Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By jenny
Tradicija je tradicija, idem sutra.

Nemam listu (samo jedna knjiga mi je na pameti), ali ni pare, tako da mi dodje na isto :shrug:
Korisnikov avatar
By jukie
Bio sam i sada umirem koliko me noge bole od šetanja gore-dole, a kupio sam knjigu od pola tone zbog koje me bole i leđa jer sam poslušao mamu pa nisam poneo kolica za pijacu, iznojio sam bar litar vode što na sajmu (vruće je i oni reflektori samo piče u oči) što vukući knjigu kući

I tako.... sad merkam ovu policu da odredim koje knjige će da lete sa nje da nova ekstra velika knjiga ima gde da se smesti.

(moram da priznam da je pravi praznik za oči bilo prisustvo velikog broja finih čika sa pametnim izrazom lica :pervert: )

E a sada da prokritikujem knjige sa mog spiska:

Slika Slika

Te knjige nisu imali. Imali su samo Bird i Insect (od kojih je Bird prevedena na srpski još 1988?). Doduše dobija se CD ali su i knjige skuplje nego što sam očekivao.

Slika Slika

Knjige jesu jako lepe i imaju divne slike u boji, ali imaju premali broj strana da dam 290 dinara (sa sajamskim popustom od 20 odsto - popust od 30 odsto važi samo za ediciju Atlasa)

SlikaSlikaSlika

Što se tiče ovih knjiga one su prodavanje magle. Mnogo papira potrošeno da se ne kaže skoro ništa. Pogotovo me ova prva knjiga jako razočarala
Korisnikov avatar
By lorna
Originally posted by jenny
...ali ni pare, tako da mi dodje na isto :shrug:
Isto.

Prvi je ipak, nedostizan.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Dobila sam karte za dz. :) Josa samo kada bih dobila hiljadu- dve rsd vise...

Idem na Sajam, i to kao slepac- bez plana, programa, zelja i slicnog, osim sto mi je dojavljeno da je Fuko reizdat, i da ce ove godine biti moguce doci do nekih casopisa koji me interesuju.
Korisnikov avatar
By elektron84
Mozda se i vidimo Orlando ;)
Moram da kupim makar jednu knjizicu, onako kao suvenir.
Korisnikov avatar
By jukie
Samo da pomenem da su skroz rearanžirali sajam tako da postoje isti štandovi i u velikoj hali 1 i u maloj hali 4 (bivšoj 14), npr. Kreativni centar ima još jednu malu "knjižaricu" pogubljenu u onim uličicama u maloj sali.

Postoje putokazi ali nisu kompletni, tj. do pola male sale na putokazu piše koja knjižara je pod kojim brojem na mapi, a od pola jednostavno ne piše. Ali bar možete da steknete uvid koliko "uličica" ima da biste mogli sve da ih obiđete.

Knjižare Mamut, Plato, EnglishBook i ona što prodaje strane udžbenike iz medicine i čegajoš nalaze se paralelno (bok uz bok) popreko na sredini male sale.

Ali što su hrvatske knjige skupe! Mali ključ za zeljaste biljke Zagreba (inače sasvim divan) košta više nego ova enciklopedija od sedamsto strana teška kao tuč...
By biotherm
Inace su hrvatske knjige skupe :)

I ja sam bio sinoc, crk'o razgledavajuci knjige... Uspeo sam nesto da kupim, hm, 5 knjiga... Hteo sam jos neke knjige, ali tek od srede ce biti na sajmu :grrr:

Novi koncept mi se svideo, jer u velikoj hali vise nemas standove sa milion knjiga... vec svaki izdavac izlaze svoja izdanja. Ali, pazite, nemojte misliti da su kod izdavaca najjeftinije, npr. Autostoperski vodic kroz galaksiju je kod izdavaca na sajmu - cena 900 din (a u njihovom katalogu 799), dok sam u maloj sali (4) kod nekog "preprodavca" nasao za 800 din (a isti izdavac). Naravno, nisam kupio, jer mi ta knjiga nije bila na listi prioriteta. :)
Korisnikov avatar
By Tungi
Koleginica i prijateljica mi je juche potpisivala svoju novu knjigu "Cipele za dodjelu Oscara" i nisam otishao...Knjige kupujem po knjizarama,nije meni taj sajam nista posebno,jer knjige koje trazim obicno su u antikvarnicama.Skoknucu u subotu na promociju Vidojkovicevog novog romana.Kolegijalno.
Korisnikov avatar
By Dina
Loni i ja bili danas na sajmu knjiga. Preumorna sam, ali ne toliko jer je bila guzva vec sto smo kupili puno knjiga, jedva dodjosmo. :skola: :skola: Veci deo toga je moja literatura za faks koju tesko nalazim pa moram danima da obilazim biblioteke, pa onda da kopiram itd, tako da se radujem da sam neke danas uspela da pronadjem. A onda sam kupila knjige roditeljima, sestri, a Loniju dve... mada me najvise raduje knjiga koju je kupio sam sebi a to je vegetarijanski kuvar, jedva cekam da vidim primenu te knjige u praksi :lukavi: A za sebe, ne racunajuci ove knjige za (m)ucenje - kupila sam dve knjige Agate Kristi koje nisam do sad citala... i presrecna sam, jedva cekam da pocnem da citam...

:cita:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Dina
mada me najvise raduje knjiga koju je kupio sam sebi a to je vegetarijanski kuvar, jedva cekam da vidim primenu te knjige u praksi :lukavi:
I ja sam mami kupio kuvar i danas ga je isprobala u praksi
Duga je to priča
Dakle, kuvar treba da bude:
a) na srpskom, da mama može da ga čita jer ne zna engleski
b) da ima što više lepih slika u boji, da bih i ja želeo da ga čitam
c) da su to jela koja ja želim da jedem (i koja smem da jedem)
d) da su namirnice pristupačne po ceni i da mogu da se nađu
I tako sam našao kuvar posle nekoliko GODINA traženja
Sad sam se najeo tog nekog paprikaša :kingkong: pa ćemo videti šta će biti sledeće

BTW otkrio sam zbog čega je ova enciklopedija bila toliko jeftina

Evo jednog pasusa (prevodim direktno):

Dr Norman Myers, britanski ekolog, upozorava da tokom sledećih 25 godina možemo da očekujemo da ćemo gubiti između 1000 vrsta biljaka i životinja godišnje do 100 vrsta na dan.
Ako se ovaj trend nastavi, to znači da će oni čitaoci koji budu živi 2015. godine biti svedoci izumiranja možda milion vrsta živih bića.

Dakle, copyright 1993
By Orion
Moram ovih dana da odem, nikako da isplaniram lepo. :predaja:
Korisnikov avatar
By lorna
Originally posted by spliff
jbt kakva guzva
ajme,
josh kad nagrnushe danas shkolarci...

srecom, pa napravih plan kretanja!
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Moja grupica ljudi je dobila propusnice za sve dane, ali, istina...samo dve propusnice.
Najjace je to sto se sada nas sest zena svadja ko ce kada da ide, a jos uvek niko nije isao. :lol:
Korisnikov avatar
By jenny
I ja sam imala propusnicu koju je mama zaboravila da mi ostavi pa sam platila. Isto se desilo i prošle godine :roll:

Inače, kupila sam Marka Vidojkovića- Hoću da mi se nešto lepo desi odmah
Korisnikov avatar
By bothways
Bio danas, nashetao se, kupio dve knjige. Nije bilo guzvavo kako ume da bude (sto ne mogu da kazem za bus 23, koji je bio krcat).
By deka
Bio u cetvrtak..Dopada mi se ovaj novi koncept izlaganja,odvojeno izdavaci i knjizari...Kupio 10 tak naslova,onako stihijski,i za divno cudo potrosio samo polovinu novca koju sam planirao da cu ovdvojiti..Btw moze info nekoga iz CRO,zanima me cena stripa Aster Blistok INTEGRAL izdanje broj 1...Moze odgovor na PVT Hvala
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!