Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By fencysmurf
Recimo da ste u posedu duple kopije Krlezina dela "Gospoda Glembajevi"...

Ko je , imajuci u vidu sadrzaj dela, idealna osoba iz javnog ili privatnog zivota koju bi ste mogli namerno uvrediti poklanjajuci joj ovu knjigu?

(pretpostavka je luda da bi doticna osoba bila kadra shvatiti uvredu)

Ko su danasnja gospoda Glembajevi?
Korisnikov avatar
By Vlada T
:tos:

Pitanje je vecma stupidno. Uvrediti nekog poklanjanjem "Gospode Glembajevih"?

Ti si, tetko, prolupala! :maljkovic:
By fencysmurf
nisam prolupao. valjda. tek, priznajem, bejah drunky wunky kada sam postavljao post...

pre neki dan sam zavrsio citanje glemabjevih po neki 4 ili 5 put i ucinilo mi se da bi mogla da se povuce paralelica ili dve izmedju onoga sto se desava glembajevima i onoga sto se desava nama...

a da... pre nekog vremena jedan je jednom rekao da je kao baronica Castelli a ovaj mu rekao hvala... to me je i nagnalo da iznova procitam knjigu... jer mi se ucinilo da reci nekom da je BvonCastelli i nije nesto sto bi trebalo da bude pohvala...

ja sam zapravo na tom tragu postavio pitanje... :D

jer mi se nekad cini da nam je celo drustvo jedna velika porodica glembajevih.. ne znam...

jebao me krleza...

:radosnice:
By XanaX
...kako ono "Moerder und Shauspieler"...? kad ona stara kaze za Glembayeve?... u tom slucaju, poklanjas nekome knjigu i kazes "drama mi se jako dopala, a likovi su poput vase familije"
Korisnikov avatar
By Vlada T
...je, tako govorase stara teta Barboczyjeva....tek, vremena su se promenila, te bi Glembayi danas verovatno zavrsili na naslovnici "Glorije" :diplomac:
By fencysmurf
Originally posted by XanaX
...kako ono "Moerder und Shauspieler"...? kad ona stara kaze za Glembayeve?... u tom slucaju, poklanjas nekome knjigu i kazes "drama mi se jako dopala, a likovi su poput vase familije"
he he he...

hvala :)

:egzorcist:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ne znam za Glembajeve, to nisam čitao, ali zanima me šta mislite o knjizi "Banket u Blitvi". To imam, deluje zanimljivo pa ako nekog ne mrzi nek napiše ukratko o čemu se radi i da li to vredi čitati. Treba malo da se odmorim od SF, pa sam rešio da pročitam jednu knjigu koja to nije :D
By fencysmurf
pa lokacija je imaginarna tako da u tom pogledu jeste bliska sf :D
Korisnikov avatar
By djo
mislim da ti je poređenje žešće nategnuto, jer mora da prođe vek, dva da bi se naše današnje secikese kriminalci itd poglembajevili, jelte, i civilizirali... dobro, možda malo manje, ipak se svet ubrzao pa će im već deca, ali sasvim sigurno unuci studirati štatijaznam po oxbridžima i možda se tu pojavi neki leone :)
By fencysmurf
zasto mislis da deca recimo komunistickih silnika iz 40tih ili njihovi unuci nisu vec stasali u Leonea?
By XanaX
Originally posted by Kiborg
Ne znam za Glembajeve, to nisam čitao, ali zanima me šta mislite o knjizi "Banket u Blitvi". To imam, deluje zanimljivo pa ako nekog ne mrzi nek napiše ukratko o čemu se radi i da li to vredi čitati. Treba malo da se odmorim od SF, pa sam rešio da pročitam jednu knjigu koja to nije :D
to je pravi politicki roman za tebe. kritika borga i isticanje znacenja pojedinca u odnosu na drzavu...

to je inace treci roman "velikog ciklusa". cetvrti, "zastave", je kabala svih kasnijih proroka buducnosti hrvatske. samo sto svatko proriche i vuche na svoju stranu...
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by fencysmurf
zasto mislis da deca recimo komunistickih silnika iz 40tih ili njihovi unuci nisu vec stasali u Leonea?
možda i jesu... nije mi palo na pamet... ali čini mi se da ipak postoji neka razlika... kapital, šta li :blenta: ... ono 'ltd'....
Korisnikov avatar
By lorna
Čini mi se da je u poslednjem Vremenu ili Ninu objavljen tekst o nekakvim današnjim Glembajevima.
Korisnikov avatar
By AbD
glembayevi su na žalost outdated. ono što je nekad bilo rijetko ponašanje, i stoga izloženo društvenoj kritici, danas je pojava iza svakog ćoška... :lol:

kako raditi društvenu kritiku mainstream društvenog ponašanja? pa nema se tko više užasnuti nad time, niti izvršiti korektivnu društvenu prisilu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!