Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Swanheart
"Labud je pametan, onaj kome se ne moze odoleti zbog njegove lepote.Niko ne sluti njegove prave namere zasto sto izgleda tako cisto...
Moze li labud da bude cist? Sta je sa pricom o devojci labudici ciju je odoru od perja ukrao lovac da bi ona ostala u ljudskom oblicju i postala njegova zena?Labud nije kriv zbog svoje lepote.
Ako im neko zapreti, na bilo koji nacin, mogu biti surovi napadaci.Sta covek da misli o zverima tako podvojene prirode?
Sta je sa pricom o labudu koji vidi svoj odraz u jezeru i zna da umire, pa zato pocinje da peva drugim labudovima, da ih utesi zbog svog odlaska?
Labud zna kad mu dodje vreme, zna da je sve na ovom svetu samo prolazan dar.Ta cinjenica kojoj se ne moze izbeci nije ocigledna samo ljudima.Cim siroti smrtnik postane siguran u uspeh i moc, unistavaju ga sile vece od njega."

Karen Eseks
"Leonardovi labudovi"
Korisnikov avatar
By Zoe
Ovde nedaleko od mene ima jedno mesto na Dunavu gde obitava 11 labudova :love: ........Odem ponekad da ih posmatram, dopadaju mi se, znam i za tu crtu agresivnosti (svaka zivotinja je takva kad se oseca ugrozeno, jbg), ali ne znam mnogo o njima.
Korisnikov avatar
By Hton
:love: predivno! obozavam labudove! Tako su nezni,graciozni...pa sve sto si navela,da se ne ponavljam. Ne znam puno prica o njima,trenutno mogu da se setim samo mita u kome je Zevs zaveo Ledu u vidu labuda, pa se iz te ljubavi rodila Helena Trojanska:)
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
labudovi jesu lepi (i super ih je fotkati) ali ih ne valja čačkati (mo'š misliti metafore). a ova karen eseks trabunja, da prostiš.
Korisnikov avatar
By Dzi
..pa , mozda jer su nekad bili ruzno pace zato agresivni
:D :rotflmao:
By Swanheart
Originally posted by spiritska
..pa , mozda jer su nekad bili ruzno pace zato agresivni
:D :rotflmao:

mogu da prestanem da se smejem sada?
By polarlicht4.1
Meni se samo javlja Milica iz 'Otvorenih vrata' i rečenica sa 'kaljanjem Čajkovskog' kad vidim naslov teme. :uplasen:
Korisnikov avatar
By jukie
Ja sam jedno vreme hejtovao labudove jer su ih svi gotivili
:buntovnik:

Anyway posle nekog vremena sam ustanovio da oni imaju određenu ekološku ulogu u vodenim ekosistemima, otprilike kao droplje u stepi i paunovi u džungli...

A pelikani su isto zanimljivi, veliki i beli kao labudovi:
http://youtube.com/watch?v=arpIBn7AH_0&feature=related
Korisnikov avatar
By Dzi
Originally posted by Swanheart

mogu da prestanem da se smejem sada?

hmmm.. a, zasto ne bi mogla? mislim ako te boli vilica ti prestani :P
By Swanheart
a da li ti mozes nestati sa ove teme ako nemas nista pametno reci na istoj?
Korisnikov avatar
By horus.
"Labud je pametan, onaj kome se ne moze odoleti zbog njegove lepote.Niko ne sluti njegove prave namere zasto sto izgleda tako cisto...
Moze li labud da bude cist? Sta je sa pricom o devojci labudici ciju je odoru od perja ukrao lovac da bi ona ostala u ljudskom oblicju i postala njegova zena?Labud nije kriv zbog svoje lepote.
Ako im neko zapreti, na bilo koji nacin, mogu biti surovi napadaci.Sta covek da misli o zverima tako podvojene prirode?
Sta je sa pricom o labudu koji vidi svoj odraz u jezeru i zna da umire, pa zato pocinje da peva drugim labudovima, da ih utesi zbog svog odlaska?
Labud zna kad mu dodje vreme, zna da je sve na ovom svetu samo prolazan dar.Ta cinjenica kojoj se ne moze izbeci nije ocigledna samo ljudima.Cim siroti smrtnik postane siguran u uspeh i moc, unistavaju ga sile vece od njega."

svi smo mi dugoricno gledano mrtvi...
sve tece...
ulazemo svakim danom u sebe kao da cemo ziveti 1000 godina... ali jednog dana sve to nestane, kao da nikada nismo ni postojali... i na kraju nije bitno sta smo bili, vec sta smo ostavili iza sebe...
iako je zivot forma koja se gasi momentalno, lepota nestaje postepeno...
kao spoljna manifestacija, podlozna je spoljnim faktorima, koji je nikada ne stede... vreme je pogotovo surovo prema njoj...
svakim danom je jede i gazi sve vise, kao da zeli da pokaze da ona nije zasluzena, vec je tu kao poklon i kao kletva...
prema lepoti su okrenute 2 najjace emocije: ljubav i mrznja...
lepota je moc i slabost...
na kraju, lepota je subjektivan dozivljaj...

(mislim da sam otisao u mali off :) )...
Korisnikov avatar
By Dzi
... okee.. sorry na offtopic...
:bye:
Korisnikov avatar
By geeky_dork
Labud je ptica o kojoj govore mnoge legende i koja u ljudskom predanju ima bogata simbolična značenja. Prema legendi o postanju sveta, za koju se smatra da datira iz najranijih kultura, labud predstavlja kombinaciju vazduha i vode, neophodnih elemenata za rast i razvoj semena i obnavljanje vegetacije, čime simbolizuje sam život.

Umetnike je oduvek zanosila priča o labudovoj pesmi. Ranije se pretpostavljalo da ova ptica predoseća svoju smrt i počinje da peva, međutim, naučnici su danas utvrdili da je posredi nešto sasvim drugačije. Iako se kričanje labudova teško može nazvati pesmom, u pitanju je njihova ljubavna igra. Manje je poznato da je ljubavni život labudova veoma strastven. Zaljubljeni par lako se prepozna u neskrivenoj ljubavnoj igri. To izgleda otprilike ovako: ženka prva prilazi, a mužjak je prihvatio njen poziv ukoliko izduži svoje telo, što će zatim i ona učiniti. Zajedno gnjuraju u vodu i naslanjaju se jedno na drugo da bi prilepili svoje vratove, što je trenutak potpunog predavanja jednog drugom.

cool tema
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by jukie
A pelikani su isto zanimljivi, veliki i beli kao labudovi:
Slika
Korisnikov avatar
By Hton
Setio sam se jos jednemitoloske pozadine u pricama o labudu.

Na grckim vazama u doba geometrijskog stila prikazivao se labud sa tri solarna simbola i cesto je tu negde bila i pogrebna povorka(mada moze biti izostavljena)
Time se islo na pricu o Apolonovom putu u zemlju Hiperborejaca po duse umrlih. Posto je labud i Apolonova zivotinja,tj. ptica, 3 Labuda su vukla njegova kola kada bi se zaputio na sever preko Dunava.
Korisnikov avatar
By Hton
Ponovo sam se vratio labudu :love: :love: :love:

Njihova belina moze da predstavlja neukaljanu svetlost i to 2 vrste- solarnu(musku) i lunarnu(zensku). Medjutim ako svetlost ne delimo, sto je i najcesce, onda su obe prisutne istovremeno. Tada je on najsvetiji i nosi najvisi stepen misterije olicene u androginosti. Suprotan ovom je crni labud, koji je antipod belom- u sebi ima izvrnuti simbolizam i ispunjen je okultnim.

Zenski princip labuda vezuje se za price o ptici koju oplodjuju i od nje nastaje ljudski rod. Labud je tada olicenje nebeske, preciste, mlecne, nezne device. Nekada se u slucaju zenske price labud poistovecuje sa guskom.

Muski s druge strane prikazuje onoga koji oplodjuje - Zevs i Leda. Zevs u vidu labuda, a leda u vidu zene, ili cak u vidu guske. Ovo je narocito zanimljiv primer zato sto se tada kroz telesno jedinstvo ove dve ptice(na gusku se gleda kao zenska verzija labuda) vodi do onog najsvetijeg jedinstva otelotvorenog kroz androginost.

Da je labud zajednica i muskog i zenskog pokazuje i njegova pesma, gde on peva da bi umro i umire da bi pevao! Na to se simbolicno posmatra kao na primer zavetovanja dvoje ljubavnika jedno drugom(pred smrt)

Kao amblem labud predstavlja nadahnutog pesnika, ili u alhemiji je amblem zive.

I jos je zanimljivo da je jedan mongolski car pio krv labuda, jer je verovao da je on olicenje lepote, cistoce, plemenitosti
Korisnikov avatar
By Mars
Za one koji žele više da znaju...

A Guide to Some of the Lesser Ballets, by Woody Allen.

Tamo postoji lik Yvette, pola labud-pola žena, ALI po dužini...
Zli čarobnjak, prokletstvo. Prava ljubav, bla, bla...Zanimljivo.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
jel bese ima u carmina burana onaj siroti labud sto peva kako su ga ispekli, i servirali, pa prica kako lezi na posluzavniku ? nesto olim lacus colueram....?

a, jeste, evo ga:

OLIM LACUS COLUERAM

Olim lacus colueram,
olim pulcher exstiteram,
dum cygnus ego fueram.
Miser, miser!
modo niger
et ustus fortiter!

Girat, regirat garcifer;
me rogus urit fortiter;
propinat me nunc dapifer.
Miser, miser!
modo niger
et ustus fortiter!

Nunc in scutella iaceo,
et volitare nequeo;
dentes frendentes video.
Miser, miser!
modo niger
et ustus fortiter!

ONCE I DWELT ON LAKES

Once I had dwelt on lakes,
once I had been beautiful,
when I was a swan.
Poor wretch!
Now black
and well roasted!

The cook turns me back and forth;
I am roasted to a turn on my pyre;
now the waiter serves me.
Poor wretch!
Now black
and well roasted!

Now I lie on the dish,
and I cannot fly;
I see the gnashing teeth.
Poor wretch!
Now black
and well roasted!

:curka:
Korisnikov avatar
By Mars
Komičan spev, da...
Takodje je jedno vreme u Beogradu bio aktuelan silovatelj koji se u Zoo vrtu navrzao na labudove.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
mislim da sam cuo da je jedan pelikan na mikonosu krepao od zloupotrebe nekog turiste, tamo negde 80-ih godina, ali mozebiti da je urbana legenda
Korisnikov avatar
By Mars
Dao mu da jede fotoaparat?
Korisnikov avatar
By Val
a da li ti mozes nestati sa ove teme ako nemas nista pametno reci na istoj?

Agresivni labud?
Korisnikov avatar
By Mars
Pored onog relativno pametnog što sam već rekao, ja mogu da malo ilustrujem temu...

Slika
Korisnikov avatar
By Hton
Sada sam se setio jednog diiiiivnog crtanog filma - Princeza Labudica!!! :mini:

Slika

:love:

Bas volim labudove :minibounce: :)
By жњ
a jesu lepe `tice...

ja vidim labudove i tamo gde ih nema... sklona sam ulepsavanju, fakat!!

tako da cesto umislim za guske da su labudovi :nerd:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!