Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Simor
Za mene je mimeza u kubizmu ono što je Dragan Đilas u KK Partizan.

:ves:
Korisnikov avatar
By 2kune
cijenim da je Franjo Tuđman ipak bio kubističkije mimezan za Partizan... :alexis:
By Simor
To je možda iz perspektive hrvatskog kubizma. Sa srpske strane kubističkije mimezan je bio samo Nebojša Čović, ali cenim da će Drvosek pokazati veći stepen mimeznosti.

:marinac:
Korisnikov avatar
By 2kune
ne znam... nisam pametna... :kosa: ipak mi sve to puno više baca na informeličnu vrst mimeze... možda je to ipak stvar mikrorazličitosti kulturoloških subkodiranja... :merlinka:
By Simor
Dragan Đilas je za mene transkulturalna mimeza pa se ne bih složio da možemo govoriti o mikrorazličitostima kulturoloških subkodiranja. Ali, ostavimo teoretičarima umetnosti i vremenu da pokažu koji je stav bliži umetničkoj istini.

lepeza1
Korisnikov avatar
By 2kune
jamačno i jest, no takova simulakrumska višejezičnost nipošto nije kubistička paradigma... :milkacanic:
By Simor
A kojoj paradigmi pripada simulakrumska višejezičnost? :odrasti:
Korisnikov avatar
By 2kune
paradigmi multiplicirajućih postjugoslavenskih eurocentričnih regionalizirajućih mimema... :sixto:
By Simor
U pravu si. No, jedina paradigma koju ja prihvatam je ona kakvoće Načertanija. Ostale paradigme su za mene nepostojeći konstrukti koje nikada umetnička stvarnost nije potvrdila i kao takve će završiti (ili su već završile) na smetlištu stvaralaštva. Te paradigme jesu pokušale da budu mimezis Načertanija, ali su bile dramatično neuspešne u tome.

:cheer:

p.s. Načertanije je, btw, bilo prethodnica kubističke mimeze nekih pola veka kasnije.
Korisnikov avatar
By 2kune
poštovani kolega, mislim da niste u pravu... ne može se metanarativ totalne slike polokijanske energije i sirovog ekspresionističkog svesebstva prispodobiti jednoj tako u osnovi klasicističkoj mimezi čiji prostor i vrijeme slike hlepi svojim kodiranjem prema novim medijima... :dude:

ps. vremenski pravac i nadvladavanje njegove asimetričnosti pri tome ne igra značajniju ulogu...
By Simor
Ovo može da zaliči na naše teorijsko neslaganje, ali duboko sam uveren da je ovo Vaš pokušaj diskreditovanja umetničke istine. Ja -- pravdoljubivo stvorenje koje kao takvo očekuje da o sledeće Sretenje dobije orden od predsednika Tadića za svoju pravednost i težnju ka umetnickoj i filosofskoj istini -- to zaista ne mogu da prihvatim. No, neka presude ostali forumaši otvorena srca ko ovde kosi, a ko vodu nosi.

:jazzva:
Korisnikov avatar
By 2kune
o bože! kolega! zar takvo što u ovom postpostdobu rastakanja svih metanarativnih lanaca?! :drama:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Simor

:sudija:
eto vidite, dragi kolega, kako se na kraju ipak možemo složiti... lijepo je od vas što ste na pravi način uočili kubističke tendencije one mimeze kakvom je Franjo Tuđman u likovnom smislu obdario Partizan... :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!