strane.

Dva razlicita "aspekta" nazovi "trasha".

"Da Vincijev kod" je "trash" po prvom kriterijumu. Ok?
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Zbooooon.

Pa ima knjiga koje su mi dosadne, od kojih mi se zeva, ostavljaju me manje ili vise hladnim, teske su za citanje, ali opet predstavljaju kvalitetnu literaturu.

Za "Da Vincijev kod" smo se dogovorili, to je jasno od pocetka.

Ipak sam sklon da samo prvu definiciju koristim za trash, ali ne i drugu.

To sto pokriva druga definicija ja ne nazivam "trashom" vec "neuklapanjem u moj ukus".
Korisnikov avatar
By Mars
To kad ti je mnoooooooooogo dosadno, samo pokrenes pitanje - sta je kic, sta je kemp a sta tres...

I izmaknes se.

Osetite razliku - Marsovo dupe
http://www.style.com/
By Ulix
Ne, bolja ideja: hajde da suzimo pojam trasha posto ako ga jos malo prosirimo i Sekspira ce obuhvatiti.
To se zove dosadno.
Mnogo tesko (citaj - zamorno) jer ne mozes da pohvatas sve konce. U pitanju je (valjda) istorijski krimi roman sa puno filozofkih, socioloskih i religioznih zapazanja. Procitala sam celu knjigu na jedvite jade. "Ime ruze" mi je lakse islo.
Kada sam prvi put citao Fukoovo klatno mislio sam da sam ili imbecil ili je Eko skrenuo. Srecom, poslednjih stotinak strana sam shvatio da nisam imbecil i da Eko zaista jeste skrenuo pisuci je, jer nista dobro posle toga iz majstorske radionice nije izaslo.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by DinaKad nije haljina onda to nije ta knjiga - u ovoj je haljina centralna tema :lol: Megi O`Farel jeste sigurno, pogledacu naslov pa cu napisati. Mada, kako se cini, trebalo bi izbegavati sve njene knjige...
Eeee, pa daaaa....

Kupio sam ja jos jednu njenu istog dana, zove se Ljubav moje ljubavi.
Mozda je ta, nisam je otvorio posle one agonije prve knjige.

Ama nebitno. Izbegavajte je!
Sad sam pogledala: zove se "Ljubav moje ljubavi". Dakle, dobro je da je nisi otvarao... ;)
By SUNNY B

uz duzno postovanje, molim te, nemoj umberta eka nazivati trashom ni po kom osnovu. fukoovo klatno zahteva mnogo vremena i dodatne literature, kao i ime ruze, ako citalac zeli bas temeljno da pridje celoj stvari.on je ulozio ogroman napor da napise ta dela pa se, verovatno, ocekuje da i citalac ulozi nesto manje napora da bi stigao do poslednje stranice.
kada bih ja sada ispljuvala anu karenjinu samo zato sto mislim da je zaludni grof tumarao unaokolo nasiroko opisujuci damske haljine, kosidbe i ljubavne patnje, verovatno bi gomila teoreticara knjizevnosti skocila kao oparena i jednoglasno bacila anatemu na mene. ipak se odnosim prema takvim stvarima sa malo postovanja....

uzgred, kad smo vec kod trasha - poslednje cega se secam - paulo koeljo i jedanaest minuta.izvikano, izlizano, oglodano, za masu koja ipak trazi samosvrhovitost na ovom svetu. no, i takvi moraju nesto da citaju, pa stoga, koeljo, samo ti pisi.....

ne znam kakva mu je ova poslednja knjiga "zahir"? jel neko citao?
Korisnikov avatar
By djo
evo upravo dovrsavam 'svi shahovi ljudi', informativno i zanimljivo, ali svakako trash :cigareta:
By Ulix
Originally posted by SUNNY GIRL
uz duzno postovanje, molim te, nemoj umberta eka nazivati trashom ni po kom osnovu. fukoovo klatno zahteva mnogo vremena i dodatne literature, kao i ime ruze, ako citalac zeli bas temeljno da pridje celoj stvari.on je ulozio ogroman napor da napise ta dela pa se, verovatno, ocekuje da i citalac ulozi nesto manje napora da bi stigao do poslednje stranice.
:up:
kada bih ja sada ispljuvala anu karenjinu samo zato sto mislim da je zaludni grof tumarao unaokolo nasiroko opisujuci damske haljine, kosidbe i ljubavne patnje, verovatno bi gomila teoreticara knjizevnosti skocila kao oparena i jednoglasno bacila anatemu na mene. ipak se odnosim prema takvim stvarima sa malo postovanja....
Da je Ana Karenjina pomalo trash, jeste... :)
uzgred, kad smo vec kod trasha - poslednje cega se secam - paulo koeljo i jedanaest minuta.izvikano, izlizano, oglodano, za masu koja ipak trazi samosvrhovitost na ovom svetu. no, i takvi moraju nesto da citaju, pa stoga, koeljo, samo ti pisi.....

ne znam kakva mu je ova poslednja knjiga "zahir"? jel neko citao?
Od doticnog sam procitao Alhemicara, sto je bilo ok, ali nista spektakularno, i Djavo i gospodjica Prim, knjiga koja me je uzasnula kolicinom gluposti po stranici. :shok:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!