Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Nocturnal
...procitam neku knjigu ili odgledam neki film koji nije dobio niti je nominovan ni za jednu nagradu. Da li takvi filmovi/knjige danas jos uvek postoje? Da li je stvarno neophodna sva ta silina nagrada i nagradica koju danas imamo, ili to cisto sluzi da svako ode kuci sa po necim? Da li su te nagradjivane knjige/filmovi zasluzeno dobili te nagrade ili ne?
:sesir:
NOX
Korisnikov avatar
By Tot
Moram re?i da ima ne?ega u tome što kažeš i što mi se vrlo sviða. Naime i ?itala?ka publika je ?esto snobovski orijentisana pa su joj potrebni teoreti?ari da joj diktiraju ukus, a ja se baš sa tim diktiranjem ne slažem.

Ne, naravno da nagrade nisu neophodne. Recimo postoje pisci koji imaju odli?ne tiraže a ne dobijaju nagrade. Naravno ima i loših koji igraju na publicitet, gardarobu, na to da o njima svi pri?aju jer je to bolje nego da o njima niko ne pri?a. Zaprepasti?e te svojim izgledom i nastupom u javnosti, a kad otvoriš knjigu ono nula.

Pisci povremeno sti?u svoju publiku: knjige sam pre otkrivao kao moljac u nekim bibliotekama nego što sam se povodio za zvani?nom kritikom.

Npr. jedan doma?i pisac: Svetislav Basara, vrlo kontroverzan meðu srpskim književnim teoreti?arima. Mislim da nije dobijao mnogo nagrada što ne zna?i da ne?e. Meðutim koliko poznajem njegov na?in razmišljanja, sasvim mu je svejedno da li ?e ga Srpska akademija nauka, kao neke druge naše pisce, posthumno po?astvovati.

Nisam razumevao njegove fanove dok su mi ga hvalili. Tek kad sam po?eo da ga ?itam, postao sam fan. Svakog pisca kojeg sam zavoleo, otkrio sam sam. To nema veze sa zvani?nim pohvalama.

:bye:
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Prezasi?en Holivudom, kanskim festivalom, promocijama i bleštavim svetlom? :potapsava: u potpunosti te razumem. Preði malo na evropski film. U septembru imaš jako dobru ponudu filmova, ukoliko izbegavaš Tuckwood i Rodu. Pogledaj šta se dešava po gradu, poseti po neku promociju knjige... ima tu sva?ega. :yay:
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by Tot
....i ?itala?ka publika je ?esto snobovski orijentisana pa su joj potrebni teoreti?ari da joj diktiraju ukus, a ja se baš sa tim diktiranjem ne slažem.

....naravno da nagrade nisu neophodne.....
Naravno. Cesto imam jak otpor prema nekom romanu koji je nagradjen jer u startu ne verujem. Opekao sam se hiljadu puta.
'Alhemicar' je jedan od onih romana koje nisam zeleo da procitam bas zato sto je, jedno vreme, ta knjiga bila obavezni, sastavni deo svake zenske i muske torbe, za poneti i pokazati. To sto mi se roman dopao je druga prica. Ipak, procitao sam ga tek kad se stisala sva graja u vezi sa njim.
Korisnikov avatar
By avalon
Originally posted by Nocturnal
...procitam neku knjigu ili odgledam neki film koji nije dobio niti je nominovan ni za jednu nagradu. Da li takvi filmovi/knjige danas jos uvek postoje? Da li je stvarno neophodna sva ta silina nagrada i nagradica koju danas imamo, ili to cisto sluzi da svako ode kuci sa po necim? Da li su te nagradjivane knjige/filmovi zasluzeno dobili te nagrade ili ne?
NOX

Evo, pogledaj film "The Virgin of Liverpool"...garantovano nije osvojao nagrade.....proverio sam na www.imdb.com :D
E što se nagrada ti?e....pa malo se preteralo sa istima. Danas gotovo da svaka mesna zajednica u Americi ima svoje udruženje filmskih kriti?ara.
A da li su nagrade dobre? Pa u neku ruku i jesu, ali trebalo bi na njih gledati kao na srednju vrednost najboljeg u nekoj oblasti.
Korisnikov avatar
By avalon
Originally posted by Kupper
Originally posted by Tot
....i ?itala?ka publika je ?esto snobovski orijentisana pa su joj potrebni teoreti?ari da joj diktiraju ukus, a ja se baš sa tim diktiranjem ne slažem.

Naravno. Cesto imam jak otpor prema nekom romanu koji je nagradjen jer u startu ne verujem. Opekao sam se hiljadu puta.
'Alhemicar' je jedan od onih romana koje nisam zeleo da procitam bas zato sto je, jedno vreme, ta knjiga bila obavezni, sastavni deo svake zenske i muske torbe, za poneti i pokazati. To sto mi se roman dopao je druga prica. Ipak, procitao sam ga tek kad se stisala sva graja u vezi sa njim.

I ovo je ta?no....Pošto sam ja više u filmu nego u književnosti, plasti?an primer od pre nekoliko godina je film "Chicago" koji je dobio Oscara za najbolji film u konkurenciji ostvarenja kao što su "The Hours", "The Pianist" ili "LORT"......
Korisnikov avatar
By Kupper
Tvoj potpis sve kaze na zadatu temu.
By Storm
Originally posted by avalon
....Pošto sam ja više u filmu nego u književnosti, plasti?an primer od pre nekoliko godina je film "Chicago" koji je dobio Oscara za najbolji film u konkurenciji ostvarenja kao što su "The Hours", "The Pianist" ili "LORT"......
The Hours je takav pretnciozni smor da stvarno može ?oveka da insipiriše da gleda isklju?ivo ne-nagraðivane filmove, potpuno razumem Noxa.

Ina?e, te godine je jedan od boljih filmova bio "The Bourne Identity". Mada, moram da priznam i "Far from Heaven" je bio dobar, iako ga je zaka?ila poneka nagrada.
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Tot

Zaista identi?no Kuppi, dok je trajala opšta graja o toj knjizi nisam hteo da je citam, mozda iz predrasude da ono sto je mnogo popularno nije za moj ukus, da je stvar izvikana itd...

Kad su krenuli drugi njegovi romani i kad je stekao jedan broj odanih citalaca, onda sam procitao i Alhemicara da bih video sta je to sto ljude toliko privlaci kod Koelja.

Da, dopala se i meni.
Korisnikov avatar
By Franck Whitson
Koliko ti meni serdarisanja ja tebi vojvodisanja.

Preporucujem: Kad su zivi zavideli mrtvima (domaca) i Tvorci straha (nemacka) od knjiga i Harrison Bergeron (SF) od filmova.
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by Tot
Moram re?i da ima ne?ega u tome što kažeš i što mi se vrlo sviða. Naime i ?itala?ka publika je ?esto snobovski orijentisana pa su joj potrebni teoreti?ari da joj diktiraju ukus, a ja se baš sa tim diktiranjem ne slažem.
ma nagrade obicno nemaju mnogo veze sa teoreticarima... i ne bih se slozio da je publika snobovski orijentisana, nego upravo nije nikako orijentisana (ovce) pa im nagrade, tirazi, kontroverze obicno sluze kao putokazi...

sto se filmova tice, dodela oskara apsolutno nije nikakvo merilo kvaliteta filma, kan, venecija i berlin jos ponekad i ubodu...

enivej, davno nisam gledao neki film koji bi me oborio s nogu....
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by bojandjo
Originally posted by Tot
... i ne bih se slozio da je publika snobovski orijentisana, nego upravo nije nikako orijentisana (ovce) pa im nagrade, tirazi, kontroverze obicno sluze kao putokazi...
Pa ova tvoja korekcija ne menja bitno suštinu mog iskaza. Slažemo se da nemamo jaku publiku...

Mislim da je ohrabruju?e kad odreðeni pisci imaju svoju publiku, ti uostalom znaš koji su maksimalni tiraži kada su u knjige nekih dobrih pisaca u pitanju...1000 primeraka; onda recimo pisac dobije neku vrlo visoku nagradu i delo mu se štampa u nekoliko hiljada primeraka. Dakle nagrade ipak uti?u na plasman. Oni koji se isklju?ivo vezuju za nagrade za mene su snobovski orijentisani jer ne polaze od svog ukusa koji bi trebalo da poseduju ve? od tuðeg mišljenja. Ali ti kažeš ovce...na isto se svodi.

Što se ti?e teoreti?ara, npr. odnos snaga u žiriju za Ninovu nagradu je uticao više puta na ishod laureata, a ovaj žiri nije bio uvek operisan od ideoloških uticaja.
By Ulix
Originally posted by Storm
....Pošto sam ja više u filmu nego u književnosti, plasti?an primer od pre nekoliko godina je film "Chicago" koji je dobio Oscara za najbolji film u konkurenciji ostvarenja kao što su "The Hours", "The Pianist" ili "LORT"......
The Hours je takav pretnciozni smor da stvarno može ?oveka da insipiriše da gleda isklju?ivo ne-nagraðivane filmove, potpuno razumem Noxa.

Ina?e, te godine je jedan od boljih filmova bio "The Bourne Identity". Mada, moram da priznam i "Far from Heaven" je bio dobar, iako ga je zaka?ila poneka nagrada.
The Hours je dobar film. Knjiga je pretencioznija (i losija) od filma.
Far From Heaven je bolji film; Julianne Moore je spektakularna u oba.
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by Tot

Pa ova tvoja korekcija ne menja bitno suštinu mog iskaza. Slažemo se da nemamo jaku publiku...
ma znam, samo sam picajzla :D :nerd: :goran:
By Ulix
Originally posted by Tot
Originally posted by Tot
... i ne bih se slozio da je publika snobovski orijentisana, nego upravo nije nikako orijentisana (ovce) pa im nagrade, tirazi, kontroverze obicno sluze kao putokazi...

Mislim da je ohrabruju?e kad odreðeni pisci imaju svoju publiku, ti uostalom znaš koji su maksimalni tiraži kada su u knjige nekih dobrih pisaca u pitanju...1000 primeraka; onda recimo pisac dobije neku vrlo visoku nagradu i delo mu se štampa u nekoliko hiljada primeraka. Dakle nagrade ipak uti?u na plasman. Oni koji se isklju?ivo vezuju za nagrade za mene su snobovski orijentisani jer ne polaze od svog ukusa koji bi trebalo da poseduju ve? od tuðeg mišljenja. Ali ti kažeš ovce...na isto se svodi.

Što se ti?e teoreti?ara, npr. odnos snaga u žiriju za Ninovu nagradu je uticao više puta na ishod laureata, a ovaj žiri nije bio uvek operisan od ideoloških uticaja.
1. Nagrade uticu na tiraz ali nikako nisu merilo kvaliteta. I Ciric je dobio NINovu nagradu. To govori mnogo.
2. Nije isto ovca i snob.
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by Ulix

slazem se sa ovim delom posta... daleeeeeko bolji i ozbiljniji.
a o 'the hours' sam se vec izbljuvao na ovom forumu pa ne bih opet :blush:
Korisnikov avatar
By Kupper

slazem se sa ovim delom posta... daleeeeeko bolji i ozbiljniji.
Takodje (slazem se).
:shake:
Korisnikov avatar
By Stripi
Ništa mi ne pri?aj, još uvijek nisam pogledao Kill Billa a sve ga pederke fale kao nešto što je einmuss. Ipak: :nono:
Ali sam pokleknuo pred Markom Vidojkovi?em i njegovim Kandžama.
Di god sam ovo ljeto prošao svuðekarce su ga falili. I na kraju sma ga kupio. Nisam se pokajao, svidjela mi se knjiga :B
By Ulix
Originally posted by Stripi
Ništa mi ne pri?aj, još uvijek nisam pogledao Kill Billa a sve ga pederke fale kao nešto što je einmuss. Ipak: :nono:
Ali sam pokleknuo pred Markom Vidojkovi?em i njegovim Kandžama.
Di god sam ovo ljeto prošao svuðekarce su ga falili. I na kraju sma ga kupio. Nisam se pokajao, svidjela mi se knjiga :B
Kill Bill :yes: Drugi deo je bolji od prvog (narocito Bilov monolog na kraju mi se dopada)
Vidojkovic je katastrofalan. Prosto me natera da se zamislim ko ce sledeci napisati knjigu...
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Vise mi se svidja The Hours. Gledao sam Far From Heaven u bioskopu i nije mi se nesto posebno svideo. Tome je dosta doprineo i odvratni Denis Kvejd u bezveznoj ulogi. Videlo se da je covek smoren. Ja ga bas ne volim, a posle ovog filma mi je postao jos antipaticniji.
NOX
Korisnikov avatar
By Kupper

Vidojkovic je katastrofalan. Prosto me natera da se zamislim ko ce sledeci napisati knjigu...
Bravo. Pisem i ja nesto. Ko zna, mozda izdam nesto, hvala Bogu, mogu sam nevidjeno da se izreklamiram....
Korisnikov avatar
By avalon
Originally posted by Tot
Originally posted by Tot

1. Nagrade uticu na tiraz ali nikako nisu merilo kvaliteta. I Ciric je dobio NINovu nagradu. To govori mnogo.

Ponekad nagrade mogu da nas upute na nešto što jeste kvalitetno...npr. Bonnie Raitt je sa albumom "Nick of time" osvojila brdo nagrada Gremmy i tako skrenula ponovo pažnju na sebe (godinama je njena karijera bila u silaznoj putanji).....U novije vreme to je pošlo za rukom Norah Jones. I ona je osvojila gomilu Grammyja za svoj prvi album i na taj na?in je "stigla" i do šireg auditorijuma.
By Ulix

Bravo. Pisem i ja nesto. Ko zna, mozda izdam nesto, hvala Bogu, mogu sam nevidjeno da se izreklamiram....
:up: Ako moze Vidojkovic sto i ti ne bi mogao.
By Ulix

Ponekad nagrade mogu da nas upute na nešto što jeste kvalitetno...npr. Bonnie Raitt je sa albumom "Nick of time" osvojila brdo nagrada Gremmy i tako skrenula ponovo pažnju na sebe (godinama je njena karijera bila u silaznoj putanji).....U novije vreme to je pošlo za rukom Norah Jones. I ona je osvojila gomilu Grammyja za svoj prvi album i na taj na?in je "stigla" i do šireg auditorijuma.
Norah Jones je super, zasluzila je nagrade koje je podobijala. To je muzicki primer. Nobelova nagrada za Vislavu Simborsku je isto dobar primer, NIN za Pavicev Hazarski recnik takodje, za Albaharijev Mamac... Oskar za Marsu Gej Harden (za film Polok) isto tako. U pitanju su izuzeci, nikako pravilo.
By Ulix

Norah Jones je super, zasluzila je nagrade koje je podobijala. To je muzicki primer. Nobelova nagrada za Vislavu Simborsku je isto dobar primer, NIN za Pavicev Hazarski recnik takodje, za Albaharijev Mamac... Oskar za Marsu Gej Harden (za film Polok) ili (konacno) za Son Pena isto tako. Izuzetaka ima, ali su to, nazalost, samo izuzeci. Pogledaj koji su filmovi dobili Oskara u proteklih deset godina ili ko je dobio Nobelovu nagradu, Bukerovu...?
Korisnikov avatar
By avalon
Ja sam se osvrnuo na dobitnike Oskara u poslednjih 10 godina jer je u putanju komercijalna nagrada sa velikim glasa?kim telom. Dakle:

2005.
Best Motion Picture of the Year

Winner:
Million Dollar Baby (2004) - Clint Eastwood; Albert S. Ruddy; Tom Rosenberg

Other Nominees:
Aviator, The (2004) - Michael Mann (I); Graham King
Finding Neverland (2004) - Richard N. Gladstein; Nellie Bellflower
Ray (2004/I) - Taylor Hackford; Stuart Benjamin; Howard Baldwin (III)
Sideways (2004) - Michael London (II)

2004.

Best Picture

Winner:
Lord of the Rings: The Return of the King, The (2003) - Barrie M. Osborne; Peter Jackson (I); Fran Walsh

Other Nominees:
Lost in Translation (2003) - Ross Katz; Sofia Coppola
Master and Commander: The Far Side of the World (2003) - Samuel Goldwyn Jr.; Peter Weir; Duncan Henderson (I)
Mystic River (2003) - Robert Lorenz (I); Judie Hoyt; Clint Eastwood
Seabiscuit (2003) - Kathleen Kennedy (I); Frank Marshall (I); Gary Ross (I)

2003.

Best Picture

Winner:
Chicago (2002) - Martin Richards (I)

Other Nominees:
Gangs of New York (2002) - Alberto Grimaldi; Harvey Weinstein
Hours, The (2002) - Scott Rudin; Robert Fox (II)
Lord of the Rings: The Two Towers, The (2002) - Barrie M. Osborne; Fran Walsh; Peter Jackson (I)
Pianist, The (2002) - Roman Polanski; Robert Benmussa; Alain Sarde

2002.

Best Picture

Winner:
Beautiful Mind, A (2001) - Brian Grazer; Ron Howard

Other Nominees:
Gosford Park (2001) - Robert Altman (I); Bob Balaban; David Levy (II)
In the Bedroom (2001) - Graham Leader; Ross Katz; Todd Field
Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, The (2001) - Peter Jackson (I); Barrie M. Osborne; Fran Walsh
Moulin Rouge! (2001) - Fred Baron; Martin Brown (II); Baz Luhrmann

2001.

Best Picture

Winner:
Gladiator (2000) - Douglas Wick (I); David Franzoni (II); Branko Lustig

Other Nominees:
Chocolat (2000) - David Brown (I); Kit Golden; Leslie Holleran
Erin Brockovich (2000) - Danny DeVito; Michael Shamberg (I); Stacey Sher
Traffic (2000) - Edward Zwick; Marshall Herskovitz; Laura Bickford
Wo hu cang long (2000) - William Kong (I); Li-Kong Hsu; Ang Lee

2000.

Best Picture

Winner:
American Beauty (1999) - Bruce Cohen; Dan Jinks

Other Nominees:
Cider House Rules, The (1999) - Richard N. Gladstein
Green Mile, The (1999) - David Valdes; Frank Darabont
Insider, The (1999) - Michael Mann (I); Pieter Jan Brugge
Sixth Sense, The (1999) - Frank Marshall (I); Kathleen Kennedy (I); Barry Mendel

1999.

Best Picture

Winner:
Shakespeare in Love (1998) - David Parfitt; Donna Gigliotti; Harvey Weinstein; Edward Zwick; Marc Norman

Other Nominees:
Elizabeth (1998) - Alison Owen; Eric Fellner; Tim Bevan (I)
Saving Private Ryan (1998) - Steven Spielberg; Ian Bryce; Mark Gordon (II); Gary Levinsohn
Thin Red Line, The (1998) - Robert Michael Geisler; John Roberdeau; Grant Hill (I)
Vita è bella, La (1997) - Elda Ferri; Gianluigi Braschi

1998.

Best Picture

Winner:
Titanic (1997) - James Cameron (I); Jon Landau (I)

Other Nominees:
As Good as It Gets (1997) - James L. Brooks; Bridget Johnson; Kristi Zea
Full Monty, The (1997) - Uberto Pasolini
Good Will Hunting (1997) - Lawrence Bender
L.A. Confidential (1997) - Arnon Milchan; Curtis Hanson (I); Michael G. Nathanson

1997.

Best Picture

Winner:
English Patient, The (1996) - Saul Zaentz

Other Nominees:
Fargo (1996) - Ethan Coen
Jerry Maguire (1996) - James L. Brooks; Laurence Mark; Richard Sakai; Cameron Crowe
Secrets & Lies (1996) - Simon Channing-Williams
Shine (1996) - Jane Scott (I)

1996.

Best Picture

Winner:
Braveheart (1995) - Mel Gibson (I); Alan Ladd Jr.; Bruce Davey

Other Nominees:
Apollo 13 (1995) - Brian Grazer
Babe (1995) - George Miller (II); Doug Mitchell (I); Bill Miller (II)
Postino, Il (1994) - Gaetano Daniele; Mario Cecchi Gori; Vittorio Cecchi Gori
Sense and Sensibility (1995) - Lindsay Doran

1995.

Best Picture

Winner:
Forrest Gump (1994) - Wendy Finerman; Steve Starkey; Steve Tisch

Other Nominees:
Four Weddings and a Funeral (1994) - Duncan Kenworthy
Pulp Fiction (1994) - Lawrence Bender
Quiz Show (1994) - Michael Jacobs (II); Julian Krainin; Michael Nozik (I); Robert Redford (I)
Shawshank Redemption, The (1994) - Niki Marvin
By Ulix
Ja sam se osvrnuo na dobitnike Oskara u poslednjih 10 godina jer je u putanju komercijalna nagrada sa velikim glasa?kim telom. Dakle:

2005.
Best Motion Picture of the Year

Winner:
Million Dollar Baby (2004) - Clint Eastwood; Albert S. Ruddy; Tom Rosenberg

Other Nominees:
Aviator, The (2004) - Michael Mann (I); Graham King
Finding Neverland (2004) - Richard N. Gladstein; Nellie Bellflower
Ray (2004/I) - Taylor Hackford; Stuart Benjamin; Howard Baldwin (III)
Sideways (2004) - Michael London (II)
Pravi izbor. :predaja:
Losa filmska godina, sve u svemu.
2004.

Best Picture

Winner:
Lord of the Rings: The Return of the King, The (2003) - Barrie M. Osborne; Peter Jackson (I); Fran Walsh

Other Nominees:
Lost in Translation (2003) - Ross Katz; Sofia Coppola
Master and Commander: The Far Side of the World (2003) - Samuel Goldwyn Jr.; Peter Weir; Duncan Henderson (I)
Mystic River (2003) - Robert Lorenz (I); Judie Hoyt; Clint Eastwood
Seabiscuit (2003) - Kathleen Kennedy (I); Frank Marshall (I); Gary Ross (I)
SAcuvaj boze! Lost in Translation je daleko kvalitetniji film. I Mystic River je izvanredan. Pobedio je naslabiji od pet nominovanih.
2003.

Best Picture

Winner:
Chicago (2002) - Martin Richards (I)

Other Nominees:
Gangs of New York (2002) - Alberto Grimaldi; Harvey Weinstein
Hours, The (2002) - Scott Rudin; Robert Fox (II)
Lord of the Rings: The Two Towers, The (2002) - Barrie M. Osborne; Fran Walsh; Peter Jackson (I)
Pianist, The (2002) - Roman Polanski; Robert Benmussa; Alain Sarde
Ovde nije pobedio najlosiji, ali su i The Pianist (to bi bio moj izbor) i Far From Heaven bili bolji.
2002.

Best Picture

Winner:
Beautiful Mind, A (2001) - Brian Grazer; Ron Howard

Other Nominees:
Gosford Park (2001) - Robert Altman (I); Bob Balaban; David Levy (II)
In the Bedroom (2001) - Graham Leader; Ross Katz; Todd Field
Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, The (2001) - Peter Jackson (I); Barrie M. Osborne; Fran Walsh
Moulin Rouge! (2001) - Fred Baron; Martin Brown (II); Baz Luhrmann
Altmanov Gosford Park je bolji od Beautiful Mind (a Russell Crowe je za tu ulogu zasluzio Oskara, vise nego za Gladijatora).
2001.

Best Picture

Winner:
Gladiator (2000) - Douglas Wick (I); David Franzoni (II); Branko Lustig

Other Nominees:
Chocolat (2000) - David Brown (I); Kit Golden; Leslie Holleran
Erin Brockovich (2000) - Danny DeVito; Michael Shamberg (I); Stacey Sher
Traffic (2000) - Edward Zwick; Marshall Herskovitz; Laura Bickford
Wo hu cang long (2000) - William Kong (I); Li-Kong Hsu; Ang Lee
Wo hu cang long, bez razmisljanja.
2000.

Best Picture

Winner:
American Beauty (1999) - Bruce Cohen; Dan Jinks

Other Nominees:
Cider House Rules, The (1999) - Richard N. Gladstein
Green Mile, The (1999) - David Valdes; Frank Darabont
Insider, The (1999) - Michael Mann (I); Pieter Jan Brugge
Sixth Sense, The (1999) - Frank Marshall (I); Kathleen Kennedy (I); Barry Mendel
'Ajde ovo i moze da prodje, mada je meni The Insider interesantniji film.
1999.

Best Picture

Winner:
Shakespeare in Love (1998) - David Parfitt; Donna Gigliotti; Harvey Weinstein; Edward Zwick; Marc Norman

Other Nominees:
Elizabeth (1998) - Alison Owen; Eric Fellner; Tim Bevan (I)
Saving Private Ryan (1998) - Steven Spielberg; Ian Bryce; Mark Gordon (II); Gary Levinsohn
Thin Red Line, The (1998) - Robert Michael Geisler; John Roberdeau; Grant Hill (I)
Vita è bella, La (1997) - Elda Ferri; Gianluigi Braschi
Elizabeth, naravno.
1998.

Best Picture

Winner:
Titanic (1997) - James Cameron (I); Jon Landau (I)

Other Nominees:
As Good as It Gets (1997) - James L. Brooks; Bridget Johnson; Kristi Zea
Full Monty, The (1997) - Uberto Pasolini
Good Will Hunting (1997) - Lawrence Bender
L.A. Confidential (1997) - Arnon Milchan; Curtis Hanson (I); Michael G. Nathanson
Ovo spada u jednu od najvecih tragedija u istoriji dodele Oskara. L. A. Confidential je remek-delo, i pobedi ga Titanik. (Sta li Full Monty radi na toj listi, pitam se?)
1997.

Best Picture

Winner:
English Patient, The (1996) - Saul Zaentz

Other Nominees:
Fargo (1996) - Ethan Coen
Jerry Maguire (1996) - James L. Brooks; Laurence Mark; Richard Sakai; Cameron Crowe
Secrets & Lies (1996) - Simon Channing-Williams
Shine (1996) - Jane Scott (I)
Fargo.
1996.

Best Picture

Winner:
Braveheart (1995) - Mel Gibson (I); Alan Ladd Jr.; Bruce Davey

Other Nominees:
Apollo 13 (1995) - Brian Grazer
Babe (1995) - George Miller (II); Doug Mitchell (I); Bill Miller (II)
Postino, Il (1994) - Gaetano Daniele; Mario Cecchi Gori; Vittorio Cecchi Gori
Sense and Sensibility (1995) - Lindsay Doran
Apollo 13
1995.

Best Picture

Winner:
Forrest Gump (1994) - Wendy Finerman; Steve Starkey; Steve Tisch

Other Nominees:
Four Weddings and a Funeral (1994) - Duncan Kenworthy
Pulp Fiction (1994) - Lawrence Bender
Quiz Show (1994) - Michael Jacobs (II); Julian Krainin; Michael Nozik (I); Robert Redford (I)
Shawshank Redemption, The (1994) - Niki Marvin
Isto jedna velika travestija. Gorrest Gump je bas lep film, jedan od retkih koje mogu da gledam sto puta, ali Pulp Fiction je ipak bolji film.

:hvala:
Kvalitet ne samo da nije presudan, nego nije ni jedan od zahtevanih kriterijuma.
Korisnikov avatar
By Kupper
1997, 1999 i 2000-ta su godine kad su nagradjivani verovatno najbolji filmovi.

1995.-ta je tredzdi, 1996. i 2001.-va = pih, imas spektakl, imas Oskara.

1997. i 2003. - sejm tredzdi.

Najlosiji izbor je bio ove, 2005.-te, pobedio je najlosiji od pet osrednjih.

Amerikanci:doh:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!