Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By vremecuda
Text Iskopah ovo na netu pa rekoh da podelim sa vama.Naravno,ne bi bilo zgoreg ako bi neko jos napisao nesto na ovu temu(mislim na istorijske podatke,neke cinjenice i td...)..Naravno,ocekujem i vas komentar.

(P.S.unapred se izvinjavam moderatorima ako tema vec negde postoji i ako sam promasila rubriku,prosto ne znam gde bih stavila ovu temu.Hvala na razumevanju.)

:love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love:

- 5.April 1724. U Veneciji je rođen Đovani Đakopo Kazanova. Tokom burnog života bio je učenik verske škole, sekretar kardinala, venecijanski pomorski oficir, opat, kockar, alhemičar, violinista, špijun, bibliotekar, a u istoriju je ušao kao neumorni ljubavnik.

Preuzeto sa http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=292519

- Na skveru San Trovazo u Veneciji jos se nalaze radionice u kojima se prave gondole.Nekada davno stolari, cuveni po svom umecu,silazili su iz Dolomita,tacnije iz oblasti kadore,da bi na obali mora za Venecijance pravili gondole.Doduse,i sad ih prave, ali jedva desetak godisnje.Danas na obali pored San Trovaza mogu da se vide i one prevrnute,sveze obojene ili premazane katranom.A znacenje reci"skver" tice se verovatno venecijanskih skverova(squeri),pristanista gondola i radionica gde su pravljene.Ovaj deo Venecije,koji se nalazi u delu grada Dorsoduro,vezan je za zivot jednog od najpoznatijih stanovnika ove varosi-Djakoma Kazanovu.Upamcen je,sto uostalom svi znaju,kao veliki zavodnik i ljubavnik.Neki su cak spremni da poveruju u podatak koji kaze da se Kazanova upustio u ljubavne pustolovine sa cak deset hiljada zena!Ali,pamte ga i po tome sto je uspeo da na neverovatan nacin pobegne iz zatvora Pjombi,koji se nalazio u Duzdevoj palati.
Cesto se zaboravlja da je Djakomo Kazanova bio filozof,pesnik,opat,advokat,romanopisac,esejista,matematicar,
ekonomista,mason,spijun,komediograf,pisac libreta,violinista,okultista....o cemu nam govore njegova dela i brojne legende.........

Preuzeto sa

http://www.politikin-zabavnik.co.yu/index.php?broj=2927

Slika

Nastavice se..... :love:
Korisnikov avatar
By vremecuda
Djovani Djakomo Kazanova

Djakomo Djirolamo Kazanova rodjen je 5 Aprila 1725.godine u Veneciji,iz preljubnicke veze njegove majke Djovane Farusi zvane Zaneta I grofa Mikelea Grimanija.Grof je inace bio vlasnik pozorista gde je Zaneta glumila s muzem Gaetanom Djuzepom Kazanovom.
O detinjstvu Djakoma Kazanove malo se zna,osim da je ziveo s bakom po majci koju je voleo kao dam u je ona majka.U osmoj godini imao je prvi susret s “onostranim”,odnosno s magijom I vesticarenjem.Baka ga je odvela kod neke poznate vracare u Murano kako bi ga izlecila od krvarenja iz nosa I jedne vrste poremecaja pa je stalno morao da ima otvorena usta.Vracara ga je zatvorila u sanduk I neko vreme bio je u mraku I bez vazduha.Medjutim,kada je izasao,bio je sasvim zdrav.Zanimljivo je da se posle tog dogadjaja Djakomo nije secao nicega sto se ranije desilo u njegovom zivotu.Verovao je da je tada zapravo drugi put rodjen.
Kazanova je bio visokog rasta,tamne puti,misicav I pokretan covek.Imao je kukast nos I veoma tamne oci u kojima je,prema svedocenjima savremenika,plamtela vatra zivota.Nepotrebno je reci da su ga zene smatrale neodoljivim….Vrlo retko se smejao ali je druge navodio na smeh.Ovaj zavodnik obozavao je da jede skoljke,ali sa ZENSKIH GRUDI. :D Iako je odrastao na obali mora,prezirao je ribu.Medjutim,uspeo je da dobije dozvolu od samog pape Benedikta XIV da moze da jede meso cak I petkom.Kada je vodio ljubav sa damama,koristio je zastitu(od svinjske besike! ),no po svoj prilici,imao je dve vanbracne cerke-Leonildu I Jakominu.Govorio je dobro francuski jezik,a I grcki I latinski.

Slika

Preuzeto sa

http://www.politikin-zabavnik.co.yu/index.php?broj=2927
Nastavice se..... :love:
Korisnikov avatar
By Sunce
Gledao sam Kazanovu u filmovima "Kazanova" i "Ja Don Djovani".
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!