Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By pipinveliki
najbolje da raspisem poziv
pliiiiiiiiiz, opljackajte mee
ajte molim vas:peca:
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by the1whowished
Mozete da navedete i knjigu, i skulpturu, i umetnicku fotografiju, i....
ALI (!), morate obrazloziti.
Sto ti imas obicaj da postavis temu, a sama na nju ne odgovoris :drama:

Tema se odnosi na najvredniji u materijalnom, kulturnom, emotivnom...smislu?
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Pa i ja i dalje razmisljam. Imam nekoliko veoma retkih primeraka knjiga:
- epske narodne pesme iz 1908. godine... italijansko izdanje Danteove "Komedije" iz 1911. godine... i tako...

"Vrednosti" sami pridajte smisao.
By Sixto
Niti imam sta vredno, niti zelim na taj nacin da bacam pare! Danteova komedija izdanje 2008. je sasvim ok!
Korisnikov avatar
By Delete
Sto se knjiga tice, imam neke stare, ali da li je starost reciprocna vrednosti, ne znam. Izmedju ostalih, posedujem skoro sva izdanja prvog i drugog Kola Srpske knjizevne zadruge, iz (cini mi se, a mrzi me da proveravam sad) 1892. i `93. godine.

Stari noz sa drvenim koricama i predivnom (rucnom) gravurom na drsci i koricama, nasledjen od pradede i verujem da nema neku ekstremnu vrednost na trzistu, ali mi je veoma trag.
AK bajonter/noz, jedini sa drvenom drskom, koji su gardisti JNA sedamdesetih godina (preciznije `73. i`74.), koristili samo zbog pozdrava - paradni noz. Proizvedeno je nekoliko stotina komada, veoma je trazen medju kolekcionarima, samim tim i skup (meni su nudili 300e, da sam bila zainteresovana za prodaju, mozda bih i vise dobila).

Toliko za sada... :)

Edit: Jebacu onog ko kaze da nozevi nemaju sa umetnoscu (tebe *** posebno) :smeh:
Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus
Imam nekoliko starih knjiga:

Sinaksar i tolkovanije iz 1801. Moskva;

Sobornik vsjakomu hristijaninu potrebnih molenij iz 1715. i to iz tipokrafije u Budimu, koja je radila samo 2 godine, pa je i zbog toga raritet.

Opsti minej iz 1792, Moskva.

Vise knjiga iz porodicne biblioteke koje su izdavane u periodu od druge polovine XIX veka do polovine XX veka.

Bakrorez Zaharija Orfelina.

Ikonu sv. Jovana, rad Paje Jovanovica.

Nekoliko komada starog oruzja: kubure u paru iz XVII veka, pistolj Luger iz II svetskog rata...

To mi je sada palo na pamet, a cekam jos neke stvari da nasledim :lukavi:
By Sixto
Koliko su ti nudili za Paju Jovanovica?
Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus
Nije za prodaju, a poslednji put je nudjeno 125 000

I ne, necu ti reci adresu :P
By XanaX
money makes the world go around...

u stilu rečenog, mislim da iz kolekcije slika koju mi je darovao otac najviše vrijedi jedna od Otona Glihe...
By alexandermagic
Tek će da budu u mom vlasništvu.
Moja majka potiče iz stare poznate begovske familije i u posjedu ima dosta vrijednih starina. Naravno da neću navesti o čemu se sve radi, ali sam iskoristio priliku da se pohvalim. :merlinka:
By Sixto
Originally posted by Alexandrus Magnus
Nije za prodaju, a poslednji put je nudjeno 125 000

I ne, necu ti reci adresu :P
Jeste Paja ali malo mi je puno za ikonu (ako je uopste njegova), pogotovo sto ih nije slikao vec samo kopirao u Vrscu! Inace je prevashodno portertista, a jedino mesto gde mu se mogu naci ikone su ikonostasi, tipa Saborne Crkve u Novom Sadu i sl.
Najskuplje delo, legalno prodato, je krotitelj zmija kod Sotbija za 170.000 funti. Slike mu dostizu jako velike iznose na crnom trzistu, ali ne i kod nas jer ga ljudi slabo kupuju zbog slabije platezne moci u odnosu na zapad gde je jos jako cenjen za razliku od ostalih slikara cije cene imaju tendenciju pada.
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Sixto

Jeste Paja ali malo mi je puno za ikonu (ako je uopste njegova), pogotovo sto ih nije slikao vec samo kopirao u Vrscu!
:hmm: Slozila bih se sa Sixtom. Ne verujem da bi na aukciji dostigla cifru od 125.000.
Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus
Ikona je slikana po porudzbini za barona Rajacica iz Sremskih Karlovaca i kopija je one koja se nalazi u dvorkoj kapeli u Karlovcima. Nisam ni pominjao aukciju, vec ponudu posrednika...

Ikona je dimenzija 105x70 i u originalnom duboreznom ramu..

I mala ispravka, najvecu cenu je postigla slika "Milos ubija Murata" i ta se slika danas nalazi u Nemackoj...
By Sixto
Da se ogradim, rekao sam najveca cena za legalno prodatu sliku! Njegova dela na crnom trzistu dostizu mnogo vece cifre!
By Sixto
Jel bi ti bilo problem da slikas pa okacis?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!