Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Dodirnuti vechnost, u trenutku smrti, nosi sa sobom osecaj bola, ponovnog zivota, i dodira svetlosti.
Osobe kao ja su najbezbednije u tami, koja guta sve, sve osim zvukova koji dopiru poput Lilithinih bubnjeva iz glave. Iz misli koje su tolko lucidne da grizu same sebe.
Osecaj ludila i neminovnog kretanja prstiju kroz kosu ljubavnika dovodi do ukochenosti, ukochenosti osecanja.
Poput leda, a onda vrelina dodira i sudbine pretvara dodire u talase penushave bele boje.
Osecaj pospanosti obuzima Mesec. Osecaj zadovoljnosti obuzima mene.
Smeshkati se u mraku je toliko imbecilno kao i gledati u lice slepcu.
Zashto su ljubavnici skriveni pod sjajem Mesechine?
Tuga isplivava iz crne vode, chudovishta se boje, sve je sivo, osim crvenih ochiju u mraku. U mraku misli, koja se priblizavaju, koja dolaze po danak, veshtica se zatvara u krug al je prekasno, ono shto sa sobom nosi jesu misli i metla. Ona odlazi do Meseca, nove kuce. Uspevshi da pobedi nepobedivo, zasluzuje nagradu sudbine. Zasluzuje imbecilni osmeh u mraku.
Osecam se sigurno, jer sve dok vidim u mraku, znam da sam ziv, sve dok vidim ochi u daljini znam da sam bezbedan. Kada se priblize to je pochetak.
Pochetak sudbine, odavno skrojene, odavno ispunjene, u pitanju je repriza. Tako da je vishe niko ne gleda, film puca. Nastavak sledi, i pre kraja, mozda s glumcom manje, al pozornica je puna. I dalje glumci igraju za crvene stolice, i dva slepca. Ekstaza zivota i srece nas je sagorela tebi dushu meni srce. Vredelo je, crvene ochi dolaze, susrecu se s vetrom u kosi, i zar vekova je probudjen. Ono shto me je vijalo u stvari sam samo ja, s neke druge planete. Ponovo ceo, ponovo srecan. Kao san, samo shto iz ovog sna nema budjenja.

Do kraja, My deAresT hobit...

This story has bEen inspired by one Young mAn from city of Belgrade, this boy is my vision of pefrection, he is real like words which you now read, but I don`t know him. He don`t know me. Because this way, we will allways be mistery, and insiration for each other.

If tou look one more thime you will find his name between my words, but why? Use yours imagination...
Korisnikov avatar
By ivanazuh
"And in the end it doesn't even metter..."

Svakako dobra ekspresija. Pored gramati?kih grešaka ya koje verujem da ih nisi namerno napravio, mislim da si bio nedovoljno precizan. Mogu?nost imaginacije je svakako tvoja najlepša vrlina. Mnogi ?e pore?i ovo što ?u re?i, ali bojim se da se ova pri?a svedena na minimalizam (kojem sam i ja ?estvo privržen), ali je u ovom slu?aju potrebno re?i više. Dakle, mislim da bi trebalo da proširiš ovu pri?u, ukoliko je mogu?e jer ovako ostaje nekako nedore?ena (neznam da li sam upotrebio pravi izraz). Shvatio sam poentu, eli verujem da može biti bolje, jer sam ?itao tvoje ranije pri?e.

U svakom slu?aju, opšti utisak je pozitivan. :cvece:
By Ulix
Originally posted by ivanazuh
"And in the end it doesn't even metter..."

Svakako dobra ekspresija. Pored gramati?kih grešaka ya koje verujem da ih nisi namerno napravio, mislim da si bio nedovoljno precizan. Mogu?nost imaginacije je svakako tvoja najlepša vrlina. Mnogi ?e pore?i ovo što ?u re?i, ali bojim se da se ova pri?a svedena na minimalizam (kojem sam i ja ?estvo privržen), ali je u ovom slu?aju potrebno re?i više. Dakle, mislim da bi trebalo da proširiš ovu pri?u, ukoliko je mogu?e jer ovako ostaje nekako nedore?ena (neznam da li sam upotrebio pravi izraz). Shvatio sam poentu, eli verujem da može biti bolje, jer sam ?itao tvoje ranije pri?e.

U svakom slu?aju, opšti utisak je pozitivan. :cvece:
Molim te mi objasni sta je minimalisticko u ovoj prici i sta tacno treba da znaci dobra ekspresija?
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Upravo, treba da bude "rechi nedorechenih." Za razliku od Virdzinije nzelim da idem u detalje, chemu sam sklon, ja sam mogao da opishem crvene ochi kao " zar logorske vatre koja se igra s vetrom, al koju negledaju ljudi zeljni svetla u mraku, nego ja koji sam zeljan tame u svetlu..."
Inache, hvala ti na primedbi, oduvek si bio hONest prema meni hONey boy.

btw. u takvom sam ciklusu, da prepushtam mashti, i da priche ni meni nebudu dosadne posle oo chitanja, kada budem /ako budem/ napravio krug, i ponovo krenuo s detaljisanjem pricha ce biti preradjena, ali nijedna prerada nije bolja od originala...

CmOk
By Ulix
Originally posted by Morgan Le Faye
Upravo, treba da bude "rechi nedorechenih." Za razliku od Virdzinije nzelim da idem u detalje, chemu sam sklon, ja sam mogao da opishem crvene ochi kao " zar logorske vatre koja se igra s vetrom, al koju negledaju ljudi zeljni svetla u mraku, nego ja koji sam zeljan tame u svetlu..."

btw. u takvom sam ciklusu, da prepushtam mashti, i da priche ni meni nebudu dosadne posle oo chitanja, kada budem /ako budem/ napravio krug, i ponovo krenuo s detaljisanjem pricha ce biti preradjena, ali nijedna prerada nije bolja od originala...

CmOk
1. Sve je u detaljima. Opsta mesta su dosadna. Onakav opis ne bi bio detaljan koliko patetican.
2. Zar cilj prerade nije nova verzija da bude bolja od originala?
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by Ulix

CmOk
1. Sve je u detaljima. Opsta mesta su dosadna. Onakav opis ne bi bio detaljan koliko patetican.
oboGzavam patetiku, a drugo tvoje mishljenje sam furao pre neke 2godine, postovi su josh na www.tolkien.co.yu gde sam "bichevao" sve redom s rechenicom " vishe slika...."
simply moje priche, moji tekstovi nisu za one koje shtede mozak, time ne zelim da nanesem uvredu onima kojima se iste nedopadaju, vec da dam kompliment onima kojima se iste svidjaju...
By Ulix
Originally posted by Ulix

CmOk
oboGzavam patetiku, a drugo tvoje mishljenje sam furao pre neke 2godine, postovi su josh na www.tolkien.co.yu gde sam "bichevao" sve redom s rechenicom " vishe slika...."
simply moje priche, moji tekstovi nisu za one koje shtede mozak, time ne zelim da nanesem uvredu onima kojima se iste nedopadaju, vec da dam kompliment onima kojima se iste svidjaju...
Patetika je ok ali ako se koristi sa merom sto se retko cini.
Nisam kazao vise slika vec vise detalja.
(Nemam nameru da zvucim zlonamerno. Nije mi namera da te povredim a ne spadam u ljude koji cesto dele komplimente. Verujem da je za knjizevnost losa kritika cesto vaznija.)
Nikada ne stedim mozak, literaturu koja stedi mozak ne podnosim. Ono sto mi smeta kod tvoje price je da mi se cini napisana bez prethodnog promisljanja. Spadam u one ljude koji smatraju da pisac treba da pazljivo izabere svaku rec. Ne cenim nejasnu knjizevnost. Pisac tezi ka tome da bude jasan. Za kratke forme postoji, u srpskoj i evropskoj knjizevnosti, jedan zivi velikan a to je David Albahari. Procitaj neke od njegovih kratkih prica, iskasapi ih recenicu po recenicu i polako uci kako se pisu kratke forme (one su teze od pisanja romana). Uostalom, kakvu knjizevnost volim vidi se iz mog nicka, iz avatara i potpisa jos vise.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
naravno da cenim tvoje mishljenje, nisam od uvredljivih osoba, a bash nevolim kritichare, vec sam rekao da su kritichari za umetnost, isto shto je masturbacija za tekst - malo promenjena izjava Karl Marxa...
a to smatram iz jednog razloga, jer su kritichari u stanju da opljuju sve, da unishte zivote, i posle 10-20-500godina, se zadive nad samim delom, i zgroze nad prethodnicima koji su isto okarakterisali kao shtivo za drzanje bureka na buvljoj pijaci...
but thx, for your words....
Korisnikov avatar
By ivanazuh
Morgan, my love listen to me: "Ni jednom kriticaru jos nije podignut spomenik"!

Mislim da bi trebalo da obrisem svoju repliku na ovoj temi...
Bojim se da sam nerazumljiv.

Kissim te.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye

Kissim te.
so true, my dearest azuh...
a da se nikako nisi usudio da brishesh ishta, teracu te da mi presujesh kosu:jumphug:
By Ulix

Kissim te.
Naravno da ni jednom kriticaru nije podignut spomenik, bilo bi suludo ciniti tako nesto, ali retko koji pisac je uspeo a da se tvrodglavo drzao svojih zabluda. Inspiracija je stvar koja je prevazidjena, pisanje ima, pored kreativnog i tehnicki deo, pisac ne moze sve svoje greske da pronadje ma koliko se trudio, a dobar kriticar ce mu ukazati na neke poetske stranputice i to moze biti korisno.
Korisnikov avatar
By ivanazuh
DObar kriticar, tehnicki deo... PLEEEEEASE!
Pravi pisac se drzi svojih osecanja, tehnika nikada nije toliko bilo bitna. O postojanju tehnike odlucuju kriticari. Ako su kriticari tako prosvetljena bica, trebalo bi onda zaboraviti i Artura Remboa, cija je tehnika bila suluda za njegovo vreme.

Na kraju pitanje: Koliko ce jos autora umreti, pa da tek onda njihov izraz uokvire kao 'tehniku'?
By Ulix
Nemoj mi reci da Morgana poredis sa Remboom, jednim od najtalentovanijih pesnika od kako je sveta i veka?! Ili, sebe, mozda? :zid: :nono:
Pisac se ne moze biti bez teorije. Sedi pa prvo procitaj vaznije knjige od Ilijade, Odiseje, preko Dikensa, Dostojevskog, do Dzojsa, V. Vulf, Borhesa, Nabokova, Foknera, Saramaga, Markesa, pa do mojih mezimaca Kisa, Andrica, Pekica, Kundere. Nabavi udzbenik iz estetike, nabavi teoriju knjizevnosti, prouci ih, onda ponovo sedi i procitaj te pisce, ovoga puta ne kao citalac vec kao potencijalni "pisac". Vidi sta Pekicevu recenicu cini tako melodicnom, koje reci proizvode tako lepu patetiku u Kisovom romanu Basta, pepeo. Posto, vidim, volis nakicene poeticne tekstove, prouci majstora za takve stvari, Bruna Sulca (na rastko. org mozes naci njegove izvanredne knjige Sanatorijum pod klepsidrom i Prodavnice cimetove boje). Kad to sve obavis onda sedi pa ispisi jedno hiljadu stranica, onda ih spali vodjen Remboovim blistavim primeom, ponovi to jos jednom, pa tek onda sebe nazovi piscem.
Inspiracija je prevazidjena bas sa Remboom i drugim simbolistima. Naivna su shvatanja o pisanju kao necemu uzvisenom ili bozanskom. :growup: Okani se kanalisanja energije i padanja u trans. Osecanja ti ne vrede nista ako ne znas kako da ih iskazes! Ivanazuh, imas veoma naivno shvatanje knjizevnosti, takve romanticarske zablude te nece daleko odvesti.

Na kraju, odgovor na pitanje: 0. Niciji izraz nije uokviren kao tehnika. To se jos nije dogodilo. Mozda govoris o specificnom stilu, "glasu" koji je autor posedovao. Uopste ne sporim da je to neophodno. U stvari,talenat se ogleda u sposobnosti pisca da stvori specifican stil pisanja, ili da menja stil pisanja kao u slucaju Vargasa Ljose ili Kisa. On to moze uciniti tek posto nauci da pise.

PS
Cisto da rascistimo nesto, ja nisam knjizevni kriticar i ne branim tu profesiju. Branim pisanje. :bouncy:
Korisnikov avatar
By ivanazuh
Hani, Morgana ne cenim, ni sebe naravno kao Remboa (mozda bi trebalo) mada se ne moze porediti,
Ali tebe ne cenim ni kao ljudsko bice. Vidis u tome je razlika.

Ako nisi skapirao na sta se odnosi deo gde sam pomenuo Artura Remboa, onda nije trebalo da repliciras, a evo da ti kazem, odgovorio sam tebi tom porukom. MOzda je trebalo prvo da te vitiram da bi kapirao. Otvori vijuge i provali ko o cemu i kada pise, u suprotnom nemoj ovde praviti bednika od sebe samog. :kiss:
Korisnikov avatar
By ivanazuh
Zar zaista mislis da bi trebalo porediti Morganz, mene ili bilo koga sa Remboom??? Govorio sam o kritici uopsteno. Jel sad kapiras?! :trep:
Mani se bockanja, da lutka ne bi dobila ciodu na pogresno mesto. PRAVO U PARAFIN!!! :trep:
By Ulix
Hani, Morgana ne cenim, ni sebe naravno kao Remboa (mozda bi trebalo) mada se ne moze porediti,
O skromnosti moja.
(Pre nego sto to ipak ucinis - siguran sam da bi trebalo - mozda bi mogao da naucis da pises smislene recenice.)
Ali tebe ne cenim ni kao ljudsko bice. Vidis u tome je razlika.
Dobro je. Inace bih morao da se zamislim nad sobom.
Ako nisi skapirao na sta se odnosi deo gde sam pomenuo Artura Remboa, onda nije trebalo da repliciras, a evo da ti kazem, odgovorio sam tebi tom porukom. MOzda je trebalo prvo da te vitiram da bi kapirao. Otvori vijuge i provali ko o cemu i kada pise, u suprotnom nemoj ovde praviti bednika od sebe samog. :kiss:
:nerd: Srecom da si ti tu da me prosvetlis.

Rasprava se ovde zavrsava. Ne mogu da diskutujem sa nekim ko u nedostatku pravih argumenata ide na radikalske ad hominem napade.
Ende.
Korisnikov avatar
By ivanazuh
Srce, ako ti ne vidis smisao, znaci da si ili slep ili drugacije duhovno slep. Moje recenice su smislene, samo ponekad visesmislene. U ovom slucaju ima smisla, ali ti si suvise ogranoicen ocito i u prostim recenicama, pa ne mozes da vidis.

pozdrav. Komentar nije neophodan.

Pa ako si znao , zasto si poslednji put (predposlednji) postavio tako glupo pitanje. Zar nisi malo kontradiktoran. Btw, neke stvari samo mislimo da znamo - razumem ja to. :trep:
Korisnikov avatar
By ivanazuh
Beskorisno je nastaviti diuskusiju sa tobom. Ja o jednom ti o drugom ili mozda trecem, ali svakako, pljuvanje sam ucio od najboljih, tako da nemoj se truditi. :kiss:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!