Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Rezanje državne zastave?

1. rezanje zastave je ok
9
82%
2. rezanje zastave nije ok
2
18%
Korisnikov avatar
By Srklet
dakle, u maloj hrvatskoj dzamahiriji se digla mala hrvatska frka oko jednog performansa koji je ukljucivao i rezanje škarama hrvatske zastave.

http://www.tportal.hr/kultura/kulturmik ... -MMSU.html

Kako bi i sami postali sudionici, posjetiteljima su dane razne upute. 'Vrlo ste ljuti. Uzmite tanjur. Razbijte ga. Ako se ne osjećate bolje, ponovite radnju.' i 'Pogledajte se u ogledalo. Sjetite se trenutka kad ste shvatili da ste loša osoba. Pljunite si u oči.' - neke su od njih.

Dio posjetitelja odazvao se: 'Sram vas je vašeg naroda. Uzmite škare i razrežite zastavu. Komade ostavite na podu', pri čemu je izrezana velika hrvatska zastava.

eto, i tako je jedna drzavna zastava otisla u, sto bi braca srbi rekli, paramparčad, a izrezase je, pretpostavlja se, hrvati. :party:

Slika

ako je taj performans bio mozda neocekivan, ono sto je uslijedilo je bilo tako jebeno predvidljivo:

http://www.tportal.hr/kultura/kulturmik ... djelo.html

'Ako je ostvarivanje obilježja kaznenog djela umjetničko djelo, tada je kaznena prijava također umjetničko djelo', tvrdi Mustać te smatra da uz organizatore iz Udruge Drugo more Davora Miškovića i Petru Corve te direktoricu državne institucije MMSU Jericu Ziherl odgovornost snosi i prvi čovjek Rijeke Vojko Obersnel, koji nije reagirao kada se pred njegovim očima zastava počela rezati. Svi oni na naš upit da komentiraju Mustaćevu prijavu protiv njih odgovorili su da o njoj nisu informirani.

Duboko povrijeđeni Mustać smatra da je kazna za uništavanje zastave od tri mjeseca do tri godine te taj čin uspoređuje s ubojstvom. 'Uzet ću pištolj, izaći na Korzo, ubiti čovjeka i reći da je to umjetnički čin. Potpuno ista stvar', zaključio je Mustać, naglasivši da bi istog trena bio priveden isto kao i da netko sada na Korzu uništi hrvatsku zastavu.

so anyway... vidite li vi problem u rezanju drzavne zastave unutar neke umjetnicke akcije? vidite li vi problem rezanja drzavne zastave uopce? zasto (ne)?

[size=-2]p.s.
bas me zanima koliko ce postova biti u kojima se tvrdi da performans nije umjetnost i sličan yadda yadda. [/size]
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
jebes takvu retardiranu drzavu u kojoj kupis zastavu i onda ne smes da je unistis jer predstavlja neko smrdljivo obelezje. A takvih drzava i zakona ima pun kurac!
Korisnikov avatar
By walt333
Rezanje zastave je ok samo ako se od krpica siju haljinice za barbiku :kosa:

Od hrvatske zastave sam sasio haljinicu za moju Dzeni, od srpske za moju Pamelu, a Dzozefina je ostala gola jer se mnogo kurva pa joj haljinica nije potrebna:cheer:
Korisnikov avatar
By erkondisn
ko ova gospoja odje :kosa: (samo sto je nije rezala)

Slika
Korisnikov avatar
By Srklet
vidiš, mogao bi duboko povrijeđeni mustać prosvirati glavu matiji vujici na riječkom korzu. to bi definitivno bila umjetnost. :D
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
To nije umetnost, već vapaj za pažnjom, kao i prolivanja kečapa ili to beše vino po sebi?

Kazna je neumesna, jer kod nas se za izgradnju nuklearnog reaktora u sopstvenom dvorištu...i potencijalnog curenja/topljenja reaktora koje bi koštao života sve u Beogradu može dobiti maksimalno 5 godina zatvora.

Ispada da je vama jedna zastava milija nego nama svi beograđani.
Korisnikov avatar
By svejedno
Vise volim unistavanje zastava kao explicitno politicki cin.

..

I iako se slazem sa Morganom da nema ovde mnogo umetnosti, skrenuo bih mu paznju na cinjenicu da i mi imamo kaznu za unistavanje zastave.

Sto je idiotluk samo po sebi.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Meni je oduvek bilo glupo da, ako vec nesto kupim, ne smem da radim sa tim sta mi je volja.
Kao sto na DVD/CD ili kasetama pise da se to ne sme kopirati, presnimavati i statijaznam. Ako sam za to vec platila, moje je i ja cu da odlucim o sudbini istog.
A zastava je samo obicno parce platna. Koliko je onih kojima se zastava gadi a nikada je nisu ni rezali ni spalili. Niti mislim da je masakriranje tkanine izraz nekog stava. Stavise, pomalo je varvarski. Ako imas stav, artikulisi ga i plasiraj na civilizovan nacin. Ovako, sve i da je stav dobar - njah...
Korisnikov avatar
By m..
zavisi sta i koliko u tu zastavu ucitavas i koliko se nalozis. za nekoga je to secenje krpe, a za nekoga chune. mene licno zabole i ako neko odluci da je koristi umesto pelena.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by Wilhelmina

Meni je oduvek bilo glupo da, ako vec nesto kupim, ne smem da radim sa tim sta mi je volja.
Kao sto na DVD/CD ili kasetama pise da se to ne sme kopirati, presnimavati i statijaznam. Ako sam za to vec platila, moje je i ja cu da odlucim o sudbini istog.
Grenmadrz end frogz. To je regulisano Zakonom o autorskim pravima. Ne možeš da očekuješ da, zbog toga što poseduješ primerak nosača zvuka/slike na kome je zabeleženo nečije autorsko delo, imaš i pravo da to delo eksploatišeš na pomenut način.

Jeste da je piraterija ovde živahna i razvijena delatnost i da se većina nas oglušuje o taj zakon, ali kontam da smo uglavnom svesni toga da ga kršimo i da, shodno tome, nemamo nerealna očekivanja.

Ovo kasapljenje zastave i sve tome slično, meni se uglavnom čini deplasiranim u smislu umetnosti.
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by Dzelajza Rouz

Ovo kasapljenje zastave i sve tome slično, meni se uglavnom čini deplasiranim u smislu umetnosti.
Yes.

On: A jesu li sekli uredno po linijama ili su seckali kako im se cefnulo?
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by Wilhelmina

po Zakonu o autorskim pravima mozes, ali samo za vlastite potrebe :)
Korisnikov avatar
By 2kune
protiv sam... :sudija:
ne treba uništavati zastave već države... uništavanje zastava umjesto država drkađijski je i ne doliči dobro odgojenim damama... :alexis:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!