Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Primetila sam da je film koji se ?esto spominje na ovom forumu Dangerous Liaisons.
Mnogi naravno znaju da je samo godinu dana od pojavljivanja Frears-ove verzije Miloš Forman napravio svoju verziju de Laclos-ovog romana.
Njegova verzija- Valmont, je skoro potpuno izignorisana od strane publike
a kritika je, zbog lošeg tajminga, svoje slabe ocene bazirala na poreðenju sa D&L, uvek favorizuju?i ovaj drugi film.
Pitanje je:
koja se vama verzija više sviða i da li smatrate da je potrebno
porediti ova dva filma, koja, koriste?i potpuno razli?ite pristupe
temi Laclos-ovog romana, uspevaju da zaintrigiraju, svaki na svoj na?in.
Korisnikov avatar
By Vlada T
Uh, dje nas nadje.... :hvala:

Moja omiljena tema: DL. vs. Valmont!

Ukratko: Valmont je bolji film (atmosfericniji, sta god ovo znacilo), dok je Glenn Close bolja markiza de Merteuil!
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Nisam gledao Valmont - a, pa ne mogu da sudim. Prednost ipak dajem knjizi, bolja je od filma.
Korisnikov avatar
By konstantin laufer
pa koja je to verzija po redu.
cak su i francuzi radili sa Ketrin Denev, nedavno i to kao televizijski film od 4 epizode...
a da ne zaboravimo, Croul intention 1, 2 i 3...
Korisnikov avatar
By avalon
Svi ste zaboravili prvu verziju iz 1959. godine koju je rezirao Roger Vadim. Doduse, ta verzija je smestena u (tadasnju) sadasnjost. Ulogu Marquise Isabelle de Merteuil (odnosno prilagodjeno vremenu, Juliette de Merteuil) tumacila je Jeanne Moreau.
Nego da se vratim na temu....
Verzija Stephena Frearsa je bolja od Formanove iz prostog razloga sto je mnogo autetnticnija u prenosenju atmosfere romana (roman je pisan u vidu pisama izmedju glavnih aktera). Christopher Hampton je za Frearsovu verziju uradio mnogo bolju adaptaciju nego sto je to uradio Jean-Claude Carrière za Fomana.
Takodje, i casting u Frearsovom filmu je mnogo bolji nego kod Formana. Glenn Close predstalja pravo otelovljenje Isabelle de Merteuil, dok je Annette Bening tumaci kao histericnu udovicu koja se kikoce kao da je luda.
Korisnikov avatar
By Kulturni Jelen
Originally posted by avalon
Takodje, i casting u Frearsovom filmu je mnogo bolji nego kod Formana. Glenn Close predstalja pravo otelovljenje Isabelle de Merteuil, dok je Annette Bening tumaci kao histericnu udovicu koja se kikoce kao da je luda.
Meni je Frearsova verzija bolja, zato što je to zaokružen film, dinami?niji je
i agresivniji, dok Valmont oscilira izmeðu drama-melodrame, i ne deluje mi
dovršeno, uprkos alternativnom kraju.
Ono sa ?ime se ne bi složila jeste loš Formanov kasting.
Mislim da, zato što je Frearsova verzija doživela uspeh, a vremenski je mala distanca bila izmeðu 2 filma, Forman morao da druga?ije pristupi romanu
i u tom smislu uspeo je da proizvede neke jako zanimljive scene u Valmontu
Ono što je meni zanimljivo i dobro vezano za casting Bening-ove kao
markize de Merteuil, jeste njena pojava koja je apsolutno opozitna Glenn-inoj.
Jer za razliku od Glenn, koja materijalizuje zlo do samog kraja filma, i koja svaku re? izgovara sa tolikom koli?inom otrova, i neke suptilne perfidnosti,
Bening-ova sa svojom baby-face pojavom izgleda kao devoj?ica koja je apsolutno nesposobna za spletkarenje, i mislim da u tome leži jedan realisti?niji portret Isabelle de Merteuil, jer gluma Glenn-ove, koja je sjajna
i ubedljiva, može zbog prevelike isforsiranosti evil-tripa, da polako preraste u karikaturu, dok Bening-ova deluje kao realniji lik, lik kome bi verovali,
lik koji poseduje poverenje okoline sa kojim može suptilno da manipuliše.
Ima jedna scena kada se ona prepire sa Colin Firth-om, sedi na nekoj stolici
i ruga mu se, istovremeno deluje kao devoj?ica koja ?e da isko?i iz te stolice i zaigra i kao najhladnokrvnija ku?ka....to je možda i de Laclos-ova prvobitna ideja bila, slika žene koja deluje kao da nikada ne bi mogla da uradi ono što je uradila de Merteuil( roman je napisan po istinitom dogaðaju)

Mada iako je ovaj segment ono što mi se više sviða kod Bening-ove...
zabavnije mi je gledati Glenn Close:maljkovic:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!