Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Galateja
Nemam baš nešto znanja o datoj tematici, zato mi je potrebna preporuka. Uzela sam Aleksisa Stamatisa (Bar Flober). Čitao neko? Utisci?

Dakle, šta je ono što nipošto ne smem izostaviti iz novogrčke književnosti? :D
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Sa Aleksisom Stamatisom sam bio na večeri i deluje mi malo praznjikavo, mada je lepuškast čovek. Čitao nam je nešto iz njegovih tekstova, ne znam šta bih rekao, nije loše, ali je tako, malo pozerski. (Needless to say da je po svoj prilici tetka :D )

"Kanon" grčkih pisaca koji su popularni u inostranstvu uglavnom se sastoji od Kavafisa, Kazancakisa, Elitisa, Seferisa, Ricosa, pa vidi nekog od njih, svi su prevođeni na srpski i odlični su pisci. Vodi samo računa da od Seferisa nađeš starije prevode, ovaj novi je krš.

Od novijih dobrih pisaca najbolja je Margarita Karapanu (preveden je "Mesečar"), a znam da su prevođeni i Tanasis Valtinos, Takis Teodoropulos i još neki.

U Grčkoj je popularan Lenos Hristidis, preveden mu je Doktor Bu. On je onako, popularno-zabavan, ali sasvim ok.
By Speculum Columbae
Da, definitivno obrati pažnju na Elitisa, Seferisa i Ricosa (koji mi je od njih najdraži). Nešto njihove poezije imaš i na stranicama teme Poezija, na forumu.

Rečiti su, biće ti to monsun reči, jezik im je bogat, zarobljeni negde između manične depresije i Antike, regionalne opskurne politike i slabo su vezani za poeziju zapada na koju si verovatno navilka.
Grčki roman je strašno dosadan, to gledaj da izbegneš.

A više informacija možeš da dobiješ ovdi, gde se na serbski prevode ideje savremene grčke poezije:

http://www.agoncasopis.com/
Korisnikov avatar
By Galateja
Hvala mnogo momci, uzeću preporuke u obzir. :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!