Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Njuskalo
Prvenstveno za one koji zive u Beogradu.

Dogadjanja pocinju sutra, 10. IX i traju do 18. IX.

Da li planirate da obidjete nesto?

Ja sam se zalepio za obilazak laguma, Jevremovca i jos po necega.
Korisnikov avatar
By zboO
evo ja upravo listam broshuru i dosta toga mi deluje interesantno! Gledam, gledam....nadam se da cu neshto obici, i onako ne radim nista pametno!
Korisnikov avatar
By greenwich
lagume cju sigurno da obidjem, to zelim vecj neko vreme... onaj "beograd ispod beograda" mi je zagolicao mastu, a autori iste su vodici... kewl skroz...

volela bih da vidim i unutrasnjost nekih zdanja koja su inace nedostupna za javnost...

ma skroz je super ova akcija, a 17. je ponovo i nocj muzeja!

za vecjinu obilazaka morate da se prijavite, te ucinite to na vreme :)
kompletan program:
http://www.beograd.org.yu/cms/view.php?id=1206210
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Njuskalo
Prvenstveno za one koji zive u Beogradu.
Dogadjanja pocinju sutra, 10. IX i traju do 18. IX.
Da li planirate da obidjete nesto?
Ja sam se zalepio za obilazak laguma, Jevremovca i jos po necega.
U subotu 10-tog u 17 sati po?inje program u Galeriji Prirodnja?kog muzeja na Kalemegdanskom Ravelinu... ali prvi deo programa je davanje nagrada deci koja su nešto najlepše nacrtala, a ja to ne želim da gledam (ne podnosim uru?ivanje nagrada deci i javljanje dece u kontakt-emisije)... drugi deo su powerpoint prezentacije, na to možda i dodjem, ali ima recimo pet prezentacija pa ?e to trajati celu no?...
A u subotu 17-tog se na istom mestu otvara izložba ajkula...
Korisnikov avatar
By Franck Whitson
Pa voleo bih taj lagum da vidim. A u Jevremovac si mogo i pre Njuskice da odes. Nisu branili da se udje ako platis.
Korisnikov avatar
By dEIVVAN
NE ZABORAVITE!
NO? MUZEJA BGD02
17. septembar 2005

Druga beogradska No? muzeja ?e se održati 17. septembra i ima?ete priliku da obiðete 15 muzeja i galerija od 18 do 02h. Kao i prošli put, mo?i ?ete da uživate u razli?itim sadržajima i da otkrijete odgovore na mnoga zanimljiva pitanja koja se ti?u naše kulturne baštine.

Sa jednom kartom, po ceni od 100 dinara, možete da obiðete petnaest muzeja i galerija. Pored Muzeja primenjene umetnosti, Prirodnja?kog muzeja, Rimskog bunara i Konaka kneginje Ljubice, na košarkaškim terenima KK "Partizan" se realizuje klabing u saradnji sa francuskim kulturnim centrom i Domom omladine. Gostuje jedan od trenutno najaktuelnijih francuskih DJ-eva Jack De Marseille.

Izaberite sami svoju maršutu i krenite u zanimljivi obilazak, 17. septembra od 18 - 02h.

Ne propustite da se odli?no provedete u muzejima!

LOKACIJE I SADRŽAJI ZA NO? MUZEJA BGD02

SVE?ANO OTVARANJE NO?I MUZEJA

Plato kod Pobednika

17.45h

Ne propustite jedinstvenu priliku da vidite skok osam padobranaca društva "Nebeski dijamant" kao i teatar pokreta Mimart koji ?e ih do?ekati na platou kod Pobednika na Kalemegdanu.

PAVILJON CVIJETA ZUZORI?

Mali Kalemegdan

Istorijat naše košarke

18 - 02h

U ?ast Evropskog prvenstva u košarci 2005 u ovom prostoru ?e biti postavljena multimedijalna izložba na temu istorijata naše košarke, od 1947 do danas. Vide?ete postavku osvojenih medalja i pehara, kao i veliki broj vrednih stvari iz li?nih kolekcija (dresovi, karte, propusnice, maskote, raznorazni rekviziti itd). Kao specijalitet ve?eri izdvajamo nezaboravne momente naše košarke koje ?emo emitovati za Vas.

KAZAMATI

Gornji grad, postavka vojnog muzeja na otvorenom

Nadziranje i kažnjavanje u Srbiji u XIX veku

18 - 02h

Ko je sve robijao u kazamatima beogradske tvrðave? Kako su se zabavljali robijaši? Da li znate da su žene ?inile iste zlo?ine kao i muškarci, a da su i deca kažnjavana? Da li znate šta su robijaši zapisali na zidovima svojih ?elija? Koje sprave su koriš?ene za kažnjavanje zatvorenika? Šta je to "mrtva šiba"? Kakav je bio re?nik robijaša? Doživite autenti?ni ambijent zatvora XIX veka...

GALERIJA PRIRODNJA?KOG MUZEJA

Mali Kalemegdan

Ajkule i raže Jadrana
18 - 02h

Da li ste se ikada sreli s ajkulom o?i u o?i? Da li ste im prišli na metar od ?eljusti? Za njih se obi?no vezuju slike zlokobnog trouglastog peraja i redova oštrih belih zuba. Prirodnja?ki muzej Vas vodi na putovanje kroz morske dubine i za tu priliku Vam je obezbedio kao vodi?e AJKULE I RAŽE!!! Posle ovoga ništa ne?e biti kao pre!

RIMSKI BUNAR

Gornji grad beogradske tvrðave, Kralj kapija

Bunar želja

18 - 02h

?iji je "Rimski bunar" ako nije rimski? Ko obitava na dubinama ve?im od 50 metara? "No? muzeja" otvara vrata objekta koji nikada nije renoviran, jer je bio i bi?e zauvek mesto gde ?e stanovati vile magi?nih mo?i. Ovo je jedinstvena prilika da ih upoznate! Mi smo jedini koji mogu li?no da Vam ih predstave! Samo u "No?i muzeja", no?i mistike i magije, pogledajte igru svetla i senke, vila i vilenjaka, Rusalki i proro?ica.

BARUTANA

Donji grad beogradske tvrðave

Viminacium Lumen Meum

24 - 02h

Na ovom mestu ?ete od 23 ?asa mo?i da pogledate premijerno predstavljanje našeg trenutno najaktuelnijeg arheološkog nalazišta "Viminacijum", pomo?u VR-a, videa, zvuka i replika iskopina, keramika i nakita izmeðu I i IV veka. Ima?ete priliku da odigrate zanimljivu društvenu igru i otkrijete "Misteriju imperatorove smrti". K ako da uronite u prošlost a da je ne narušite?

KOŠARKAŠKI TERENI K.K. "PARTIZAN"

Kalemegdan

Clubbing

23 - 05h

Dobra klubska zabava! Francuski kulturni centar , Dom omladine i No? muzeja Vam predstavljaju aktuelne francuske DJ-eve Jack de Marseille-a i DJ Maxim-a

MUZEJ PRIMENJENE UMETNOSTI

Vuka Karadži?a 18

GSM filmski festival "MOBILEYE"

18 - 02h

Ti si pravi ?ovek za "MobilEye"! Živiš toliko brzo da ne stižeš da vidiš lepe, zanimljive stvari koje su svuda oko tebe? Postoji neko ko ?e za tebe sve to zabeležiti!

Oni nose kameru u oku! Oni su "MobilEye"! Oni su brzi, kao i Ti! Uvek u pokretu, kao i Ti! Oni snimaju SVE i to odmah šalju na tvoj, moj, ne?iji mob! Za Tebe smo sakupili najbolje od Njih! Dolaziš?!

KONAK KNEGINJE LJUBICE

Kneza Sime Markovi?a 3

Veli?anstvena 3

18 - 02h

Da li ste mogli da zamislite da ?ete na jednom mestu videti štap koji je pripadao ?arli ?aplinu, ?uveno jaje Nikole Tesle, neverovatne minerale, modu u Beogradu izmeðu dva rata, prvi srpski film, parnu lokomotivu i još mnogo toga!?!

Svih 26 beogradskih muzeja na jednom mestu!

MUZEJ POZORIŠNE UMETNOSTI

Gospodar Jevremova 19

Profesija: Kostimograf

18 - 02h

Ukoliko ste se pitali kako nastaje jedan pozorišni ili filmski kostim, ovo je idealna prilika da na licu mesta vidite ceo put od crteža do gotovog "proizvoda", i to uz potpunu asistenciju profesionalnih kostimografa.

VUKOV I DOSITEJEV MUZEJ

Gospodar Jevremova 21

Opuštanje

18 - 02h

U neverovatnom ambijentu Liceja spojili smo za Vas tradicionalno zdanje Dositejeve Velike škole i etno jazz grupu "Biber". Uživa?ete uz savremenu muziku i originalne spise srpskih prosvetitelja, u prelepoj bašti Muzeja Vuka i Dositeja koji Vam širom otvara vrata.

MANAKOVA KU?A

Gavrila Principa 5

Kurtizane i kupleraji u Beogradu u XIX veku

18 - 02h

Saznajte kako je izgledala soba kurtizane u 19. veku? Zašto su bludnice više volele "posao" u sopstvenoj re ž iji nego u javnoj ku?i? Koji su bili uslovi za otvaranje javnih ku?a u Srbiji u XIX veku? Kolike su bile cene usluga? Da li su neki bogatiji Srbi imali hareme? Koji deo Srbije je bio najviše zaražen gonorejom? Zbog ?ega je važna "Seleva?ka jeba?ina?"

Repriza najuspešnije izložbe prve No?i muzeja koju je 16. aprila za šest sati videlo preko 5,000 ljudi.

FRANCUSKI KULTURNI CENTAR

Knez Mihailova 31

Afri?ka fotografija

18 - 02h

Ako Vam kažemo da su njih dvojca, jedan Egip?anin, a drugi žitelj Konga, uzeli fotoaparat u svoje ruke i napravili seriju odli?nih fotki i ako Vam napomenemo da ih li?no za ovu no? preporu?uje Francuski kulturni centar, onda ste sigurno na pravom mestu.

GOETHE INSTITUT

Knez Mihajlova 50

Svetski prvenstvo u fudbalu, uvertira!!!

18 - 02h

Spremate se za svetsko prvenstvo u fudbalu? Pre toga Vam predlažemo da odete do Goethe instituta i pogledate foto izložbu na ovu temu, opustite se uz dobru muziku i video projekcije.

INSTITUT CERVANTES

?ika Ljubina 19

Ponos Španije

18 - 02h

Ukoliko ovog leta niste mogli da "trknete" do Španije i probate tortilje i popijete koju Sangriu, prošetate Madridom ili Barselonom, ne brinite, jer ?e Vam Institut Servantes ove no?i dovesti Španiju u Beograd. U samom srcu Beograda uživa?ete u prezentaciji muzejskog blaga Kraljevine Španije!

I naravno, ne propustite da u svim navedenim prostorima obiðete i stalne postavke.
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by jukie
U subotu 10-tog u 17 sati po?inje program u Galeriji Prirodnja?kog muzeja na Kalemegdanskom Ravelinu...A u subotu 17-tog se na istom mestu otvara izložba ajkula...
Moja drugarica je biolog kustos u tom muzeju te ?u joj se obratiti da mi uru?e poziv za izložbu ajkula.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Tot
Moja drugarica je biolog kustos u tom muzeju te ?u joj se obratiti da mi uru?e poziv za izložbu ajkula.
Prijavi se da te PR osoba stavi na spisak da dobijaš e-mail pozive... mene doduše naizmeni?no stavljaju i skidaju sa spiska (ili postoji nekoliko spiskova)
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Tot
Prijavi se da te PR osoba stavi na spisak da dobijaš e-mail pozive... mene doduše naizmeni?no stavljaju i skidaju sa spiska (ili postoji nekoliko spiskova)
Dobro Jukie, ali ja pretpostavljam da ?e to biti izložba fotografija ajkula, a ja bih hteo da jednom vidim izložbu eksponata, tj. preparisanih ajkula. Da li je tako nešto mogu?e prirediti? I koliki bi prostor za to bio potreban?
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Tot
Dobro Jukie, ali ja pretpostavljam da ?e to biti izložba fotografija ajkula, a ja bih hteo da jednom vidim izložbu eksponata, tj. preparisanih ajkula. Da li je tako nešto mogu?e prirediti? I koliki bi prostor za to bio potreban?
Pa oni su nekoliko puta pokazivali dermoplasti?ne ajkule i raže unutar nekih drugih izložbi, pa verujem da ?e i sada biti dosta takvih... nego dve su glavne stvari; prvo, oni stvarno imaju samo onaj bivši poljski nužnik za stražare na kalemegdanskoj kuli kao izložbeni prostor, i drugo, baš i nema mnooogo vrsta tih ajkula i raža u našoj okolini, recimo da stave po dve baš velike u svaku u onih vitrina sa strane, a da ostatak popune sitnežom (morske ma?ke su recimo duga?ke kao ruka), i sasvim dobro ?e postaviti izložbu.
Korisnikov avatar
By jukie
Evo, bio sam i pitao, stvarno ?e biti dermoplasti?ne ajkule, i ubedjivali su me da su predivne.
Korisnikov avatar
By Stripi
Viva la dermoplasti?ne ajkule!!! :love:
Korisnikov avatar
By Tot
Evo, bio sam i pitao, stvarno ?e biti dermoplasti?ne ajkule, i ubedjivali su me da su predivne.
Hvala Jukie, obavezno ?u i?i na tu izložbu.

:foto:
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Bio u Starom Dvoru i NBS. Vredelo je truda da se upisem na spiskove. Grrrrr!!! Dezorganizacija za spiskove je bila na nivou...

Bio sam i u lagumima u nedelju od 11h. Super su zanilmljivi. Well, narocito kad su "zacinjeni" sa dva tipa koji se grle i maze sve vreme!!!

Hajde, hajde, forumasi, guknite ko je od vas bio kad i ja.

Ne mogu da verujem da su Golicljive stvari i Comin Out napravili offtopic u Kulturi i umetnosti...

Sledeci vikend su lagumi ispod Tasmajdana.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!