Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Goran Smith
Slika

Vikipedija je enciklopedija slobodnog sadržaja na Vebu koju razvijaju dobrovoljci uz pomo? viki softvera. ?lanke na Vikipediji može menjati svako sa pristupom Internetu. Projekat je po?eo 15. januara 2001. godine kao podrška Nupediji, enciklopediji koju su pisali eksperti. Sada njome rukovodi neprofitna Zadužbina Vikimedija. Vikipedija ima više od 3.100.000 ?lanaka, uklju?uju?i više od 912.000 ?lanaka na verziji pisanoj engleskim jezikom i preko 28.000 ?lanaka napisanih srpskim jezikom, kao i preko 775.000 prijavljenih saradnika (podaci su od januara 2006). Vikipedijina popularnost raste velikom brzinom, a njen uspeh je pokrenuo i nekoliko drugih bratskih projekata (Vikivesti, Vikiknjige, Vikire?nik, Vikicitate i Vikivrste). Meðutim, ?esto se dovodi u pitanje pouzdanost podataka objavljenih na njoj. ... ( http://sr.wikipedia.org/wiki/Vikipedija )

http://sr.wikipedia.org/wiki/Glavna_strana

Srpska (?irilica i latinica) ima oko 30.000 textova, dok najviše ima engleska verzija sa oko 1.000.000. Srpska je 17 po broju ?lanaka na sajtu.

Eto poziv svima da se uklju?ite u projetat .. a pogotovo za gay aktiviste ... pošto textovi o sexualnosti i ne postoje na srpskoj verziji, pa treba da se prevede sa en wikipedije :zastava:

:eureka: kada u :google: tražite nešto, pored te re?i koju ukucate dodajte samo re? "wiki".
By Çâðê_DUP
Aj hart vikipedija... :love:
No sam prelenja da dam svoj doprinos, a nije da mi nije padalo na pamet.
By Sixto
Nije pouzdan izvor podataka pa vecinu stvari koje trazim moram da uzmem s rezervom sto mi nekada predstavlja problem kad mi treba nesto brzo a da je tacno!
By Simor
Slazem se. Sama cinjenica da mozes slobodno da unosis informacije, dovodi do toga da verovatno ima i stvari u koje se ne mozes pouzdati.
Korisnikov avatar
By Rei
Na tom problemu se od nedavno radi, ili bi trebalo da se radi :)
Neshto sam nachuo...
Korisnikov avatar
By VikiVetar
Da oživim temu koja je mrtva već 5 godina. Odnedavno uređujem članke na vikipediji na srpskom jeziku, i zaista ima mnogo toga da se uradi, pogotovo u temama o seksualnosti, koje su ili kratke ili loše obrađene ili ne postoje. Ja pokušavam da što više uradim u skladu sa slobodnim vremenom, ali bi mi dobro došla pomoć, ako neko ima viška slobodnog vremena da ga utroši na uređivanje vikipedije. Dodatne informacije se mogu pronaći na mojoj podstranici na vikipediji ( http://sr.wikipedia.org/wiki/Корисник:W ... ЛГБТ/Позив ).
Korisnikov avatar
By Kittrie
50% mog guglanja se sastoji od:
POJAM + wiki- search.

wiki se sad uzima kao da je normirana online-enciklopedija;
uostalom, za vecinu podataka stoji izvor tako da moze da se proveri odakle ti podaci stizu, pa proceni sam verodostojnost.
Korisnikov avatar
By VikiVetar
Ima grešaka u člancima još uvek, ali kako vikipedija raste i dobija sve veći broj urednika, taj broj grešaka i netačnih informacija se smanjuje. Naravno, na početku kada je bilo jako malo urednika svako je praktično mogao pisati šta hoće jer nije bilo nikog drugog da mu stavi do znanja da to što piše nije tačno. Nego, znam da je možda većini dosadno da se bave time, ali možda se ipak nađe neko ko je zainteresovan.
Korisnikov avatar
By jukie
Ja sam jako zadovoljan engleskom verzijom jer skoro da nisam našao stvari za koje bih znao da su pogrešne (pošto ja i dalje držim sve one pročitane enciklopedije u glavi). Inače, za potrebe npr. đačkih sastava o životinjama je nažalost wikipedia često jedini internet-izvor koji ima ikakve podatke (znam jer sam tražio).
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!