Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi
Da li je gospoða (ili gospoðica) Rowling prekopirala Ratove zvezda? Vredi navesti da je pre nekog vremena Lukas obelodanio da je za ve?inu likova u serijalu Star Wars koristio Bogove gr?ke mitologije. Da li je onda Hari plagijat plagijata?

Dokaz:

Slika
Korisnikov avatar
By Mars
Pa, ako jeste... Onda je to jos jedan u nizu dokaza da je danas naaaaaaaaaaaaaajbitnije - pakovanje.

Marsovo dupe - za one koji zele najbolje
http://www.yellowcab.co.yu/
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Mars
Pa, ako jeste... Onda je to jos jedan u nizu dokaza da je danas naaaaaaaaaaaaaajbitnije - pakovanje.
Definitivno .... ne negiram ja krativnost ove umetnice... ali ipak, ovoliko sli?nosti, gotovo je neverovatno da je slu?ajnost ... verovatno joj je u startu bilo teško da krene sa pri?om pa je iskoristila ve? odraðenu šemu ...
Korisnikov avatar
By Franck Whitson
A ono je autentican dokument?
Bez obzira na sve, te knjige su nesto najbolje napisano za decu poslednjih godina.
Korisnikov avatar
By KiWi
Bio autenti?an ili ne, sve što piše na njemu ima smisla... svako ko je gledao A New Hope zna da se sve što je napisano u fabuli filma...
Korisnikov avatar
By *deni*
Forumski "fishkal - amater" ti je sve objasnio, Kiwi.
:lol:
Korisnikov avatar
By KiWi
Franky, pa ne mogu od Lukasa i Rolingove da ti dobavim napismeno da su plagijatori... to moraš sam da promozgaš... ne kapiram u ?emu je problem? Sve je jasno i uo?ljivo...

P.S. Pogledaj i slike :D
Korisnikov avatar
By Franck Whitson
Ah slike. Sad se setih. One su cvrsti dokazi. Da. Ona je toliko luda da ostavi beleske tako. Mislim.
Korisnikov avatar
By Mr Dee
gluposti... mislim, jedno je plagijatorstvo, a drugo je nesvesno koriscenje stereotipa...

lucas nije ni do kolena rowlingovorj. :) harry potter rules!
By amnesia_
:lol:

Ocigledno joj je trebala inspiracija pa je malo "pozajmila", no ne treba joj zameriti. Majstorski se ona izveshtila i svaka joj cast! Pa jeste li primetili da joj se stil pisanja DRASTICNO promenio od prve knjige koja deluje sklepano i nezgrapno, ko da je napisana uz pomoc konca i kanapa?

od nezaposlene :pegla: , do prebogate :mama: MA SVAKA JOJ CAST!
Korisnikov avatar
By KiWi
jel neko ?itao možda totalni antipod Hariju... mislim da se zove Artemis Faul ili tako nešto .... jako dobra knjiga.. ?itao sam je pre koju godinu... e to je original!
By Ulix
Originally posted by Franck Whitson
A ono je autentican dokument?
Bez obzira na sve, te knjige su nesto najbolje napisano za decu poslednjih godina.
:klap:

Iako volim da mislim da ih je R. napisala, i da nije, nema veze, vazno je da postoje i da su odlicne.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by amnesia
Pa jeste li primetili da joj se stil pisanja DRASTICNO promenio od prve knjige koja deluje sklepano i nezgrapno
Nije opravdanje (zbog toga postoje editori), ali pomenutu prvu knjgu je pisala u pabu, posto su joj kuci isekli grejanje jer nije imala para da plati.

U svakom slucaju-svaka joj cast.

Marsovo dupe - za one koji zele najbolje
http://www.yellowcab.co.yu/
Korisnikov avatar
By KiWi
Upravo sam pro?itao neki tekst koji je napisao supervizor specijalnih efekata u flimovima o Hariju ... na samom po?etku on kaže kako su pokušali knjigu da preslikaju na platno, bukvalno.. ali da im to naravno nije uspelo. U svakom slu?aju.. savetuje da se pro?itaju knjige, jer svako od nas druga?ije zamišlja svet Harija Potera dok ga ?ita. On je imao tu ?as da nama prikaže svoju viziju.. btw. ?ovek je najtalentovaniji umetnik za kojeg sam ja ikada ?uo... skidam kapu!

A što se Rolingove ti?e, niko ne spori njen talenat... knjiga obiluje detaljima koji su originalni... samo sam hteo da kažem da je fabula provog dela maznuta
Korisnikov avatar
By StarTrek
Pa znas,ako vec tako gledas na stvari,onda bi Star Wars mogao da bude,ne po prici ili likovima,vec po izvesnim aspektima plagijat Zvezdanih Staza.Mnogi,sa druge strane kazu da je ST:DS9 plagijat Babylon 5.
U principu,ako imas dovoljan broj slucajeva na kraju ce nesto morati da se poklopi,ako nizbogcega drugog,ono zbog iscrpljivosti ideja. Ja licno volim knjige o Hariju Poteru i sa iscekivanjem ocekujem GOF u novembru,tj decembru mesecu.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by StarTrek
Pa znas,ako vec tako gledas na stvari,onda bi Star Wars mogao da bude,ne po prici ili likovima,vec po izvesnim aspektima plagijat Zvezdanih Staza.Mnogi,sa druge strane kazu da je ST:DS9 plagijat Babylon 5.
U principu,ako imas dovoljan broj slucajeva na kraju ce nesto morati da se poklopi,ako nizbogcega drugog,ono zbog iscrpljivosti ideja. Ja licno volim knjige o Hariju Poteru i sa iscekivanjem ocekujem GOF u novembru,tj decembru mesecu.
Harry Potter and the Goblet of Fire
Korisnikov avatar
By StarTrek
Da,Goblet of fire.Knjiga je bas super;citao sam je bar 10 puta.Nije zamorna,ima puno novotarija,puno novih Fix (Hari) ideja,a film..... skinuo sam sve moguce trailere sem ovog najnovijeg,a i njega cu za koji dan.Sve pokazuje da ce biti odlican fim,mada mi se ne svidja sto su izbacili Darslijeve sa pocetka filma,ali sta je tu je... bar jos uvek ima Kvidicko prvenstvo u kvidicu :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!